Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kahvaltı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=10115
Tarih: 04 Ağu 2025 Saat 19:19

Konu: kahvaltı
Mesajı Yazan: zeynep82
Konu: kahvaltı
Mesaj Tarihi: 15 Eyl 2008 Saat 11:19
merhaba sayın hocam 11 aylık oğlum var daha öncede bahsetmiştim yumurta yemediğini bende kahvaltı maması olarak satılan mamalardan yediriyorum  bunun yanında başka bir şey vermiyorum sizce bu ayda bebeğimin kahvaltısı nasıl olmalı bize uygun bir kahvaltı menüsü yazabilirseniz çok sevinirim kolay gelsin

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 15 Eyl 2008 Saat 11:20
ayrıca şimdiye kadar hiç süt vermedim yani inek sütü kutu süt vs.artık vermelimiyim gün içerisinde hangi aralıklarla vermeliyim gerekirse

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 15 Eyl 2008 Saat 12:08
Kahvaltıda süt, yumurta, esastır, peynir, tereyağ,reçel, bal verebilirsiniz.
Tabii kahvaltı dediğiniz öğün ,memleketten memlekete hatta yöreden yöreye göre bile değişir. Birde zaman içinde değişimi olmuştur. Sizin usulünüz ne ise esas o olmalı, eskiden kahvaltı diye "Tarhana çorbası" içildiğini unutmayın. Temel olarak verebildiğiniz kadar hayvansal ürünlerden verin
6. aydan sonra kutu sütlerini vermenizde bir sakınca yoktur.Toplam süt miktarı; 500ml. nin  altında olmasın.Buna yoğurt, muhallebi dahil. Kavanoz  mamalarının yerine evde pişirdiğiniz, kıymalı sebzeleri verin. Öğün aralarını çocuk ayarlar.
Yumurta pişirme şekillerini değiştirin, omlet, yumurlalı ekmek gibi...

Mesaj Tarihi: 02 Oca 2009 Saat 12:09
hocam 15 aylık oğlum var boyu 82 cm ama kilosunu en son 1 ay önce falan tarttırdık 10.500 du şu an bilmiyorum yeme özürlü bir çocuk alıştığı tatların dışında bişey veremiyorum yediğimiz yemekleri asla yemiyor sabah kahvaltı da 10-15 arası cici bebe yaklaşık 125mg süt ceviz badem ezip içine koyuyorum pekmez ve tahin koyuyorum  mama şeklinde yapıyorum  bunu çok severek yiyor öğlen tarhana çorbası yayla yada şehriye çorbası ikindi  meyveli yoğurt akşam içerse çorba yatmadan öncede yine sütle pirinç unu ile muhallebi yapıp içine 4 tane cici bebe ve pekmez koyuyorum genelde her gün bu şekilde  oluyor beslenmemiz üstelik emiyor sizce bu düzen nasıl anladığınız gibi yumurta ve et yemiyor hiç bir şekilde yumurtayı çorbaya katıp öyle yediriyorum ama et malesef öneriniz varmı beslenmesiyle ilgili çok uzun oldu kusura bakmayın

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 02 Oca 2009 Saat 16:21
5cm. boy ve 500g. ağırlık fazlası var. Bebe bisküvileri günde 5 taneden fazla olmasın. Lüzumsuz karbohidrat. Pekmez şart değil. Yumurta ve et yamesi iyi olur, pişirme şekillerini değiştirerek verin. Biraz sabır lazım.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat