GEBELERE ÖNERİLER
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Hamilelik
Forum Tanımlaması: (Hamilelik hakkında her şey)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=16788
Tarih: 29 Haz 2025 Saat 23:22
Konu: GEBELERE ÖNERİLER
Mesajı Yazan: *naz*
Konu: GEBELERE ÖNERİLER
Mesaj Tarihi: 24 Haz 2009 Saat 20:54
Emzirmeye hazırlanın Bebeğinizin anne sütü emmesini istiyorsanız, kendinizi buna hazırlasanız iyi olur. Öncelikle doğum öncesi hazırlık kurslarında emzirmeyle ilgili verilen bilgileri takip edin. Emzirme tekniklerini öğrenin. Kendinize emzirme sutyenleri satın almaya başlayın. Ya sütüm gelmezse diye bir endişeye kapılmayın. Siz, bebeğinizi en az altı ay boyunca emzireceğinize ve sütünüzün bol bol geleceğine odaklanın. Yersiz endişeler ve olumsuz düşünceler, sizi psikolojik olarak etkileyecektir. Kendinizi bu düşüncelerden uzak tutun.
Yerli yersiz ilaç kullanmayın İlaçlar bizi iyileştirmek için var; ancak hamileyken ilaç almadan önce iki kere düşünmelisiniz. Hamilelerin de kullanmasında sakınca olmayan ilaçlar bile olsa doktorunuzun söylemediği hiçbir ilacı almayın.
Bebeğinize isim seçin Hamileliğinizin en eğlenceli kısmı şüphesiz ki bebeğinize isim seçme aşaması. Aklınızda çok önceden belirlemiş olduğunuz bir isim yoksa büyük bir maceranın işine gireceksiniz demek oluyor. İşe bir küçük not defteri edinmekle başlayın. A'dan Z'ye alfabetik bir sıralama yapın ve aklınıza gelen beğendiğiniz isimleri sıralayın. İsim seçerken dikkat etmeniz gereken önemli nokta, soyadınızla seçtiğiniz ismin nasıl okunduğu ve kulağa nasıl geldiği!
Kendinizi şımartın Hamileliğin bir diğer güzel tarafı, şımartılmayı hak ediyor olmanız. Bırakın eşiniz, aileniz, dostlarınız sizi şımartsın, ilgilensin. Kendinizi mahcup hissetmeyin. Ayrıca unutmayın, bu durum sonsuza kadar sürmeyecek. Dokuz ay gibi bir süreniz var. Keyfini çıkarın. Hem şimdi özellikle de pedikür ya da ayak masajı yaptırmanız için çok geçerli bir sebebiniz var; karnınız burnunuzdayken de ayaklarınızla siz ilgilenemezsiniz ki canım!
Savaşmayın, sevişin! Hamileyken sevişmenizin ne bebeğiniz ne de sizin için bir sakıncası var. Hamileyken bir dönem sevişmek istememeniz ya da bir dönem de olağanın dışında aşırı istemeniz normal. Önemli olan yeni boyutlarınıza uygun sevişme pozisyonunu bulabilmeniz. Unutmayın, kaşık pozisyonu ya da sizin üste olduğunuz pozisyonlar, karnı burnu anne adaylarının en rahat sevişebileceği pozisyonlar.
Bol sıvı tüketin Hamileliğinizde idrar yolları enfeksiyonu riskini en aza indirmek için bol sıvı tüketin. Günde mutlaka en az iki litre su içmelisiniz. Dikkat etmeniz gereken başka bir noktaysa mümkün olduğunca kokulu tuvaletlerden uzak durmak olacaktır.
Suyun keyfini çıkarın Küvette ya da havuzda, hiç fark etmez, kendinizi suyun içindeyken inanılmaz iyi hissedeceksiniz. Sudayken bedeninizin ağırlığından kurtulacak ve kendinizi hafiflemiş bulacaksınız. Bizden söylemesi keyfini çıkarın.
Yoga yapın Yoga her zaman hamilelik için en güzel egzersizdir. Çünkü yoga seanslarında anne adayları hamilelikleriyle ilgili endişelerinden, doğumla ilgili korkularından yoganın rahatlatıcı havası içinde kurtulur.
Gündüz uykusu çekin Hamileyken geceleri uyumakta zorlanabilir, uyku problemleri yaşayabilirsiniz. En güzeli gündüz uyku kaçamakları yapmanız. Böylelikle kendinizi daha iyi hissedeceksiniz. İyi uykular...
------------- kalbi acıtan her ne varsa;
sen hepsinden birazsın işte...
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: nurten...
Mesaj Tarihi: 24 Haz 2009 Saat 21:02
Kendinizi şımartın Hamileliğin bir diğer güzel tarafı, şımartılmayı hak ediyor olmanız. Bırakın eşiniz, aileniz, dostlarınız sizi şımartsın, ilgilensin. Kendinizi mahcup hissetmeyin. Ayrıca unutmayın, bu durum sonsuza kadar sürmeyecek. Dokuz ay gibi bir süreniz var. Keyfini çıkarın
ahh ahh özlüyom bazen o günlerimi
paylaşımın için sağol nazım
------------- KOLLARIMDA İKİ MELEK:)
|
Mesajı Yazan: kumru
Mesaj Tarihi: 24 Haz 2009 Saat 22:17
hamiş arkadaşlar, kesnilikle benim gibi yapmayın, ben ne aşerdim, ne kustum, ne şuram ağrıyor diye naz yaptım ne gece uyandırdım ne yemek yapamam dedim, ne temizlik yapamam dedim, buzdolabı bile çektim naz yapın, keyfini sürün, sonra bitiveriyor, uykusuz geceler sizi bekliyor, kıymetini bilin, iyi değerlendirin hamişliğinizi, 2. çocuğumuz olursa bambaşka süprizlerle dolu bir hamilelik yaşayacağım siz anladınız hatta sonrası 40 loğsalığınızda yatın, yuvarlanın benim gibi herşeyi kendim yapacam telaşına kapılıp marotonculara aşık atmaya kalkmayın, kıymet bilip anlayan madalya takan yok
------------- http://lilypie.com"> http://lilypie.com">
|
Mesajı Yazan: BERFIN_1811
Mesaj Tarihi: 28 Haz 2009 Saat 23:29
kumru Yazdı:
hamiş arkadaşlar, kesnilikle benim gibi yapmayın, ben ne aşerdim, ne kustum, ne şuram ağrıyor diye naz yaptım ne gece uyandırdım ne yemek yapamam dedim, ne temizlik yapamam dedim, buzdolabı bile çektim naz yapın, keyfini sürün, sonra bitiveriyor, uykusuz geceler sizi bekliyor, kıymetini bilin, iyi değerlendirin hamişliğinizi, 2. çocuğumuz olursa bambaşka süprizlerle dolu bir hamilelik yaşayacağım siz anladınız hatta sonrası 40 loğsalığınızda yatın, yuvarlanın benim gibi herşeyi kendim yapacam telaşına kapılıp marotonculara aşık atmaya kalkmayın, kıymet bilip anlayan madalya takan yok  |
sana sonuna kadar katılıyorum canım aynı geçirdim ilk hamileliğimi bi kaç kez aşlerdim falan ama gerisi aynı sezeryanla doğum yapıp 2.günü kalkıp kahramanlık yaptım dolandım ortada misafir ağırladım.madalyamda daha fazla beklenti oldu etrafımdan  . şimdi ilkine göre daha yorucu bi hamilelik geçiriyorum fakat şimdide nazlanacak vaktimde yok öyle bi lüksümde çünkü bana muhtaç bi kızım var..... bence ilkler yapsın hatta benim yerimede yapsınnnnn  
------------- url=http://lilypie.com] [/url]
|
Mesajı Yazan: TÜBAY
Mesaj Tarihi: 29 Haz 2009 Saat 08:28
BERFIN_1811 Yazdı:
kumru Yazdı:
hamiş arkadaşlar, kesnilikle benim gibi yapmayın, ben ne aşerdim, ne kustum, ne şuram ağrıyor diye naz yaptım ne gece uyandırdım ne yemek yapamam dedim, ne temizlik yapamam dedim, buzdolabı bile çektim naz yapın, keyfini sürün, sonra bitiveriyor, uykusuz geceler sizi bekliyor, kıymetini bilin, iyi değerlendirin hamişliğinizi, 2. çocuğumuz olursa bambaşka süprizlerle dolu bir hamilelik yaşayacağım siz anladınız hatta sonrası 40 loğsalığınızda yatın, yuvarlanın benim gibi herşeyi kendim yapacam telaşına kapılıp marotonculara aşık atmaya kalkmayın, kıymet bilip anlayan madalya takan yok  |
sana sonuna kadar katılıyorum canım aynı geçirdim ilk hamileliğimi bi kaç kez aşlerdim falan ama gerisi aynı sezeryanla doğum yapıp 2.günü kalkıp kahramanlık yaptım dolandım ortada misafir ağırladım.madalyamda daha fazla beklenti oldu etrafımdan  . şimdi ilkine göre daha yorucu bi hamilelik geçiriyorum fakat şimdide nazlanacak vaktimde yok öyle bi lüksümde çünkü bana muhtaç bi kızım var..... bence ilkler yapsın hatta benim yerimede yapsınnnnn   |
Ben hepinizin yerine naz yaptım hemde ballandıra ballandıra. siz merak etmeyin hepinizin intikamını aldım. yaşasın kötülük.
------------- ALDIĞIM İKİ NEFES;EŞİM VE KIZIM
|
Mesajı Yazan: gul_gunes
Mesaj Tarihi: 05 Tem 2009 Saat 12:54
kumru Yazdı:
aynen. 
bende senin gibiydim kumru. hamileliğim hiç zor geçmediğinden normal bir şekilde hayatımı sürdürdüm...hatta aşermeyi çok merak ediyorum. nasıl bişiydir acaba 
doğumuma bir hafta kala tüm perdeleri indirdim, yıkadım ütüledim astım... halı bile sildim yaa. 
şimdi düşünüyorum da ne aptalmışım... 
hatta doğumdan sonra bile sezeryan olmama rağmen 6 saat sonra ayaktaydım. hastanede ziyaretçiler beni yatakta beklerken ben aykata...sezaryenden de hiçbişiy anlamadım...ne ağrı ne sızı...
azıcık naz yapmak lazımmış, bunu sonra anladım ama nafile, iş işten geçti... 
|
Mesajı Yazan: edam
Mesaj Tarihi: 07 Tem 2009 Saat 17:38
sağol nazcım paylaşım için bende kendimi şımartayım bari biraz 
------------- http://www.glitterfy.com/">
........CANIM YAVRULARIM......
|
Mesajı Yazan: hülya
Mesaj Tarihi: 07 Tem 2009 Saat 19:26
bende kendimi şımartmayan bir hamişlik geçirdim. eşine hiç naz caz yapmadım şimdi nasıl pişmanım ama iş işten geçti yaaa
|
Mesajı Yazan: gamzeliemine
Mesaj Tarihi: 14 Ağu 2009 Saat 09:07
tüm tecrübeli anneler sizin tavsiyelrinizi bekliyorum yeni bi hamiş olarak çok heycanlıyım sevgilerimle..
------------- gamzeliemine
|
Mesajı Yazan: nurbar8
Mesaj Tarihi: 14 Ağu 2009 Saat 09:11
yaa bende hiçbişey istemiyorum yalandan yerede bişey isticek halim yokyaa.ama eşim çok titrio üstümee heyecanla bekliyoruz çağan"ımızı Allah herkese hayırlı evlatlar nasib etsin.gamzeli emine çok heyecanlısın belli Allah tamamına erdirsin cnm seni çok iyi anlıyorum ve zaman öle cabuk geçiyoki şuanki durumunun keyfini çıkart bence 
------------- :):))
Her ne kadar ince kesersen kes, Kestiğinin her zaman iki yüzü olacağını öğrendim
|
Mesaj Tarihi: 14 Ağu 2009 Saat 09:28
evet halen inanamıyorum kendimi hazır hisetmiyo gibiyim yetersiz gibi buluyrm ama eminim yıllar geçsede yine bööle hisedicektim hayrlısı geçer işllh hasas alıngan bişey oldum bide alında ben biraz nazlıda oldum hoşuma gitmiyo degil gerçi
aklımdayken vitamin kullandınızmı kilo yapar diye içmek istemiyorum bende folik asitim var bide düşük tehlikesi için ilaç içiyorum çok fazla ilaçta içmek istemiyrm napmalıyım ayrıca vitamin içsemmi
|
Mesaj Tarihi: 14 Ağu 2009 Saat 10:04
vitamin iç evet gerçi doktorun sana verecektir zamanı gelince.çok önemli sence kg yapması önemlimi? yapsın boşver yeterki bebişin iyi beslensin saglıklı olsun.doktor bana dediki seni iyi gördüm demire bu ay baslamayalım düşün yani iyi kg almışım
Her ne kadar ince kesersen kes, Kestiğinin her zaman iki yüzü olacağını öğrendim
|
Mesaj Tarihi: 14 Ağu 2009 Saat 11:08
haklısın sanırım ben 60 kiloyla kaldım şuan 62.5felanım çok alırım diyede korkyrm ondan aslında bişey yemiyrm ama yattım hep düşük tehlikesi yüznden ama şimdi iyiym çok şükür dediklerinizi dikkate alıcam sağolun
|
Mesaj Tarihi: 14 Ağu 2009 Saat 12:03
dikkat et kendine;) kglardanda korkma cocugunu beslee 
|
Mesajı Yazan: m.kübra
Mesaj Tarihi: 16 Ağu 2009 Saat 14:12
gamzelım kılodan korkma tabı yedıklerınıde abartma sana gereklı olan herseyı ye
ben 27 kılo aldım ama 28 kılo verdım:)
ben verdıysem herkes verr herhalde.
|
Mesaj Tarihi: 17 Ağu 2009 Saat 10:16
canım sağol iyi moral oldu ben 11haftalığım şimdi 2 kilo aldım dr iyi diyo bakalım işllh fazla almam yinede nalık etliyim 60kiloydum hamile olmadan önce bebiş sağlklı olsunda artık karar verdim pozitif bakıcam bişeyi sorun yapmamaya çalışıcam doğumu düşünmek şimdiden korkmak bişeylerden beni geriyo sadece bakalım becerebilirsem 
|
Mesaj Tarihi: 19 Ağu 2009 Saat 09:53
arkadaşlar çok sık gece lavaboya kalkar oldum bide aşırı kasıklarımda ağrı var normalmi yada üşüttümmü acaba dün 45 dk sabcı çektim gece çok ağrıdı
|
Mesaj Tarihi: 19 Ağu 2009 Saat 11:11
canım kaç aylıksın. karın büyüdükçe mesaneye yaptığı baskıdan dolayı sık idrara çıkma normaldir kasık ağrısıda olabilir ama istersen idrar yolu enfeksiyonu yönünden bi araştırıp tahlil yaptır. sana tavsiyem ihmal etme enfeksiyon gebelikte sık rastlanır ve daha risklidir.
|
Mesaj Tarihi: 19 Ağu 2009 Saat 11:42
11 haftalık henüz bende büyüyünce karın baskı yapar diye duymştm ama henüz karnım bile tam belli degil dün tahlil yaptrdm bakalım işllh bişye yoktr kendimi dinler oldum
|
Mesaj Tarihi: 19 Ağu 2009 Saat 13:59
güzel haberler alırsın inşallah.
|
Mesaj Tarihi: 25 Ağu 2009 Saat 13:37
arkadaşlar 12 haftalık oldum halen canım bişey istemiyo bebiş besleniyomu diye üzülüyrm ama zorluyrm kendimi dr ii durumu dedi ama anne yüregi sanırım bide karaciğerimde yağlanma çıktı biraz umarım kötü bi durum oluşmaz
|
Mesajı Yazan: vildan
Mesaj Tarihi: 26 Ağu 2009 Saat 15:06
umarım kötü birşey çıkmaz doktor iyi diyorsa bir sorun yoktur inşaallah
benimde pek bişey istemiyor canım ama bazen eşime naz olsun diye istiyorum en çok karpuz dondurma istiyorum eşim elektirkli süpürgeyle bile evi süprtmüyor bana kendisi yapıyor en ufak birşeyi kaldırtmıyor bende ses etmiyorum çok hoşuma gidiyor ben yinede abartmıyorum ama sıkılmasın diye yemeğidir çayıdır ihmal etmiyorum bazen midem çok bulanıyor yinede kalkıp yemeğini yapıyorum
------------- http://lilypie.com">
kucağımda olacağın günü sabırsızlıkla,
kocaman bir özlemle,
sonsuz bir mutlulukla bekliyorum :)
|
Mesaj Tarihi: 27 Ağu 2009 Saat 09:45
evet benim eşimde ööle sağolsun hiç bişey yaptrmyo hamilelikten önce hep derdim şööle aşericam diye ama en sevdiğim şeylere bile isteksizlik oldu geçicek diye umut ediyrm bugünlerin güzellgni yaşamaya çalşyrm ama hep halsizlik var
|
Mesajı Yazan: difa1975
Mesaj Tarihi: 23 Tem 2010 Saat 21:14
canlarım benim benim ilk hamişliğim ama ne aşermem var ne kusmam ama bu sayfayı okuduktan sonra merak etmeyin hepinizin yerine nazlanıcam keyfini çıkarıcam
|
|