Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kızım çok geç uyuyor

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Uyku
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=11159
Tarih: 06 Eyl 2025 Saat 15:16

Konu: kızım çok geç uyuyor
Mesajı Yazan: rashh
Konu: kızım çok geç uyuyor
Mesaj Tarihi: 30 Eki 2008 Saat 13:40
merhabalar özlem hanım benim sorunumda uyku ile ilgili kızım 15 aylık ve biz bu zamana kadar hiç uyku sorunu yaşamadık ilk bir yıl günde 3 kez (zamanla 2 ye ve bire düştü) geceleri ise saat 8 de uyuyup sabaha kadar hiç uyanmazdı. 1 yaşından sonra gece 9 da uyumaya ve günde bir kez uyumaya başladı. şimdi ise öğlen 1 gibi uyuyor 3 kadar. ve gece 11 e kadar oturuyor bazen 12 yi buluyor. sabahları 8-9 gibi kalkıyor. çok huysuzluk yapıyor akşamları uykusu geliyor ama uyumuyor inatlaşıyor ağzında emzik yerlerde sürünüyor resmen. azı dişleri çıkarken bozuldu sanırım uykuları geceleri ağlayarak sık uyanmaya ve gecenin bi yarısı uyanıp 2-3 saat uyanık kalmaya başladı. şimdi yeni çıkan bir diş yok ama hala geç uyuyor. eski düzenimize nasıl geçeceğiz bilemiyorum. ben saat 9 -9.30 gibi odasına götürüyorum kıyamet kopuyor resmen. ve en son saat 11 gibi salonda ışıkta koltuğun üzerine yatıyor karşı koltukta babası oturacak ve ona bakarak uyuyor. diş çıkardığı dönem buna alıştı çünkü.
bize tavsiye edebileceğiniz birşey varmı? çok teşekkürler

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 30 Eki 2008 Saat 13:45
bir sorunumuz daha var kızım çok hrçın davranıyor herşeyi fırlatıyor eline geçen büyük küçük ne varsa hepsini tutup kaldırmaya çalışıyor yapamayınca sinirleniyor yere oyuncağı düşüyor almıyo ve düştü diye ağlayıp yere atıyor kendisini başlıyor tepinmeye. neredeyse bütün gün mızıldıyor. mesela ayaklı lamba var tutup sallıyor yapma diyoruz kızıyoruz bu kez daha çok yapıyor ve gözümüzün içine baka baka gidip yapıyor. biz odada yokken bunu yapmıyor hiç dokunmuyor bile lambaya. bize inat yapıyor. ve ben bazen başedemiyorum sürekli bağıran bir anne olmak istemiyorum ben ona bağırdığım zaman o daha sinirli oluyor

Mesajı Yazan: özlemmestçioğlu
Mesaj Tarihi: 03 Kas 2008 Saat 19:39
diş çıkarma  veya hastalıklar gerçekten de çocuğun düzenini bozan şeyler. öncelikle de uyku ve yemek düzeni bozuluyor. ne kadar süredir düzeniniz bozuldu bilemiyorum ancak ısrarla onu yatağına götürmek ve sizin onun odasında vakit geçirerek uyumasını sağlamaya çalışmanız daha yararlı olacaktır. unutmayın yine de düzeni tekrar kurmak zaman alacaktır. ayrıca çocuklar büyüdükçe daha çok şeyler ilgisini çekmekte ve uyumak yerine onlarla ilgilenmeye başlarlar. bu nedenle de daha az uyumaları doğaldır. hırçınlık ise bu yaşlarda beklenir ve sizin de fark ettiğiniz gibi sizin ilginizi çekmesi ile bu davranışlar artıyor ve ilgilenmediğinizde bu tür davranışlar kesilir. bir süre sabırla yaptıklarıyla kendine zarar vermediği sürece ilgilenmemeye çalışın, davranışın değiştiğini göreceksiniz. bu tür davranışlarda bulunmadığında takdir edip bunları yaparken aldırmazsanız davranış giderek azalır

-------------
özlem

Mesaj Tarihi: 05 Kas 2008 Saat 22:37
çok teşekkür ederim size kolay gelsin

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat