Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

saç dökülmesi sebepleri

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Sağlık
Forum Tanımlaması: (Sağlık)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=1272
Tarih: 04 Şub 2025 Saat 02:29

Konu: saç dökülmesi sebepleri
Mesajı Yazan: yasemin
Konu: saç dökülmesi sebepleri
Mesaj Tarihi: 28 Eyl 2007 Saat 16:34
Saç dökülmesinin çok çeşitli nedenleri vardır. Bunlar azalan sıklıkla aşağıdaki gibidir;

• Erkek tipi saç dökülmesi (Androgenetik allopesi) Bu saç dökülmesi tipinin sıklığı tam olarak kaydedilmemekle beraber beyaz ırktaki insanlarda sıklığı %100'e yaklaşmaktadır. Sitemizde erkek tipi saç dökülmesi ile ilgili bütün genel bilgileri bulabileceksiniz.

• Diffüz alopesi - Diffüz alopesi, bütün kafa derisi üzerinde yayılan jeneralize veya global saç dökülmesidir. Ciddi boyutlarda saç kaybı olana kadar genellikle farkedilmez. Diffüz alopesinin gidişatı değişkendir ve nedene bağlı olarak devamlı veya dönem dönem artan şekilde olmaktadır.

• Alopecia areata - alopecia areata belirti vermeden sınırları belirgin küçük dairesel yamalar şeklinde ortaya çıkar. Bazen de bütün kafa derisindeki saçın, hatta bütün vücuttaki kılların kaybıyla seyreder. Bunların dışında yara dokusu oluşturmayan, geri dönüşümlü, ve yaş, cinsiyet ve ırk tercihi olmayan bir hastalık olarak tanımlanır.

• Sikatrisiyel alopesi - Sikatsiriyel alopesi saç foliküllerinin kalıcı yıkımından ve fibrozisinden (yara dokusu oluşumu) kaynaklanmaktadır. Genellikle dairesel şekilde oluşurken, yaygın bir şekilde de olabilir.

• Travmatik alopesi - Traksiyon (çekmeye bağlı) veya travmatik alopesiler çeşitli tipteki fiziksel ve kimyasal yaralanmalardan kaynaklanır ve akut veya kronik olabilir.

• İnfeksiyonlar ve infestasyonlar - Buradaki saç kaybı çeşitli mikroorganizmalar (mantarlar, bakteriler veya virüsler) ve bitler tarafından doğrudan veya dolaylı olarak saçın gövdesinin yıkılması veya saç foliküllerinin işlevlerinin bozulmasına bağlıdır. Bu tipteki saç dökülmesi spesifik olarak neden olan ajana göre değerlendirilir.

• Alopesiye neden olan saç gövdesi anormallikleri - Saç gövdesinin yapısal anormallikleri dört grupta incelenir: kırıklar, düzensizlikler, kıvırcıklanma veya sarmallaşmalar ve saç gövdesini etkileyen yabancı maddeler.

• Herediter ve konjenital alopesi - Bu tip saç dökülmeleri çeşitli kalıtımsal hastalıklardan veya gebelik ve doğuma bağlı hastalık veya komplikasyonlardan kaynaklanmaktadır.

• Çeşitli nedenlere bağlı alopesi - Sedef hastalığı gibi çeşitli kronik cilt hastalıkları saçlı deriyi de tutabilir.
Bunların dışındaki diğer saç dökülmesi tipleri genelde geçicidir ve çeşitli faktörler tarafından oluşur. Bunlara örnek olarak stres , troid bozuklukları, çinko ve demir eksiklikleri, infeksiyonlar, genel anastezi ile ameliyat, diyabet, aşırı doz A vitamini, başta kemoterapi olmak üzere çeşitli ilaçlarla yapılan tedaviler verilebilir.

Saç dökülme tipinizi belirleyecek en doğru kişi bir cilt hastalıkları uzmanıdır. Bu teşhise göre de saç dökülmesinin tedavisi değişecektir.

* " Buradaki sıralama dermatoloji kliniğinde yapılan değerlendirmedir

alıntıdır bilginize

-------------

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 28 Eyl 2007 Saat 20:34
benim başımda saç kalmadı yasmin kel oldum kız Ouch

Mesaj Tarihi: 28 Eyl 2007 Saat 21:41
bende de yok kiz zuhal ama kestirdim biraz dökulme gitti

-------------

Mesajı Yazan: nilay
Mesaj Tarihi: 28 Eyl 2007 Saat 23:52
bu ara benimde saçlarım çok dökülüyor kızlar mevsim değişimi sanırm...

-------------
http://lilypie.com">

Mesajı Yazan: rabia narin
Mesaj Tarihi: 29 Eyl 2007 Saat 16:22
mevsimsel filan değil benimki valla yılın 365 günü dökülüyor, boş zamanlarımda oturup halının üstünden ve heryerden onları topluyorumCry

-------------

o ğ l u m   o l m a d a n   a s l a . . .

Mesajı Yazan: zehra
Mesaj Tarihi: 29 Eyl 2007 Saat 16:28
alemsin rabia yaa .. sen boşzamanlarınıda ne yaparsınız sorusuna kıl toplamak diye cevap verebilirsin ozman LOLLOL

-------------
Sevgilim hapşurunca çok sev dedim.elhamdülillah dedi.yerhamükallah dedim.yehdina ve yehdikum dedi sonra oturup hatim indirdik.nerden nereye:))))))))

Mesajı Yazan: zehra
Mesaj Tarihi: 29 Eyl 2007 Saat 16:30
ya benimde ara ara dökülüyo ama o kadar sık ve kalın telli saçlarım varki etkilemiyyo dökülenler .hava atmak gibi olmasındaLOL

-------------
Sevgilim hapşurunca çok sev dedim.elhamdülillah dedi.yerhamükallah dedim.yehdina ve yehdikum dedi sonra oturup hatim indirdik.nerden nereye:))))))))

Mesaj Tarihi: 29 Eyl 2007 Saat 16:34
cadıııı...LOL

-------------

Mesajı Yazan: taham
Mesaj Tarihi: 29 Eyl 2007 Saat 16:37
ya arkadaşlar benim oglanında dökuluya d vitamini eksikliginden olur diyor doktorlar, d vitamini kullanıyorum ama sonuç aynı

-------------
herkese slm

Mesaj Tarihi: 13 Eki 2007 Saat 06:30
benim bu aralar yine dökülüyor

-------------

Mesaj Tarihi: 13 Eki 2007 Saat 21:42
bebeklerin belli dönemlerde saçları dökülür normaldir  kızlar telaş etmeyin....

-------------

Mesajı Yazan: ifakat
Mesaj Tarihi: 28 Eki 2007 Saat 03:50
evet bizimkinin arkası neredeyse kel kalacak dedim ama hepsini yeniden çıkardı

-------------
Öyle bir kul hakkım varki benden alınan... ALLAH'ım yarına bırakır ama ,yanına bırakmaz ASLA...!!!

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat