Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

iştahsızlık

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=12259
Tarih: 26 Ağu 2025 Saat 00:07

Konu: iştahsızlık
Mesajı Yazan: gulay571
Konu: iştahsızlık
Mesaj Tarihi: 18 Ara 2008 Saat 08:03
günaydın kadir bey. kızım ceren 2 yaş 2 aylık yani 26 aylık boyu 90cm kilosu kıyafetleriyle ve bezi de dahil 13.7 kg sizce kızımın geişimi nasıl bir de 15 gündür devam eden işhasızlık sorunumuz var. gün içerisnde sadece kahvaltıda 1 yumurtadan başka birşey yemiyor. akşama kadar da bununla duruyor. ben geldiğim zaman az da olsa yedirmeye çalışıyorum. zorla 1 köfte ya da tavuk parçası yedirebiliyorum belki 1-2 kaşıkta çorba. sizce bu durumda nasıl bir yol izlemem gerekiyor. zorlamasam yer mi? cevaplarınız için şimdiden çok teşekkürler. saygılarımla...

-------------
Gülay YILDIZ

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 18 Ara 2008 Saat 10:06
6cm. boy ve en az 1.5 kg. ağırlık fazlası var... "-ben geldiğim zaman-" lafından, çalışan bir anne olduğunuzu tahmin ediyorum. Öyle ise, gündüz bakan kimse çocuğunuzu iyi doyuruyor demektir. Kakasına bakın, aç kalan çocuk, top-top sert kaka yapar. İyi beslenen çocuk, cıvık kaka yapacaktır. Bence gönlünüzü ferah tutun, ille de siz bir şeyler yedirmek istiyorsanız, gündüz aç bırakmaları lazım. Bence gereksiz, mevcut sistemi bozmayın derim.

Mesaj Tarihi: 18 Ara 2008 Saat 16:18
Çok teşekkür ederim kadir bey. çalışan bir anneyim ve kızıma da annem bakıyor. annem gün içerisinde fazla birşey yemiyor dediği için endişelenmiştim. ama yanılmışım demekki artık cerenim duraklama zamanına geçmiş. tekrar çok ama çok teşekkürler

-------------
Gülay YILDIZ

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 18 Ara 2008 Saat 16:47
Senin kız ağzı ile kuş tutsa, dünyaları yese, anneanneler genede "- bir şey yemedi-" derler. Sen en iyisi kakasına bak, cıvık kaka yapıyorsa, iyi yiyor demektir. 

Mesaj Tarihi: 19 Ara 2008 Saat 09:05
Evet kadir bey kakası katı değil ve sarı yeşil karışımı kıvamı da gayet iyi

-------------
Gülay YILDIZ

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat