Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

konuşma

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Konuşma, Geç Konuşma, Kekemelik
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=24893
Tarih: 29 Ara 2024 Saat 13:06

Konu: konuşma
Mesajı Yazan: SevgiYumaklarım
Konu: konuşma
Mesaj Tarihi: 20 Tem 2010 Saat 13:28
merhabalar özlem hanım

kızlarım 19 aylıklar,,gelişmleri çok iyi fakat çok az konuşuyorlar ve ben endişeleniyorum bu konuda..
anne baba dede mama cici vs...şeyleri söylüyorlar ama daha cümle kuramıyorlar..mama detii (mama getir) diyorlar bol bol Big smile söylenenleri yapabiliyorlar...mesela:bebeğinin getir diyorum getiriyorlar,top nerde diyorum hemen alıyorlar ellerine...burun nerde diyorum burunlarını gösteriyorlar...ayaklarını gösteriyorlar...vs....
ama etrafımdaki bazı kişiler bunlar konuşmakta geç kalmışlar diyorlar ve beni endişelendiriyorlar.
sizce geçmi kaldılar konuşmakta...endişelerimde haklımıyım...?

çizgi film izlemeyi çok seviyorlar 2-3 saat kadar izliyorlar...bunun etkisi olabilirmi acaba konuşma konusunda...bol bol konuşuyorum anlatıyorum herşeyi....başka neler yapabilirim dil gelişimleri için.

şimdiden teşekkürler...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: özlemmestçioğlu
Mesaj Tarihi: 27 Tem 2010 Saat 13:55
konuşmalarında sorun yok, her çocuk farklı yaşlarda konuşur. bazıları biriktirir ve sonra çok düzgün cümleler kurar. ancak yaşlarına göre tv izleme oranları çok fazla, çizgi film bile olsa 2-3 saat tv izlemek gelişimlerini olumsuz etkiler. bol bol konuşun onlarla, yalnızca siz değil etraflarındaki herkes kulakaları doldukça konuşurlar, bir de bol bol kitap okuyun, kelime hazineleri böylelikle gelişir

-------------
özlem

Mesajı Yazan: SevgiYumaklarım
Mesaj Tarihi: 27 Tem 2010 Saat 14:16
çok teşekkür ederim özlem hanım..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat