Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ek gıda imdatt:(((

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Ek Gıda & Beslenme & İştah
Forum Tanımlaması: Ek Gıda & Beslenme & İştah
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=11842
Tarih: 21 Tem 2025 Saat 19:57

Konu: ek gıda imdatt:(((
Mesajı Yazan: seyhann
Konu: ek gıda imdatt:(((
Mesaj Tarihi: 24 Kas 2008 Saat 19:40
mrhb arkadaşlar.uzun süredir sizleri yazılarınızı takip eden yeni bir üyeyim.yardımınıza çok acil ihtiyaç duyuyorum.7.5 aylık bir oğluşum var.ek gıdalara 6 .ayımıza dogru geçmeye başladık.herşey yolunda giderken soğuk algınlığı oldu.15 gün boyunca şurup kullanmak zorunda kaldık.oğluşum bu dönemde şurubun verdiği bıkkınlıktan dolayı ne biberonla ne de kaşıkla beslenmeyi reddetmeye başladı.ne yapyıysam olmadı.oyunla yemek yedirmeye çalıştım.biberon,devam maması,mama sandalyesinde bizimle beraber yemek,aç bırakmak vs.ne varsa denedim nafile.1.5 aydır bu sorunu yaşıyorum.ConfusedConfusedağzına oyuncakları ve eli dışında hiçbirşey almaz oldu.zorlamakta istemiyorum.ama buseferde gelişimimiz yavaşladı.doktorumuz kilo yetersizliği var dedi.moralim iyice bozuldu.önerilerinizi bekliyorum.çok acill.lütfen.CryCryCry

Cevaplar:
Mesajı Yazan: KEREMIM
Mesaj Tarihi: 24 Kas 2008 Saat 21:22
Merhabalar...oncelikle gecmis olsun diyorum....insallah simdi sagligi iyidir....benim oglumda yaklasik 1.5 ay kadar boyle bi donem gecirdi yaklasik 1yasindaydi ozamanlar...hicbirsey yemek istemiyordu...sadece sut icmek istiyordu ...birde tarhana yiyordu sadece...nedeni azi dislerimizin gelmesiymis....benim oglumun disleri erken geldi....1 yasinda azi disleri cikti....belki sizinde dis sorunu olabilir....oyuncak ve elinden baska birsey almiyor diyorsun buyuk ihtimalle disler geliyor....bende senin gibi herseyi denemistim ama olmamisti...doktorumuz yemek istemiyorsa yemesin...yiyeceklerden deneyin sevdigi olursa verin zorlamayin sonra daha buyuk sorun yasariz demisti....seni cok iyi anliyorum ....sen sakin davran yemiyor diye sakin tepki gostreme....simdi ise ne yedirecegim diye dusunuyorum....gecici bi surec...istersen birde site doktorumuza danis....istah acicic surup tavsiye edebilirler...

-------------
Omrum

Mesaj Tarihi: 24 Kas 2008 Saat 21:42
tşk keremim ilgin için.diş sorunumuz yok inş şurup işe yararConfused.daha yemek yemeyi yeni öğrenmişken yememe sorunu olması beni çok üzüyor.katı gıdaları yemeyi öğrenmiş olupta iştahsız olsa ''yemesin acıkınca yer ''diyecegim ama katı gıdalara geçemedik diye üzülüyorum.sütümde azaldı.CryCry         inşallah düzene girerCry                                                                            

Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 24 Kas 2008 Saat 21:56
Canım geçmiş olsun ben o sorunu her daim yaşıyorumCryCry

Yaşadığın sıkıntıyı çok iyi anlıyorum hayata küsüyo insan bebeği yemeyince ben öyleydim ama bu kezde hayatı hem kendine hem çocuna zehir ediyosun bebek büyütmenin keyfini yaşayamıyosunConfusedÖncelikle kendine stres yapma ve yıpranmamaya özen göster rahat ol,çünkü bebeğe yansıyo bu durumun ondada tepki oluşuyo yaşadığımdan yazıyom bunu yani kolay olmadığını biliyorum..Bebeğin daha küçük az miktarlarlada doyar,anne sütünü kesme bence ve sütüm azalıyo diyede vermemezlik yapma,benim kızım 1 yaşından sonra çiğnemeye alıştı,zaten hep iştahsız 2 yaşında hala yemek yediremiyom..Bir gün hiçbişiy yedirme iice acıksın belki yer ne bilim,benim kız günde bi öğün yer mesela oda akşama kadar bişiy verme acıksın öyle yer o kadarTongue

Mesajı Yazan: sengul
Mesaj Tarihi: 24 Kas 2008 Saat 22:28
Seyhancığım  benim oğlum 6 yaşında. Bizimde yeme problemimiz  ek besinlere   getiğimiz dönemde başlamıştı. Ben  zorlamıyordum:.Ama çocuk dr. muz   kilo kaybı var dediğinde telaşlanmıştım. O telaşla zaman zaman zorladım.  Şimdi çok pişmanım. ConfusedConfusedConfused İzleri  uzun sürüyor. Hala zaman zaman yeme problemimiz var.  Confused
Yaşamış biri olarak sana tavsiyem biraz oluruna bırak ve kesinlikle zorlama. Zaten anne sütü alıyor  onda herşey var.  Zamanla bebeğinde   yemeklere karşı  ilgisi artar herşey yoluna girer.
Kolay değil biliyorum biraz sabır...
Allah kolaylık versin

-------------
Kesinlikle çocuğuna “çocuk gibi” davranma.

Bu anneler olarak yaptığımız en büyük kabahat aslında.

Küçük olabilirler ama onlar da birey birey.

Mesaj Tarihi: 26 Kas 2008 Saat 19:22

paylaştığınız bilgiler için tşkler arkadaşlar.

Mesajı Yazan: sengul
Mesaj Tarihi: 29 Kas 2008 Saat 00:05
Seyhan oğluşun nasıl? İştahında bir gelişme var mı?

-------------
Kesinlikle çocuğuna “çocuk gibi” davranma.

Bu anneler olarak yaptığımız en büyük kabahat aslında.

Küçük olabilirler ama onlar da birey birey.

Mesaj Tarihi: 13 Ara 2008 Saat 22:24

merhaba şengül.

msjına geç cevap verdim kusura bakma.internete giremedim uzun süre.
oğluşum azda olsa ağzını açmaya başaladı çok şükür.anneanneye gittik.ortam değişikliği,kalabalık bir yandan oyunla ağzını azda olsa açıyor.3-4 çorba kaşıgı yiyiyor.bu bile bana yetiyor.yedigi zamanki mutluluğumu anlatamam. 1 çay kaşığı yediğinde sevinçten ağladım.Cry
ama olsun buna şükür.inşallah çiğnemeyide biran önce öğrenirDeadDead

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat