Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ'NDEN BEBEK MASAJI

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Forum / AOA Hakkında
Forum Adı: Haberler & Duyurular
Forum Tanımlaması: (AOA hakkındaki son haberler ve diğer duyurulması gereken herşey)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=10001
Tarih: 19 Tem 2025 Saat 20:16

Konu: YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ'NDEN BEBEK MASAJI
Mesajı Yazan: Siddartha
Konu: YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ'NDEN BEBEK MASAJI
Mesaj Tarihi: 09 Eyl 2008 Saat 16:06
YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ’ NDEN BEBEK MASAJI

Yeditepe Üniversitesi Hastanesi Bağdat Caddesi Polikliniği'nde anne-babalar “Bebek Masajı” öğreniyor. Klinik Psikolog Özden Bademci Dandul’un düzenlediği programda masajdan sonra bebekler de anneler de rahatlamış oluyor.

Bilimsel araştırmalara göre beynin yüzde 80'i 0-2 yaş arasında oluşuyor. Bu dönemde bebeklerin duygusal gelişiminde dokunmanın, anne babanın fiziksel temasının önemi çok büyük. Bu bilimsel gerçekten yola çıkan Yeditepe Üniversitesi Hastanesi Bağdat Caddesi Polikliniği’nin başlattığı bebek masajı seanslarıyla, anne ve babalar bebeklerine masaj yapmayı öğreniyor.

Bebek masajı seansları, konu hakkında eğitimi olan Klinik Psikolog Özden Bademci Dandul tarafından veriliyor. Dört seanstan oluşan ve bir kerede 6 anne babaya eğitim verilen kursta her seans bir saat sürüyor. Seansın ilk yarım saatlik bölümünde Psikolog Özden Bademci Dandul, anne ve babalara bebeklerine nasıl masaj yapacaklarını öğretiyor. İkinci yarım saatte ise, kursa katılanların soruları cevaplandırılıyor. Anne babalar isterlerse programa tek seans olarak bireysel de katılabiliyorlar.

Psikolog Dandul, bebek masajı seanslarıyla ile ilgili şu bilgileri veriyor: "Yerde daire şeklinde oturuyoruz. Ben maket bebek üzerinde masajın nasıl yapılacağını gösteriyorum. Anne ve babalar da kendi bebeklerine masaj yapıyorlar. Masaj bebeğin kolları ve bacaklarıyla başlıyor. Bebek dünyayla iletişiminde öncelikli olarak kol ve bacaklarını kullandığından masaj kollar ve bacaklardan başlıyor. Ardından göğüs, karın ve sırta masaj uygulanıyor. Bebeğin avuç içleri ve parmaklarına da yapılıyor. Bebeklerin yüzüne ve başına genellikle masaj yapılmıyor. Baş bölgesini riskli bulduğumuz için dokunmuyoruz. Bazı bebekler de yüzlerine dokunulmasından hoşlanmayabiliyorlar. Masaj bebeğin hoşlandığı ve mutlu olduğu bir şekilde devam etmeli. Masaj bittiğinde bebekler de anneler de rahatlamış oluyor. Masajın tamamlanmasının ardından anneler veya babalar bebekleriyle ilgili sorular soruyor. Babaların da masaja katılmasını çok önemsiyorum.

Genelikle anneler bebekleriyle “bebek” diliyle, babalar ise bir yetişkinle konuşuyormuş gibi konuşuyor. Her ikisi de farklı deneyimler. Masaj, babaların da bebekleriyle arasındaki iletişimi güçleniyor."

SOSYALLEŞMEYİ DE ARTIRIYOR

Özellikle de annenin bebeğine masaj yapması anne ve bebek arasındaki bağı, ilişkinin kalitesini artırarak, annelerin masaj sırasında başka annelerle de tanışmalarını sağlıyor. Kursta anneler birbiriyle bebekleri hakkında konuşurken, bebekler de birbirleriyle sosyalleşme imkanı buluyor.

Masaj sırasında bebekler farklı sesler çıkarıyor. Bebekler, anneleriyle ve diğer bebeklerle çıkardıkları bu seslerle konuşuyorlar. Aslında sadece anne/baba bebeğe masaj yapıyormuş gibi görünse de bebeğin masajdan duyduğu mutluluk, rahatlama ve huzur anneye de yansıyor. Bir anlamda anne de kendine masaj yapmış gibi oluyor. Masaj annenin bebeğiyle arasındaki ilişkiyi derinleştiriyor. Masaj yaparken annelerin bebekleriyle konuşmaları öneriliyor. Çünkü anne veya babanın fiziksel teması, aynı zamanda konuşması bebeğe büyük bir rahatlama sağlıyor.

NASIL KATILABİLİRSİNİZ?

- Bebek masajı programı toplam 4 seanstan oluşuyor, dileyen anne baba tek başına da programa katılabiliyor.

- Tek seans 60 YTL; 4 seans bedeli 120 YTL..

- Katılımcı tek başına programa dahil olursa randevu süresi 30 dk; gruba dahil olursa 1 saat.

- Tek başına katılım olduğunda istenilen uygun zamana randevu verilirken, grup katılımı olursa Pazartesi günleri saat 11.00 – 12.00 arası ya da Cumartesi günleri saat 11.00-12.00 arası randevu veriliyor.

Bilgi için tel: Alo Yeditepe 444 7000

Cevaplar:
Mesajı Yazan: MySons
Mesaj Tarihi: 09 Eyl 2008 Saat 16:56
Cok güzel...ben kücük bebegi olan annelere imkanlari el veriyorsa tavsiye ederim bu bebek masajini!
Ben iki oglum icinde katildim böyle bebek masaji seanslarina...benim ogullarimin pek hosuna gitmisti...hatta kitabini alip evde bile yaptim sonrasinda...gaz problemleri icin vesayre farkli farkli masaj yöntemleride ögrenmistim orada! Kisacasi Istanbulda´da anne babalara böyle bir imkan sunulmasina ben cok sevindiml!!!Thumbs%20Up

-------------
http://www.glitterfy.com/">

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat