Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

antibiyotik

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İlaçlar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=10866
Tarih: 27 Tem 2025 Saat 19:43

Konu: antibiyotik
Mesajı Yazan: cemrem
Konu: antibiyotik
Mesaj Tarihi: 18 Eki 2008 Saat 14:07
kızım 1 haftadır grip.ateşi yok şu anda.geceleri çok huzursuzlanınca doktora gittik.kulakta iltihap tespit edildi.zaten kulaklarını çekiştire çekiştire ağlıyordu.doktorumuz antibiyotik verdi.sizce bu durumda antibiyotik kullanımı gereklimidir.doktorumuz aslında antibiyotikten yana değil ancak kulakta sorun çıkınca zorunlu yazıyorum dedi.Saygılar....

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 18 Eki 2008 Saat 14:27
İliadin Ped. damla tek başına sizin işinizi görür. 2X2 damla, her iki buruna, 3 gün. Bilahare serum fiz. ile devam edin.

Mesajı Yazan: ebruer
Mesaj Tarihi: 21 Eki 2008 Saat 20:13

14 aylık kızıma zitro..ax içirmem gerekiyor. Ancak kavga döğüş başaramıyorum. Bir tatlı kaşığının içine ilacın ölçeğiyle ilacı döksem ve üzerine sebze çorbası eklesem ilacın etkisini azaltır mıyım ? Teşekkürler,

Mesaj Tarihi: 22 Eki 2008 Saat 10:18
Zth...x, 17kg. altındaki çocuklarda dozunun ayarlanması zordur.Eğer 1 ölçek veriyorsanız, çok yüksak dozda veriyorsunuz, haberiniz olsun...Çocuğunuz 17kg. veya üstümü?????
Bact..m ,Aug...in. ve benzerleri hariç, diğer antibiyotikler gıdalarla karışmaz. Yani, tok karnına verilebilenleri, karıştırabilirsiniz.

Mesajı Yazan: ebruer
Mesaj Tarihi: 24 Eki 2008 Saat 16:04
10,300 kg.  Yarım ölçek veriyorum günde bir kez.
Yemekten kaç saat sonra içirmeliyim ve içirdikten sonra da kaç saat sonra tekrar yedirebilirim ?
3 gün içti, bunlarda ne tam aç nede tam tok durumdaydı. Teşekkürler,

Mesaj Tarihi: 25 Eki 2008 Saat 09:55
3 gün vermeniz yeterlidir, eğer hala iyileşmedi ise, bakteriyel değil, virutik, antibiyotiği boşuna verdiniz demektir. Yemeklerden en az 1 saat evvel veya sonra verilmeli.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat