Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

burun içinde yabancı cisim

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Düşmeler & Çarpmalar & Yaralanmalar ve Ortopedi
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=12136
Tarih: 05 Ağu 2025 Saat 17:25

Konu: burun içinde yabancı cisim
Mesajı Yazan: mother
Konu: burun içinde yabancı cisim
Mesaj Tarihi: 07 Ara 2008 Saat 23:20
İyi akşamlar doktor bey,

Kızım 3 yaşında. Oyun hamurları ile oynarken küçük bir hamur parçasını burnuna sokmuş. Bana gelip gösterdi. Çok ileri gitmemişti. Bir kısmını elimle alabildim ancak hamur yumuşadığından koptu, kopan parçaya ulaşamadım. Sümkürmeyi de bilemediğinden içine doğru çekti. Bir süre sonra hiçbirşey göremedim. Birkaç kez hapşırdı. Hamur mavi olduğundan burnu akınca mavi renkli sıvı geliyor. Burnuna bir miktar serum fizyolojik sıktım. Oyun hamuru sulu ortamda eridiğinden bir süre sonra burun içinde de erir mi? Ya da başka bölgelere ulaşıp, risk yaratır mı? Ne yapmamızı önerirsiniz?

Çok teşekkürler,

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 08 Ara 2008 Saat 10:00
Eğer ufak bir parça bile kaldı ise, burundan yeşilimsi,pis kokulu bir akıntı olacaktır. Bu durumda bir KBB uzmanına gitmeniz gerekir. Burun boşluğunun arkası açık olduğundan, yutmuş olabilir, bir şey yapmanız gerekmez. Mavi boya gelmeye devam ediyorsa, bu arazları beklemeden gidin.

Mesaj Tarihi: 09 Ara 2008 Saat 14:29

Tekrar merhaba ve iyi bayramlar. Açıkçası bayram olduğundan henüz bir KBB hekimine götüremedik. Burnundan yeşilimsi, pis kokulu bir akıntı gelmedi. Hamurun renginde mavi akıntı da olaydan sonraki 1 saat içinde olmuştu. Bi daha olmadı. Burnunda bir akıntı var ancak olaydan öncede burnu akıyordu ve serum fizyolojik kullanıyorduk.  Oyun hamurunun içinde un var, suyun içinde eriyor. Acaba hamur burun içindede erimişmidir? Bayram tatilinden sonra KBB ye göstereceğiz tabi ama yinede endişeleniyorum.

Teşekkürler, iyi bayramlar.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 11 Ara 2008 Saat 16:46
Geçmiş olsun birşey kalmamış. Eğer kalsa idi pis kokulu, yeşilimsi akıntı olacaktı.Garanti olması için, birkaç gün serum fiz. damlatın..

Mesaj Tarihi: 11 Ara 2008 Saat 19:07
Çok teşekkürler, yüreğimizi ferahlattınız.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat