Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Horlama

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=12770
Tarih: 09 Eyl 2025 Saat 12:42

Konu: Horlama
Mesajı Yazan: PIRILTI
Konu: Horlama
Mesaj Tarihi: 09 Oca 2009 Saat 09:21
Günaydın Kadir Bey, 17.5 aylık kızım var. 3 gecedir horladığını duyuyorum. Sanki burnundan gibi geliyor ses ama emin olamıyorum. Yatmadan önce kontrol ediyorum burnunda herhangi birşey yok. Endişeleniyorum bu konuda ne yapabilirim acaba?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 09 Oca 2009 Saat 10:00
Yan yatırırsanız, horlamadığını göreceksiniz. Sırt üstü yatmasın.Burun tıkanıklığı sebep olabilir,yatmadan önce pijamasının yakalarına birer damla "Cold-mix" damlatın.

Mesaj Tarihi: 09 Oca 2009 Saat 10:07
Bebeklerde horlama gelişim geriliğine neden oluyor diye bir yazı okumuştum. Bu nedenle çok fazla kafama taktım açıkçası. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 09 Oca 2009 Saat 10:19
Sormayın, bir başka saçmalıkta, kapalı alanda spor yapılrsa, beyin oksijensiz kalır lafı.. Beyin, oksijensizliğe çok hassas olup, oksijen az geldiğinde solunum sayısını arttırır. Beyindeki oksijen bu sebeple hep aynı kalır. Beyin; fazla çalışmaktan dolayı, çok oksijen tüketirse, kalp ritmi ve solunum sayısını arttırarak, bir dengeleme yapar. Horlayan çocuktada nefes zor alınıyorsa, sahıs, burundan değil, ağızdan solunum yapar. Zaten horlamada bununla başlar.

Mesaj Tarihi: 09 Oca 2009 Saat 10:30

Çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız:)

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat