Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ah öksürük...

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=12423
Tarih: 14 Eyl 2025 Saat 08:37

Konu: ah öksürük...
Mesajı Yazan: belkıss
Konu: ah öksürük...
Mesaj Tarihi: 24 Ara 2008 Saat 14:49
slm doktor bey.bayramda hastalanan kızım(4 yasını biitirdi)  düzelmedi öksürük var ve balgam da var.çocuk doktoru hrzamanki doktorumuz hep alerjik diyor fakat yazdıgım gibi alerji testinde birsey cıkmamıstı.öksürmesi alerjikmiş.hatta bana alerji uzmanın telini falanda verdi.aferin kullandım
2 gün sonra gecmeyince kulak burun bogaza götürdüm kan testi yaptı asırı derecede enfeksyon kapmıs ve kulakları da.bunu cocuk doktorumuz anlamadı hep alerjik dedi. antibiyotik kullandım.daha sonra gece acile götürdük kızdı bize doktor siz napıyosunuz bu cocuk tıkanmıs dolmus hep cigerleri balgam var dedi hava verildi( ventolin). ve NAC kullan dedi.kullandım yarısını.daha sonrada agumentin kullandım bitirdim biraz düzeldi ve su anda tetrar basladı öksürmeye gece kusup duruyo öksürürken balgamı tüküremiyo.krese de gidiyo haftada 3 yarım gün ve babası hasta oldugu için kresede göndermek istemiyo.seneye anaokuluna gidicek.bagısıklık kazanır mı kreste gitmelimi cunkü devamlı öksürüyo nac ın kalanını bitirsinmi

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 24 Ara 2008 Saat 14:52
kahvaltısını etmeye calısıyo fakat midesi bulandıgından hep ögürüyo ama zorluyo kendini yemek için cabalıyo fakat midesi kaldırmıyo.ok üzülüyorum haline cevabınızı bekliyorum tesekkürler simdiden
ayrıca böyle hastalandıgı zaman gözlerinde çapaklar oluyo ve ara sırada kızımın çamasırında yeşil lekeler oluyor günde 6  7 kere camasırını degiştirmek zorunda kalıyorum pis kokulu yeşil yeşil akıntılar var kızımda ama su anda gecti fakat neden oluyor o.kakasını yaptıgı zaman genelde sabunla yıkıyorum acaba oyüzdenmi
ve kızım hala geceleri uyurken biberon alıyor
burnuna damla olarak sınomarin var elimde  bunu ne kadar sıklıkla kullanmalıyım

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 24 Ara 2008 Saat 17:07
Yaşını yazmamışsınız, ama zannederim çok küçük. Mart ayına kadar evde tutarsanız iyi olur.
Şimdilik bol serum fiz burnuna damlatın, Gözdeki çapaklar için, "Tobrased" göz damlası 4x1 her iki göze damlatın.Alt temizliği çok mühim, silerken önden arkaya silin. Öksürük içinde limonlu bal verin, hiçbir öksürük şurubu veya nezle ilacı kullanmayın.

Mesaj Tarihi: 24 Ara 2008 Saat 21:46
2004  kasım dogumlu yanı 4 yasını bıtırdı

Mesaj Tarihi: 25 Ara 2008 Saat 11:22
Tıkanması kullandığınız ilaçlardan... Suda.. Actif... Pedit..Babyr... gibi ilaçları kullanmayın.

Mesaj Tarihi: 25 Ara 2008 Saat 14:19
 alerji testiıgE total 5.51 cıkmıstı
.doktorumuz hep cizdirmeyi yaptırın diyor
az önce doktora götürdüm benical verdi ve size sormadan alıp vermek istemedim
birde diyorlarki siyah turp un içine bal ve zencefil koyun suyunu cocuga verin öksürüge iyi gelir diyorlar bunun için fikriniz ne
asıl kafamı kaıstıran alerji testinde alerjisi yok cıktı kan testinde
fakat illada çizdirmem gerekiyormu alerjiden olabilirmi ki öksürügü benical i napıyım vermelimiyim cevabınızı bekliyorum tesekkürler

Mesaj Tarihi: 25 Ara 2008 Saat 19:22
Siz turpla fian uğraşmayın. Çocuklar için en kolay hazırlanan ve alınabilen, "limonlu bal" dır.Her mevsim, her yerde kolay bulunan maddeleri tercih ediyoruz.Allerji o yaşlarda olmaz.

Mesaj Tarihi: 06 Oca 2009 Saat 15:32
kadir bey aynı hastalık su anda yine tekrarladı ve hiçbirsey kullanmıyorum ballı limondan baska ama faydası olmadı hala öksürüp duruyor kuru kuru burnu hiç akmıyor sadece öksürük var rahat nefes alsın diye sizin dediğiniz damladan da aldım bitmek üzere hatta ama öksürük için ne yapabilirim tıkanırcasına öksürüyo özellikle geceleri daha cok ateşi falan yok ne kullanayım

Mesaj Tarihi: 06 Oca 2009 Saat 16:49
Öksürük mikropların akciğerlere inmesini önleyen bir savunma mekanizmasıdır. İlaçlarla kestiğinizde mikroplara yardım etmiş oluyorsunuz. Bir gece rahat geçiriyorsunuz, ertesi gün çocuk, "zatürre" olarak karşınıza geliyor.Gece yatmadan önce, yakalarına birer damla Cold-mix damlatın.

Mesaj Tarihi: 07 Oca 2009 Saat 17:51
COLD MİX KULLANIYORUM BİTMEKÜZERE HATTA AMA ÖKSÜRÜGÜ KESİLMİYO KURU KURU COOK SİDDETTLİ ÖKSÜRÜYO AGRI KESİCİ OLSUN DİYE ATES DÜŞÜRÜCÜ SURUP VERDİM AMA HALSİZ COK KIZIM DOKTORADA OKADAR COK GÖTÜRÜYORUZKİ ARTIK UTANIYORUM GİTMEYE UMUDUM SİZSİNİZ SİZİN YARDIMLARINIZLA TAVSİYELERİNİZLE UMARIM HASTANESİZ GECER HASTALIGI AMA COK SİDDETLİ ÖKSÜRÜYO YORULDU ARTIK ÖKSÜRMEKTEN İÇİM ACIYO DİYO COK ÖKSÜRÜNCE ACIYO NAPIYIM GECMESSE EGER
ateşte basladı su anda napsam

Mesaj Tarihi: 08 Oca 2009 Saat 09:42
Yazılarınız baştan okuyunca en son25 Aralıkta doktora gitmişiniz gibi. Eğer bu müddet zarfında geçmedi ise, iyi-kötü bir doktorun görmesi icab eder.

Mesaj Tarihi: 08 Oca 2009 Saat 14:53
enfeksyon kapmıs olabilirmi  gecende aynı hastalık olmustu gözleri falanda capaklanıyodu aynısı işte fakat şimdikinde ateş te var
kadir bey bu çocukta alerji olabilirmi doktora ne zaman götürsem alerjik diyor
doktora götürmedim klamoks aldım öksürük surubu kullanayımmı ateşi cok yüksek 39.bucuk ları gecti gece ateşi
ve kusması var

Mesaj Tarihi: 08 Oca 2009 Saat 17:33
Eğer gerip ise, antibiyotiğin bir faydası olmayacak..Allerji öyle olmaz..Garantili iş istiyorsanız, "tam kan sayımı " yaptırıp, WBC sayısına bakın. Düşük ise griptir.

Mesaj Tarihi: 12 Oca 2009 Saat 23:54
kadir bey doktora götürdük 2 kere hemde klamoks ve öksürük surubu verdi acile götürdüm tekrar çünkü öksürmekten bogulcak gibi oldu kızım nefes alamıyorum dedi hastanede hava verildi klamoks u kullanmaya devam et dediler iğnede oldu ozaman
ama su anda hala kötü öksürüyo hiçbir ilerleme yok bademcikleri beyaz beyaz olmus dedi doktor allahtan su anda ates i yok bu kadar uzun sürermi öksürük ya bugunde aktardan deniz kalamarımı deniz yosunu mu ne aldım sütle kaynatnca öksürüge iyi gelir dediler ondan verdim bakalım yorulduk artık hala aynı öksürük devam bu kadar uzun  sürermi öksürük ya

Mesaj Tarihi: 13 Oca 2009 Saat 09:58
Kesinlikle "gripal" enfeksiyon geçiriyorsunuz, 2-3 hafta sürmesi normaldir.. Gripal hastalıkların tedavisi yoktur, çekeceksiniz. Allahtan, bunlar zararsız olup, abur-cubur ilaçlar kullanmadığınız sürece başınıza iş açmazlar...Öksürük için, limonlu bal, serum fiz. ve akşamları pijamasının yakalarına birer damla "Cold-mix" damlatmanız, bu süreyi rahat geçirmenizi sağlayacaktır..

Mesajı Yazan: ALPELLA
Mesaj Tarihi: 13 Oca 2009 Saat 10:05
Bizim neredeyse 3 ay olacak Kadir beyConfusedConfused....

Delirmemek mümkün değil yedirdiğim balların, bitirdiğimiz serum fiz. damlattığım cold mixleirn haddi hesabı yok geçmek bilmedi bir türlü Confusedkulağa vurunca 2 kere dr a götürdüm augmentin 200 mg kullandık 2 şişe,  en son geçen hafta bitti öksürük hala devam etmekte çocuğun sanki ciğerleri parçalanıyor CryCry ve gece nefes alamıyor bütün gece uykusuz daha ne yapılabilir ben artık bilmiyorum ConfusedConfused

Mesaj Tarihi: 13 Oca 2009 Saat 10:12
Anlattığınız durum, yuva çocuklarında görülen bir durumdur, çocuk devamlı enfeksiyon kaptığından, sanki hiç iyileşmiyormuş gibi olur. Hastalığın başlangıcında burundaki akıntı, "su gibi" dir, iyileşirken koyulaşır, "bally" gibi olur.Arkadan tekrar su gibi akıntı gelirse, yenisi başlıyor demektir.. Tabii aynı husus evde kalan ama evde abisi/ablası olan çocuklardada görülür, 2 sene (2 kış daha doğrusu) çekeceksiniz.

Mesajı Yazan: ALPELLA
Mesaj Tarihi: 13 Oca 2009 Saat 10:18
evet abisi var 10 yaşında ama Kadir bey abimiz hiç hasta olmuyor biliyor musunuz ve kısa kolluyla filan geziyor çocuk maşallah çok iyi ama küçük çok mızmız hiç düzelmiyor doğduğundan beriCryCry ilaç vermek istemiyorum artık antibiyotik kullanımı çok fazla oldu çocuğun

aibinin kendi hasta olmadan okuldaki mikrobu eve taşıması gibi bir şey mümkün mü bilmiyorum ConfusedConfused 

burun akıntısı maalesef hep su gibi takip ediyorum düzelir gibi oluyor ertesi gün yine aynı ConfusedConfused bu kadar çok öksürmenin ve hırıltının ciğerlerine bir zararı olur mu?

dediklerinizden anladığım  2 sene daha bu şekilde hastalanacağız Confused

Mesaj Tarihi: 13 Oca 2009 Saat 11:14
Abi de o yaşlarda iken bu devreyi geçirip, bağışık hale geldi, ufaklıkta gelecek merak etmeyin..Abide hafif seyirli bir hastalık, kardeşinde ağır hastalık yapabilir. Biraz sabırlı olun..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat