Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

bebeklerinize yatmadan önce ne veriyorsunuz?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Biz Bize Sorularımız
Forum Tanımlaması: Çocuklarımız hakkında birbirimize sorularımız...
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=10535
Tarih: 06 Eyl 2025 Saat 15:03

Konu: bebeklerinize yatmadan önce ne veriyorsunuz?
Mesajı Yazan: şeyme
Konu: bebeklerinize yatmadan önce ne veriyorsunuz?
Mesaj Tarihi: 06 Eki 2008 Saat 14:49
arkadaslar merhaba 14 aylık ogluma yatmadan önce tok tutması için ne vermeyi önerirsiniz?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: melek uslu
Mesaj Tarihi: 06 Eki 2008 Saat 15:03
Şeyme selam
ben kızıma akşamları pirinç maması verıyordum birkaç ay öncesine kadar ama artık mamadan sıkıldı bende  dr muzada danışarak akşam yemeklerıne geçeyimmi dedim olur dedı
   Ben şimdi ona saat 9 gıbı çorba içiriyorum biraz kıuvamlı ekmek doğrayınca gazı artatrmış tarhana yayla göce  işte  böyle Benim kızımda bu aralar hep uyanıyo bende sancılı geceler gecırıyprum ama diş çıkarıyor birini atamadı daha patladı patlayacak bırden kıyamet kopuyo gözlerı kapalıyken hemde hep yanımda meme agzında uyuyoruz
Çarşamba dr kontrolumuz var bakalım benım teorım dogrumu yoksa başka bır derdımı var
senle paylaşırım
  Yanı gece sık uyanmalarının tek sebebı açlık olmazyabılır canım arastır kabızmı karın agrısımı diş ağrısımı gündüz çokmu azıyor hırpalanıyo (rüyasında gündüzü yaşıyolar çünki)
ya da meme arsızı oldular bılemıyorum
    tekrar yazışmak üzere

-------------
Asya Liva http://lilypie.com">
Yasam Kaynagim
Annemi ve anne olmayi anlama sebebim ben

Mesajı Yazan: yeşim
Mesaj Tarihi: 06 Eki 2008 Saat 15:12
Ben en geç 20de akşam yemeği veriyorum.Gece 21:30 da kızım uyur.Oğlum 22:00 de uyur bebe bisküvili süt veya muzlu süt içiriyorum

-------------
İkizlerim Azra ve Arda

Mesajı Yazan: burcu
Mesaj Tarihi: 06 Eki 2008 Saat 15:18
çınar 12 aylık olana kadar yatmadan önce kaşık maması veriyordum. sonra sadece akşam yemeği vermeye başladım. (7-8 gibi) yatırmadan önce de genellikle 1 bardak süt içer. eğer akşam yemeğini doğru düzgün yemediyse kaşık maması veya yaptıgım herhangi bir muhallebiden veririm.. sabaha kadar başka birşey yemez. sabah 9-10 gibi de kahvaltı yapar.bebek nasıl alışırsa öyle gidermiş,  öyle demişti doktorumuz..

-------------
http://www.glitterfy.com/"> ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Mesajı Yazan: oykunaz
Mesaj Tarihi: 06 Eki 2008 Saat 15:30

kızlar selam bende öyküye akşam muhallebi yediriyorum. genelde öyle uyuyor 21.30 gibi burcu gece çınar beslenmiyormu? öyküde beslenmiyor sütede bir türlü alıştıramadım. günlkü süt ihtiyacını hep bişeylerin içine katarak yapıyorum meseal sabah kahvaltısını yapıyorum 150 cc kadar süt le gfün içinde 1 öğünde yine sütlü birşeyler yediriyorum gece içinde muhallebisini sütle yapıyorum. ama istiyorumki yatmadan  bir bardak süt içsin ama içmiooCryCry nasıl alıştırabilirim arkadaşlar hemen hemen her yolu denedim bol bol su içio , ayran içio ama sütün hiç bir çeşidini ballı,muzlu, bizküvili,pekmezli v.s içmioo

-------------
http://www.glitterfy.com/">

Mesajı Yazan: Liiiz
Mesaj Tarihi: 06 Eki 2008 Saat 16:39
Yaa arkadaşlar ben oğlumu bebekliğinden beri gece hiç beslemiyorum. şuan 15 aylık akşam yemeğini geç yediğimiz için yatarken süt bile içiremiyorum.
 Yatarken bişey yesede yemesede gece bişey istemez taakii sabah 10 a kadar. Sonra kahvaltısını yapar.

-------------
http://www.glitterfy.com/" rel="no follow">
Cennet Kokulum

Mesajı Yazan: cansum
Mesaj Tarihi: 06 Eki 2008 Saat 17:01
bende kızıma 1 yaşına kadar hazır biberon mamalarından verdim.
1 yaşından sonrada her gece mutlaka yatırırken süt içiriyorum. akşam yemeğini yesede mutlaka sütünü içiriyorum. maşallah kızımda severek içiyor. tabii şuanda çocuk sütlerinden alıyorum ona. normal sütle karşılaştırdığım zaman bana daha hafif geliyor. çocuğu süt içmeyen annelere öneririm.
geceleri bile çoğu zaman ağladığı için yine süt içiriyorum. kızım biraz zayıf. gündüzde zor yemek yediği için süt içerek karnını doyurmasın diye yatarken ve gece gideriyorum süt ihtiyacını. istediği sürecede gece süt vermeyi düşünüyorum. yeterki kuzum severek içsin... Wink

-------------
http://lilypie.com">

Mesaj Tarihi: 06 Eki 2008 Saat 17:10
Orjinalini yazan: oykunaz oykunaz Yazdı:

kızlar selam bende öyküye akşam muhallebi yediriyorum. genelde öyle uyuyor 21.30 gibi burcu gece çınar beslenmiyormu? öyküde beslenmiyor sütede bir türlü alıştıramadım. günlkü süt ihtiyacını hep bişeylerin içine katarak yapıyorum meseal sabah kahvaltısını yapıyorum 150 cc kadar süt le gfün içinde 1 öğünde yine sütlü birşeyler yediriyorum gece içinde muhallebisini sütle yapıyorum. ama istiyorumki yatmadan  bir bardak süt içsin ama içmiooCryCry nasıl alıştırabilirim arkadaşlar hemen hemen her yolu denedim bol bol su içio , ayran içio ama sütün hiç bir çeşidini ballı,muzlu, bizküvili,pekmezli v.s içmioo

canım kolay gelsin. çınarın öyle sorunu olmadı sütü kabul edyor. baştan beri de şekersiz sade ılık veya soğuk olarak içiriyorum. açıkçası günde şu kadar içiyor diyemem. belli olmuyor ve çok da takmıyorum bazen günde sadece 1 bardak bazen daha fazla.. ama kahvaltıda meyve suyu falan hiç vermedim. sadece süt veriyorum. eminim meyve suyunun tadını alırsa onu isteyecektir..
bana doktorumuz 1 yaş kontrolünde demişti akşam yemeğinden sonra birşey vermeyin sabah kahvaltıya kadar diye.. ondan önce 12de bzen emzirmenin ardından Ap..l veriyordum.  tam o sıra emzirmede bitti zaten. birkaç gün vıkladı geceleri onda da su verdim sadece. bana doktor "siz geceleri kalkıp birşeyler yiyip içiyor musunuz" demişti. doğru kan şekerini ona göre salgılamaya başlarmış. sonra düzene girdi şimdi kahvaltıya kadar birşey yiyip içmiyor yattıktan sonra.. tabi ben yatana kadar tıkınıyorum o ayrıLOLLOLLOLLOLLOL

-------------

Mesaj Tarihi: 06 Eki 2008 Saat 17:13
Orjinalini yazan: şeyme şeyme Yazdı:

arkadaslar merhaba 14 aylık ogluma yatmadan önce tok tutması için ne vermeyi önerirsiniz?
güzelim bu arada muhallebi falan yapıyorsan içine bir de muz ezip koymayı dene.. o da tok tutuyor. ben uykudan önce bir şekilde muz yediririm çınara..

-------------

Mesajı Yazan: zeyno18
Mesaj Tarihi: 07 Eki 2008 Saat 09:13
canım genelde kızımın öğünleride bizle birlikte oluyor ara öğünleri hariç akşam yemeğinide 7 gibi yiyiyo uyku saatide 10:30 yatmadan önce eskiden gece mamaları pirinç unu falan veriyodum ama artık pek sevmiyor sanırım bende genelde süt içiriyorum akşam yemeğinden sonra ağzı pek boş durmadığı için bazen onuda içmiyor bende gece uyanınca içiriyorum

Mesajı Yazan: meryem
Mesaj Tarihi: 07 Eki 2008 Saat 09:34
benim oğlumda on aylık akşam yemeği sati en geç 7 buçuk bazen daha erken.

ondan sonra bi meyve öğünümüz olur yatarken de sıvı muhallebi hazırlıyorum .hazır olanlardan.
biberonda içerken uykuya dalıyor
evdeki depolarım bitsin kadir beyin tavsiyesi ile pastorize süte geçicem.ben geçesiye herhalde 12. ayına girmiş olur.

kahvaltı saatimizde en erken 8 buçuk olur daha geç yaptığı da olur tabi

-------------
http://lilypie.com"> http://lilypie.com">

Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 05 Oca 2010 Saat 11:03
merhaba kızlar.

zeren tüm gece iki-üç saatte bir anne sütüyle besleniyor.
gece tatmadan önce ben zerene herhangi birşey vermiyorum.
siz birşeyler veriyormusunuz gece yatmadan önce ne bileyim muhallebi,süt,yoğurt vs.
merak ettimdeEmbarrassed

Mesajı Yazan: münevver
Mesaj Tarihi: 05 Oca 2010 Saat 11:25
şükom ben oğuz bulut'a biberonda süte 1-2 bebe bisküvisi atıp iyice çalkalayıp veriyom..bazende arada bir hazır devam   mamaları var biberonla verilenden onlardan da kullanıyorum..akşam 9 dan sonra  bir kase çorbasını veya  pirinç unu muhallebisini veriyom 12 -1 gibide sütü veriyom ..bazen sütü gece  4 te falan yapıp veriyom  uyanacağını anladığımda..

Mesaj Tarihi: 05 Oca 2010 Saat 11:28
hergünmü veriyorsun muhallebi münom

Mesajı Yazan: münevver
Mesaj Tarihi: 05 Oca 2010 Saat 11:46
o gün yediğine göre veriyom şükom.yani iyi yememişse muhallebi yapıyom gece   sık uyanmasın diye ,güzel yemiş sede çorba veriyom ,4-5 saat sonrada sütünü veriyom biberonla

Mesajı Yazan: hülya
Mesaj Tarihi: 05 Oca 2010 Saat 11:47
canım ben alpere birgün ballı süt birgün ise bebe büsküvisi ile sütü karıştırıp biberon ile veriyorum
arada devam sütüde verdiğim oluyor

Mesaj Tarihi: 05 Oca 2010 Saat 12:08
ben hiç devam sütü vermedim.hazır mamalara karşıyım biraz.birde gdolu ürünler arasında hazır mamaların olduğunu da öğrenince Wacko

Mesajı Yazan: küçük kanaryam
Mesaj Tarihi: 05 Oca 2010 Saat 12:41
bende akşam 6,30 da geldiğim için geri kalan tüm vakitlerde emiyo ama akşam yemeklerimizden mutlaka tattırıyom. gece yatmadanda 210 ml kadar süt veriyorum. gece uyandıkçada emiyo...

-------------
Kilometrelerce uzaklıklara gizlenmiş olsada dostluğumuz aynı gökyüzünü paylaştığımız sürece dostuz!
zeynepim ve pınarım iki gerçek dostlarım...

Mesajı Yazan: selican
Mesaj Tarihi: 05 Oca 2010 Saat 12:44
bebe bisküvisüyle sütü karıştırıp içiriyordum ben.bebe bisküvilerininde zararlarının olduğunu öğrenince benimde kafam karıştıWackogece sık sık uyanır oldu kızım.sütümde azaldı yetmiyor artık.muhallebi güzel fikir onu deniycm.

Mesajı Yazan: selmaseker
Mesaj Tarihi: 05 Oca 2010 Saat 15:43
muhalebiyi nasıl hazırlıyorsunuz tarif yazarmısınız?

Mesajı Yazan: ilal
Mesaj Tarihi: 05 Oca 2010 Saat 15:50
bende bişey vermiyom...akşam bizimle biz ne yiyorsak ondan yiyor..gecede iki defa emer....

şüko ve münoLOL çok sevdimLOL

-------------
Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.

Mesaj Tarihi: 05 Oca 2010 Saat 15:51
100 ml süt içine 2 kaşık pirinç unu koy pişir (ben böyle biliyom) bazıları kavuruyomuş ilk önce pirinç ununu sanırım karnı ağrımasın diye Confused... daha hiç yapmadım muhallebi...

-------------
Kilometrelerce uzaklıklara gizlenmiş olsada dostluğumuz aynı gökyüzünü paylaştığımız sürece dostuz!

Mesaj Tarihi: 05 Oca 2010 Saat 15:53
canım buğday nişastası ve prinç unu ile yapıyorsun muhallebiyi

Mesaj Tarihi: 05 Oca 2010 Saat 16:07
diyorum benim topiciğime ne olduLOLLOLLOLLOL aynı konu varmış burdaEmbarrassed

Mesajı Yazan: ifakat
Mesaj Tarihi: 05 Oca 2010 Saat 16:12
canım aynı konu olduğundan içine taşıdımSmile

benimki ballı süt içiyor bu arada bu aralar sütü daha fazla içmek istiyor gece kalkmaya başladı süt vermeden uyumuyor.o uykulu haliylede bal koyma püstüğ(bisküvi)koy diye emir veriyorLOL

-------------
Öyle bir kul hakkım varki benden alınan... ALLAH'ım yarına bırakır ama ,yanına bırakmaz ASLA...!!!

Mesaj Tarihi: 05 Oca 2010 Saat 16:14
bak sen cimcimeyeLOLLOL birde  talimat veriyorLOLLOL

Mesajı Yazan: demet
Mesaj Tarihi: 05 Oca 2010 Saat 18:19
tunaya bende ballı sut verıyorum bu aralar vermez oldum.ceylıne ara ara muhallebı verıyorum.daha uzun uyuyor ozaman..

-------------
Mevlam Sen'den gelene, gelmeyene; ne şekilde belirlemişsen kaderime, bu oyundaki biçtiğin rolüme, yürekten kocaman bir EYVALLAH

Mesajı Yazan: şefo
Mesaj Tarihi: 05 Oca 2010 Saat 21:54
ben süt veriyorum 1 bardak 14 aylıkken muhallebi yapıyodum.

Mesajı Yazan: nurten...
Mesaj Tarihi: 05 Oca 2010 Saat 22:42
ben hazır kaşık maması veriyorum mecburen gece yatmadan
önceleri muhallebi yapıyordum şimdi yemiyor aç yatmasınıda istemediğim için yedirip yatırıyorum
gecede kalkıp 200cl sütünü içiyor ama hala daha bana yetersiz gibi geliyor beslenmesi

-------------
KOLLARIMDA İKİ MELEK:)

Mesajı Yazan: SevgiYumaklarım
Mesaj Tarihi: 06 Oca 2010 Saat 10:52
ben bazen muhallebi veriyorum..bazende pirinç unu ve nişastayı biberon kıvamında yapıp veriyorum.
200 cc kadar içiyorlar...gecede 250 cc bitiyor...bazen 100 cc'de süt içiyorlar..

Mesajı Yazan: KUZEY&MİRA
Mesaj Tarihi: 06 Oca 2010 Saat 13:00
Bende akşam en geç 10 gibi mama veriyorum ama hergün aynı olmasın diye birgün pirinç unu birgün irmikli muhallebi birgün süt içine bebe bisküvisi bazı günlerde sadece süt veriyorum Hazır mama kullanma taraftarı değilim (mecbur kalmadıkça).Gecede uyandığında süt veriyorum bir iki kez uyanıyor.Gece beslenmesini kesmek banada çok mantıklı geliyor bende bir yaşından sonra bu uygulamaya geçicem.

-------------
DEVRİM KUZEY & ZEYNEP MİRA &TUNA DENİZ

Mesaj Tarihi: 06 Oca 2010 Saat 14:54
ben gece beslenmesini kesmek isterdim ama gecede emmezse beni nezaman emecek Cry ah şu çalışmak ahhhCry

-------------

Mesaj Tarihi: 06 Oca 2010 Saat 15:36

sibelcim bende bunun tam tersini söyliycem.iyikide çalışıyorum yoksa benim kız memenin yüzünden  başka birşey yemezdi.

Mesajı Yazan: ikikuzum
Mesaj Tarihi: 07 Oca 2010 Saat 01:18
bende oglusuma muhallebi yapip yediriyorum..
sabaha kadarda hic bisey istemez su bile..
bende cok isterdim 1-2 defa uyanip süt icmesini.

kizimda 5 ayliktan sonra hic uyanmadi geceleri,1 bardak sütü bile zorla iciyor

Mesajı Yazan: heryilmaz
Mesaj Tarihi: 25 Eyl 2010 Saat 21:00
bende kızıma ballı bisküvili süt,
oğlumada pişirilen mamalardan yapıyorum

-------------
http://lilypie.com"> http://lilypie.com">

Mesaj Tarihi: 25 Eyl 2010 Saat 23:52
benim kuzucumm yatarken anne sütü içiyor.
zaten emmeden asla uyumaz.

Mesajı Yazan: kübRAbia
Mesaj Tarihi: 10 Ara 2011 Saat 01:02
Orjinalini yazan: melek uslu melek uslu Yazdı:

Şeyme selam
ben kızıma akşamları pirinç maması verıyordum birkaç ay öncesine kadar ama artık mamadan sıkıldı bende  dr muzada danışarak akşam yemeklerıne geçeyimmi dedim olur dedı

Ben şimdi ona saat 9 gıbı çorba içiriyorum biraz kıuvamlı ekmek doğrayınca gazı artatrmış tarhana yayla göce  işte  böyle Benim kızımda bu aralar hep uyanıyo bende sancılı geceler gecırıyprum ama diş çıkarıyor birini atamadı daha patladı patlayacak bırden kıyamet kopuyo gözlerı kapalıyken hemde hep yanımda meme agzında uyuyoruz

Çarşamba dr kontrolumuz var bakalım benım teorım dogrumu yoksa başka bır derdımı var

senle paylaşırım

Yanı gece sık uyanmalarının tek sebebı açlık olmazyabılır canım arastır kabızmı karın agrısımı diş ağrısımı gündüz çokmu azıyor hırpalanıyo (rüyasında gündüzü yaşıyolar çünki)

ya da meme arsızı oldular bılemıyorum

tekrar yazışmak üzere

Mesaj Tarihi: 10 Ara 2011 Saat 01:05
merabalar melek hanım bebeğiniz kaç aylık acaba,anlattıklarınızda kendimi gördüm birden,benim kızımda 8buçuk aylık,bu arlar çok huzursuz gece o kadar çok sık uyanıyoki,o da hep memede uyumak istiyo,nerdeyse birlikte yatıyoruz artık15gün önce gitmiştik bizde dra ve henüz diş görünmediğini söylemişti,şu anki sorunumuz nedir bilemiyorum,

Mesaj Tarihi: 10 Ara 2011 Saat 01:07
5aylıktan beri hiç uyanmadımı ne kadar şanslısınız benim kızımda hiç uyumadı 5 aylıkyan beri

Mesaj Tarihi: 10 Ara 2011 Saat 01:13
burcu hanım muz benim 8buçuk aylık bebeğimi kabız yapıyor bu nedenle ne gece yetmadan önce ne de gün içinde hiç veremiyorum,bu konuda bir öneriniz varmı acaba

Mesajı Yazan: Kevser
Mesaj Tarihi: 10 Ara 2011 Saat 01:15
iyi geceler Fatma Hanım Smile
Melek'in kızı 4-5 yaşına geldi Big smile Onun yazdığı tarih çok eski Gönderim Zamanı: 06 Eki 2008 Saat 15:03
Eski topiklere bakar ve yazarsanız pek fazla cevap alamayabilirsiniz Smile 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat