Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ateş

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=12037
Tarih: 27 Tem 2025 Saat 19:04

Konu: ateş
Mesajı Yazan: sulu
Konu: ateş
Mesaj Tarihi: 02 Ara 2008 Saat 21:38
dr bey merhaba,
kızım 19 aylık.geçen gün ateş başladı. tüm gün 38 ve 38.5 düzeyinde idi. sonra dün aniden vucudu buz kesti ve titreme başladı. dudakları ve tırnakları morarır gibi oldu. acil dr a götürdük. orada hemen iğne vuruldu. ( havale geçirmeyi önleyici dendi) 3 gün vurulcak dendi. ve idrar testi ile kan testi yapıldı. idrar temiz çıktı kan ise şu şekilde
ASO   negatif
CPR   pozitif
Lökosit : 7.800 mm
htc        : %35
Hb         :  11,9 gr

buna göre mikrop var denildi. ve kefsid antibiyotik verildi. 3 gün boğaz kültürü çıkıncaya kadar kullanıcakmışız. ve 3 saatte bir ateş düşürücü ilaç veriyoruz. şu an daha ii olduğu için 4 saate çıkardım şurupları. sadece burnu akıyor ve sesi kısık...
sizdende durumu hakkında bilgi alabilirmiyim. içim rahat etmiyor. ilginiz için teşekkür ederim.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 03 Ara 2008 Saat 10:53
Lökosit 7800 olduğu ve virutik enfeksiyonu işaret ettiği halde hala ısrarla antibiyotik verilmesi, cahillikten başka birşey değildir. Ateşi 4 gün sürecekse, 4 gün sürecektir. Sizin çocuğunuz "Grip" geçiriyor ve hiçbir ilaç iyileştirmez. Ateş çıktıktan sonra havale gelmez. O titreme ve ellerinden kan çekilmesi etkili olmasa idi havale geçirirdi. Benim ateş ve havale ile ilgili yazımı okuyun.

Mesaj Tarihi: 03 Ara 2008 Saat 10:59

Hocam tşk.ederim. CPR  pozitif diye mikrop dediler.boğaz kültürü ilede ne olduğu anlaşılcakmış. bugün ateşi çok daha ii. şurup vermiyorum.iğne için çağırmışlardı vurdurayım mı ? ateş için genede şurup vereyimmi ?  antibiyotiği kesiymmi zaten hoş sadece 1.5 gün daha vercem dr demesine göre. cevabınız için teşekkür ederim.

Mesaj Tarihi: 03 Ara 2008 Saat 11:09
Ağızdan ilaç alabilen bir çocuğa niye iğne verilirki?? Anlarım, çok özel bir ilaçtır ve sadece iğne şekli vardır, tamam. CRP çok güvenilir bir test değildir, ben hiç istemem.

Mesaj Tarihi: 06 Ara 2008 Saat 15:03
dr bey tekrar merhaba,

kızımın durumundan bahsetmiştim. ateşi normale döndü. hatta gayet ii durumdaydı ne burun akıntısı ne başka bişey hiç bi şeyi yoktu. antibiyotik yukarıda belirttiğim gibi 3 gün kullanmıştık. üstünden 3 gün geçtikten sonra öksürük başladı. dediğiniz gibi ballı limon ile devammı edeyim hemen. yoksa sekrol ve suprax tan bahsetti dr onumu vereyim.

iyi bayramlar diliyorum

Mesaj Tarihi: 06 Ara 2008 Saat 20:38
Gripal enfeksiyonlar, önce birkaç gün ateş yaparlar, arkadan, öksürük ve nezle hali gelir. Hiçbir ilacın hastalığı kısaltıcı etkisi yoktur. Burnundaki su gibi akıntı, bally şeklini alana kadar hastalık devam edecek. Boşuna ilaçlarla vakit kaybetmeyin.

Mesaj Tarihi: 16 Ara 2008 Saat 09:43

hocam tekrar merhaba, kızımın burun akıntısı dediğiniz gibi durdu fakat dolu bir öksürük hali devam ediyor. bu arada boğaz kültürünü aldım ve şu sonuç vermiş.

GRAM : Epitel hücreleri , polimorf nüveli lökositler, gram pozitif koklar ve çomaklar , gram negatif diplokoklar ve çomaklar görüldü.
KÜLTÜR : Pseudomonas aeruginosa üredi.
sadece ballı limon kullanıyorum. ne yapmamı önerirsiniz. herşey için çok teşekkür ederim.

Mesaj Tarihi: 16 Ara 2008 Saat 09:55
Kültürde üreyen "Pseudomonas" çok tehlikeli bir fırsatçı bakteridir. Aşırı süre ve dozda antibiyotik kullananlarda görülür.... 19 aylık bir bebekte bu bakterinin üremesini başarmak, cidden çok vahim bir hatadır... Bol yoğurt yedirin, "Reflor sachet" lerden hergün bir paket yemeklerinin içine serpiştirip yedirin, başınız ciddi bir şekilde derde girebilir. Lütfen şu antibiyotiklerden hele iğne şeklinde olanlardan uzak durun... Hastaneye yatmayacak kadar hasta değil ise, iğneye gerek yoktur.

Mesaj Tarihi: 16 Ara 2008 Saat 10:01

yanlız dr bey zeynep şimdiye kadar antibiyotik hiç kullanmadı diyebilirim. yani belki şimdiye kadar bir kere daha kullanmıştır oda aylar evveldi. bu boğaz kültürüde yukarıdaki bahsettiğim iğne ve antibiyotike başlamadan evvel yapılan test idi. ben size ancak yazabildim. şimdi çok telaşlandım. başka neyden olabilir acaba. çünkü ben nerdeyse son 6-7 aydır gribal durumlarda hep sizin bahsettiğiniz yollarla çözdüm en son ateşlenince zaten dr a gittik ve iğne antibiyotik durumu yaşandı. reflor u kaç gün kullanmam gerekir ve bu durumun düzeldiğini tekrar boğaz kültürü yaptırarak mı anlarım napmam lazım. tşk.

Mesaj Tarihi: 16 Ara 2008 Saat 13:03
Ateşi yoksa, kurcalamayın. Normal bir kimsede bu bakterinin üreme şansı olmaz, zira boğazımızdaki basit bakteriler, bu bakterinin üremesini baskılarlar.Ancak bu bakteriler ortadan kalkınca pseudomonas üreyebilir. Tam kan sayımı, boğaz kültüründen daha fazla fikir verir.

Mesaj Tarihi: 16 Ara 2008 Saat 13:12
ateşi hiç yok hocam. ama benim içim hiç rahat etmedi ben genede şimdi hemen başka bir hastanede boğaz kültürü yaptırtıcam. bu arada demir , demir bağlama , hepatit b antikor , tam kan sayımı yaptırcam hepsini birden . fakat hastalanınca yaptıramadım hastalığının geçmesinimi bekliym. sonuçların netliği açısından. ne önerirsiniz. ne zaman yaptırmam en uygunu.

Mesaj Tarihi: 16 Ara 2008 Saat 13:52
Çocuk hasta değilse, kurcalama derim..İnsan vücudu, binlerce sene evvel, ilaçların keşfinden çok önce, mikroplarla mücadele etmenin yollarını bulmuş.. Siz her hastalığı tedavi ettirmeye mecbur değilsiniz. İşin masrafı bir yana, çocuğun çekeceği eziyete yazık..

Mesaj Tarihi: 16 Ara 2008 Saat 14:05

hocam bu konu çok uzadı farkındayım ama son bişey daha. bugün zeynep in kontrolü vardı zaten dr da gitti. hastalığından sonraki kontrol. eşim götürdü. dr demişki. atlattığı ciddi bir mikroptu. ama atlatmış. sadece balgam var demiş. ve bunun üstüne azro ve mukoral vermiş. azro antibiyotik değil mi? atlattı ise bu ne şimdi? yada aslında bişey var ama sölemeyip gizlicemi tedavi ediyor yani anlamadım ve sinirlendim açıkçası. bu çocuğun ateşi yok burnu akmıyo balgamlı bir öksürüğü var şu an sadece keyfi yerinde. ben ilaçları almıyorum şu an

Mesaj Tarihi: 17 Ara 2008 Saat 09:35

Görüyorsunuz, nasıl biliçsizce antibiyotik yazabiliyorlar. Hadi sizlerin imkanı var, sorup öğrenebiliyorsunuz, ya garibanlar ne yapsın?? Biliyormusunuz, 1982 den beri tek bir hastam dahi enfeksiyon nedeni ile hastaneye yatmadı. İğne verdiğim hasta sayım, ayda ya bir yada iki dir. Bugün hastanelerde sürünen hastaların büyük çoğunluğu doktor hatalarındandır.

Mesaj Tarihi: 17 Ara 2008 Saat 10:52
haklısınız hocam. ama inanınki o kadar zor durumda kalıyoruzki bizlerde . Sonuçta karşımızdakide dr ve bize çok yabancı olan terimler işlemler içeriyor o yüzden dr ne derse yapmaya çalışıyoruz. ( tabi ben sizi tanıyana kadar böyleydim) ilaç veriyorlar alsak bir türlü almasak başka türlü bu öle bişeyki almadığımız zaman ya bişey olursa hissine kapılıyoruz. sonuçta işin içinde evladımız var ve biz onlar için hep en iyisini yapmak istiyoruz belkide bu yüzden böyle oluyor.önceki yazınızda dediniz ya "kurcalama" diye işin içinde insanın çocuğu olunca sürekli kurcalıyor ve bu seferde hep bişey çıkıyor sanırım Big%20smile 
hocam bizlere verdiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkür ediyorum

Mesaj Tarihi: 17 Ara 2008 Saat 17:12

birşey daha Smile dün o panikle hemen boğaz kültürü tekrardan yaptırmıştım.

normal boğaz florası üredi die yazıyor .
gram boyama : gram pozitif koklar görüldü. diyor.
sanırım artık rahatlamam lazım değil mi? Star

Mesaj Tarihi: 17 Ara 2008 Saat 18:00
Eh.... Gözünüz aydın.Artık fazla elletmeyin çocuğu.

Mesaj Tarihi: 17 Ara 2008 Saat 18:29

vaktiniz ve cevaplarınız için çok teşekkürler.

Mesaj Tarihi: 18 Ara 2008 Saat 13:52

dr bey iyi günler. size kuzenimin oğlu ile ilgili bir sorum olucaktı.

kuzenimin oğlu 8 aylık   73,50 boy - 9,50 kg. ağırlığında.

geçen gece kusma başladı ve kabızlık vardı . acile götürdüler serum verildi. ertesi günü ishal oldu. ve şimdi ishal ve kusma şeklinde devam ediyor bugün 3.gün. iştahı kesildi. fakat bol bol sıvı ( su ) veriliyor. idrar tahlili yapılmış temiz çıkmış. öksürük burun akıntısı ateş yok.
dr bactrim şurup vermiş. ne önerirsiniz. tşk.

Mesaj Tarihi: 18 Ara 2008 Saat 17:16
Rotavirus olabilir. Tam 7 günde iyileşir. İdrar tahlili boşuna yapılmış, erkek çocuklarda idrar yolu enfeksiyonu olmaz..Bactrim'e bile gerek yok.
Rotavirus ise, kusma ve ishal beraber görülür. Bakteriel olanlarda, önce kusma olur, kusma geçer ishal başlar.İshal başladıktan sonra kusma olmaz.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat