Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

İştahsızlık ve boy ve kilo

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Gelişim & Davranış Değişiklikleri
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=10214
Tarih: 06 Eyl 2025 Saat 18:58

Konu: İştahsızlık ve boy ve kilo
Mesajı Yazan: nergis
Konu: İştahsızlık ve boy ve kilo
Mesaj Tarihi: 19 Eyl 2008 Saat 13:41
Merhaba dr bey,
14.02.2006 doğumlu oğlum 2,4 gr 44 cm olarak dünyaya geldi.şu an 9,5 kg ve 81 cm bu ölçüler sizce normalmi ?

Ben üstelemesem hiç yemek yemiyor ancak benim oyunla filan yedirirsemki onuda ağzını açmıyor 1 hafta aç bıraktım yinede banamısın demedi.lütfen yardım bu konuda oğlum için gereken neyse yaparım bana bir yol gösterirseniz sevinirim.Saygılarımla;

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 19 Eyl 2008 Saat 15:03
BANA KALIRSA PERSENTİL DEĞERLERİ EPEY GERİDE HATTA 3 PERSENTİLİN AŞAĞISANDA BİLE

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 20 Eyl 2008 Saat 09:24
Haklısınız, yeniden değerlendirirsek  : 2.5 yaşında ....., Boy89cm.  Ağırlık : 13.3kg. olmalı. Buna göre.. Boy: 8cm. kısa, ağırlık : 3.8kg. eksik. 81cm. boya göre,  11.5kg. olmalı,kendi boyuna göre dahi, 2kg. eksik var.
İşiniz gene de zor, biraz zahmet verecek, uğraşmanız lazım, peşini bırakırsanız, bukadar da kilo almaz. İştah için, Sipr..tin sirop günde 2 defa yarım ölçek 5 gün vereip kesin, tekrar iştah azalırsa tekrar verin.

Mesaj Tarihi: 20 Eyl 2008 Saat 14:41

Dr bey cevabınız için ne kadar teşekkür etsem azdır.Fakat dediğiniz su... bizde hiçbir etki etmedi aksine sinirlilik ve asabiyet getirdi neler yedirirsem ben bu çoçuğpa kilo aldırır boyunu uzatabilirim.Veya tavsiye edebileceğiniz başka i...

Dr.Bey ilginiz ve alakanız için çok ama çok teşekkür ederim.Saygılarımla;

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 20 Eyl 2008 Saat 15:54

Doğrudur, %5 çocukta sinirlilik hali yapar, bu özellik, bütün bu gurup ilaçlar için geçerlidir.

Yapabileceğiniz şey, Sütlü ve etli beslemek...Bulgur ,bulamaçla vakit geçirmemek. İşiniz hayli zor. Zamanla biraz düzelecek, sonuçta öyle veya böyle büyüyecek, merak etmeyin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat