Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

bebegınız solakmı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Biz Bize Sorularımız
Forum Tanımlaması: Çocuklarımız hakkında birbirimize sorularımız...
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=10897
Tarih: 25 Tem 2025 Saat 04:49

Konu: bebegınız solakmı
Mesajı Yazan: FİNCAN34
Konu: bebegınız solakmı
Mesaj Tarihi: 19 Eki 2008 Saat 23:47
arkadaşlar ben yenı fark ettım kızım  solak akrabamdada var acaba ne gıbı sorunla karşılaşırım ılerde eşım sınıfta masanın hep kenarında oturması lazım dedıde aklıma takıldı varmı solak olanınız sız ne yaşadınız

Cevaplar:
Mesajı Yazan: zeynep
Mesaj Tarihi: 20 Eki 2008 Saat 02:22
ben solağım ama benim hemen hemen herşeyim solak sadece çatalı ve kaşığı sağ ile tutarım hayatta imkansız hatta sağ elimle bıçak tutamamSmilezorlukları sağ elini kullanan biriyle yanyana oturamadım hep sıranın kenarındaydım eşinin dediği gibi ama ortada sıkışmadım hiç LOLLOLen çok zorluk çektiğim bir diğer konu ise yazdığım yazıyı siliyo olmamdı sol elle yazıldığı zaman yazılırın üstünden geçiyo el.ama benim öğretmenim anneme zorlamamasını söylemişti gerçi zorlasada değişen bir şey olmazdı değiştiremezdimConfusedama senin kızın küçük sanırım belki değişir 

Mesajı Yazan: meleğim
Mesaj Tarihi: 22 Eki 2008 Saat 00:43
CANIM BÜTÜN BEBEKLER SOL ELİNİ KULLANMAYI SEVER .SAĞ ELİNE ALIŞTIRMAK SENİN ELİNDE .SOL ELİNLE ALDIĞI HERŞEYİ SAĞ ELİNE VER VE ONA ANLAT .SAĞ ELİNİ KULLANMASININ KOLAY OLDUĞUNU.Smile

-------------
http://lilypie.com][/url]

Mesajı Yazan: duygu
Mesaj Tarihi: 22 Eki 2008 Saat 09:07
Bence rahat bırak. Hangi elini istiyorsa o elini kullansın. Sonuçta solaklık genetik bir özelliktir ve değiştirmeye çalışmanın birçok olumsuz sonucu olabilir. Ayrıca ben de solağım. Hiç bir zararını görmedim.

Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 22 Eki 2008 Saat 10:03
Zuhalde bazen yemek yerken sol eliyle yiyo hemen kaşığı sağ eline almasını söylüyorum hayret oda el değiştiriyoLOLBencede değiştirileceğini sanmıyorum sonuçta o öyle rahat edecektir normal olacak onun için,ama yemeği sol elle yemememsi daha iyi olur tabi..

Mesajı Yazan: elcinim
Mesaj Tarihi: 24 Eki 2008 Saat 01:28

ya benım kızda sol elını kullanıyo gıbı yanı agırlık o yöneSmile ben sag elıne verırsem o elınde kalıyo verdıgım sey ama genelde sol el Confused

benım yıgenım solak yenı okula basladı annesı babası daha cok zorlanıyo dersi gösterırkenLOLLOL

Mesajı Yazan: sengul
Mesaj Tarihi: 24 Eki 2008 Saat 01:37
Bencede rahat bırak, istediği zaman istediği elini kullansın..
benim oğlumda her iki elini kullanıyor ama yazıda genelde  sol elini seçiyor. Bende ona birşey gösterirken zorlanıyorum ama  yapıcak birşey yok. tamamen beynin  hangi tarafının kullanılması ile ilgili..

-------------
Kesinlikle çocuğuna “çocuk gibi” davranma.

Bu anneler olarak yaptığımız en büyük kabahat aslında.

Küçük olabilirler ama onlar da birey birey.

Mesajı Yazan: oykunaz
Mesaj Tarihi: 24 Eki 2008 Saat 08:35
Bende solağım. hemde herşeyim kaşık çatal tutmamdan adım atıp yürümeme kadar LOLLOL hiçbir zorluğu ile karşılaşmadım. sırada doğru hep kenara oturdum ama daha iyi değilmi ? ortada sıkışmaktansa..kızım şuan iki elinide kullanıor henüz karar veremedik solakmı diye ama bencede zorlama değişmez. çünkü benim içinde annemler küçküken çok uğraştı ama değişiklik olmadı..Confused

-------------
http://www.glitterfy.com/">

Mesajı Yazan: irme
Mesaj Tarihi: 24 Eki 2008 Saat 09:42
Bencede öenmli değil,benim kızımda hem sağ,hem sol elini kullanıyor...Hatta arkadaşlar bu konuda Kadir bey 'e bir soru gelmişti,cevabıda çocuğa karışmayın,hangi elini kullanmak isterse onu kullansın,değiştirmeye çalışmak kekemelik yapabilir demiştiShocked çok dikkatimi çekmişti bu cevap,o yüzden rahat bırakın bence...

-------------
Pamuk Prensesin Annesi...

Mesajı Yazan: Nilgün1
Mesaj Tarihi: 24 Eki 2008 Saat 09:53
Orjinalini yazan: oykunaz oykunaz Yazdı:

Bende solağım. hemde herşeyim kaşık çatal tutmamdan adım atıp yürümeme kadar LOLLOL hiçbir zorluğu ile karşılaşmadım. sırada doğru hep kenara oturdum ama daha iyi değilmi ? ortada sıkışmaktansa..kızım şuan iki elinide kullanıor henüz karar veremedik solakmı diye ama bencede zorlama değişmez. çünkü benim içinde annemler küçküken çok uğraştı ama değişiklik olmadı..Confused

Naz Tuana'ya yardımcı olursun değil mi?Bana da tabi,kızım da solak.Aynen senin dediğin gibi sol eliyle öyle okkalı vuruyor ki, onun hayatını kolaylaştırmak adına benim de soldan soldanLOL çalışmalarıma ilk ağızdan yardım talep ediyorum sendenWink

Mesaj Tarihi: 24 Eki 2008 Saat 10:05
Orjinalini yazan: Nilgün1 Nilgün1 Yazdı:

Naz Tuana'ya yardımcı olursun değil mi?Bana da tabi,kızım da solak.Aynen senin dediğin gibi sol eliyle öyle okkalı vuruyor ki, onun hayatını kolaylaştırmak adına benim de soldan soldanLOL çalışmalarıma ilk ağızdan yardım talep ediyorum sendenWink

aa walla çok sevindim açıkçası bende öykünün solak olmasını içten içe istiyorum.nilgüncüm nasıl istiyorsa öle olsun sol elide çok okkalı olur biliyorum Big%20smileBig%20smilesolaklığın tek kötü tarafı arkadaşlar
1 solak makası heryerde bulunmuyor. ben tekstilciyim ama solak makasım olmadığı zaman kumaşı yamuk yumuk kesiyorum.Confused
2 saç örtgüsü bana düz ördüm gibi geliyor ama insanlar bu karmaşık örgüyü nasıl yaptığımı soruyor çünkü ters örüyormuşum Confused
3 el işi dantel falan yapamadım.LOLLOL kazak çok öremedim hep ters ördüm yani szie göre ters bana göre düz..LOLLOLLOL

-------------

Mesajı Yazan: Nilgün1
Mesaj Tarihi: 24 Eki 2008 Saat 10:38

aa walla çok sevindim açıkçası bende öykünün solak olmasını içten içe istiyorum.nilgüncüm nasıl istiyorsa öle olsun sol elide çok okkalı olur biliyorum Big%20smileBig%20smilesolaklığın tek kötü tarafı arkadaşlar
1 solak makası heryerde bulunmuyor. ben tekstilciyim ama solak makasım olmadığı zaman kumaşı yamuk yumuk kesiyorum.Confused
2 saç örtgüsü bana düz ördüm gibi geliyor ama insanlar bu karmaşık örgüyü nasıl yaptığımı soruyor çünkü ters örüyormuşum Confused
3 el işi dantel falan yapamadım.LOLLOL kazak çok öremedim hep ters ördüm yani szie göre ters bana göre düz..LOLLOLLOL

Yakın takipçinizim Naz...LOLLOLÖğreneceğimiz ne çok şey varmış,solak makası,ben de diyorum giysi etiketi gördüğü yerde makas arayan kızım, neden o makası sağ eli ile boyuna boyuna tutuyor da sol eline alamadığındanmış meğer,LOLLOLsağol canım...

Mesaj Tarihi: 24 Eki 2008 Saat 10:55

Yakın takipçinizim Naz...LOLLOLÖğreneceğimiz ne çok şey varmış,solak makası,ben de diyorum giysi etiketi gördüğü yerde makas arayan kızım, neden o makası sağ eli ile boyuna boyuna tutuyor da sol eline alamadığındanmış meğer,LOLLOLsağol canım...

ah o makaslarrr Tongue bende uzun bir süre neden insanlar gibi düz kesemediğimi düşünüyordum sonrasında makası aynen öle boyuna tutuyorum düz kesmek ne haddime LOLLOL bu arada aklıma geldikçe yazarım. burda birde yutdışında yerini hatırlamıom her ürünün birde solaklar için olanını üretim satan bir mağaza varmış.EmbarrassedEmbarrassed Türkiyede de olsa iyi iş çıkarır. burda solak  makasını bulmak bile zor çünkü..

-------------

Mesajı Yazan: begumfunda
Mesaj Tarihi: 24 Eki 2008 Saat 21:45
bende solagim ve hic sorun yasamadim örgü dantel gibi  becerim de hic olmadi malesef kimse ögretemedi LOLLOL
benim babam bana senin beyninin sag tarafi daha cok calisiyor o yüzden solaksin derdi
cocukken Confused
hala neden öyle nedigini cözemedim ama solak oldugum icin cok mutluyum meyve falan soyarken annem olsun esim olsun ay aman elini kescek ters ters is yapiyo diye elimden alirlarLOLLOLLOL
bence birak hangi elini isterse onu kullansin ben zorlayinca cocuklarin kafalarinin karistigini duymustum SmileSmile

-------------

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat