Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ağzında pamukcuk

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Diş & Ağız
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=10949
Tarih: 25 Tem 2025 Saat 02:19

Konu: ağzında pamukcuk
Mesajı Yazan: beyazcam
Konu: ağzında pamukcuk
Mesaj Tarihi: 21 Eki 2008 Saat 14:17
bebeğim 6 aylık ve ağzında daha çok dilinde beyaz beyaz noktalar oluştu.5-6 gündür var.ve geçmiyor. geçmesi için ne yapmamız gerekiyor.teşekürler

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 21 Eki 2008 Saat 14:52
İlk bir aydan sonra bebeklerde "pamukçuk" görülmez. Bu ayda gördükleriniz, basit bir boğaz  veya barsak enfeksiyonuna bağlı olabilir, özel bir tedavisi yoktur.

Mesajı Yazan: beyazcam
Mesaj Tarihi: 21 Eki 2008 Saat 19:02

sadece uyuyacağı sıra emzik veriyoruz ve uykuya daldığı an emziği ağzıından alıyorum.bir tanıdığım doktor emzik kullanan çocuklarda ağızlarında beyaz lekeler olabilir demişti..dediğim gibi sadece uyuyacağı an veriyoruz emziği başka vakit kullanmıyoruz..emziğide haftada bir kere kaynatıyorum.acaba dediği gibi emzikten olabiliyor olabilir mi...teşekürler doktor bey..

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 22 Eki 2008 Saat 10:23
Doğrudur, emziğin sürtünmesi ile oluyorda, bir zararı yoktur. Kaynatmanız sadece emziğin çabuk eskimesine sebep olur. Lüzumsuzdur.Çocuklara temiz bakıyoruz, steril değil.
Bizim doktorlar hastanedeki biberon bakımı ile evdeki biberon bakımını aynı zannederler. Hastanede sizin bebeğe gelen biberon, evvelce Menenjitli, Tifolu bir hastada kullanılmış olabilir, sterilizasyon şarttır, ama evde bebeğin kendi biberonu, kendi emziğidir, temiz bakılması yeterlidir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat