Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

SİNİR VE İNAT

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Diğer Sorular
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=12619
Tarih: 16 Eyl 2025 Saat 00:37

Konu: SİNİR VE İNAT
Mesajı Yazan: denizmen
Konu: SİNİR VE İNAT
Mesaj Tarihi: 02 Oca 2009 Saat 15:34
MERHABA ÖZLEM HANIM.OĞLUM 2,5 YAŞINDA VE SON BİR AYDIR O SAKİN ÇOCUK YERİNİ BAŞKASI ALMIŞ GİBİ DAVRANIYOR.ÇOK SİNİRLİ.KIZDIĞINDA VURUYOR,BAĞIRIYOR,ISIRIYOR,TELEVİZYONU KAPATIP,ELİNDE NE VARSA BÜYÜK BİR HIRSLA ATIYOR.RAHAT KONUŞABİLEN VE KONUŞTUĞUNUZU ANLAYABİLEN BİR ÇOCUK ASLINDA.NE YAPACAĞIMI ŞAŞIRDIM.CEZA VERİYORUM AMA İNADINDAN GERİ ADIM ATMIYOR.AYRICA SON GÜNLERDE ÖĞLEN VE AKŞAM UYKUSUNU DA REDDETMEYE BAŞLADI.ÇOK ACİL DURUMUM.ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.Cry

Cevaplar:
Mesajı Yazan: ARDAESRA
Mesaj Tarihi: 05 Oca 2009 Saat 15:03
Denizmen hanım sanki benim oğlumu anlatmışsınız. Özlem Hanım'ın cevabını merakla bekliyorum. Sanırım bunlar 2 yaş sendromunun sonuçları .

Mesajı Yazan: özlemmestçioğlu
Mesaj Tarihi: 06 Oca 2009 Saat 19:19
doğru cevap. bunlar 2 yaş sendromu diye tanımladığımız dönem. bu dönem çocukların ilk kişilik mücadelesi verdiklei dönem . buu da inatlaşma tutturma yoluyla yapıyorlar. büyükleri olarak sizler olabildiğinca az inatlaşın. çok net hayırlarınız olsun ama az sayıda . onlara seçenek sunun doğrudan olmaz demek yerine ceza vermektense ödü vermemeyi tercih edin. inatlaşmak, ceza vermek yaptığı yanlışı çoğğu zaman pekiştirir.

-------------
özlem

Mesajı Yazan: denizmen
Mesaj Tarihi: 08 Oca 2009 Saat 23:06
çok teşekkür edrim cevabınıza.umarım en kısa zamanda çözüme ulaşır.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat