Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

yabancılara alışamama

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Anne - Baba ve Çocuk İlişkileri
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=12414
Tarih: 17 Haz 2025 Saat 00:49

Konu: yabancılara alışamama
Mesajı Yazan: acura
Konu: yabancılara alışamama
Mesaj Tarihi: 24 Ara 2008 Saat 12:18
İyi günler doktor hanım kızım 15 aylık, biz evimizdeki bir sorun nedeniyle bir aydır kayınvalidemlerde kalıyoruz. Ben çalışıyorum. Bebeğe kayınvalidem bakıyor. Yabancıları algılamaya başladığından beri, biri geldiğinde, biz bir yere gittiğimizde, insanlar onunla konuştuğunda hemen ağlamaya başlıyor yada kızıyor bizi yanından ayırmak istemiyor. Başkalarına alışması çok zaman alıyor.
Eşimin kardeşi ziyarete geldi ve iki haftadır o ve bir yaşındaki oğluda kayınvalidemlerde kalıyor. Hafta sonu gidecekler. Kızımın onlar geldiği günlerde ayağı yandı. Zaten yabancılık çekiyordu. İyice mızmız oldu. Özellikle benim sürekli onunla olmamı istiyor. Başka bir odaya gittiğimde bile sürekli ağlıyor ve kucağımda olmak istiyor. Ayrıca çok kıskanç birimiz diğer bebeği sevdiğimiz anda hemen kendini göstermeye çalışıyor. Yeğenim hiç kıskanç değil, ayrıca herkese giden, çok sıcakkanlı bir bebek. Bu durum normalmi? Ne yapmamız gerekir. Yardımcı olur musunuz? Teşekkürler.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: özlemmestçioğlu
Mesaj Tarihi: 26 Ara 2008 Saat 20:18
çocukların farklı kişilikleri olabilir. onları bibiriiyle kıyaslamayın hangi yaşta olursa çocuklar ve hatta büyükler bu kıyaslamalardan hoşlanmazlar.  kızınız sizi çok özlüyüor. imkanınız varsa kayınvalidenizde bile olsanız ikiniz yalnız vakit geçirmeye çalışın. yarım saat bile olsa ikiniz birlikte olun ve onun yabancılara ilişkin tavrını  tedirginlikle karşılamayın. o farklı bir insan

-------------
özlem

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat