Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

REFLU ve KOLIK

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Doğum sonrası yaşananlar
Forum Tanımlaması: (Doğum sonrası yaşananlar)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=1187
Tarih: 21 Tem 2025 Saat 01:15

Konu: REFLU ve KOLIK
Mesajı Yazan: KEREMIM
Konu: REFLU ve KOLIK
Mesaj Tarihi: 22 Eyl 2007 Saat 16:20
MERHABALAR...
BENIM OGLUM 52 GUNLUK VE INANILMAZ GAZ VE KUSMA SORUNUMUZ VAR...
DOKTOR REFLU VE KOLIK OLDUGUNU SOYLEDI....
REFLU ICIN ZANTAC KULLANIYORUM...GAZ ICIN ISE MYLICON DAMLA KULLANIYORUM AMA ISE YARAMADI....GAZ ICIN CARE BULAMADIM...AGLARKEN KENDINDEN GECIYOR....BEN ARTIK HICBIRSEY YEMIYORUM NERDEYSE GAZ OLMASIN DIYE....VITAMIN KULLANIYORUM ARTIK....EN SON CARE ARABAYLA GEZDIRIYORUZ AMA BAZEN ODA ISE YARAMIYOR....BU SORUNLARI YASAMIS ANNELERDEN LUTFEN BU KONUDA ONERILERINIZI BEKLIYORUM....SIMDIDEN TESEKKURLER....

-------------
Omrum

Cevaplar:
Mesajı Yazan: fatoş
Mesaj Tarihi: 22 Eyl 2007 Saat 16:36
Merhaba canım,
Gaz sıkıntısı benim kızım 7 aylık ve hala devam ediyor Cry ama bazı bebeklerden dört ayından sonra kesiliyormuş, inşallah seninki de öyle olur, açıkcası benim kıza da hiç bir şey fayda etmedi, hala geceleri kıvranıyor, gaz sancısı oluyor, uykusunda ağlıyor, dr. bazı bebeklerde 9 ay sürebiliyor dedi Cry gazını çıkarıyor rahatlıyorum, ardından yine ağlıyor, tekrar gaz çıkar, bu faslımız hiç bitmiyor, ne yersen ye güzelim, birazda bünye ile alakalı olduğunu düşünüyorum Unhappy

-------------
http://www.glitterfy.com/">

Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 22 Eyl 2007 Saat 16:38

merhaba canım...

gaz problemi bizde yaşadık sana bir kaç öneri sunayım.

zinco diye bir gaz damlası var işe yarayabilir dene..
rezene çayı al aktardan ama bir su bardağına bir tatlı kaşığı demle hem sen iç hem bebişine içir..
acı elma yağı var ben eminönünden aldırmıştım çok kötü kokuyo ama çare olsun diye kullandım yağ parmağınla al ayak topuklarını karnını ve sırtını ov işe yaradı bende..
birde masaj yap özellikle gece yatmadan önce rahatlar

şimdilik bu kadar umarım işe yara rahatlar bebişte sende Tongue

Mesajı Yazan: nilay
Mesaj Tarihi: 22 Eyl 2007 Saat 16:42

Orjinalini yazan: zuhalim zuhalim Yazdı:

merhaba canım...

rezene çayı al aktardan ama bir su bardağına bir tatlı kaşığı demle hem sen iç hem bebişine içir..
acı elma yağı var ben eminönünden aldırmıştım çok kötü kokuyo ama çare olsun diye kullandım yağ parmağınla al ayak topuklarını karnını ve sırtını ov işe yaradı bende..

geçmiş olsun güzelim allah sana sabır versin....

emine ye aynen katılıyorum zinco harika bir ilaç ve tamamen bitkisel....benim oğlum çok gazlı bir  bebek değildi ama tutu mu kıyamet kopardı bizde ayaklarının altına elme yağı sürer,göbeğini onla ovardık bence sende dene canım , aktarlarda bulursun.......tekrar geçmiş olsun...

-------------
http://lilypie.com">

Mesaj Tarihi: 22 Eyl 2007 Saat 16:42
Orjinalini yazan: zuhalim zuhalim Yazdı:

merhaba canım...

Ben bunların hepsini denedim, bize hiç fayda etmedi, masaj yapmak isteyince de hiç karnına dokundurtmuyor ki, acayip ağlıyor Cry

-------------

Mesajı Yazan: nilay
Mesaj Tarihi: 22 Eyl 2007 Saat 16:45
benim ufak kız kardeşimöyleydi kız bebeklerin % 10 da olurmuş dr size denk gelmiş derdi...demek ki o % 10 nun içinde sizde varsınız ....inşallah en kısa zamanda rahatlarsınız canım...Nuke

-------------

Mesaj Tarihi: 22 Eyl 2007 Saat 16:46
sağol canım şans işte Cry

-------------

Mesaj Tarihi: 22 Eyl 2007 Saat 16:47
fatoşcum seninki istisna canımLOLçok şirin ama gazlı bi şirine kök söktürdü sana

birde çingene salıncağı kur canım çok seviyolar zıbıdılar

Mesaj Tarihi: 22 Eyl 2007 Saat 17:01
Kızım her yer bebeğin eşyaları ile dolu, hatta oyun parkını kuracağız diye tek koltuğu attık nereye kurayım kız LOL

-------------

Mesaj Tarihi: 22 Eyl 2007 Saat 18:05
Orjinalini yazan: fatoş fatoş Yazdı:

Kızım her yer bebeğin eşyaları ile dolu, hatta oyun parkını kuracağız diye tek koltuğu attık nereye kurayım kız LOL
sen bide beni gör küccücük ev tıklım tıklımUnhappyUnhappy

park yatak dükkana gidecek ooohhh yer boşaldı dedim babamız salıncak almış gene doldu mama sandalyesi sehpa niyetine ortada ayyyy daha ne sayayım LOLLOLkız konu dağılmasın dur LOLLOLLOL

Mesaj Tarihi: 22 Eyl 2007 Saat 18:32
ben amerikada yasiyorum....burda mylicon diye bir gaz ilaci verdi doktor ama ise yaramiyor.....gazi cikariyoruz hala devam ediyor agrilari...eger zinko ise yariyorsa getirtiririm....elma ygi yerine bebe oli lle bazende zeytinyagiyla masaj yapiyorum ama ise yaramiyor....bu arada kabizlik sorunumuzda var...ona bi care buldum ...misir surubu....hemen rahatlatiyor...turkiyede satiliyomu bilmiyorum tatlilarda kullaniliyoserbet gbi birsey kabizlik cekenlere onerebilirim....onerileriniz icin tesekkurler...

-------------
Omrum

Mesaj Tarihi: 22 Eyl 2007 Saat 18:34
bu arada rezene ve papatyadan cay demliyorum bende ...gazini cikariyor  ama agrilar devam ediyo....surekli bi ikinma halinde ikinincada reflu basliyo....bu sefer cikartiyor....

-------------
Omrum

Mesajı Yazan: sevınc
Mesaj Tarihi: 22 Eyl 2007 Saat 22:22
canım merhaba senın oglunla ılgılı  problemlerın hepsı benım zıpırdada var gaz problemı  kusma halada devam edıyo kusması asırı dr bızede reflu dedı bende gavıscon dıye bır ılac kullanıyorum ıse yaradı ama gaz problemıne cozum bulamadık

-------------
http://www.youngnutrition.net">

Mesaj Tarihi: 22 Eyl 2007 Saat 23:25
Orjinalini yazan: KEREMIM KEREMIM Yazdı:

bu arada rezene ve papatyadan cay demliyorum bende ...gazini cikariyor  ama agrilar devam ediyo....surekli bi ikinma halinde ikinincada reflu basliyo....bu sefer cikartiyor....

braya bir göz at istersen yararlı olabilir

http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=166&PN=6" rel="no follow - http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=166&PN=6

Mesaj Tarihi: 23 Eyl 2007 Saat 18:13
merhaba sevinc....
allah bagislasin ...kizin cok tatli...kac aylik....hala gaz sorunu var dedin....cocuga gore degisiyomus ama daha ne kadar bu aciyi cekecek oglum onun icin....reflusu icin zantac 15 mg kullaniyoruz 12 saatte bir....biraz daha iyi tabi simdi ama genede devam ediyo....geceleri kabusum oldu ruyamda bile kusuyormus ve boguluyomus goruyorum....o nedenle uzun bi sure bende uyuyamadim onunla bir basinda bekledim....simdi azaldi artik...birde arkadaslarim eger cigerlerine kacarsa zature olabilir dediler....bu tabi bende iyice kabus oldu....doktorunuz hic boyle birsey soyledimi.....bizim burdakiler pek konusmayi sevmeyen doktorlar....oyuzden cok fazla paylasamiyoruz doktorla.....kizinda kolikte varmi peki....benim oglum surekli ikiniyo....kakasini yapiyo ama hala varmis gibi surekli ikiniyo....sanirim bizi yorgun ve uzun bir annelik yolu bekliyo.....allah herkeze yardimci olsun....

-------------
Omrum

Mesaj Tarihi: 23 Eyl 2007 Saat 18:15
tesekkur edrim zuhal ....
sanirim cok insan benimle ayni durumda...allah herkeze ve bebislerimize yardim etsin...

-------------
Omrum

Mesaj Tarihi: 23 Eyl 2007 Saat 19:41
merhaba canım kızım 5 aylık ama cok zor gectı kusması aglamaları nedenıyle ben de gecelerı sureklı kalkıp bakıyorum yenı dogdugu zamamlar sureklı yan yatırıyordum ve gozum sureklı uzerındeydı kustugu ıcın zatüre konusuna gelıncede dr oyle bırsey demedı bır fıkrımde yok ama ılk gıdısımde mutlaka sorucam bu konuda senıde bılgılendırırım aklıma takıldı kız bu konu 3-4 gun once doktordaydık gaz problemı hala devam edıyo dedı

-------------

Mesaj Tarihi: 23 Eyl 2007 Saat 21:04
slm allah bagislasin....sanirim uzunca bir sure gazla mucadele edicez desene....zature konusunu sonra bana donersen sevinirim....allah korusun tabi ama onlem almak sart...ben ozel yastiklar var onlardan alicam bugun yarin bir firsat buldugumda....hem reflusu olanlar kullaniyo hem oturma doneminde yanlara dusmemesini sagliyo hemde emzirirken kullaniyosun...
ise yararsa yazarim

-------------
Omrum

Mesaj Tarihi: 24 Eyl 2007 Saat 12:56
tamam canım

-------------

Mesajı Yazan: hande
Mesaj Tarihi: 27 Eyl 2007 Saat 16:07
bizde de zinco var ama ben kullanmıyorum.çünkü kendim 2 dolu dolu tatlı kaşığı olmak üzere günde 3 fincan kadar humananın rezene çayını içiyorum.bebeğim 2,5 aylık olduğu için şimdilik kendim içiyorum.ve faydasını gördüğümede inanıyorum.bebeğim emdikçe gazı çıkıyor.şiddetle tavsiye ederim.ayrıca humananın stiil-te çayıda gaza yardımcı.hergün 2-3 fincan :) Cicek

-------------
http://bonbon-butik.blogspot.com/ - BEBEK ŞEKERİ VE BUTİK KURABİYE İSTEYEN TIKLASIN LÜTFEN :)

Mesajı Yazan: Gamze
Mesaj Tarihi: 29 Eyl 2007 Saat 02:50

İlk önce geçmiş olsun canım. Biz de oğlumuz da çok çektik gaz sancısından. Allah`a şükür 4. aydan sonra tamamen geçti. Darısı başınıza. Bizim doktorumuz sub simplex adlı ilacı vermişti. İşe yaramıştı. Doktorunuza bir sor istersen. Bir de ben bez ısıtıp karnına koyuyordum. Sıcak iyi geliyordu. Bebeğinize tez zamanda şifa dilerim size de sabır...

Mesajı Yazan: duru
Mesaj Tarihi: 30 Eyl 2007 Saat 14:28
ilk zamanlar çok zor oluyor geçici bir durum ama oldukça zor.Allah kolaylık versin.Yiğitten gaz sancısından ikiye katlanırdı.

-------------

Mesaj Tarihi: 30 Eyl 2007 Saat 23:06
arkadaslar hepinize tesekkurler...
butun onerilerinizi denedim....biraz daha rahat gibi ....ama acikcasi ne iyi geldi anlamadim....ama ben sarhos gibi dolasiyorum....sanirim rezene ve papatya beni rahatlatiyor...uyku yapiyor.....aman kerem iyi olsunda...kereme cay verdigimde kusup cikartiyordu....ben kendimde iciyordum ama az iciyordum simdi sayiyi cogalttim biraz daha rahat....ama kolik saatlerinde gene huysuzlugunu yapiyor.....neyse bunada sukur...persembe gunu doktor konrolumuz var bakali artik....

-------------
Omrum

Mesajı Yazan: duygu
Mesaj Tarihi: 01 Eki 2007 Saat 00:13
Geçmiş olsun canım...
Sabret, yakında geçer inşallah...

Mesaj Tarihi: 02 Eki 2007 Saat 04:34
tesekkur ederim egemen...
bu arada rezene ve papatya cayini kendim iciyorum ...yani aslinda daha oncede iciyordum ama miktarini artirdim sanirim biraz ise yaradi....ama ne hikmetse uyumamakta direniyor....yani kolik saatlerini ayakta geciriyoruz...bir cocuk 8 saat uyumazmi....tam uyuyor 5 dakika sonra mideden birsey geliyor ciglillarla uyaniyoruz....hadi ugras bidaha uyut 10 dakika geciyor bu sefer ikinmalar basliyor gaz agrilari hadi gene uyaniyor.... 

-------------
Omrum

Mesajı Yazan: zehra
Mesaj Tarihi: 02 Eki 2007 Saat 08:37
geçmş olsun  güzelim yagerçekten zor bidurum allah sabır versin .

-------------
Sevgilim hapşurunca çok sev dedim.elhamdülillah dedi.yerhamükallah dedim.yehdina ve yehdikum dedi sonra oturup hatim indirdik.nerden nereye:))))))))

Mesaj Tarihi: 02 Eki 2007 Saat 11:21
valla kötü haber gibi olacak ama bizim kızda hala ara ara var o gaz nerden oluyo bu kadar bilmiyom bebek ama gazı kendinden büyük Confused

Mesaj Tarihi: 15 Eki 2007 Saat 00:48
merhaba....
oglum 2.5 aylik olduve sanki kolik sancilarinda azalma oldu...artik o aglama krizleri biraz azaldi.....aglamaya basladigindada sac kurutma makinasiyla susturabiliyorum....bi arkadasim tavsiye etti...buziki osman orhanin kolik adli bir cd si varmis....ben temin edinemedim ama icerigini ogrendim...makina seslerinden muzik olusuyomus....buziki osmanin cocuklarindada kolik olunca kendisi boyle bi calsima yapmis....turkiyede d&r larda satiliyomus....icinde fon sesi...camasir makinasi ve ona benzer sesler varmis...bende evde kendime buna benzer yontemler buldum...klima ....aspirator...fon makinasi gibi....birde etkisi varmi bilmiyorum ama...rezene ve papatya cayi cok iciyordum....bilinenin tersine bu caylardada kafein varmis.....onedenle bebislerimiz rahatsiz oluyormus.....bana oglumun doktoru soyledi....tbende icmeyi biraktim cidden faydasini gordum....bilmiyorum belki tesaduf....sizlerle paylasayim istedim.... deneyebilirsiniz....birde aksam saatlerine yakin enfamil nutramigen lipil mamasindan veriyorum 2 oz....icinede gaz damlasi mylicon damlatiyorum ....kriz saatlerini biraz daha hafif geciriyoruz....bu mamamyida doktor onerdi....kolik semptomlari icinmis...aslinda surekli mama kullananlarda daha etkilidir ama ben sabah ve aksam 1 er oz veriyorum.....

-------------
Omrum

Mesaj Tarihi: 15 Eki 2007 Saat 01:53
inşallah canım tamamen gececeği zamanda gelecek şimdilik böyle büyüyecek inan bizimki bile hala gaz problemi çekiyor sabırla bebişlerimiz büyüsün sancıları kalmasın diye bekliyoruz Tongue şu andada diş sancımız var Unhappy

Mesaj Tarihi: 15 Eki 2007 Saat 17:01

tesekkur ederim....insallah biran once gecer....allah sanada sabir versin...dis agrilari, atesleride bi hayli zor...insallah cabuk atlatir...

-------------
Omrum

Mesajı Yazan: prenses_78
Mesaj Tarihi: 17 Eki 2007 Saat 22:31

slm arkadaşlar ranıza yeni katıldım bende gaz için sup öneririm çok faydasını gördüm benim bebeğim de 1 aylıkTongue

Canım ilaç adı veremiyoruz, o yüzden düzenleme yaptım Wink

-------------
canım kızım zeynep ezgim

Mesajı Yazan: prenses_78
Mesaj Tarihi: 20 Eki 2007 Saat 20:02
yanlız biraz uyku yapıyor galibaConfused

-------------
canım kızım zeynep ezgim

Mesajı Yazan: ifakat
Mesaj Tarihi: 26 Eki 2007 Saat 02:53
Orjinalini yazan: prenses_78 prenses_78 Yazdı:

yanlız biraz uyku yapıyor galibaConfused
bende sürekl ounu kullandım ama uyku falan yapmadı benimkine ama gaz sancıları en aza indirdi

-------------
Öyle bir kul hakkım varki benden alınan... ALLAH'ım yarına bırakır ama ,yanına bırakmaz ASLA...!!!

Mesaj Tarihi: 27 Eki 2007 Saat 21:57
arkadaslar sanirim bizim kolik sona erdi.....uzun suredir rahat oglum....aksamlari aglama krizleri yerine artik oyunlar oynuyoruz....cok sukur....insallah butun bebisler bir an once normale doner....

-------------
Omrum

Mesaj Tarihi: 27 Eki 2007 Saat 22:17
hadi gelmiş gecmiş olsun ClapClap

Mesaj Tarihi: 28 Eki 2007 Saat 03:48
tesekkur ederim emine....
tabi hala gaz sancilari devam ediyo ama o aglama krizleri bitti sukur....aksamlari biraz daha rahat....

-------------
Omrum

Mesajı Yazan: didemkız
Mesaj Tarihi: 22 May 2008 Saat 16:28

Mrh.Keremin annesi aynı sorunlar benim kızımdada var hep ıkınıyo sabahtan akşama kadar. Emerken bile ıkınıyo oyüzden memeyi atıyo tam ememiyo zavallım.Kıpkırmızı oluyo.Bide karnından acayip sesler geliyo grul grul.kursağıda kaynıyo emerken ses geliyo reflü galiba. Ne yapacağımı şaşırdım o öyle ağlayınca dünya başıma çöküyo sanki.Gaz için zinco kollanıyorum ama işe yarıyomu bilmem bence bi vakti var o gelmeden geçmiyo.Annelik çok zor annem olmasa ne yapardım bilmiyorum.Benim koptuğum yerde o bakıyo kızıma yemeğimi yapıyo.35 gün oldu doğum yapalı.

Mesajı Yazan: irme
Mesaj Tarihi: 22 May 2008 Saat 16:53
Didemkız biraz daha sabır canım...bak gör bian gelicek hepsi bıçak gibi kesilecek,o kadar hızlı geçiyorki zaman sende bi zaman sonra benim gibi hatırlarken zorlancaksın o günleri,o anlarda naptığını..Smile

-------------
Pamuk Prensesin Annesi...

Mesaj Tarihi: 22 May 2008 Saat 21:08
merhabalar Didemkiz...oncelikle gule gule buyut bebegini....benim oglum suan 9.5 aylik ve ara ara gaz sancilarimiz devam ediyor....bazen reflusununde devam ettigini dusunuyorum....o yuzden hala yediklerine dikkat ediyorum...gaz yapan seyler vermiyorum....ama kolik gercekten cok zor bi donem....allah sabir versin...en azindan annen varmis senin....ben yurtdisinda yasiyorum ve bulundugumuz yerde bir allahin kulu yok turklerden....esim ise gittiginde bebegimle yalniz kaliyorduk...ve o uc ay bana 3 yil gibi geldi....kolik icin sac kurutma makinasi benim oglumda ise yaramisti...sakinlestirip uykuya dalmasini saglamisti bi dene istersen....ben gaz damlasida kullandim ama cok ise yaradiklarini soyliyemiycem....refluye gelince....onun icin bi film cektiler...ilac icirerek...orada belli oldu reflu oldugu....eger reflusude varsa isin zor....cunku bagirsak gazini cozuyorsun bu sefer mide basliyor....oglum surekli cigliklarla uyaniyordu....reflu icin sik sik ve azar azar beslemeyi onerdi ogluma...bi ilk asamada mumkun olmuyor bunu soylemek kolay ama...sonra ki donemlerde uyguliyabilirisin...ek gidaya gectiginde...birde reflu icin ilac kullandik 4 ay sonra gerek gormedi doktorumuz....sana tavsiyem annende yanindaymis....bol bol sabir diliyorum...annen bebekle ilgilenirken sen mutlaka dinlen...bu sutun icinde gerekli ....benim stresten 3.5 aylikken sutum kesildi....zor bi surec ama az kalmis...bir belki iki ay sonra bicak gibi kesiliyo emin ol....eger yardimci olabilecegim birsey olursa ozleden yazabilirsin....tekrar gule gule buyut bebegini....

-------------
Omrum

Mesajı Yazan: haticeirmak
Mesaj Tarihi: 23 May 2008 Saat 09:20

merhaba didemkız, Allah analı bablı büyütsün bebeğini, canım benim bebeğimin de 4 ay gazı oldu, ve çok kusuyordu 8. ayına kadar da bilfiil kustu, doktor fizyolojik reflüdür dedi bi tedavi falan uygulamadı Cry

o 4 ay nası geçti bi ben bilirim bi de Allah....Arda ağladı gün boyu ben ağladım kucağımda Arda...yalnızdım da evde..çektik ööle, sonra kızların dediği gibi bıçak gibi kesildi, Allah sabır versin canım,

canım piyasada da kolik bebekler için cdler satılıyo, internette falan da var, gürültülü hışırtılı sesler rahatlatıyo, aspiratör, çamaşır makinası ..hepsi işe yarar ama ben çareyi saç kurutma makiansında bulmuştum, 4 ay çalıştı zavallım harıl harıl, şimdi artık çalışırken ilginç sesler çıkarıyo, sanırım ufaktan bozduk.....Tongue

canım sen rezene iç ve bebeğe de içir, ilk 3 ay bize rezene de fayda etmemişti ama 4. ayda m...a nın rezene çayı işimizi görümüştü, içirir içirmez yukardan gazını çıkarıyodu tabi kusarak...

benim de yeğenim oldu, 40 ı çıkmak üzere , ben denemedim ama onlar muskat denilen şeyi deniyolarmış,bölle küçük hindistan cevizi gibi bi şey,süte onu karışıtırıp veriyolarmış o da bayağı rahatlatıyomuş.

Onun dışında reflü için de reflü yastıkları satıluo ya da sen de evde yapabilirsin çocuğa eğimli yatma alanı yap ve hemen besledikten sonra kaldırma,ama bunlar bazen teorikte kalabiliyo benim Arda emerken “puhah” diye kusardı ağzından burnundan her yerinden gelirdi sütler , üstümüzü başımızı değiştirip tekrar emzirirdim boşalanın yeri dolsun diye...LOL

Cidden çok zor zamanlar sıkıntını çok iyi anlıyorum...Allah sabır versin canım, bebeğini de şifalar....

-------------

Mesajı Yazan: haticeirmak
Mesaj Tarihi: 23 May 2008 Saat 09:25
bi de ilk zamanlarda bğırsak masajı yaptırıyoduk biz, o da alttan gazını çıkarmasına yardımcı oluyodu, bebek açken, bacaklarını karnına ve bağırsaklarına değidirerek yuvarlak kavisler çizecek şekilde yavaş yavaş bağırsağına masaj yapıoduk, bu sırada hem bağırsak yumuşadığından hem de bebğin ayakları havada olduğundan alttaki gazı da rahat çıkabiliyodu...bilmem anlattıklarımdan nası bi şey olduğu tam anlaşıldı mı bilmiyorum amaLOLama dernerseniz sakın çok bastırmayın karnına yavaş yavaş yapın

-------------

Mesajı Yazan: didemkız
Mesaj Tarihi: 23 May 2008 Saat 16:28
İlginiz için tşkler söylediklerinizi deneyeceğim.Benimde tek tesellim bi süre sonra geçeceği.Yoksa dayanmak mümkün değil.Umarım en kısa zamanda geçer artık annemde gitti arada gelirim dedi ama kalmayacak.Allah yardımcımız olsun kızım acı çekerken ben ondan çok çekiyorum.Ama yinede allaha çokşükür başka şikayetimiz yok.

Mesajı Yazan: heryilmaz
Mesaj Tarihi: 29 Eki 2008 Saat 00:10
biz daha yeniyiz ama aynı sorunlar bizde de var
kurulu saat gibi üstelik 22.00-23.00 gibi başlayıp 2.00-3.00 gibi bitiyor Dead
gündüzleri gece olduğundan daha az oluyor
gaz için zinco kullanıyoruz reflü için şurubumuz var ama ben vermiyorum
gaz için karın masajı ve bacak hareketlerini yapıyoruz .özellikle her emzirmeden sonra gazını çıkarmaya dikkat ediyorum
reflü içinde yatağının baş kısmını yükseltmeni ve yan yatırmanı tavsiye ederim
ilaçlardan daha etkili oldu..
birde bebeği az ama sık beslemeyi öneriyorlar ama ben bir bunu beceremedim daha LOL
geçmiş olsun canım tabi birde Allah çooookkk sabır versin Smile

-------------
http://lilypie.com"> http://lilypie.com">

Mesajı Yazan: nellyy
Mesaj Tarihi: 06 May 2009 Saat 12:57
Benim bebeğimde çok kusuyor. Acaba reflüsü olabilir mi?  Emdikten sonra muhakkak bir miktar süt ksuyor çünkü.  :((

Mesajı Yazan: kumru
Mesaj Tarihi: 06 May 2009 Saat 13:21
İşte bizim mecburen uzmanlık alanlarımızdan olmuş konu: KolİK
Halen Alp'te zaman zaman oluyor, 40 günlükten itibaren kök söktürdü bize. Hatta bir gece günlerdir hiç uyumamışım artık yerler sallanıyorduConfusedAlp' in anlamı kahraman, savaşçı. Eşim dedi ki ilk kurbanları biz olduk ve koptum kahkaha... neyse gelelim yaptığımız çalışmalara; sizin yazdıklarınıza ek olarak,
Nurse Har..'s diye bir şurup var tamamen bitkilsel deneyinWinktam adını yazmadım ama eczaneler ve bazı bebek malzemesi satan yerler bilir.
saç kurutma makinesi krizin tavan yaptığı yerde can kurtaran oluyor. o ses anne karnındaki sese çok yakınmış, bebek kendini güvende hissedermiş, ayrıca karnına uygun sıcaklıkta tuttuğunuz çabuk bir ısı kaynağı oluyor. Isı sayesinde gaz çabuk çıkıyor, bebeğinizi kucağınıza alın sarın sarmalayın, öpün okşayın, ona geçeceğini söyleyin, hepsi bitecek çok mutlu olacağız falan diyin, bence anlıyorlar. Sabırlı olmak çok önemli. Doktorumuza sorduk saç kurutma makinesini, zararı yok, bebeğiniz nasıl mutlu oluyorsa dedi. Aynı şekilde elektirkli süpürge, çamaşır makinesi sesi de duydum. Bir de gaz çıkarmasını kolaylaştıran bir hareket var; bacaklarını yukarı kaldırın altını açtığındaki gibi 2-3 kere ittirin. Gaz çıkıyorSmile
Nelly, her bebek beslendikten sonra biraz kusar korkma. eğer bebeğin kilo alımı, gelişimini etkilemiyorsa, doktorlar kusmaları normal kabul ediyorlar. benim oğlum şakur şukur kusuyordu, artık nispeten azaldı, gelişimin etkilemediği için herhangibir tedavi olmadı. çok emiyor olabilir. Alp hep emmek isteyen bir bebek, artık 3 saatte bir emiziriyorum ve kusmalar da azaldı

-------------

Mesajı Yazan: fatma onur
Mesaj Tarihi: 08 May 2009 Saat 09:45
benim bebeğim de bugün 36 günlük,13 14 günlükken kolik sancısı başladı doktor kolik dedi ama dayanılmaz bebek ıkınmalardan sancılardan ememiyor sürekli ağlıyor çok üzülüyorum aç kalacak diye. ben de süt pompası aldım kendimi sağıp o şekilde zar zor yediriyorum.Bu şekilde olan anneler siz ne yaptınız bu durum ne zaman geçecek çok huzusuzum bebeğim normal ememediği için sütüm kesilir mi diye. kendimi sağıyorum makineye kesilirmi acaba lütfen bişeyler yazın.Didemkız sen ne yaptın aynen senin bebeğin gibiydi benim bebeğimde, nasıl geçti seninki lütfen yaz moralim bozuk hem de çok ilk bebeğim deneyimsizim yalnızım acilll

Mesajı Yazan: ilal
Mesaj Tarihi: 08 May 2009 Saat 10:10
Orjinalini yazan: fatma onur fatma onur Yazdı:

benim bebeğim de bugün 36 günlük,13 14 günlükken kolik sancısı başladı doktor kolik dedi ama dayanılmaz bebek ıkınmalardan sancılardan ememiyor sürekli ağlıyor çok üzülüyorum aç kalacak diye. ben de süt pompası aldım kendimi sağıp o şekilde zar zor yediriyorum.Bu şekilde olan anneler siz ne yaptınız bu durum ne zaman geçecek çok huzusuzum bebeğim normal ememediği için sütüm kesilir mi diye. kendimi sağıyorum makineye kesilirmi acaba lütfen bişeyler yazın.Didemkız sen ne yaptın aynen senin bebeğin gibiydi benim bebeğimde, nasıl geçti seninki lütfen yaz moralim bozuk hem de çok ilk bebeğim deneyimsizim yalnızım acilll

canım benim allah kolaylık versin...öncelikle sabır....üçüncü ay biter bitmez herşey değişiyor...bugünlerin geçeceğini hiç aklından çıkarma ve üzüntünü bebeğin hissetmesin...sütüm kesilecek diye endişelenme aksine daha çok olacak diye motive et kendini bu çok önemli...

elinden geldiğince bebeğini emzirmeye çalış...aç kaldığını top top kaka yaparsa anlarsın....

sancılı olduğunda karın üstü koluna yatırıp sağa sola sallamak iyi geliyor gazı da çıkıyor...
ağladığı zamanlar neler yaptığını yazda senin yapmadıkların bizim bildiklerimizi yazalım daha faydalı oluruz...

-------------
Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.

Mesaj Tarihi: 08 May 2009 Saat 12:20
öncelikle teşekkür ederim msjımı cavapladığın için. Emerken birden sancı geliyor kıpkırmızı kesiliyor. ıkınıyor sanki kakasını yapamıyor gibi bağırsaklarından sesler geliyor gurul gurul.tabi böyleyken de ememiyor ağlıyor da ağlıyor ancak kendimi sağıyorum rahat bir anını bulduğumda zar zor sağdığım sütü içiriyorum bu hep böyle.bebeğim zayıf değil. doğum kilosu 4010 ve boyu 52 cm idi şimdi 36 günlük dün sağlık ocaında ölçtüler elbiselerini düştükten sonra kilosu 6050 boyu 61 cm idi. bu kolik bni yedi yedi ne yapıcam böyle

Mesajı Yazan: kumru
Mesaj Tarihi: 08 May 2009 Saat 12:31

Fatma Onur,
Biz de aynı şeyleri yaşadıkConfused emizreceğinde bebeğine kolik geldiğinde saç kurutma makinesinin soğuğunu aç yanında biri varsa sana yardımcı o tutsun, o ses sayesinde bebekler sakinleşiyor, daha kolay emzirebilirsin. karnına sıcak ütülenmiş havlu koy, sıcak gazın çıkımına yardım ediyor, ayaklarından tut bacaklarını yukarı kaldır, poposu sana baksın aşağı yukarı karnını sıkıştır gazını çıkarsın. bir müddet sonra bilirsin kolik saatlerini o saatler yaklaşmadan bebeğini doyur, sağmakla süt azalmaz korkma, bol sıvı al, biz 5.5 aylığız dün kolik oldu yineDead ama 4 aydan sonra azalıyor, bebekten bebeğe değişen birşey, umarım sizinki kısa sürer.
çok önemli bir şey daha var. ben bebeğim o anlarda acı duyuyor diye çok üzülüyordum, doktorumuz söyledi, bebeklere o anlarda ağrı ölçer takılarak farkedilmiş ki hiiiiç ağrı duymuyorlar. için rahat olsun, sağlıklı bir bebeğin var, bağırsak sistemi gelişiyor annesiSmile sarıl bebeğine onu rahatlat, kokunu alsın, geçecek yavrucum de, inan geçiyor, kolay gelsin

-------------

Mesaj Tarihi: 08 May 2009 Saat 12:41
ama benim bebeğim hep böyle normal ememiyor sancıdan sizinki de böylemiydi,imkanı yok emzirmenin basıyor ağlamayı süt ağzından akıyor of of  siz ne yaptınız böyle durumda

Mesajı Yazan: ilal
Mesaj Tarihi: 08 May 2009 Saat 13:14
tam bir hafta sabah uyandımı ağlardı başlamaya,gece bire kadar hemde nasıl bir ağlama çığlık çığlığa....saç kurutma makinasıyla sakinleştirirdim...fırsatını buldummu da emzirirdim...

kumrucum sağmakla süt azalıyo...çünkü bebeğin çektiği gibi çekemeyince beyin vücuda madem sen az çekiyorsun bende az üretirim mesajını veriyor...nerde okudum hatırlamıyorum,ki mantığımda buna evet diyor...

gaz için...
elmayağını ayaklarına karnına koltukaltlarına sürmen fayda ediyor...kokusu kötü ama
yüzüstü yatırman gazının çıkmasında faydalı oluyor..tabi ağlar haldeyken nasıl olacaksa?Confused
bebeğin emerken kızarmaya başlayınca hemen omzuna al ve gazını çıkar...tabi gaz çıkartma işlemini nasıl yaptığında önemli

bezinin bittiği yere pat pat alkışlar gibi vuracaksın korkma canı yanmaz..vurmayla çıkmadımı avuç içinle bel ve tüm sırtına bastırarak dairesel hareketler çizip tekrar pat pat vur....yine çıkmadıysa öne doğru eğip tekrar omzuna al.....
bacak hareketi de faydalı olur ben daha çok bisiklet çeviri gibi yapıp ona kadar sesli  sayıp sonra iki bacağını birden iyice bastırırdım....sonrasında kuvvetli bir.....

çörek otunu kaynatıp bir iki tatlı kaşığı her kakasından sonra verdim...benim imdadıma yetişen bu oldu...

o ciyak ciyak ağladığında çıkarmadığım ses,değiştirmediğim pozisyon kalmadı...olmadı sardım sarmaladım dışarıya çıkardım ki ocak ayındaydı:(

bebek arabasına bindirip ileri geri salla...

bunların yanında bebeğin kafasının terleyip terlemediğine bak...çok giydirmiş olabilirsin bundan da ağlayabilir...
pişiğini kontrol et...

hatta su teklif et...

geçecek inan artık öyle bir hal alacakki..emer emmez omzuna alınca hemen gazını çıkarack
bacak hareketini oyuna çevirip beraber güleceksiniz...

bunları düşün ve motive et kendini

-------------
Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.

Mesajı Yazan: zeynep
Mesaj Tarihi: 15 May 2009 Saat 21:24
bende aktarlardan bir çay aldım adı bebe çayı içinde rezene,anason ve çörek otuda var.ilal senin yöntemide deniyorum neyin daha çok işe yaradığını anlamadım ama rahatlıyo bazende çığlık çığlığa ağlıyo ne yapsam etki etmiyo bu dönemler biticek diye koşuyoruz evin içindeLOLLOLLOL

Mesajı Yazan: imjuli
Mesaj Tarihi: 04 Eki 2009 Saat 00:32
benim bebeğim de 2,5 aylık. 6 haftalıkken gaz sancısı tavan yapmıştı.şimdi çok daha iyi.arada gazdan dolayı emdikten sonra çok kusuyor. o zaman anakucağına koyuyorum ve üzerini battaniyeyle örtüyorum. sıcaktan dolayı kaslar gevşediği için kolay gaz çıkarıyor kakasını yapıp agulara başlıyorSmile

-------------

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat