Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ateş ve öksürük

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=10977
Tarih: 25 Tem 2025 Saat 16:06

Konu: ateş ve öksürük
Mesajı Yazan: baharşekeri
Konu: ateş ve öksürük
Mesaj Tarihi: 22 Eki 2008 Saat 12:04
merhaba doktor bey;
iki gün önce bütün yazılarınızı büyük bir zevk ve bir o kadar da şaşkınlık içerisinde okudum.meğer yanlış bildiğiiz ve hiç bilmediğimiz ne kadar çok şey varmış.

benim size bir sorum olacak.iki hafta önce büyük oğlum 2,5 yaşında hastalandı.ateşi 40derceyi geçti ve calpolle 39a indi .ama 1 saat sonra tekrar yükseldi oğlumda başım ağrıyor falan diye ağlamaya başlayınca ılık suyla ısladığım bezle el ,ayak ve başının arkasına masaj yaptım.biraz daha indi.ama tekrar40 oldu.2 saat sonra tekrar calpol verdim ama bu sabaha kadar bu şekilde tekrarladı.
ateşi 3 gün içnde normale anca döndü.dra götürdüğümüzde boğazda az kızartı olduğu için kefsid antibiyotik verdi.öksürük yoktu.1 hafta oldu balgamlı öksürmeye başladı ve gündüz burnu akıp gece tıkanıyor.
şu anda neler yapabilirim.antibiyotiği kullanmıyoruz artık.

ve bir sorum d a 1,5 aylık oğlumla ilgili.
büyüğünden korumaya çalıştım ancak o da bugün öksürmeye başladı ve doğduğundan beridir hep burnu tıkalı.küçük için ne yapabilrim.ilaç kullanmadan.

değerli vatinizi ayırdığınız için çok ama çok teşekkür ederim

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 22 Eki 2008 Saat 13:11

Antibiyotiğe hiç ihtiyaç yoktu ama doktorlarımız adet yerini bulsun diye mutlaka bir antibiyotik yazarlar.Eğer dışardan soğuk tatbik etmeden sadece ilaçla rahatlatmaya çalışsa idiniz, ateş daha da kısa sürde geçebilirdi.

Küçükte sadece serum fiz., öksürürse, limonlu bal, akşamları yatarken yakasına Cold-Mix( 2 ) damla damlatmanız yeterlidir.

Mesaj Tarihi: 22 Eki 2008 Saat 13:14
çok sağoolun dr bey.limonlu balı ne kadar vermem gerekiyor peki.

Mesaj Tarihi: 22 Eki 2008 Saat 13:18
Öksürdükçe, belli bir zaman ve miktar yok.

Mesaj Tarihi: 22 Eki 2008 Saat 14:19
affınıza sığınarak ne kadar bala ne kadar limon olacağını sorsam beni mazur görürsünüz umarım.çok teşekkürler

Mesaj Tarihi: 22 Eki 2008 Saat 14:30
birde dilinde beyaz noktalar var;başka yerde yok ağzının içinde falan.
karbonatlı su ilı silince geçiyor azda olsa ancak emzirdikten sonra tekrar oluyor.pamukçuk bu mudur

Mesaj Tarihi: 22 Eki 2008 Saat 15:17
Pamukçuk ilk birinci aydan sonra olmaz. Silince geçtiğine göre gıda(süt) tortularıdır, bir önemi yoktur.
Büyük çocukta; yarım tatlı kaşığı bal üzerine, 7-8 damla limon şeklinde.
1.5 aylık için erken, Serum fiz. yeterlidir.

Mesaj Tarihi: 22 Eki 2008 Saat 15:28
peki küçük için ne yapabiliriz serum fiz.başka.1 aydır onu kullanıyoruz hala burun tıkalı.ve şu anda öksürükte eklendi.uyuyamıyor nefes alamadığı ve öksürük tuttuğu için.ve onu öyle gördükçe içim parçalanıyor..o kadar çaresiz görünüyor ki...

Mesaj Tarihi: 22 Eki 2008 Saat 15:32
Nezlenin tedavisi yoktur, süresini tamamlamadan katiyen geçmez. 1.5 aylık olması dezavantaj, fazla yapabileceğiniz bir şey yok, sıcak banyo iyi geliyor, iyileşmeye doğru akıntı koyulaşıyor, buda hırıltının artmasına sebep oluyor. Merak etmeyin, iş kötüye gider gibi olursa, ateş çıkar.

Mesaj Tarihi: 22 Eki 2008 Saat 15:42

çok sağolun kadir bey iyi ki varsınız.

iyi ki bu site ile tanışmışım.

küçüğün şimdiye kadar burnu hiç akmadu hep tıkalı idi.şimdide halen öyle.akıntı koyulaşıyor demişsiniz bu akıntı burundan akmadığı için mi hırıltıya neden oluor.sanırım akmadıı içinde genizde birikmiş oluyor.bu daha sonraları sorun oluşturmaz değil mi.hani sünizit falan olmaz değil mi.

Mesaj Tarihi: 22 Eki 2008 Saat 20:35
birde buradaki eczanelerde cold mix bulamadık.muadili olan önerebileceğiniz başka bir ilaç var mı.

Mesaj Tarihi: 23 Eki 2008 Saat 09:14
Vicks de olabilir, birda kaçak olarak satılan, Babix ve Carvol diye damlalar var.
Cold-Mix depolarda mevcut, ısrar ederseniz getirirler. Ucuz olduğundan beyefendiler pek rağbet etmiyorlar.

Mesaj Tarihi: 23 Eki 2008 Saat 12:27
çok teşekkür ederim.ısrar edeceğim.
birde viks aldım ancak onu büyük oğlumun sırtına sürüyorum gece yatarken.küçük içinde kullanabilrmiyim acaba.1,5 aylık

Mesaj Tarihi: 23 Eki 2008 Saat 13:06
Vicks göğüse sürülürse daha iyi etki yapar, 1.5 aylık için biraz erken

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat