Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

oğlumun gelişimi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Gelişim & Davranış Değişiklikleri
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=10247
Tarih: 08 Eyl 2025 Saat 14:08

Konu: oğlumun gelişimi
Mesajı Yazan: DORUKUM
Konu: oğlumun gelişimi
Mesaj Tarihi: 21 Eyl 2008 Saat 15:37
merhaba doktor bey
18 aylık bir oğlum var doğum kilosu 3300gr boyu 50cm şuanda 9kg boy 80 cm.doğduktan sonra pulmoner hipertansiyon pda acd teşhisiyle 18 gün kuvezde kaldı oksijen ve ilaç tedavisi gördü.1 yaşında acd si kapandı pht yok.bu hastalıktan ya da doğuştan çok ileri derecede işitme kaybı var.14 aylıkken koklear implant takıldı.yemek yemeye isteksiz,sadece ben kaşıkla verdiğimde yiyor elindeki yiyeceği kesinlikle ağzına götürmüyor bunu nasıl düzeltebilirim.gelişimini değerlendirirseniz çok sevinirim.teşekkürler 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 21 Eyl 2008 Saat 18:57
Boyunu hesaba katmazsak, 10 aylık gibi.. Ama bu kadar badireler atlatmış bir çocukta daha iyi bir perfomans beklemek haksızlık olur. Daima sevecen ve güler yüzlü olacaksınız , asla sinirlenmeyeceksiniz. Emin olun öylede büyüyorlar, böylede büyüyorlar..Yapabileceğiniz tek şey, sabır, sabır ve sabır.

Mesajı Yazan: DORUKUM
Mesaj Tarihi: 11 Eki 2008 Saat 14:24
merhaba doktor bey oğlum zaten iştahsız birkaç gündür çok zor yemek yiyor  reklam izlerken elinde oyuncak varken az birşey yiyor.oğlum için iştah açıcı bir ilac var mı böyle bir ilacı kullanmak doğru mu?
çok teşekkürler

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 11 Eki 2008 Saat 17:18
Sizin çocukta ilaç için zaman biraz erken,sabırlı olun.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat