Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

wc alışkanlığı için nasıl bi yol izlemeliyim

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=10290
Tarih: 21 Tem 2025 Saat 23:24

Konu: wc alışkanlığı için nasıl bi yol izlemeliyim
Mesajı Yazan: heros
Konu: wc alışkanlığı için nasıl bi yol izlemeliyim
Mesaj Tarihi: 23 Eyl 2008 Saat 11:40
kadir bey,2.5 yaşında kızımdan konuşmasıyla ilgili bahsetmiştim..
wc alışkanlığına başlamak istiyorum,bikaç başarısız denemem de oldu,
dilini anlamadığım için zor oluyo haliyle..
ısrarla başlamalımıyım sizce.
ikiz bebek bekliyorum,4.5 aylık,dolayısıyla onun beziyle uğraşmak çok zor olmaya başladı..
nasıl bi yol izlemeliyim,ablamın kızıyla aynı yaştalar o çok güzel konuştuğu için yarım saatte öğretmiş..
ama ben uğrşacağa benziyorum..ne yapmalıyım..
çok teşekkür ediyorum..

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 23 Eyl 2008 Saat 13:14
Tuvalet eğitimi, kedi-köpek yavrularına verilir. İnsanlarda bu husus kromozomlarında şifrelenmiştir, zamanı gelince çocuklar kendiliğinden bu işi hallederler. Bundan evvel 3 belirti(alamet) gösterirler..
1. belirti) Çocuk birdenbire, kapı-perde-koltuk arkası gibi yerlere saklanır, özel bir pozisyonda, gözünü bir noktaya diker ve işini halleder.Bu sırada annesinin bile yanına gelmesini istemez. İşi bittikten sonra kıçındaki kıymetli kakası ile oyununa devam eder, altını temizletmek istemez.
2.belirti) Gene aynı şekilde kaka-çiş yapar, ama bu sefer çok titizdir, hemen size altını temizletir. Eliniz çamaşırda -bulaşıkta olsa dahi size altını temizletecektir.
3.belirti) Çocuk çişini-kakasını söylemeye başlamıştır, bazen doğru çıkar, bazen geç kalmıştır, bazen zaten yapmıştır. Doğrular çoğala çoğala iş hallolur.

Mesajı Yazan: heros
Mesaj Tarihi: 24 Eyl 2008 Saat 11:39
teşekkür ederim doktor bey,aslında bende böyle düşünüyordum ama
sabırsızlandım bu konuda biraz.bizimki 2. ve 3 belirtiyi gösterdi,yakındır söylemesi ozaman..
tşk..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat