Bugün ana yemeklerden devam edelim. Kilis tava tarifimizi sizlerle de paylaşmak istedik. Tadıyla ve sunumuyla akıllarda taht kuran bu tarifimiz çok sevilecek:) Aşamalarıyla kilis tava nasıl yapılır gelin hep beraber görelim.. Malzemeleri sıralayalım.. MALZEMELER: - 500 gr kıyma
- 1 adet soğan
- 1 adet kapya biber
- 1 adet yeşil biber
- 3 diş sarımsak
- 2 adet domates
- 10 dal maydanoz
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Toz biber
Tepsinin Altına Sürmek İçin: - 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
Üzeri İçin: YAPILIŞI: Kıymamızı bir kaba alıyoruz. Üzerine küçük küçük doğradığımız sarımsak ve soğanları ilave ediyoruz. Daha sonra biber, maydanoz ve soyduğumuz domatesi küçük küçük doğrayıp kıymamıza ekliyoruz. Baharatları da ekleyip güzelce yoğuruyoruz. Kullanacağımız tepsi yuvarlak olursa görsellik olarak daha güzel olacaktır. Tepsinin altını sıvı yağ ve domates salçasını alıp elimizle her yerine gelecek şekilde her yerine sürüyoruz. Kıymalı harcımızı hafif su ile ıslatarak eşit olacak şekilde tepsiye bastırıyoruz. Üzerini domates, biber ve soğanla süslüyoruz. Önceden ısıtılmış fırında 185-190 derecede 40-45 dakika kontrol edeek pişiriyoruz. Enfes lezzetimiz hazır.. Afiyet Olsun:)
|