Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

serum fizyolojik

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İlaçlar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=10736
Tarih: 18 Ağu 2025 Saat 00:09

Konu: serum fizyolojik
Mesajı Yazan: helincan
Konu: serum fizyolojik
Mesaj Tarihi: 14 Eki 2008 Saat 11:04
hocam .18 aylık kızıma serum fizyolojikten tam dediğiniz gibi her bir deliğe 7 -8 damla damlattım .fakat bunu günde 3 defa yaptığım da oldu.şu an yi bir sıkıntımız yok .benim merakım acaba onun bir sınırı var mı?ben fazla mı verdim acaba.günde 3 defa 7 damla  vermiştim. bir de bugünler de köpek dişlerini çıkartıyor.gece çok ağlıyor.pedifen versem ağrısını kesmek için çok ateş düşürücü kullanmayın demiştiniz.ne kadar miktar ve sıklıkta verebilirim?
tşk

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 14 Eki 2008 Saat 11:25
Serum fizyolojiğin belli bir sayısı yok, istediğiniz kadar kullanın.
Dişler çıkarken hiçbirşey yapmazlar. Ne ağrı, ne ağız suyu, ne ishal...
18 aylık çocukta "parasetamollü " ilaçları tercih ederim.
Pedifen kilo başına 20mg. verilebilir. 10kg. lık bir çocuk, 200mg./gün alabilir, buda 2X1 ölçek eder.

Mesajı Yazan: ebruer
Mesaj Tarihi: 17 Eki 2008 Saat 13:34

Kadir bey iyi akşamlar,

Kızım 14 aylık ve 10,1 kg. İlk gün kızımın burnunda saydam bir akıntı başladı. İkinci gün kesildi. Üçüncü, dördüncü ve beşinci günler ateşi 38,7 ye kadar çıktı. Üç günde toplam 5 fitil yaptım. Bugün 15. gün. Akıntı yok ama burnu tıkalı ve gelen seslerden içinin dolu olduğu anlaşılıyor.

Dün yapılan muayenede sinüzit teşhisi kondu ve 15 gün süre ile Augmentin, Kongest ve Nasonex kullanması söylendi. İlaçlar ile ilgili yazılarınızı okuyunca, sinüzitin tedavisi ilaçla mı yapılmalı yoksa su, ıhlamur, limonla birşeyler yapılabilir mi diye size sormak istedim.

Kongest in tedavi edici özelliği var mı?

Burun damlası kullanıyordum ancak damlatırken o kadar çok ağlıyor ki burnu iyice kapanıyor bir de mukavemet ettiğinden ne kadar içe ne kadar dışa gittiği anlaşılmıyor. Bu nedenle sprey verdiler. Spreyin basıncının zararlı olmasından korkuyorum. Hangisine devam etmeliyim?

Teşekkürler,

Ebru

Mesaj Tarihi: 17 Eki 2008 Saat 13:53
Bunların hiçbirini kullanmayın. Maaşallah hepside en fiyatlı olanlar.
Sadece İlia..in Ped damla 2X2 damla herbir burun deliğine (3 gün), arkadan 1 haftada serum fiz. 1 hafta kullanmanız yeterlidir.
Kog..st in tedavi edici bir özelliği yoktur, hiçbir hastam almadı.

Mesajı Yazan: hacizade
Mesaj Tarihi: 17 Eki 2008 Saat 14:03
Merhaba Kadir Bey;

Basliga uygun olur diye burda sorayim dedim.
Ton...er sprey 2aylik bebekte uygun olur mu tikaniklik icin, yoksa ille de damla mi olmasi gerek. Dedesi sprey almis; gerek vasa degistirelim. ya da Ser. viz. mi daha uygun olur, yoksa ekonomik olduugu icin mi ser. fiz oneriyorsunuz agirlikli olarak

Tesekkurler

Mesaj Tarihi: 17 Eki 2008 Saat 14:10
Kullanılabilirde bebek hoşlanmaz. Damla biraz daha az rahatsız edici.

Mesaj Tarihi: 17 Eki 2008 Saat 14:41
İlia..in Ped damlayı ve sonra serum fiz.i uyurken damlatsam olur mu? Teşekkürler.

Mesaj Tarihi: 17 Eki 2008 Saat 14:52
İliadini 3 gün kullanırken serum fiz. kullanmayın, ilacın etkisi azalır. Uykuda rahat yapabiliyorsanız, yapın. Serum.fiz. iladin kullanıldıktan sonraki günlerde kullanılacak.

Mesaj Tarihi: 18 Eki 2008 Saat 17:39
Kadir bey,
Nezlenin başlamasından bir kaç gün sonra (hiç ilaç kullanmadık o dönemde) kızım her yemekten 10 ila 60 dakika sonra kaka yapar oldu. Kıvamı meyva rendesi gibi bazende daha sulu. Öğün sayımız doğrultusunda günde 4 ya da 5 kez kaka yapar oldu.
Daha önceleri 1 ya da 2 kez ve daha katı yapıyordu.

Yemeklerinde bir değişiklik yok. En yeni yemeye başladığımız yumurta beyazını da 2 aydır yiyor. Tahlil yaptırmalı mıyım? Teşekkürler,

Mesaj Tarihi: 19 Eki 2008 Saat 10:21
Acele etmeyin, bir müddet sonra geçecek, bazı enfeksiyonlar böyle yapabiliyor.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat