Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

cisim yutma

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Düşmeler & Çarpmalar & Yaralanmalar ve Ortopedi
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=10886
Tarih: 01 Tem 2025 Saat 02:06

Konu: cisim yutma
Mesajı Yazan: boyalcin
Konu: cisim yutma
Mesaj Tarihi: 19 Eki 2008 Saat 09:28
Merhabalar Kadir Bey,
Oğlum dün sivri ucu olan sert plastik pir parça uyttu. Dünden beri kakasını kontrol ediyorum ama henüz çıkmadı. Herhangi bir kusma, ağrı vb. problemi olmadı ama parça biraz büyükçe o yüzden çok endişeliyiz. Kakasından çıkmasını ne kadar daha beklemeliyiz, çıkmazsa ne yapmamız gerekiyor?. Oğlum 12 aylık. Cevaplarınız için çok teşekkürler.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 19 Eki 2008 Saat 10:44
Sivri olması kötü havadis, bir yere takılabilir. Ağrı veya tıkanma yapmadığı sürece takip edilmesi gerekir. Kanlı kaka, devamlı kusmalar, hiç gaz ve gaita çıkarmama kötü alametlerdir, o zaman bir hastaneye gitmeniz gerekir. Bazı plastikler, mide asiti ile eriyebiliyor, hiçbir şeyde olmuyor.

Mesajı Yazan: boyalcin
Mesaj Tarihi: 19 Eki 2008 Saat 22:09
Çok şükür bahsettiğiniz belirtiler henüz ortaya çıkmadı ama bu endişeli bekleyiş ne kadar sürmeli ne zaman atlattık diyebiliriz acaba? Kakada çıksa bile benim farkedemeyeğim bir hale geldiği için seçememiş olabilirmiyim? Bir de uzun vadede sorun yaşama ihtimali olur mu, bu dönemi atlatınca artık bir sorun yaşamayız diyebilir miyiz?

Cevaplarınız için binlerce kez teşekkürler.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 20 Eki 2008 Saat 09:38
Doğrudur, siz farketmeyebilirsiniz. 48 saat den sonra bir problem çıkma ihtimali çok düşük.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat