Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ek gıda

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=11414
Tarih: 12 Kas 2025 Saat 21:44

Konu: ek gıda
Mesajı Yazan: zeynepx
Konu: ek gıda
Mesaj Tarihi: 08 Kas 2008 Saat 10:51

Merhaba kadir bey

21 mayıs doğumlu kızım var. Yaklaşık 5,5 aylık. Yavaş yavaş ek bişeyler vermeye başladım. Meyve suyu ya da püresi ve muhallebi. Sabahları kalktığı gibi emiyor (07.30-08.00), 09.30-10.00 gibi elma ya da armut suyu, meyvelerin yarısını sıkarak veriyorum. Akşam 19.30-20.00 gibi su-pirinç unu-+4 ay mamadan yaptığım muhallebiyi veriyorum.  Diğer öğünlerde iki saate bir 2-3 dk emiyor.  Ne meyveleri ne de muhallebiyi hiç bişekide isteyerek yemiyor. Sürekli zar zor . ilk 3-4 kaşık hoşuna giderek alıyor ama kalanını çok zorlarsam kabul ediyor. Ben de açıkçası aman yesin yesin diye çok zorlamaya çalışmıyorum. Yediği kadar deyip bırakıyorum. Doğru mu yapıyorum? Muhallebiyi sütle yapmam da sakınca var mıdır? Yoğurt süt şimdiye kadar hiç tattırmadım hangisini önce ve ne şekilde vermeliyim?

Bir de kızım biraz nezle gibiydi. Burnu tıkalı ve sağ gözü akıyordu, doktorumuz fizyolojik burun damlası ve fen…ral şurup yarım ölçek günde 2 kere vermişti. Ben de şurubun prospektüsünü okuyup biraz ağır ilaç gibi geldiği için hiç vermedim. Sizce fen…ral vermeli miydim?

saygılar
teşekkürler

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 08 Kas 2008 Saat 12:39
Yemek (ek gıdalar) hususunda teklif var, ısrar yok...Esas anne sütüdür, yetmezse verebilirsiniz. Yediği kadar deyip bırakmanız en doğrusu..
Nezle için sadece serum fiz. kullanın...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat