İyi günler hocam ,
Yazılarınızda anlayamadıysam kusura bakmayın.Üzerindem zaman geçmiş olsada size danışmak istedim
2.5 yaşındaki kızım yaklaşık 1.5 ay önce bir sabah 38 C ateşle uyandı 38.5 olup calpolle 38 e kadar inince akabindede ağzında koku hissedince doktora götürdüm,boğazının bir tarafında iltihap olduğunu söyleyip anjin dedi.Boğaz kültürü istedi ancak hemen antibiyotiğede başlamamızı söyledi.Hernekadar gönlüm elvermediysede kızım çok bitkin olduğu için kullandım ve 2.dozunda kızım rahatladı ateşide düştü.Burada bir terslik var gibi geliyor bana önce boğaz kültürü sonucunu görmek gerekmezmiydi?Bu arada boğaz kültürü temiz çıktı,tabi sonucu 4 gün sonra öğrenebildik.Yazılarınızdan öğrendiğim kadarıyla viral enfeksiyonlarda antibiyotik bir işe yaramıyor bakteriyel lerde kullanmak gerekiyor.Viral enfeksiyonsa kızıma tesadüfenmi iyi geldi.boğaz kültürü temizse bu neydi*
Bu arada boğaz kültürü sonucu 4 gün sonra alınıyor ,bu süre zarfında ne yapmamaız gerekiyor tabi ilaç kullanmadan,kendi kendime herhalde 4.günden sonra tehlikeli diye yorum yaptım ama doğrusunu sizden öğreneceğiz tabiki.
İnşallah birdaha tekrarlamaz ama bilgi almakta fayda var diye düşündüm
Şimdiden teşekkür ediyorum yorumlarınıza.SAYGILAR,
|