Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Solunum hızlanması

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=84056
Tarih: 13 Oca 2025 Saat 08:20

Konu: Solunum hızlanması
Mesajı Yazan: Ahmet2434
Konu: Solunum hızlanması
Mesaj Tarihi: 04 Oca 2025 Saat 22:06
Merhaba hocam 3 yAsindaki oğlum var kışın her ayını geniz akıntısı ile başlayip öksürükle devam edip ve 1 günde hızlı solunumla bitiriyoruz bütün yazılarınızı okudum bir buçuk yaşında fıstık dan boğulma oldu parça çıktı sonrasında çok hasta oldu atesdi ağzında yaralardi yemedi içmedi hastanede yattik sonrası kış gelince de solunumumuz böyle olmaya başladı yabancı cisim olabilir mi hala çünkü bir defasında  solunum hızlanması olduğunda doktor ventolin veriyor ve açılma olmadı diyor sırtını dinleyip yabancı cisim mi yuttu diyor filim istiyor film temiz geliyor gripse 2 kışı böyle gecirecek demişsiniz ilk kışımızı öksürük az olurdu ve 1 ay arayla olurdu solunumu sonra arası acilirdi yazın ara ara öksürük krizleri oldu ama 6 ay solunum hızlanması olmadı 2. Kışımız geldi Ekim gibi gene başladık  ilk kışımızdan farklı olarak öksürük krizleri oluyor artık oksurmekden yoruluyor ve arası 15 güne düstü sık sık olmaya başladı nefes alır verirken alışını duymuyorum veririken ıhh diyor hocam geçen yıl ilk solunum hızlanması olduğunda hava kullandım sonra kullanmadım sizin dediklerinizi yapıyorum ama oda çok yıprandi bende 2 gün süren öksürük krizleri oluyor fıstık olsa görünmezmiydi

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 04 Oca 2025 Saat 22:45
Fıstık, Röntgende görülmez.  Şanslı isenız, tıkanıklığa bağlı doku değişikliği olursa görülebilir.
Şikayeti devamlı olursa; yabancı cisim den şüphe edilebilir.

Mesaj Tarihi: 04 Oca 2025 Saat 23:12
Hocam yazın da solunum hızlanmadı fakat öksürük krizleri oldu ateş düsük oluyor birde memlekette daha iyiydi İstanbul'da çoğunlukla burnu akıyor en son solunumu hızlanıp öksürük krizlerine gireli 10 gün olmadı şimdi Gine başladı öksürük İstanbul Anadolu yakasındayım hocam bildiginiz akcigerlerini dinlerrken anlayabilecek iyi bir hasatane veya doktor tavsiyeniz varmı

Mesaj Tarihi: 04 Oca 2025 Saat 23:16
Yabancı cisim olsa idi, bu kadar öksürük ile kendiliğinden çıkardı! 
Grip için anlattıklarımı uygulayın. 
1 hafta sonra Grip geçtikten sonra belli olur. 

Mesaj Tarihi: 04 Oca 2025 Saat 23:26
Bronkoskopi yaptırmayayım mı şimdi hocam ben bunu anlatınca gel bakalım dediler soluk borosunda da kalmış olabilir diye.insallah sizin dediğiniz gibi değildir. grip diyorum her hasta oluşunda ama solunum hızlaninca çok yoruluyor 1 gun boyunca birde hocam dediğiniz gibi bu 2. Kışımız inşallah birdahaki kış rahat geçiririz

Mesaj Tarihi: 05 Oca 2025 Saat 09:31
O işlem; en son yapılacak olan bir işlem. O yüzden,Grip geçtikten sonra değerlendirelim dedim.

Mesaj Tarihi: 05 Oca 2025 Saat 10:09
Tamam hocam şimdi düşük ateşi var ve öksürüyor baya ve konusmakda ve nefes almakta zorlaniyor gece bir avuç balgam kustuk azen normal nefes alıyor arada da hiç nefefe alamiyormus gibi ıhhh şeklinde nefes veriyor 

Mesaj Tarihi: 05 Oca 2025 Saat 10:57
Ara ara sıcak buhar uygulayın.
SAKIN; Kortizon, Astım spreyleri, Allerji ilaçları, Öksürük ve Grip ilaçları, sonu "-zero, -cold, -hot" ile biten
 ilaçları kullanmayın.

Mesaj Tarihi: 05 Oca 2025 Saat 12:21
Öyle yapıyorum hocam geçen yıl ekim ayinda kullanmıştım ventolin cortair hava ilacı ama daha beter götürünce hastahaneye... sizinle tanıştım yazılarınızı okudum dahada kullanmadım hiç bir ilaç hava makinasına sıcak buhar solutuyorum.

Mesaj Tarihi: 06 Oca 2025 Saat 15:00
2 gündür atesliyiz hocam abimiz hastaydı ondanda geçmiş olabilir tek fark ateşimiz solunum oksurunce hızlanıyor ama oksurkde ara ara çok değil iladin damlatiyorum sıcak su buharı veriyorum bazen serom fizyolojik koyup solutuyorum burnu hep tıkalı asla koymuyor çok müdahale edemediğim için buhar yoluyla belki biraz işe yarar diyorum .dilinde birşey varmış gibi gösteriyor hep her yediğine acı diyor  nefeside kötü kokuyor zatürre olsa 2 ayda 3 kere olmaz demi yekrarlamaz 

Mesaj Tarihi: 06 Oca 2025 Saat 16:54
Aynısı tekrarlamaz.. farklı Grip virüsleri bulaşabilir. 
Aşı olmadı herhalde.

Mesaj Tarihi: 06 Oca 2025 Saat 17:57
Evet hocam bu farklı aşılarının hepsini vurdurmadım hocam 

Mesaj Tarihi: 06 Oca 2025 Saat 20:13
Hocam ilk oğlum bebeklik aşılarını hep yaptırdım ama her aşıdan sonda çok ateslenirdi inatçı ateşi olurdu son aşılarını vurdurmadım 2.oglumdada ilk 2 aşısını vurdurdum  sonra yaptirmadım eğer dediğiniz gibi zatürre aşısı yaptirmadıgım için sık sık tekrarlıyorsa simdi vurdurayım mı 

Mesaj Tarihi: 11 Oca 2025 Saat 22:26
Değerli hocam oğlum iyi bu aralar okuldada salgın var çoğu çocuk hasta ama 2 oğlum da balgamlı öksürük devam ediyor sonrvre balgam atıyorlar ama 1 hafta oldu agzindan cixirti sesi geliyor önceden hemen geçerdi şimdi geçmedi zaten hep ağızdan nefes alıyor ara ara burun da akıyor sadece sıcak buhar veriyorum birde hocam bu rontgene bakabilir misiniz geçen kiş çok sıkışık denip çekilmişti 

Mesaj Tarihi: 11 Oca 2025 Saat 22:33
https://hizliresim.com/kpi4usw%20" rel="nofollow - https://hizliresim.com/kpi4usw

Mesaj Tarihi: 12 Oca 2025 Saat 19:10
Rontgen temiz. 
Eger, dili de 'pembe' ise, Grip geciriyor demektir.

Mesaj Tarihi: 12 Oca 2025 Saat 20:37
Sağolun hocam yabancı cisim olsa görünür müydü fıstıkdan boğulma olmuştu  1 5 yaşında şimdi 3 olacak o filim bogulmadan 5 ay sonra çekildi  solunum hızli diye birçok ilaç yazıldı kullanmadım dili temiz  sadece bu yıl arası baya sıklıkla tıkanıyor artık doktora gitmiyorum sadece sizin dediklerinizi yapıyorum 

Mesaj Tarihi: 12 Oca 2025 Saat 21:04
Eski vak'alarda:
Cisim gorulmese bile; tikanik olan bolge gorulurdu. 
Yeni olmuslarda hicbir sey gorulmeyebilir.
Yeni olmuslarda; sadece metalik olanlar gorulur. 

Mesaj Tarihi: 12 Oca 2025 Saat 21:26
Değerli hocam yeni olmuş derken boguldukdan 5ay  sonra çekilen film yeterli midir şimdi çocuk cerrahi bizi çağırdı yabancı cisim açısından gel bakalım diye gitmedim ama içimde rahat değil 

Mesaj Tarihi: 13 Oca 2025 Saat 00:43
Bir sey yok. Hic iz bile kalmamis.

Mesaj Tarihi: 13 Oca 2025 Saat 01:23
Sağolun hocam içim şimdi rahatladı Allah sizden razı olsun sizin gibi Kıymetli doktorların sayısını çoğaltsın İnşallah 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat