Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Okula başlama yaşı değişiyor

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Eğitim / Öğretim / Gelişim
Forum Adı: Diğer
Forum Tanımlaması: (Diğer)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=33510
Tarih: 13 Oca 2025 Saat 08:42

Konu: Okula başlama yaşı değişiyor
Mesajı Yazan: yasemin
Konu: Okula başlama yaşı değişiyor
Mesaj Tarihi: 01 Mar 2012 Saat 11:10
Okula başlama yaşı değişiyor

İlköğretimi 4+4+4 modeliyle kesintili hale getiren yasa teklifi Meclis Milli Eğitim Alt Komisyonu’nda önemli değişikliklere uğradı.

AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık başkanlığındaki komisyon çalışmalarını dün sürdürdü. Alt komisyonun raporu gelecek günlerde üst komisyonda ele alınacak.

60 ayı dolduran

Alt komisyon, ilköğretimde okula başlama dönemiyle ilgili olarak “5 yaşını bitirdiği yılın eylül ayında başlar” ifadesini ekledi. Değişiklik bu şekliyle çıkarsa, çocuklar, 60 ayı doldurdukları yılın eylül ayında birinci sınıfa başlayacak. Mevcut uygulamada yaş limiti 72 ay.

8 yıl sonrası açık lise

Milli Eğitim Bakanlığı’nın halen 71 ilde uyguladığı okul öncesi eğitimi de zorunlu hale getirmeyen komisyon, benimsediği bu ara formülle zorunlu eğitime alma çağını bir yıl geriye çekmeyi hedefledi.

Diğer değişikliğe göre öğrenciler ilk kademe yerine ilköğretim ikinci kademenin ardından Milli Eğitim Bakanlığı’nın belirlediği açıköğretim programlarına katılabilecek.  Teklifte çıraklık yaşını 11’e düşüren düzenlemeden de vazgeçildi. Uluslararası Çalışma Örgütü’nün (ILO) şartlarında en düşük çıraklık yaşı 14 olarak öngörüldüğünden, mevcut uygulamanın sürdürülmesine karar verildi.

LYS’ye de ayar

Komisyon üniversiteye girişte katsayı hesabına ilişkin hükümler de getirdi. 2013’teki üniversite giriş sınavında öğrencilerin puanlarına okul başarısı etki etmeyecek. Bu yılki üniversite giriş sınavındaki puanlama sisteminde ise değişiklik olmayacak. Alt komisyon, 2012-2013 eğitim döneminde yeni uygulamaya geçilmesini, bu sürenin Bakanlar Kurulu kararıyla bir yıl ileriye atılabilmesini öngördü. Teklif böyle kabul edilirse en geç Eylül 2013’te yeni sisteme geçilecek.   

-------------

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Gldn
Mesaj Tarihi: 01 Mar 2012 Saat 15:33
nasıl yani kızım 2007 doğumlu kabul edilir ve hemen uygulanırsa bu eylülde ana sınıfına değil 1. sınıfamı başlayacak anlamadım ki ben bu yıl 2006 doğumlu olupta ana sınıfına gidenler ne olacak 2006 ve 2007 liler aynı sınıfta 1. sınıfmı okuyacak AngryAngryAngry benim çocuğum neden 1 yaş büyüklerle okusun ki hangi kuşağı kurban edecekler yine allah sizi bildiği gibi etsin emi ne diyim yaniCensoredCensoredCensoredCensoredCensored anneler anlamıştır ne demek istediğimiAngry

-------------
http://lilypie.com">

Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 01 Mar 2012 Saat 15:39
Ben önümüzdeki dönem için bile kızımı hala pişmemiş görüyorum okula başlaması için,daha çişini bile tutamıyoken ben nasıl bırakıcam okula tek başınaConfused

Mesajı Yazan: kumru
Mesaj Tarihi: 01 Mar 2012 Saat 17:18
olacak iş var olmayacak iş varAngry5 yaşındaki çocuk ne kadar hazırdır? anneden kopup tam gün okula gitmeye?kemik gelişimi ne kadar olmuştur kalem tutmaya? konsantrasyonu ne kadar elverişlidir 45 dakika derse? yazılı sınav stresine ne kadar hazırdır?.....en sonunda beni ülkeden kaçıracaklar....Angry
tabakhaneye ne yetiştiriyoruz? zaten müfradatımız çok ağır...çocuklarımız hayatları boyunca %15 ini hatırlayacakları bilgilerle boğuluyorlar...bir de 5 yaşında başlarlarsa Angry

-------------
http://lilypie.com"> http://lilypie.com">

Mesajı Yazan: duygu
Mesaj Tarihi: 02 Mar 2012 Saat 08:58
Kumru'cum ne kadar erken başlarlarsa o kadar erken zorunluyu bitirip evlendirebiliriz kızlarımızı değil mi? Satabiliriz.. Çalıştırabiliriz.. Hem ne kadar erken başlarlarsa o kadar akılları ermeden yapabiliriz bu işleri.. Geç başlarlarsa Allah korusun sonra zorunlu bitince akılları hepsine erer de ben okuyacağım diye tuttururlar sonra. (!!!!!!!) Okumasını istediklerimizi de birinci 4 yılın sonunda akılları ermeden 8-9 yaşında imam hatiplere de gönderebiliriz (!!!) O yaşta itiraz etmezler nasıl olsa!

Mesajı Yazan: fatoş
Mesaj Tarihi: 02 Mar 2012 Saat 09:20
Düşündükçe içime sıkıntı giriyor, Eylül ayında 5,5 yaşında ilkokula başlaycak çocuğumu devlet nasıl korumayı planlıyor acaba, hadi ben eğitim mi de geçtim, çünkü bu memlekette hayrına bir şey yapılmaz !!! Ben, kızımın o yaşta kendini nasıl koruyacağını düşünmeye başladım !! 

-------------
http://www.glitterfy.com/">

Mesaj Tarihi: 02 Mar 2012 Saat 19:39
Orjinalini yazan: duygu duygu Yazdı:

Kumru'cum ne kadar erken başlarlarsa o kadar erken zorunluyu bitirip evlendirebiliriz kızlarımızı değil mi? Satabiliriz.. Çalıştırabiliriz.. Hem ne kadar erken başlarlarsa o kadar akılları ermeden yapabiliriz bu işleri.. Geç başlarlarsa Allah korusun sonra zorunlu bitince akılları hepsine erer de ben okuyacağım diye tuttururlar sonra. (!!!!!!!) Okumasını istediklerimizi de birinci 4 yılın sonunda akılları ermeden 8-9 yaşında imam hatiplere de gönderebiliriz (!!!) O yaşta itiraz etmezler nasıl olsa!
inanmak istemiyorum, böyle istiyor olamazlar...asıl amacı biliyorum, eski çözümlerine devam etsinler...çünkü ucu garibanlara dokunuyorTongue

-------------

Mesajı Yazan: duygu
Mesaj Tarihi: 03 Mar 2012 Saat 07:23
Dün de karma eğitimin yanlış olduğunu, kızlarla erkeklerin ayrı okullarda okuması gerektiğini beyan etti bazı politiklerimiz. Ölümü gösterip sıtmaya razı mı edecekler ne?

Mesaj Tarihi: 03 Mar 2012 Saat 08:38
Bu konuyu desteklemeyen, içine sinmeyen her veli, bu ankete destek verebilir, inşallah işe yarar Ermm

http://imza.la/444egitimyasasi - http://imza.la/444egitimyasasi

-------------

Mesajı Yazan: Gülsen
Mesaj Tarihi: 03 Mar 2012 Saat 11:02
Aslında bu yasa bu kadar hızlı çıkarılmaya çalışılmasa keşke. İyice tartışılsa ve en doğru hali bulsak hepimiz uzlaşsak. Şuan var olan eğitim sistemimizde dört dörtlük değil maalesef bu sistemin eksiklikleri üzerinde başlayarak tartışmayı yürütüp en doğruyu bulsak. Maalesef bizde eğitim siyasi propaganda aracı olmaya devam ediyor aslında en temel hak. Eğitim hiç bir ideolojiyi özelde kapsamaz tüm ideolojileri genelde kapsar . Yani toplumda herkesimin en uygun eğitimi alması devletin 1. görevi. Ama biz de devlet kimin yönetimindeyse o yönetimin eğitim anlayışı her daim sunuluyor. İşte esas üzücü olan bu  

-------------

Mesajı Yazan: Şehnaz
Mesaj Tarihi: 03 Mar 2012 Saat 11:57
Ben ne diyeceğimi bilmiyorum artık. 5 yaşında çocuk tenefüste ne olacak öğretmen başındamı bekliyecek..
Her kanunu kendilerine kılıf uydururak yapıyorlar. 
Ortaöğretimde imam hatipleri açmak, kızlar-erkekler ayrı okumak... 
Herkes tepliki, kimse istemiyor ne olacak sonucunda yine bunlar başımıza gelecek. Olan çocuklarımıza olacak endişeliyim diyorum ama artık korkuyorumConfused

-------------
Yaşama Sebebim Canım Oğlum Seni Çok Seviyorum

Mesaj Tarihi: 03 Mar 2012 Saat 12:15
Orjinalini yazan: Şehnaz Şehnaz Yazdı:

Ben ne diyeceğimi bilmiyorum artık. 5 yaşında çocuk tenefüste ne olacak öğretmen başındamı bekliyecek..
Her kanunu kendilerine kılıf uydururak yapıyorlar. 
Ortaöğretimde imam hatipleri açmak, kızlar-erkekler ayrı okumak... 
Herkes tepliki, kimse istemiyor ne olacak sonucunda yine bunlar başımıza gelecek. Olan çocuklarımıza olacak endişeliyim diyorum ama artık korkuyorumConfused
Aynı şeyi düşünüyorum canım, 10-11 yaşındaki çocukla, 5,5 yaşındaki çocuk aynı anda tenefüse çıkacaklar, bunlar kendilerini nasıl koruyabilecekler !!!

-------------

Mesajı Yazan: Kevser
Mesaj Tarihi: 03 Mar 2012 Saat 12:27
Şevval 5,5 bile olmuyor Cry Ağustos doğumlu Cry 

Mesaj Tarihi: 03 Mar 2012 Saat 12:30
Orjinalini yazan: Kevser Kevser Yazdı:

Düşün yani canım, 60 ayını dolduran her çocuk bu sene ilkokula başlayacakmış, inan ben eğitimi geçtim, kızım o yaşta kendini nasıl korur derdine düştüm Tongue 

-------------

Mesajı Yazan: Kevser
Mesaj Tarihi: 03 Mar 2012 Saat 13:03
Orjinalini yazan: fatoş fatoş Yazdı:

Düşün yani canım, 60 ayını dolduran her çocuk bu sene ilkokula başlayacakmış, inan ben eğitimi geçtim, kızım o yaşta kendini nasıl korur derdine düştüm Tongue 
Ben de eğitimden çok onu düşünüyorum canım Confused Dün kreş servisinde, servis öğretmeni erkek çocuklarının yanına oturttu Şevvali. aralarında kaldı. içimden hemen şöyle geçti: Ya bu erkek çocuklar birbirine el şakası yapar da aralarında Şevvale de yanlışlıkla vururlarsa Confused ben bunu bile düşünüyorken kocaman çocukların arasında nasıl okuyacak bu bebekler Confused

Mesaj Tarihi: 03 Mar 2012 Saat 15:22

Orjinalini yazan: fatoş fatoş Yazdı:

Ben de eğitimden çok onu düşünüyorum canım Confused Dün kreş servisinde, servis öğretmeni erkek çocuklarının yanına oturttu Şevvali. aralarında kaldı. içimden hemen şöyle geçti: Ya bu erkek çocuklar birbirine el şakası yapar da aralarında Şevvale de yanlışlıkla vururlarsa Confused ben bunu bile düşünüyorken kocaman çocukların arasında nasıl okuyacak bu bebekler Confused

Geçenlerde İrfanın park arkadaşı var bu sene kreşe gidiyor. Kar yağdığından dolayı gitmemiş o gün İrfanda onu çok özlemşiti çağırdım hadi gelin diye. Çocuk o kadar hırçın olmuşki ikinci kardeşide oldu. İrfanın üstüne yürüyüp hırsla vurmak için elini kaldırdı. İrfan gözlerini kapayıp ellerini kafasına doğru tutup VURMAAA diye bağırdı. O zaman içim parçalandı okula gitse ve böyle yapan çocuğa nasıl davaranacak Cry. Saniırım okuldan eve gelmiyeceğim

-------------

Mesajı Yazan: Ayşegül
Mesaj Tarihi: 03 Mar 2012 Saat 15:52
ey Allahım ben bu önümüzdeki eylülde kreş sora anasınıfı sonra ilk okul derken şimdi önümüzdeki eylülde anasınıfı sonrasında ilkokul a vermiş olacağım yok yaAngryAngryAngry aslında geç bile kalmişlar ana rahminden çıkar çıkmaz alsalarmış o kadar oldu yani TongueTongueAngryAngryAngryAngryAngryAngryAngrybu ne ya manyak bunlar ne yaptıkları belli değil 5 yaşındaki çocuk ne yapar okul da AngryAngryAngryAngrykafayı yemiş bunlar milletede yedirecekler anlaşıldı ama bu gidiş hiç iyi değil 4+4+4 kere kafaları kırılsın TongueTongueTongueTongue

-------------

Beni bir Allah'ım birde Dostlar'ım bilsin,gerisi yandan yandan ilerlesin :))))

Mesajı Yazan: meryem
Mesaj Tarihi: 03 Mar 2012 Saat 15:58
Sanırım şuan ülkemizin üzerinde eğitim sömürüsü uygulanıyor.Öğretmenlere yapılan hakaretlerden tutun ekonomik yapılan baskılar ve en son da bu dayatma.
bakan ama göremeyen Ömer dinçer in bu saçmalıklara son vermesini bekliyorum.Kampanyalar umarım işe yarar.

Mesaj Tarihi: 03 Mar 2012 Saat 18:04
Orjinalini yazan: Ayşegül Ayşegül Yazdı:

ey Allahım ben bu önümüzdeki eylülde kreş sora anasınıfı sonra ilk okul derken şimdi önümüzdeki eylülde anasınıfı sonrasında ilkokul a vermiş olacağım yok yaAngryAngryAngry aslında geç bile kalmişlar ana rahminden çıkar çıkmaz alsalarmış o kadar oldu yani TongueTongueAngryAngryAngryAngryAngryAngryAngrybu ne ya manyak bunlar ne yaptıkları belli değil 5 yaşındaki çocuk ne yapar okul da AngryAngryAngryAngrykafayı yemiş bunlar milletede yedirecekler anlaşıldı ama bu gidiş hiç iyi değil 4+4+4 kere kafaları kırılsın TongueTongueTongueTongue

aynen Ayşegülüm ben kreşi bile ayarlamıştımCry şimdi ne yapacağım bilmiyorum yaaAngry

-------------

Mesaj Tarihi: 03 Mar 2012 Saat 18:45
Milli eğitim,benim minicik kızımı koruyabileceğine söz versin,bende emin olayım,göndereyim okula.......
Benim 1 tane kızım var,kurbanlık gibi atamam onca çocuğun içine,zaten milletimiz çocuk yetiştirmiyor hayvan yetiştiyoruz,okuldan çıkan çocuklara bakıyorumda,kavga,dövüş,enteresan küfürler.Okuldan öyle bir çıkışları var ki,ben koca kadın aralarında kendimi korumakta zorlanıyorum,minicik bebekler nasıl korusun kendileriniAngryay ben çıldırıcam,çocuğu okula versem okulda yatar kalkarımAngry

Mesaj Tarihi: 03 Mar 2012 Saat 19:21
Sözü verirler emin ol ama sen onların verdiği söze inanacakmısınUnhappy

-------------

Mesaj Tarihi: 03 Mar 2012 Saat 20:36

aynen Ayşegülüm ben kreşi bile ayarlamıştımCry şimdi ne yapacağım bilmiyorum yaaAngry
ablam ne sistemmiş bu eğitim sistemimiz bir türlü hali yoluna kaymadılar AngryAngryAngrykobay gibi kullanıyorlar çocuklarımızıAngryAngryAngrykreş ayarlasak ne fayda kıçları başları durmuyor bu baştakilerin ne zaman ne olacağı belli değil bende düşünüp duruyordum hangisine versem diye daha düşünecek bişey kalmamış ki AngryAngryAngryAngry

-------------

Mesaj Tarihi: 03 Mar 2012 Saat 20:47

Sözü verirler emin ol ama sen onların verdiği söze inanacakmısınUnhappy
Demişimya oarada ''emin olayım''iye,emin olamayacağımı zaten biliyorum.Neylerine güveniyolar bu kararı alırken,bozuk müfredat,bozuk kişilikli tacizci görevliler,bozuk malzeme,hatırlayın düşen lavabo yüzünden ölen yavruyu.Hem okul düzeni minikler için uygunmu,wc si vs.ben biliyorum,kızım içine kapanacak iyice,soğuyacak okuldanive başarısız olacak belkiConfused

Mesaj Tarihi: 03 Mar 2012 Saat 21:24
Ayşegülüm aynen dediğin gibi her yerleri oynuyor o yetmezmiş gibi bizimlede oynuyorlar.
Eşimle konuştuk bakalım araştıracağız olmazsa vermeyeceğiz bu sene kreşe verelim diyoruz. Offff ya sinirden başıma ağrı çıktı...

-------------

Mesaj Tarihi: 04 Mar 2012 Saat 00:58
ben konuştum eşimle, ablacım vermeyeceğim ben seneye kreşe vereceğim inşallah ondan sonra anaokulu sonra da okul inşallah kusura bakmasınlarConfusedama bakalım zaman ne gösterecek ben vermem dedim ama kimbilir ne gıcıklık yapcaklar Confused

-------------

Mesaj Tarihi: 04 Mar 2012 Saat 07:59

ben konuştum eşimle, ablacım vermeyeceğim ben seneye kreşe vereceğim inşallah ondan sonra anaokulu sonra da okul inşallah kusura bakmasınlarConfusedama bakalım zaman ne gösterecek ben vermem dedim ama kimbilir ne gıcıklık yapcaklar Confused
valla ben de vermem...ne yapacaklar hapise mi atacaklar?Ermmgerekirse yurtdışında arkadaşım var zaten çağırıp duruyor, gideriz Alple onun yanında 1 yıl kalırız...Wink

-------------

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat