Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ÇALIŞAN KADIN & EV HANIMI

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Günlük yaşam hakkında
Forum Tanımlaması: (Günlük yaşam hakkında)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=12549
Tarih: 23 Oca 2025 Saat 10:11

Konu: ÇALIŞAN KADIN & EV HANIMI
Mesajı Yazan: ALPELLA
Konu: ÇALIŞAN KADIN & EV HANIMI
Mesaj Tarihi: 30 Ara 2008 Saat 14:55
İki farklı kutupta yaşadıklarını düşünen iki kadının düellosudur bu.

"Ev Kadını–Çalışan Kadın'a Karşı"

ya da

"Çalışan Kadın–Ev Kadını'na Karşı"

Çalışan kadının iç sesi ve ev kadını hakkındaki düşünceleri:

İlkokul birinci sınıftan bu yana sabahın erken saatlerinde evden çıkıp, servise binip, bir yerlere gidiyorum. Hayatımın üçte ikisi okulda, üçte biri de iş yaşamında geçti. Karlı bir günde pencere kenarında kahve içmeye, yani evimin sıcaklığına hasretim. Şöyle zengin bir koca bulamadım ki, biraz rölantide yaşayayım hayatımı. Hep çalışmak, hep çabalamak zorundayım.

Ev kadını olmak ne büyük bir lüks kim bilir.

Eğer ev kadını olsaydım;

Dilediğim an yan gelir yatar, dilediğim zaman yemek yapardım. O gün biraz kafam mı bozuk, "boşveeeer" der, komşuya kahveye giderdim. Çocuklarımı okula gönderdim mi, evimin tek efendisi ben olurdum.

Marketten ıspanak almaya gitmek, o günün programı olurdu. Zamanın efendisi olurdum ne de olsa. Bütün gün benim olurdu. Acele etmeme, öğle tatilinde market alışverişi yapmama, iş çıkışı koşa koşa kaş aldırmama gerek kalmazdı. Çocuğumun ne yediğini, ne giydiğini, ilaçlarını içip içmediğini, kakasının rengini bir başkasından duymama gerek kalmazdı. İki toplantı arası telefona sarılıp, yarın gidilecek doktor randevusunu organize etmek zorunda kalmazdım.

Kocamın ay sonunda getirdiği paraya razı olurdum. Belki de zaten hepimize yetiyor olurdu bu aylık. Hele bir de arabam varsa altımda, değmeyin keyfime. Bu kuaför senin, bu sinema benim gezer dururdum. Para nasıl kazanılıyormuş diye düşünmeden harcamak ne büyük bir ayrıcalık olurdu.

Çocuğum olunca "efendi"liğim katlanarak büyürdü, eğer ev kadını olsaydım. Biraz emzirir, biraz uyurdum. Biraz ütü yapar, biraz uyurdum. Ben yan gelip yattıkça, birileri benim arkamı toplardı nasıl olsa.

Her daim çocuğumun yanında olabilirdim. Hasta olduğu günlerde, o günkü "kahve" programımı iptal etmem yeterli olurdu. Özel izin belgeleri alıp, amirime onaylatmak zorunda kalmazdım. Kimseye hesap vermezdim.

Eğer ev kadını olsaydım,

Çalıştığım ve çocuğumdan ayrılmak zorunda kaldığım için psikolojik baskı altına alınmazdım. Oğlumun beni özlediği anlarda "Annem beni hep bırakıp gidiyor" sözlerini gereğinden fazla ciddiye alıp, "hakkında şikayet var" diyerek sinirlerimi yıpratanlara meydan okuyabilirdim.

Ev kadınları, bayram sabahında, kendi yaptıkları cevizli kadayıfı misafirlerine ikram ederken, ben evimi taşıyor olmazdım. Her bir tatil gününü, bir şeyler halletmek için bir fırsat olarak görmez, bizi anlamayıp hep kendi kapılarının çalınması bekleyenlere böyle uyuz olmazdım.

Eğer ev kadını olsaydım,

Dünyanın efendisi, evimin kraliçesi olurdum.

Ev kadınının iç sesi ve çalışan kadın hakkındaki düşünceleri
Okul bittiği günden beri yan gelip yatıyorum. Yat, yat, yat. Nereye kadar? Kilolarım gitmek bilmiyor. Popom nasıl da büyüdü.

Bir can sıkıntısı, bir iç patlaması yaşıyorum ki sormayın.

Dağ gibi ütü var beni bekleyen. Elim kalkmıyor, gözüm açılmıyor. Esneye esneye akşamı ediyorum. Çocuk gürültüsü de cabası.

Bir gün üst komşuma, bir gün alt komşuma gitmekten de sıkıldım. Her gün aynı muhabbet.

Eğer çalışıyor olsaydım, hayatta bir amacım olurdu. Çocuk doğurmak ve ev işleri yapmaktan öte bir amaç. Kendim için var olduğumu hissederdim o zaman. Sabahları uyanmak için bir sebebim olurdu. Her gün "Acaba bugün ne giysem?" diye düşünürdüm. Kendime yeni giysiler alır, keyifle alışveriş yapardım.

Gündüz evden uzaklaşmak bana iyi gelirdi. Bütün gün bahçede oturup, başkalarını çekiştiren kadınlardan biri olmazdım. Bütün gün ilgileniyor muyum sanki çocukla. Sıkılıyorum hep aynı evcilik oyunlarını oynamaktan. Çocuğumla gerçekten sevgi dolu bir ilişkiyi paylaşabilirdim, sınırlı olan zamanda.

Apartman komşuları dışında da arkadaşlarım olurdu. Bazıları beni arkamdan vurmaya çalışsa da olsun, bu da bana bir tecrübe olurdu.

Köreliyorum böyle evde otur otur. Artık eskisi gibi gülümseyemediğimi fark ediyorum. Kendime güvenimi kaybediyorum zaman zaman. Hiçbir işe yaramadığımı düşünüyorum.

Eğer çalışıyor olsaydım, ara sıra iş seyahatlerine giderdim. Evimi ve ailemi ne kadar özlesem de, yeni yerler görmenin ve yeni insanlar tanımanın sevincini kendime katarak, daha mutlu dönerdim evime.

Her şeyden önemlisi kendi paramı kazanıyor olurdum. Her ay posta kutumuza atılan kredi kartı çıktılarını tek tek inceleyen kocama sinir olmazdım.

"Evimin direğine bir şey olursa ben ne yaparım?" endişesini duymaz, kendime daha çok güvenirdim. Bu güvencenin, evlerimizi tozdan arındırmaktan çok daha önemli bir misyonu olduğunu bilirdim.

Eğer çalışıyor olsaydım,

Dünyanın efendisi, hem evimin hem de iş yerimin kraliçesi olurdum.

...

Bu böyle uzar gider.

Velhasıl,
Ölü de diriyi hergün helva yer sanar misali çalışan kadın evhanımına , ev hanımı çalışan kadına her zaman imrenir Wink

Cevaplar:
Mesajı Yazan: hande
Mesaj Tarihi: 30 Ara 2008 Saat 15:01
VAY BEEEE, BU HARİKA BİRŞEY!!Smile

-------------
http://bonbon-butik.blogspot.com/ - BEBEK ŞEKERİ VE BUTİK KURABİYE İSTEYEN TIKLASIN LÜTFEN :)

Mesajı Yazan: sporcuanne
Mesaj Tarihi: 30 Ara 2008 Saat 15:19
teşekkürler canım yaa gerçekten de çok güzelmiş inan  aynı duyguları bende hissediyorum şu an çalıştığım için evde kalmaya özeniyorum bundan önce çalışmazken ev hanımıyken de keşke bir işim olsa da çalışsaydım diye iç çekerdim yani insanoğluyuz hep yapamadığımız şeyleri istiyoruz iki duyguyuda yaşadım dönem dönem ev hanımı da oldum çalıan kadın da oldum ikisinin ayrı güzellikleri var, tabii değerlendirmesini bilirsen....

Mesajı Yazan: hande
Mesaj Tarihi: 30 Ara 2008 Saat 15:32
ikisinin ortası birşey olmak isterdim.sabah 10.00 -15.00 arası çalışmak isterdim mesela...sabahın erken saatlerinde ve 15.00 sonrası ev hanımı, kalajn saatlerde iş kadını..
nasıl??Big%20smile

-------------
http://bonbon-butik.blogspot.com/ - BEBEK ŞEKERİ VE BUTİK KURABİYE İSTEYEN TIKLASIN LÜTFEN :)

Mesaj Tarihi: 30 Ara 2008 Saat 15:40
süper de nerde öyle iş LOLLOL 

sen diyorsun ki mesela saat 10 a 11 e kadar uyuyyayım akşamüzeri alışveriş yapıp akşam yemeğini hazırlayım arada da para kazanayım demi Wink akıllıca Wink

Mesajı Yazan: şevvalim
Mesaj Tarihi: 30 Ara 2008 Saat 15:52
herşeye ragmen çalışmak güzeeeeeel.ellerine saglık ablacııım.

-------------
http://lilypie.com">

Mesajı Yazan: gülce
Mesaj Tarihi: 30 Ara 2008 Saat 16:49
eline sağık ablacım;gerçekten doğru.
doğum izninde anladım çalışmanın kıymetini ama çalışırken de hep evhanımlığına imreniyorumSmile

-------------

Mesajı Yazan: Nilgün1
Mesaj Tarihi: 30 Ara 2008 Saat 17:03
Orjinalini yazan: hande hande Yazdı:

ikisinin ortası birşey olmak isterdim.sabah 10.00 -15.00 arası çalışmak isterdim mesela...sabahın erken saatlerinde ve 15.00 sonrası ev hanımı, kalajn saatlerde iş kadını..
nasıl??Big%20smile

Tam da duygularıma tercüman olmuşsun HandeBig%20smile Eve ve çocuğuma biraz daha fazla zaman kalsın istiyorumConfusedGel seninle kendi işimizi kuralım,olmayacak böyleBig%20smile

Mesajı Yazan: duygu07
Mesaj Tarihi: 31 Ara 2008 Saat 11:30
Derya çok güzel bir yazı canım.
Aslında ben hep ev hanımı olayım diye imrenirdim ama iznimin son günlerinde (16 ayın sonunda) çalışmanın bana ne kadar faydası olduğunu anladım ve işe çok mutlu olarak gitmeye başladım. Kendimi çok yararsız hissettiğim çok zamanlarım oldu izindeyken. Ya bir de sanırım ev hanımlığı bana göre değilmiş.

Mesajı Yazan: irme
Mesaj Tarihi: 31 Ara 2008 Saat 11:44
Deryam teşekkürlerBig%20smile bende çalışmayı çok seviyorum,sadece çalışma saatlerim daha kısa olsa,birde işim evime uzak,yolda bu kadar vakit kaybetmiyor olmak isterdimWinkHandenin dediği çalışma şartlarına ..VARIM !! LOLLOL

-------------
Pamuk Prensesin Annesi...
http://www.glitterfy.com/">

Mesajı Yazan: peperutka
Mesaj Tarihi: 21 Eki 2010 Saat 13:49
ClapClap

-------------
http://lilypie.com" rel="nofollow">

Şapkadan tavşan çıkarmayı marifet sanıyorlar. Ben kalbimden '' ÖKÜZ '' çıkardım hey yavrum hey :))
<

Mesajı Yazan: şefo
Mesaj Tarihi: 21 Eki 2010 Saat 14:16
çalışmak güzeldirSmile

-------------

Mesajı Yazan: ahmetefe
Mesaj Tarihi: 21 Eki 2010 Saat 14:30

Her ne kadar çok yoruluyor da olsam, çalışıyor olmak beni mutlu ediyor.
Allah işimizin eksikliğini göstermesin, hele ki herşeyin ateş pahası olduğu bu zamanda ...

Mesajı Yazan: hülya
Mesaj Tarihi: 21 Eki 2010 Saat 14:45
çalışma saatleri esnek olan benim belirlediğim bir iş sahibi olmak isterdim
böyle bir zamanda çalışmak gerçekten önemli

Kankam teşekkürler paylaşımın içinApprove

Mesajı Yazan: demrem
Mesaj Tarihi: 21 Eki 2010 Saat 14:53
gerçekten guzel bır yazıymıs. bende hep evde oldugum bır gun kar yagarken pencere kenarında kahve ıcmeye ozenıyorum.

Mesajı Yazan: hülya
Mesaj Tarihi: 21 Eki 2010 Saat 14:58
Orjinalini yazan: demrem demrem Yazdı:

gerçekten guzel bır yazıymıs. bende hep evde oldugum bır gun kar yagarken pencere kenarında kahve ıcmeye ozenıyorum.
o özlem bende de var sabahlığımla evimde dolanıp plansız bir sabah kahvaltısı veya kahve içmek

Mesaj Tarihi: 21 Eki 2010 Saat 15:02
Vay beee ne paylaşımlarda bulunmuşum zamanında yine çıkmış su yüzüne .... Beğenmenize sevindim Wink

Mesajı Yazan: peperutka
Mesaj Tarihi: 04 Kas 2010 Saat 01:17
SmileBende her ikisiyim

-------------
http://lilypie.com" rel="nofollow">

Şapkadan tavşan çıkarmayı marifet sanıyorlar. Ben kalbimden '' ÖKÜZ '' çıkardım hey yavrum hey :))
<

Mesajı Yazan: *sincap*
Mesaj Tarihi: 06 Mar 2011 Saat 22:20
en güzeli öğretmen olmak
yazın 2 ay ev hanımı dersin yoksa evdesin 2,5 da çık v.s
 birde öğrencilerin tarafından seviliyorsan eğer bundan güzeli  olamaz bence Smile

-------------

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat