Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

bebek hareketleri

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Gelişim & Davranış Değişiklikleri
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=10249
Tarih: 07 Eyl 2025 Saat 12:15

Konu: bebek hareketleri
Mesajı Yazan: zeynepx
Konu: bebek hareketleri
Mesaj Tarihi: 21 Eyl 2008 Saat 18:18
merhabalar kadir bey
eylül 21 de tam 4 aylık olacak bir kızım var. yan dönebiliyor fakat sırt üstünden yüz üstüne ya da tam tersine dönemiyor. doktorumuz fazla takılma her çocuğun gelişimi farklılık gösterir diyor. tam olarak kaç aylık olduğunda dönmesi gerekir. 4 aylık dönmesi gerekir diye biliyorum. bebeğimin kilosu biraz önden gidiyor. geçen ayki kontrollerimizde 6350 gr ve 59 cm boy çıkmıştı. kilodan da kaynaklanabilir mi? bir de kucağa alışmaması için ne yapmalıyız, sürekli kucakta durmak istiyor almadığımda da çok fazla bağırmadan da olsa ağlıyor. ağlamasına izin verip kucağa almamalı mıyız? cevabınız için şimdiden teşekkürler.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 21 Eyl 2008 Saat 18:28

Bütün bebekler 4. ayda döner diye bir kaide yok..En erken 4. ayda dönerler, canları isterse 6. aydada dönebilirler. Dediğiniz gibi "ağır vasıtalar" geç döner.

Çocukların kucağa alınmasında bir zarar yoktur, çocuk tabiiki kucağa alınacaktır. Bu laf eskilere mahsustur, zira eskiden gelin ve kaynana aynı evde yaşarlardı, gelin hanım çocukla çok uğraşırsa işler kaynanaya kalırdı....Eski insanlar çocuk sevmezdi...

Mesajı Yazan: zeynepx
Mesaj Tarihi: 21 Eyl 2008 Saat 18:43
teşekkür ediyorum doktor bey.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat