Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Yüksek ateş

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=11256
Tarih: 09 Eyl 2025 Saat 12:18

Konu: Yüksek ateş
Mesajı Yazan: gümüş
Konu: Yüksek ateş
Mesaj Tarihi: 02 Kas 2008 Saat 19:55

Merhaba Kadir Bey; oğlum 21 aylık perşembe sabahı ateşlendi (kulaktan 38,5) ilaçsız akşama kadar idare ettik ama akşam kulaktan 40,5 e yükseldi.Doktor boğazının çok kötü durumda olduğunu söyleyip supr... antibiyotik verdi.12 saat ara ile 2 cc.Kilosu 10 kg 800 gr.Fakat dolve.. ve calpo... dönüşümlü kullanmamıza rağmen ateşi 1 ila 2 saat 38 ekadar düşüyor.Sonra 41 e kadar tekrar yükseliyor.Burnu ciddi derecede tıkalı gif... sürekli kullanıyorum.Beslenmesi sadece anne sütü.Hastalıktan önce de öyle idi.

-Sizce test yaptırmalımıyım eğer evet ise nelere bakılması lazım?
-Gerçi ateş konulu yazınızı okuyunca içim rahatladı ama yine de 41 e yükselince çok korkuyorum.İlaç vereli 2 saat geçmiş oluyor soymak dışında birşey yapamıyorum.Bu konuda ne önerirsiniz?

Sabırsızlıkla bekliyorum , şimdiden teşekkürler....

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 03 Kas 2008 Saat 12:27
Perşembeden beri ateşiniz var ve antibiyotiğe rağmen ateş devam ediyorsa, bu gripal enfeksiyondur, Antibiyotiği boşuna kullandınız, toplam 5 gece ateşiniz olacak.Burnundaki akıntı ilk günler su gibidir, zamanla önce beyaz/jöle gibi, iyileşirken bally gibi olacak...
Ateşten hiç korkmayın, zarar verecekse, ateş değil, hastalık verir. Ateşin vazifesi var.
Eğer genede şüpheli iseniz, "Tam Kan sayımı" yaptırın.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat