Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Ek gıda ile ilgili bütün topikler burada

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Ek Gıda & Beslenme & İştah
Forum Tanımlaması: Ek Gıda & Beslenme & İştah
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=4670
Tarih: 08 Haz 2025 Saat 01:29

Konu: Ek gıda ile ilgili bütün topikler burada
Mesajı Yazan: meleğim
Konu: Ek gıda ile ilgili bütün topikler burada
Mesaj Tarihi: 14 Oca 2008 Saat 15:18

merhaba sevgili anneler.tecrübelrinize ihtiyacım var .5 aylık kızım sadece anne sütü ile besleniyodu.doktorumuz ek gıdalara geçmemizi söyledi.yoğurt ve möeyve suyu .ama kızım sevmedi ve yemiyo .kızıma babannesi bakıyo.pazar günü bendeyken azcık yemişti ama bugün babannesi yedirememiş.siz böyle zorluklar yaşadınızmı .tavsiyelerinizi sabırsızlıkla bekliyorum.teşekkürler.

-------------
http://lilypie.com][/url]

Cevaplar:
Mesajı Yazan: fatoş
Mesaj Tarihi: 14 Oca 2008 Saat 15:21
Canım hemen alışmasını bekleme, hiç bir bebek ek gıdaya hemen alışamıyor Disapprove Zamanla alışacaktır Smile

-------------
http://www.glitterfy.com/">

Mesaj Tarihi: 14 Oca 2008 Saat 15:26
sağol canım nekadar sürer .alışamicak diye ödüm kopuyo .kızım biraz inatçı.desteğin için teşekkür ederim.

-------------

Mesaj Tarihi: 14 Oca 2008 Saat 15:31
Rica ederim güzelim, belli olmaz ki canım, heralde bir kaç hafta içinde alışır, benim kızım da öyle olmuştu, yemiyor diye pes etme, ara ara dene, zamanla alışır Smile

-------------

Mesajı Yazan: botag
Mesaj Tarihi: 14 Oca 2008 Saat 18:32
biz 6 ayını bitirince ek gıdaya başlamıştık.kızım da önceleri yoğurt yemek istemedi.ama şimdi yoğurdu çok seviyor.alışması birkaç hafta sürdü.Fatoş'un söylediği gibi pes etmeden dene.mutlaka alışacak.Tongue

Mesajı Yazan: DENİZKIZI
Mesaj Tarihi: 14 Oca 2008 Saat 19:22
canım önce tattırıyorsun bir yada iki kaşık yani oturupta bir kase yemez bunu beklemeWinkeğer zorlarsan da inat yapıp hiç yemez sonra, bu tatma işlemi bir hafta sürüyor hergün bir kaşık fazla vererek devam et oda bu şekilde tadına alışmış oluyor, o da haklı bir anda tat değişiyor ve pütürlü gelmeye başlıyor anca alışcak üzülme acele edersen sen üzülürsün sonraWinkTongue

Mesajı Yazan: tibelya
Mesaj Tarihi: 14 Oca 2008 Saat 19:48
  bebişim 5,5 aylık oldu  bende yeni  ek gıdaya geçtim  armut ve elma suyu veriyorum  sütlü pirinçli hazır mama vermeye çalışıyorum ama onu pek sevmedi galiba yediremiyorum .  birde hazır mamadan yoğurt yapıcam haftayada  sebze çorbalarına başlamayı düşünüyorum

Mesaj Tarihi: 17 Oca 2008 Saat 09:07
KIZLAR ÇOK TEŞEKÜR EDERİM DESTEĞİNİZ VE TAVSİYELERİNİZ İÇİN .KIZIM GERÇEKTEN DEDİĞİNİZ GİBİ ALIŞTI .YAVAŞ YAVAŞ YİYORUZ ARTIK.HEPİNİZİ KOCAMAN ÖPÜYORUMClown

-------------

Mesaj Tarihi: 17 Oca 2008 Saat 10:32
Orjinalini yazan: meleğim meleğim Yazdı:

KIZLAR ÇOK TEŞEKÜR EDERİM DESTEĞİNİZ VE TAVSİYELERİNİZ İÇİN .KIZIM GERÇEKTEN DEDİĞİNİZ GİBİ ALIŞTI .YAVAŞ YAVAŞ YİYORUZ ARTIK.HEPİNİZİ KOCAMAN ÖPÜYORUMClown
Çok sevindim canım Clown

-------------

Mesajı Yazan: miss hugolina
Mesaj Tarihi: 24 Oca 2008 Saat 19:38
YAŞAMIN 2. - 6. AYINDA BESLENME
Bebek 6 aylık olduğunda çeşitli besinleri sindirme ve absorbe etme (sindirim sisteminden kan dolaşımına alma) ve metabolize etme (işleme), kullanma ve vücuttan atma kapasitesi, bir erişkindeki kapasiteye yakın olur. Buna ek olarak çoğu bebekte 6 aydan sonra dişler çıkmaya başlar. Dişlerin çıkması ile beraber diyetteki karbonhidratların (şekerli, nişastalı gıdalar) diş çürüğü gelişmesine etkisinin de dikkate alınması gerekir. Bu dönemden itibaren bebek daha aktif olup, çevresini keşfetmeye başlar.

Bebeklerde ek gıdalara 4-6 aydan sonra başlanması önerilir. Pek çok annede anne sütünün üretilme hacmi 6. aydan sonra bebeğin tüm beslenme ihtiyaçlarını karşılamaya yetmeyebilir. Bu özellikle “demir” için geçerlidir. Bu nedenle, sadece anne sütü ile beslenmekte olan bebekler için 4-6 aydan itibaren başlanan ek gıdalar, önemli besleyici maddeler içermelidir.

Ek gıdalar çerçevesinde anne sütünün yetersiz olduğu annelerde, formüle mamaların da bebeğe verilmeye başlanması vardır. Ayrıca anne sütü ve formüle mama dışı ek gıdalar bu kapsamdadır.

* Ek gıdalara geçilirken altın kurallardan birisi de, bunlara adım adım başlayıp yavaş yavaş miktarı ve çeşitliliği arttırmaktır.

Ek gıdalara başlamak için uygun zamanın geldiğini gösteren ipuçları (Ek gıdalar için bebeğin hazır olduğunu gösteren gelişimsel işaretler):
* Bebeğin yardımsız /desteksiz oturabilmesi
* Dille itme refleksinin azalması
* Baş-boyun kontrolü olması, yiyeceği reddederse bunu rahatça yapabilmesi

* Tahıllar (serealler): Demir için iyi bir kaynak olup, genellikle ilk başlanan ek gıda olmalıdırlar.
* Sebzeler ve meyveler tahılların ardından beslenmeye eklenir.
* Kısa süre sonra da et grubu ve en son da yumurta diyete eklenir.
* Her seferinde sadece tek bir yeni gıda eklenmeli ve yeni ek gıdalara başlamak için en az 3-4 gün beklenmelidir. Bu süre, verilen herhangi yeni gıdaya karşı bir besin alerjisi gelişip gelişmediğini gözlemlemek açısından önemlidir. Bu özellikle ailede alerji öyküsü varsa önem kazanır.

Ek gıdalar evde hazırlanabilir veya hazır alınabilir. Hazır alınan ek gıdalarda genel olarak demir katkısı da bulunmaktadır. Ayrıca hazır ek gıdalar değişik kıvam ve pütürlülük derecelerinde hazırlanmış olup, bebek büyüdükçe ve geliştikçe daha pütürlü ve tanecikli gıdaları tolere edebileceği için giderek uygun çeşitler seçilebilir.

Evde hazırlanan, tek et çeşidi ve bir veya birden fazla sebze içeren çorbalar çok popülerdir. Ancak bu gıdaların protein içeriği et püresi kadar fazla değildir. Puding ve tatlılar (muhallebiler) de anneler tarafından tercih edilmekle birlikte, bunlar süt ve yumurta içerdikleri dışında, çok fazla besleyiciler içermeyip sadece kalori (enerji) kaynağıdırlar. Ayrıca yumurta içeren besinlerin bebeğe verilmesi genel anlamda daha geç olmalıdır. Bu, özellikle ailede gıda veya diğer etkenlere karşı alerji öyküsü varsa, önem kazanır.

Bebek yumurtayı tolere edebildiğini kanıtlayana dek ertelenmelidir. Örneğin, katı haşlanmış bir yumurta sarısının ezilerek verilmesi sonrası bunu tolere etme.
* Özellikle 4 aylıktan küçük olup yavaş büyüyen (kilo ve boy) bebekler için anne sütü alıyorsa anne sütü, formüle mama alıyorsa bu mamanın sıklık ve süresinin artırılması gerekir. Bu durumdaki bebeklerde erken olarak katı gıdalara geçilmesi uygun değildir.
* Katı gıdalara başlanınca, bebekler anne sütü /formüle mama alımını azaltırlar. Oysa ki süt, püre yapılmış et ve yumurta sarısı haricindeki tüm katı gıdalara göre kalori açısından daha zengindir ki bu katı gıdalar, ek gıdalar çizelgesinde daha ileriki aylarda yer alır.
* Bebeklere asla sosis, pişmemiş havuç, patlamış mısır, yuvarlak şeker ve üzüm gibi yiyecekler verilmemelidir. Bunlar solunum yollaına kaçıp boğulmaya neden olabilirler.
* 6. aydan sonra bardak ile meyve suyu verilmeye başlanabilir ancak günde yarım su bardağını (yaklaşık 100-120 cc) geçmemesi önerilir.
* Genel anlamda sağlıklı olan bebeklere çok sıcak hava veya sıvı kaybına yolaçan ishal gibi durumlar dışında su ile takviye yapmak gerekmez.
* Bebeklere 12 aydan önce bal verilmemelidir. Botulismusa yolaçabilir

Mesajı Yazan: duygu07
Mesaj Tarihi: 24 Oca 2008 Saat 22:44
Teşekkürler canımClapClapClown

Mesaj Tarihi: 24 Oca 2008 Saat 23:07
Orjinalini yazan: duygu07 duygu07 Yazdı:

Teşekkürler canımClapClapClown

Rica ederimClown

Mesajı Yazan: ifakat
Mesaj Tarihi: 25 Oca 2008 Saat 00:17
ellerine sağlık canım

-------------
Öyle bir kul hakkım varki benden alınan... ALLAH'ım yarına bırakır ama ,yanına bırakmaz ASLA...!!!

Mesaj Tarihi: 25 Oca 2008 Saat 10:11
Orjinalini yazan: ifakat ifakat Yazdı:

ellerine sağlık canım

Rica ederim Clown

Mesaj Tarihi: 25 Oca 2008 Saat 11:08
Annelere Ek Besin Verme Önerileri

Hazırlayan: Hacettepe Üniversitesi Çocuk Sağlığı Enstitüsü
Sosyal Pediyatri Anabilim Dalı

Bebeğinizi 4-6 ay sadece anne sütü ile besleyiniz. Bu dönemde ona ek gıda vermeyiniz. Bebek 4-6 aydan önce ek gıda almaya hazır değildir ve bu dönemde ek gıda başlanmaması için çok önemli sebepler vardır:

Bu dönemde ağzına verilen yiyecekleri dili ile dışarı atar. Bu aslında bebeğe erken dönemde ek gıda verilmesini önleyici doğal koruyucu bir reflekstir.
4-6 aydan önce ısırma, çiğneme-yutma hareketlerini koordineli olarak yapamaz.
Tam olarak başını dik tutamaz, oturamaz.
Böbrekleri ek gıda ile alınan proteinlerin artıklarını ve mineralleri yeterince atamaz.
Nişastalı besinleri sindirmekte güçlük çeker.
Barsağın yeterli olgunluğa ulaşmadığı bu dönemde verilen yiyecekler besin hassasiyeti ve allerjilere yol açar.

4-6 ay arasında her bebeğin ek gıda almaya hazır olduğu zaman farklıdır. Bunun için bebeğinizin ek gıda almaya hazır olduğunu gösteren ipuçları bekleyin.

Bu ipuçları şunlardır:

Ağıza verilen yiyecekleri dil ile dışarı atma refleksinin kaybolmaya başlaması (dudaklarına kaşık değdiğinde ağzını açmasıyla beraber dilini dışarı doğru çıkarmaması) Başını tamamen rahatça dik tutarak oturabilmesi
Isırma, çiğneme-yutma koordine hareketlerinin başlaması Herhangi bir nesneyi parmakları ile tutabilmesi
Başlangıçtaki emme şeklinin daha olgunlaşması ve emmenin adeta bir sıvı içiyormuşçasına güçlenmesi Parmakları ile tuttuğu nesneyi ağzına götürebilmesi
Diş çıkarmaya başlaması Yiyeceği gözleri ile takip edebilmesi ve yiyecek verilince ağzını açması

Altıncı aydan sonra her bebek ek gıda almaya hazırdır. Ek gıdaya başlanması altı aydan sonraya geciktirilmemelidir. Altıncı aydan sonra bebeğin ek gıdaları kabul etmesi güçtür.

Bebeğinize ek gıda başlarken aşağıdaki noktalara dikkat edin.
Bebeğinize vereceğiniz ek gıdayı onun gelişim düzeyine göre ağzında kontrol edebileceği ve yutabileceği besinlerden yumuşak, pürtüksüz yarı sıvı besinler seçin.
Bebeğinize vereceğiniz her türlü gıda doğal ve taze hazırlanmış olmalıdır.
Bebeğiniz için hazırladığınız besinlere katı yağ, şeker, tuz ve baharat katmayın. Besinlerin doğal tatlarına alışmalarını sağlayın.
Hazırladığınız gıdaları oda ısısında 2 saatten fazla bekletmeyin.
Konserve, dondurulmuş ve paketlenmiş yiyecekleri, hazır meyve suları ve kolalı içecekleri, içine boya, tatlandırıcı veya aroma katılmış besinleri bebeğinize asla vermeyin.
Yeni besinleri bebeğiniz aç iken deneyin. Onur yorgun olmadığı ve sakin olduğu bir dönem seçin.
Yutmasını kolaylaştırmak ve ek gıdanın akciğere kaçmasını engellemek için ek gıda verirken onu kucağınızda kendini güvende hissedecek şekilde dik olarak tutun.
Her yeni gıdaya tek tek ve yavaş yavaş başlayın, az miktarda başlayıp, miktarı zamanla (3-4 gün) artırın.
Sevmediği bir gıdayı zorla vermeyin, yeniden denemek için bir süre geçmesini bekleyin.
Ek gıdaları bebeğe uygun bir kaşıkla verin, biberon kullanmayın.
Beslemeden önce bebeğin kaşıktaki yiyeceğe ilgi göstermesini bekleyin.
İsterse bebeğin yiyeceği elleyerek tanımasına izin verin.
Öğünlerde alacağı gıda miktarını bebeğinize bırakın, yemek istemediği takdirde ısrar etmeyin.
Yeme hızı bebek tarafından belirlenmelidir.
Zamanla bebeğinizin kendi kendine yemesine izin verin, bu onun özgüvenini artırır.
Ek gıdalara başladıktan sonra da bebeğinizi 2 yaşına kadar emzirmeye devam edin.
Çocuğunuza bir yaşına gelene kadar mümkünse inek sütü vermeyin. Erken yaşta verilen inek sütü çocuğunuzda allerji ve kansızlık yapar.
Çocuğunuzu kansızlıktan korumak için demir yönünden zengin (et, yumurta, mercimekli baklagiller, pekmez) ek gıdalar verin.
Çocuğunuza vereceğiniz ek gıdaların A vitamini açısından da zengin (taze sebze ve meyve) olmasına dikkat edin. Bu onu hastalıktan koruyacaktır.
Üç yaşın altındaki çocuklar günde altı öğün beslenmelidir.
Çocuğunuz ile birlikte siz de yiyin. Bu onun iştahını artıracaktır. Çocuklar kalabalıkta yemek yemeyi severler.
Beş yaşına kadar çocuğunuza fındık, fıstık, çekirdek gibi küçük kuru yemişler vermeyin. Bunlar nefes borusuna kaçarak boğulmaya ve akciğerlerin zarar görmesine neden olabilir.

9-12 ay Aile sofrasına oturur.
7-9 ay Çoklu karışımlar
6-7 ay İkili karışımlar
4-6 Tekli karışımlar
Doğum ANNE SÜTÜ

Verilecek Ek Besinler

4-6 ay 

Çocuğunuza tek bir gıda türü içeren yumuşak, topaksız, yarı sıvı tekli karışımlar verin. Bu gıdalara en iyi örnekler;

yoğurt

meyve püreleri ve meyve suyu (elma, şeftali, muz gibi)

sebze püreleridir (kabak, havuç, patates gibi)

6-7 ay

Çocuğunuza iki çeşit gıda içeren ikili karışımlar verin. Besinleri ince ince kıyın veya rendeleyin bir sıvı veya yoğurtla karıştırın. Bu gıdalara örnekler;

yoğurtlu sebze püreleri
    meyveli yoğurt
    tavuklu sebze
    etli sebze
    tarhana çorbası
    yoğurt çorbasıdır
Ayrıca bu dönemde yumurtanın sarısı, beyaz peynir gibi kahvaltılıklarda vermeye başlayın. 
7-9 ay

Artık çocuğunuza üç veya daha fazla besin türü içeren çoklu karışımlar verebilirsiniz. Bu gıdalara örnekler;

sebze çorbası
    dolma
    baklagiller
    ızgara köftedir
Çocuğunuzun yemeklerine bir tatlı kaşığı zeytinyağı ekleyin. Dokuzuncu aydan sonra çocuğunuz aile sofrasına oturabilir

Mesaj Tarihi: 25 Oca 2008 Saat 11:40
ClapClapEllerine sağlık canımmmClown

Mesaj Tarihi: 25 Oca 2008 Saat 13:55
Orjinalini yazan: duygu07 duygu07 Yazdı:

ClapClapEllerine sağlık canımmmClown

Rica ederim canım+ilgine teşekkür ederimClown

Mesaj Tarihi: 25 Oca 2008 Saat 21:16
   bilgilerden çok yararlandım teşekkürler..

Mesaj Tarihi: 26 Oca 2008 Saat 09:59
Orjinalini yazan: tibelya tibelya Yazdı:

bilgilerden çok yararlandım teşekkürler..

Rica ederim.

Mesajı Yazan: oğuzkağan
Mesaj Tarihi: 27 Oca 2008 Saat 13:11
benim gibi ek gıdaya geçmek üzere olanlar için bu yararlı bilgiyi bizlerle paylaştığın için teşekkür ederim

Mesaj Tarihi: 27 Oca 2008 Saat 17:21
teşekkürler canımClapClapClap

Mesajı Yazan: irme
Mesaj Tarihi: 28 Oca 2008 Saat 15:41
Çocuğunuza Yemek Yeme Alışkanlığı Kazandırmanın 12 Püf Noktası

Çocuklara yemek yeme alışkanlığı kazandırma süreci aslında emzirme döneminde başlıyor. Katı gıdalara geçiş döneminden sonra da bu süreç hızlanıyor. Beslenme konusunda bilinmesi gereken bazı noktalar var. İşte 12 basit ama önemli püf noktası!

Püf Noktaları

●Çocuğunuzu sütten kestikten sonra da kendi beslenmenize dikkat etmelisiniz çünkü çocuğunuz için bir örnek olmaya devam edeceksiniz.
●Başından itibaren, çocuğunuza lokmalarını çok çiğnemesi gerektiğini anlatmalısınız, ya da en azından biraz ağzında bekletmesi gerektiğini bilmeli. Çocuğuna yemeğini hızlı yemesini söyleyen ebeveynler çocukta yeme problemi oluşmasına neden olabilir. Çocukların mideleri henüz küçük olduğu için onları
besleyici ve küçük öğünlerle sık sık beslemek daha mantıklıdır.
●Yemek saatlerine olumlu yaklaşımlar geliştirin.
●Sadece siz sağlıklı olduğunu düşündüğünüz için çocuğunuzu yemek yemeye zorlamayın. Çocukların gün içinde iştahlarını kaybetmeleri normaldir.
●Çocuğunuz büyüdükçe yemek hazırlarken onun da yardımcı olmasına izin verin. Böylece ilgisi ve yaratıcılığı gelişecektir.
●Çocuğunuza; “yemeğini güzelce yersen sonra tatlı yiyebilirsin” gibi rüşvet tekliflerinde bulunmayın. Ya da tam tersi “tabağındaki yemek bitmezse tatlı yiyemezsin” diyerek onu cezalandırmayın. Bu tür yaklaşımlar ileriki hayatında yemek yeme alışkanlığını olumsuz yönde etkileyebilir.
●Çocuğunuz bir yemeği ilk kez tadacaksa önce küçük bir parça verin. Eğer çocuğunuz yemek istemezse sinirlenmeyin ve bir dahaki sefere daha küçük bir parça verin. Belki de bu sefer beğenir.
●Ailenize ve arkadaşlarınızı, çocuğunuza abur cubur yedirmemesi konusunda kesin bir dille uyarın. Bu tür yiyeceklerle tanışması kaçınılmaz ama, atıştırmaları ne kadar sağlıklı olursa çocuğunuz için o kadar iyi olur.
●Midelerini çok zorlamamak için, 12 ayın altındaki bebekler için tuz kullanmayın. Sebzelerde doğal haliyle onlar için yeterli miktarda tuz bulunur. Eğer hazır mama kullanıyorsanız içeriğindeki tuz ve sodyum oranına mutlaka dikkat edin.
●Rafine tatlandırıcı, fruktoz (meyve şekeri) ve beyaz şeker kullanmaktan kaçının.
●18 aydan küçük bebeklere saf bal tükettirmeyiniz. Saf bal bazen küçük miktarda gıda zehirlenmesine neden olan maddeler içerir.
●Diyetlerin insan davranışını etkilediği yaygın olarak kabul edilen bir gerçektir. Çocuklarsa küçük yaşlardan itibaren dengeli bir şekilde beslenmeye alıştırılmalıdır. Örneğin fazla miktarda kırmızı et tüketen çocuklar genellikle agresif ve duygusal anlamda stresli olabilirler.

-------------
Pamuk Prensesin Annesi...

Mesajı Yazan: suzi
Mesaj Tarihi: 28 Oca 2008 Saat 20:28
İrmecim,paylaşımın için teşekkürler...

Mesajı Yazan: bıdık
Mesaj Tarihi: 06 Şub 2008 Saat 16:31

bayanlar bazı bilgiler bana da saçma geldi yazıp paylaşmak istedim...

Bebeklere verilmesi önerilmeyen gıdalar;

Botülizm riski yüzünden 1 yaşın altındaki bebeğe asla bal verilmemelidir.
1 yaşına gelene kadar bebeğe narenciye ve yumuşak meyve suyu verilmemelidir.
Şeker, tatlandırıcılar, tuz ve baharatlar, bebek için gereksizdir ve bebeğinizin yiyeceklerine eklenmemelidir.
1 yaşın altındaki bebeğe, pancar, şalgam, ıspanak, lahana, brokoli ve yeşil yapraklı sebzeler gibi koyu yeşil sebzeler verilmemelidir. Bebekler için çok fazla nitrat içerirler.

Kızarmış Yiyecekler

Ailede alerji, astım veya egzama gibi cilt hastalığı olan varsa 1 yaşın üzerine veya daha da ileri bir yaşa gelene kadar bebeğe alerjik niteliği yüksek yiyecekler verilmemelidir.

Alerjik Niteliği Yüksek Yiyecekler

İnek sütü
Buğday
Mısır
Yumurta
Domuz Eti
Kuruyemiş
Domates
Soğan
Yumuşak meyveler
Narenciye ve meyve suları
Salça
Balık ve kabuklu deniz hayvanı
Baharatlar
Çikolata

Boğulma Riski Oluşturacak Yiyecekler

Kuruyemiş
Büyük miktarda fıstık ezmesi (krem fıstık)
Büyük sosis parçası
Bütün üzümler
Patlamış Mısır
Çok iri parçalı sert yiyeceklerde koparılabilir.

Bebek Beslenmek İçin 5 Basit ve Güvenli Tavsiye

1. Asla bebeğinizi serbest bırakmayın.
2. Bebeğinizin kaşığını ağzınıza sokmayın. Şaşırtıcı olarak, yemek yemek için kullandığınız araçları paylaşmak, bebeğin dişinin çürümesine neden olabilir.
3. Bebek yiyeceğinin olduğu kavanoz açıldığı zaman, kanonuzun içinde kalan yiyeceği derhal soğutun.
4. Bebeğinizin öğününden kalan artık yemek varsa, saklamayın.
5. Üç günden daha fazla bir süre buzdolabında kalan herhangi bebek yiyeceğini atın.

Mesajı Yazan: duygu
Mesaj Tarihi: 06 Şub 2008 Saat 17:00
Ben narenciye suyu da verdim, ıspanak da, brokoli de, brüksel lahanası da...

Yumurta her gün yiyor, domates her yemekte var, soğan da yiyor yemekte azar azar, balık her hafta 1-2 kere yiyor zaten...

Mesajı Yazan: hande
Mesaj Tarihi: 06 Şub 2008 Saat 18:01

duygu'nun yazacaklarını yazacaktım bende tamBig%20smile

-------------
http://bonbon-butik.blogspot.com/ - BEBEK ŞEKERİ VE BUTİK KURABİYE İSTEYEN TIKLASIN LÜTFEN :)

Mesaj Tarihi: 06 Şub 2008 Saat 18:15
Benim bildiğim ve geçen gün doktorumun da dediği üç şeyi vermemek lazım biliyordum. Bence bilgiler garip.

Bal
Yumurta beyazı
İnek sütü

bunlar sadece verilmemeli diğerlerini yedirmezsek ne yedireceğiz yahuuuuConfused

Mesaj Tarihi: 06 Şub 2008 Saat 18:52
valla ben herşeyi yediriyorum artık ,salçalı yemekte yiyor, zaten diğer türlü tuzsuz salçasız oldumu kafasını sallıyor ııı diyorLOLLOLver acılı adana yesinLOL
tatlıda yiyor bayıla bayıla LOLLOLLOLLOLLOL

Mesaj Tarihi: 06 Şub 2008 Saat 19:18

bende sizler gibi biliyorum,banada bazı şeyler tuhaf geldi sizinle paylaşmak istedim o nedenle.bende bal,yumurta beyazı,şeker,tuz vermiyorum.sebze çorbasına kış olduğu için ıspanak ekliyorum mecbur.hem doktorum da dedi..

Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 06 Şub 2008 Saat 20:32
onu verme,şunu verme..1 yaşından sonrada versendende yemiyolar zatenDisapproveben kızıyorum aşırı kısıtlamalara keşke zamanında herbişeyi verseydim diyorum bazen..

Mesajı Yazan: aylin&deniz
Mesaj Tarihi: 06 Şub 2008 Saat 22:37
bende bal, yumurtanın akı, çilek, tuz ve şeker vermeyin dediklerini  biliyorum ama benal hanımın bi arkadaşımıza önerisinde muhallebisine şeker katabilirsin dediğini hatırlıyorum her doktor farklı bişey diyor en iyisi bir tanesinin dediklerini verme yoksa çocuk hepten ya aç kalır yada patates püre yiye yiye obez olur valla bende veriyorum ıspanak, brokoli, lahana, pırasa vs şeyler napayım yoksa hergün aynı olucak çorbası... 

-------------
http://lilypie.com" rel="no follow">

Mesaj Tarihi: 08 Şub 2008 Saat 18:06

Bizim doktorumuz da bal,inek sütü ve yumurta beyazı demişti.Bir de patlıcan ve ıspanak vermeyin demişti.Brokoliyi de tam tersi çok önermişi.Mutlaka yedirin demişti

Mesajı Yazan: karindas38
Mesaj Tarihi: 12 Şub 2008 Saat 00:24
ohooo benim ufaklık 8 aylıkken çemen bile yedi istedi durduramadım :)

Mesajı Yazan: prenses_78
Mesaj Tarihi: 12 Şub 2008 Saat 00:54
okadar da fazla yaa ne vericez peki hadi bal , inek sütü falan anladık ama
ben meyve suyu veriyorum vallaSmile

-------------
canım kızım zeynep ezgim

Mesajı Yazan: ismigul
Mesaj Tarihi: 12 Şub 2008 Saat 12:10
valla ben ablalarımdan tecrübeliyim, bebeği yemek konusunda ne kadar kısıtlarsan sonrasında yedirecem diye kap elinde türlü oyunlarla peşinde dolanıyorsun..
onuniçin tuz, şeker, bal, yumurta beyazı ve inek sütü dışında ne yerse tıkıcan ağzına..LOL
bir örnek; benim kızım 5,5 aylık, ek gıda zamanı geldi düşüncesiyle türlü mamalar aldım bir heves ama hiç birini yemiyor yada zorla yediğini az sonra kusuyor ama..
 geçenlerde ( söylemesi ayıp LOL) bol acılı mercimek köftesi çaldım ağzına azıcık, şapırdatırken bir hal oldu.. devamı için bir çırpınmalar, ağlamalar.. inanın ben bile şaşırdım..

-------------
Özgül'ün annesi

Mesajı Yazan: meral75
Mesaj Tarihi: 22 Şub 2008 Saat 18:00
merhaba anneler..
Clownbenim olusum 4 ay 6 günlük.. etrafimdaki insanlar 6 ay bekleme ek gidalara basla ozaman yemek secmezmis diyorlar.. su an sirf anne sütü aliyo.. sizler ek gidalara ne zaman ve nelerle basladiniz..?? nasil yapsam daha iyi olur karar veremedim sizlerin bilgilerini bi alayim dedim..Clownsimdiden tesekkürler

Mesajı Yazan: şirine
Mesaj Tarihi: 22 Şub 2008 Saat 19:19
merhaba canım benim oğulcumda 4 ay 4 günlük.bende 3-4 gün önce başladım ek gıdaya.elma suyu veriyorum az az.bi kaç gün sonra da havuç suyu vereceğim.sonrada bu meyvelerin pürelerini vereceğim.daha sonra yoğurt,kahvaltı,sebze çorbası vs.canım.

Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 22 Şub 2008 Saat 19:24
ben dr önerisiyle başlamıştım 5 aylıkken..eğer kilo alımı normalse gerek yok bence.ayrıvca bu konuda birçok bilgi site genelinde mevcut araştırmanı öneririm...

Mesajı Yazan: superisi
Mesaj Tarihi: 22 Şub 2008 Saat 19:36
Canım sakın o hatayı yapma 6 ay a kadar anne sütünden başka birşey verme.Eğer sütün yetiyorsa.acelesi yok 6. aydan sonra başlarsın. 6 ay sırf anne sütü alan çocuklarda bağışıklık sistemi çok güçlü oluyor.anne sütün yerini hiç bir şey alamaz. Clown

-------------
ZÜLAL(Bookworm)

Mesaj Tarihi: 22 Şub 2008 Saat 19:50
benim kuzum 7 aylık ve ben 6 ay sadece anne sütü ile besledim gelişimi çok iyi..şu an 9 aylık bebek ölçülerinde..ben geçen ay ek gıdaya başladım doktorumuz önce kahvaltı meyve püresi ve yoğurt verdi 15 gün sonra bulara muhallebi ve çorba eklendi...
eğer sütün yetiyorsa bence hiç  ek gıda verme..doktorlar özellikle bunu öneriyor..önce biraz ek gıdaya direniyorlar ama eninde sonunda yiyorlar

-------------
http://lilypie.com">

Mesaj Tarihi: 22 Şub 2008 Saat 20:14
Orjinalini yazan: emine emine Yazdı:

ben dr önerisiyle başlamıştım 5 aylıkken..eğer kilo alımı normalse gerek yok bence.ayrıvca bu konuda birçok bilgi site genelinde mevcut araştırmanı öneririm...
Clownsagol canim sitelerdende baya arastirdim ama karasiz kaldimConfused kilolu bi bebek diil dok. iyi diyo ama cok fazla kiloda almiyo karar veremiyorum diger besinlerden kilo alir diye düsünüyorum.. 

Mesaj Tarihi: 22 Şub 2008 Saat 21:14
ben 5,5 aylık başladım sorunsuz emzirdiğim halde....şimdi başlaman için biraz erken geldi sanki bana?bende senin gibi meyve suları ve yoğurtla start verdimSmile5,5 aylık hele bir olsun derim ben...şimdi annesütünün forumunu bozma.sütünün kaliteli olması içinde sen kendi gıdana ve içeceklerine dikkat edersen bence sıkıntı yaşamazsınThumbs%20Updaha çok minik seninki ek gıda içinSmile

-------------
http://bonbon-butik.blogspot.com/ - BEBEK ŞEKERİ VE BUTİK KURABİYE İSTEYEN TIKLASIN LÜTFEN :)

Mesajı Yazan: aysegulce
Mesaj Tarihi: 22 Şub 2008 Saat 23:12
 Merhaba canım... Ben oğlum 5 ayını doldurduktan sonra havuç ve elma suyu ile başladım... Tabi az az.. Sonra elma püresi yoğurt ve  sebze çorbası vermeye başladım... 6 ayını doldurduğunda kaşığa alışmış oldu ve ek gıdalar konusunda epey yol almış olduk... Şimdi 7.5 aylık ve aşağı yukarı herşeyden veriyorum...
 Anne sütü almaya da devam ediyor...

Mesaj Tarihi: 23 Şub 2008 Saat 10:18
hanımlar bişey sorcam ya bize doktorumuz artık sizin içtiğiniz çorbalardan içebilir dedi herşeyi verebilirsin dedi ama 1 yaşına kadar tuz-şeker yasak ee böylece ben yine ona ayrı mı pişircem  siz neler yaptınız?

-------------

Mesaj Tarihi: 23 Şub 2008 Saat 21:27
  merhabalar benim bebeğim de 7 aylık olacak 1 hafta sonra
ben onun çorbalarını ayrı yapıyorum .patates, havuç, mercimek, pirinç 
 katıyorum çorbalarına ve dönüşümlü olarak  bir sebze  katıyorum. brokoli
karnıbahar gibi. ilk zamanlarda pek yemek istemedi ama şimdi bir kase kadar öğlen  yediriyorum.  birde çorbalarına kıyma koymaya başladım

Mesaj Tarihi: 23 Şub 2008 Saat 22:51
Orjinalini yazan: meral75 meral75 Yazdı:

merhaba anneler..
Clownbenim olusum 4 ay 6 günlük.. etrafimdaki insanlar 6 ay bekleme ek gidalara basla ozaman yemek secmezmis diyorlar.. su an sirf anne sütü aliyo.. sizler ek gidalara ne zaman ve nelerle basladiniz..?? nasil yapsam daha iyi olur karar veremedim sizlerin bilgilerini bi alayim dedim..Clownsimdiden tesekkürler

Merhaba...Çevreden çok şey duyarsın,yapıp yapmamak sana kalmış.Ama bence önemli olan doktorun dediği...Çevredekilerin o söylediği olaya inanmıyorum çünkü,bebeğim 4.aya girer girmez doktorumuzun isteği ile(kilosu çok düşüktü)ek gıdaya başladık,sütlü pirinçli mama,elma püresi,armut püresi verdim ilk olarak.Ama hala bebeğim hiçbir gıdayı yemek istemiyor...Sana tavsiyem doktorunuza danışClown

Mesajı Yazan: bengisu
Mesaj Tarihi: 23 Şub 2008 Saat 23:16
bence çevrenin dediklrine bakm VE DOKTORUNLA GÖRÜŞEREK BEBEĞİN İÇİN EN İYİ OLANA KARAE VER GÜZELİM.BENİM BEBEĞİM PREMATÜRE DOĞDU VE BEN BEŞ AYLIKTI BAŞLADIĞIMDA KİLOSU ÇOK AZ OLMASINA RAĞMEN ANNE SÜTÜ VERDİM SADECE BU  ONLAR İÇİN DAHA ÖNEMLİ.Clown

-------------
http">
TÜM TARİFLERİM İÇİN TIKLAYIN...

Mesajı Yazan: fatmabek
Mesaj Tarihi: 24 Şub 2008 Saat 16:07
bende ilk 6ay sadece anne sutu verenlerdenim

ama ikinici cocugumda 5.5 aydan itibaren (yani 15 gun yiyecekleri tatma, kabullenme, alıştırma ve reddetmeme adına) her gun birer cay kaşığı vereceğim ek gıdadan tattırmayı dusunuyorum ki ek gıdaya geciş sancılı olmasın cunku surec uzayabiliyor.

-------------
"Evrendeki her şey senin içindedir. Her şeyi kendine sor." Mevlana
http://img197.imageshack.us/i/resim005vu.jpg/">

Mesaj Tarihi: 24 Şub 2008 Saat 16:21
4 ay bittikten sonra başladım her iki oğlumda da zaten birden oturupta bir kase yedirilmiyor ,her hafta az az bir meyveye alışıyor bu şekilde de 5 ay bitmiş oluyor ve 6 .ayında da tadlara alışmış oluyor bebek ve hiç sıkılmadan direk geçiliyor ek gıdalarWink

Mesajı Yazan: hilal
Mesaj Tarihi: 24 Şub 2008 Saat 16:54
ben malesf anne sütü alıyo diye 6.5 aylıkken başladım ama şimdiii çooooooook zorlanıyorum çünkü oğlumun tatlara alışması çok zor oldu şuan 19 aylık ve hala doğru dürüst bişey yemiyo Deadmeyve çorba yemek kahvaltılık sebze aslaaa ağzına almadığı şeylerCryen çok yediği şey yoğurt ve pilav onlarıda anca bi kaç kaşıkConfusedoda zzorla Confusedyaşıtlarından boyuda kilosuda çoook düşük ve kısaOuchher yolu aklınıza gelebilecek her yolu denedim dr. ları gezdim ama bi sonuç alamdımCry
bu yüzden ikinci çocuk olurs eğer daha 4 aylıkken başlamayı düşünüyorum ...

-------------
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...

Mesajı Yazan: şirine
Mesaj Tarihi: 24 Şub 2008 Saat 19:21
arkadaşlar biz ek besinlere 4.ayda başladık ancak verdiğimiz besinleri bebeği doyurmak için değil damak tadı olsun diye veriyoruz.ve günde sadece bir kaç çay kaşığı.öyle kase kase değil.bebeğim için en yararlı olan besinin anne sütü olduğunu iyi biliyorum.ek gıdaya beklemek için 6. ve 7. ayı bekleyen birkaç arkadaşımı dinledim çocuklarının yemek seçtiğini besinlere alışamadığını vs.söylediler.sütün yeterse ve bebeğim isterse bebeğimi 2 yaşına kadar emzirmeyi de düşünüyorum

Mesajı Yazan: cem06
Mesaj Tarihi: 25 Şub 2008 Saat 12:12
merhaba meral75,bende çok panik olmuştum ek gıda konusunda,hergün nette araştırıyordum,ne vermeliyim,nezaman vermeliyim diye,sizin için daha erken gibi görünüyo,eğer dr'unuz başlamanızı önermediyse 6ayı tam doldurun derim,ben öyle yaptım,çocuk yiyecekse yiyor,6aydan önce başlarsan yer,sonra başlarsan yemez diye bişey yok,senin çocuğun ya iştahlıdır yada iştahsızdır,bu durumu değiştiremezsin,yapacağın tek şey iştahsızsa eğer ısrar etmemek,benim doktorum ilk hafta meyve püresi,ikinci hafta meyve püresi+sebze çorbası,3.hft bunlara ek yoğurt 4.hft hepsiyle beraber kahvaltı önerdi,ama ben onu dinlemeyip önce sebze çorbasıyla başladım,çünkü bebekler şekerli tatlara daha eğilimliler,önce meyveden başlasaydım sebzeyi reddedebilirdi,tattırmak amaçlı verebilirsin uygun şeyler,sizin sofranıza ilgisi varsa küsmesin ama gelişimi iyiyse asla öğün olarak başlama bence....

-------------
http://m.YollaYap.com/e15/322599704.jpg">

Mesaj Tarihi: 25 Şub 2008 Saat 14:57
Orjinalini yazan: DENİZKIZI DENİZKIZI Yazdı:

4 ay bittikten sonra başladım her iki oğlumda da zaten birden oturupta bir kase yedirilmiyor ,her hafta az az bir meyveye alışıyor bu şekilde de 5 ay bitmiş oluyor ve 6 .ayında da tadlara alışmış oluyor bebek ve hiç sıkılmadan direk geçiliyor ek gıdalarWink
teskkürler canimWink

Mesaj Tarihi: 25 Şub 2008 Saat 15:03
Orjinalini yazan: cem06 cem06 Yazdı:

merhaba meral75,bende çok panik olmuştum ek gıda konusunda,hergün nette araştırıyordum,ne vermeliyim,nezaman vermeliyim diye,sizin için daha erken gibi görünüyo,eğer dr'unuz başlamanızı önermediyse 6ayı tam doldurun derim,ben öyle yaptım,çocuk yiyecekse yiyor,6aydan önce başlarsan yer,sonra başlarsan yemez diye bişey yok,senin çocuğun ya iştahlıdır yada iştahsızdır,bu durumu değiştiremezsin,yapacağın tek şey iştahsızsa eğer ısrar etmemek,benim doktorum ilk hafta meyve püresi,ikinci hafta meyve püresi+sebze çorbası,3.hft bunlara ek yoğurt 4.hft hepsiyle beraber kahvaltı önerdi,ama ben onu dinlemeyip önce sebze çorbasıyla başladım,çünkü bebekler şekerli tatlara daha eğilimliler,önce meyveden başlasaydım sebzeyi reddedebilirdi,tattırmak amaçlı verebilirsin uygun şeyler,sizin sofranıza ilgisi varsa küsmesin ama gelişimi iyiyse asla öğün olarak başlama bence....
Clownevet ya insan ilk bebek olunca öyle oluyo insan herseyinde en iyisini yapmak istiyo..ama meyve icin iyi düsünmüsün bende öyle yaparim tesekkürler..

Mesaj Tarihi: 25 Şub 2008 Saat 18:08
Bende 6.ayını bitirdikten sonra ek gıdaya başladım.Ama bayağı zorlandım.UnhappyKızım11 aylık oldu.Bazen yemek yedirmede çok zorlanıyorum.İkinci çocuğum olursa bu kadar beklemeyi düşünmüyorum.Şimdi bizim yemeklerden yiyor.Ama bizim yemekleri baharatsız ve çok az tuzlu yapıyorum.Aynı zamanda da emmeye devam ediyor.

Mesajı Yazan: bilgeakgun
Mesaj Tarihi: 29 Şub 2008 Saat 13:22
arkadaşlar bende yakında ek gıdaya başlayacağım,ama nasıl başlayacağımı bilemiyorum,kimi ilk başlanacak gıda meyve suyu diyor kimi yoğurt kimi de muhallebi,bir de merak ettiğim meyve suyu örneğin saat 10 da verdikten sonra anne sütünü ne zaman veriyorsunuz,bana örnek beslenme menünüzü yazabilir misiniz?bu konuda kafam sorularla dolu,
ben 07.30 da emziriyorum 10,30 da sağılmış sütü içiyor,13.30 da emziriyorum 16.30 da sağılmış sütü içiyor 18 de de eve gidip emziriyorum,sizce beslenme programımı nasıl yapmalıyım?doktor karar verecek biliyorum ama maalesef doktorumuzun odasına girdiğimizle çıktığımız bir oluyor,5 dk dan fazla kalamıyoruz:(özel hastane sözde ama çok kalabalık olduğundan yeterince ilgilenmiyor.

-------------

Mesajı Yazan: yıldız78
Mesaj Tarihi: 29 Şub 2008 Saat 15:13
kızlar biz de 4. aydan sonra başladık meyve püreleri ve yoğurt ile başladık. tabi çook çook az verdim ilk zamanlar 6. aydan sonra da sebze çorbalarına başladık şu an 7. ay bitti. şimdi de ilikli kemik aldık onu düdüklü de haşladık ve bu suyu buz torbaları var küp küp bilirsiniz onların içine koyup dondurduk. bu küpleri çorbalarını pişirdikten sonra içine katıyorum et suyunu da almış oluyo. bi de iki kez çekilmiş kıymayı pişirdim blendırdan geçirip buzluğa attım çorbalarına gün aşırı kıyma da ekliyorum.  Ama şu 3 gündür alt iki dişimiz b
rden patladı hiçbirşey yemek istemiyo... o kadar uğraşıp hergün değişik sebzelerden çorba yapıyorum bir kaşık bile yemiyo ben de biberon maması veriyorum. Elbet dişleri acıyı ondan diye düşünüyorum bakalım ne zaman geçecekkk

-------------
OĞLUŞUM HAYATIMIN ANLAMI..

Mesajı Yazan: fatma tülay
Mesaj Tarihi: 04 Mar 2008 Saat 14:15
benimki 6. ayına yeni girdi.. 1 aydır bzim yemeklerden ağzına sürüyorum hafif hafif.. onunda hoşuna gidiyoo Wink

ama 6. aydan sonra başlıycam tabiki ek gıdaya...

yoğurt yaparken inek sütümü kullanmam gerek yoksa kutu sütlerle olurmu

birde evde meyveli yoğurt yapılıyomuş
ben daha normal yoğurt yapamıyorum onu nasıl yapacamm!!!!!!!

bi akıl verinnn

-------------
minik kızım büyüyor :)

Mesaj Tarihi: 04 Mar 2008 Saat 22:20
Orjinalini yazan: bilgeakgun bilgeakgun Yazdı:

arkadaşlar bende yakında ek gıdaya başlayacağım,ama nasıl başlayacağımı bilemiyorum,kimi ilk başlanacak gıda meyve suyu diyor kimi yoğurt kimi de muhallebi,bir de merak ettiğim meyve suyu örneğin saat 10 da verdikten sonra anne sütünü ne zaman veriyorsunuz,bana örnek beslenme menünüzü yazabilir misiniz?bu konuda kafam sorularla dolu,
ben 07.30 da emziriyorum 10,30 da sağılmış sütü içiyor,13.30 da emziriyorum 16.30 da sağılmış sütü içiyor 18 de de eve gidip emziriyorum,sizce beslenme programımı nasıl yapmalıyım?doktor karar verecek biliyorum ama maalesef doktorumuzun odasına girdiğimizle çıktığımız bir oluyor,5 dk dan fazla kalamıyoruz:(özel hastane sözde ama çok kalabalık olduğundan yeterince ilgilenmiyor.
    merhaba
ben ek gıdaya meyve suyu ve sütlü pirinçli mama(m.nın) ile başladım
2 hafta sonra sebze çorbalarına başladım .  örnek menü:
sabah 6-7 gibi emziriyorum  9-9.30 arası kahvaltı vermeye çalışıyorum
peynir yada yumurta sarısı  ama genelde yemiyor .   11. de meyve püresi
(dönüşümlü olarak  elma, armut, muz)  13.30 gibi sebze çorbasını veriyorum  4- 5 arası  yoğurt veriyorum (1çay bardağı)  7.  gibide sütlü pirinçli mamayı veriyorum.  gece de emziriyorum , ayrıca gün içindede istediği zaman emziriyorum

Mesaj Tarihi: 04 Mar 2008 Saat 23:13
Orjinalini yazan: bilgeakgun bilgeakgun Yazdı:

emzirme saatlerini çok iyi ayarlamışsın maşallah sütün bol olsun diyeyim öncelikleSmile
saat 11.30-12  gibi meyve suyu verebilirsin zaten çok içmiyorlar, tattırmaya başla anca alışır canım bir iki kaşık veriyorsun hergün,akşam üstüde kendi yaptığın yoğurda başlıyorsun önce meme sonra mama ,ne verirsen ver unutma eğer karnını mamayla doyurup üstüne emzirirsen kısa sürede memeyi bırakıyor Disapproveuzun süre emzirmeyi planlıyorsan bu şekilde vermeni tavsiye ederim düzenli saatte emzirdiğin sürece sütün de bol olur unutmaWinkbol sütlü günler dilerimApprove

Mesajı Yazan: KEREMIM
Mesaj Tarihi: 05 Mar 2008 Saat 19:27
ben ogluma 4aylikken basladim ek gidaya...benim sutum yoktu artik o nedenle basladim...ama erken baslamanin faydasinida gordum...su an oglum 7aylik ve sarma borek yiyor...ne kadar cok cesitli sey yerse bence damak tadi gelisiyo...annelere bi onerim daha var...verdiginiz yiyecekleri bulamac gibi hepsiini karistirip vermeyin...her yemegin tadini ayri ayri alsin....eger sevmedigi bir yiyecek olursa sevdigiyle karistirip verebilirsiniz ...ama tattirma doneminde herseyi ayri verin....ve ben hic hazir mama kullanmadim herseyi kendim yaptim daha saglikli oldugunu ve bizim yediklerimize daha yakin oldugunu dusunuyorum...benimkisi sadce tavsiye....tum bebeslere bol istahlar...

-------------
Omrum

Mesaj Tarihi: 05 Mar 2008 Saat 22:50
Orjinalini yazan: KEREMIM KEREMIM Yazdı:

ben ogluma 4aylikken basladim ek gidaya...benim sutum yoktu artik o nedenle basladim...ama erken baslamanin faydasinida gordum...su an oglum 7aylik ve sarma borek yiyor...ne kadar cok cesitli sey yerse bence damak tadi gelisiyo...annelere bi onerim daha var...verdiginiz yiyecekleri bulamac gibi hepsiini karistirip vermeyin...her yemegin tadini ayri ayri alsin....eger sevmedigi bir yiyecek olursa sevdigiyle karistirip verebilirsiniz ...ama tattirma doneminde herseyi ayri verin....ve ben hic hazir mama kullanmadim herseyi kendim yaptim daha saglikli oldugunu ve bizim yediklerimize daha yakin oldugunu dusunuyorum...benimkisi sadce tavsiye....tum bebeslere bol istahlar...
Cryya benim sütüm azaliyo diye cok üzülüyorum doymuyo diye 3 4gündür biberona basladik ve sanki sütüm dahada azaliyo gibi yarinda ek gidaya baslicaz 4 ay 20 günlük.. hangi saatde ne vercem onu daha tam bilemiyorum ama hazir havuc ezmesi oluyo onunla baslicam bende alerji oldugu icin kendin yapma dediydi eve gelen ebe.. ama dedigin gibi canim bizim yediklerimize yakin diiil.. bakalim umarim sonra onada alisir..herkeze kolay gelsin..

Mesajı Yazan: birens
Mesaj Tarihi: 06 Mar 2008 Saat 08:40
Merhaba,

oğlum 5 aylık, bende çalışan bir anne olduğum için sütüm erken kesildi ve 4 aylıktan beri ek gıdalar veriyorum. yoğurt, kayısı suyu ve sebze püresi dışında hazır kaşık maması da kullandım. son 1 haftadır biberon mamasını gündüzleri tamamen bıraktı, geceleri ise içmesi gereken miktarın yarısını içiyor. ne yapacağımı bilemedim, gece sık uyanmaya başladı acaba bir yerde bir eksik mi yapıyorum.

-------------

Mesajı Yazan: birens
Mesaj Tarihi: 06 Mar 2008 Saat 08:48
Orjinalini yazan: fatma tülay fatma tülay Yazdı:

benimki 6. ayına yeni girdi.. 1 aydır bzim yemeklerden ağzına sürüyorum hafif hafif.. onunda hoşuna gidiyoo Wink

ama 6. aydan sonra başlıycam tabiki ek gıdaya...

yoğurt yaparken inek sütümü kullanmam gerek yoksa kutu sütlerle olurmu

birde evde meyveli yoğurt yapılıyomuş
ben daha normal yoğurt yapamıyorum onu nasıl yapacamm!!!!!!!

bi akıl verinnn

bende evde yoğurt yapamıyordum ama inat ettim neredeyse hergün denemeler yaptım şimdi artık oluyor.kendi denediğim şekli söyliyim belki olur, 1 çay bardağı sütü cezvede serçe parmağım sıcaklığına dayanacak şekilde ısıtıyorum.bu şu demek süt sıcak olacak ama parmağın yanmayacak,ben bu ayarı tutturana kadar çok uğraşmıştım.bir tatlı kaşığı yoğurtu mayalama yapacağın kabın içinde cezvedeki sütten biraz ekleyip karıştır,süt istenilen ısıya gelince yoğurtun üzerine dök,ve yavaş yavaş bir iki kere karıştır.sonra ağzını kapa ve bir havluya sarıp altına tekrar bir bez koyup kaloriferin üzerine koy.ben ortalama yarım gün bekliyorum.yani sabah 6 gibi kalkınca mayalıyorum hemen,öğleden sonra saat 1 , 2 gibi alıyrum yoğurdu.tabi sıcaklığını sen ayarla ben kaloriferler normal yandığı için altına da pişmesin diye extra bez koyarak üstünde tutuyorum,sizde sıcaklık yüksektir o zaman normal sıcaklıkta nerede tutabiliyorsan öyle dene.kolay gelsin.

-------------

Mesaj Tarihi: 07 Mar 2008 Saat 00:56
merhaba meral75....bence emzir biberona baslama...sutun iyice azalir...emdigi surece sut gelir merak etme...ek gidayada basliycaksin....bence acigi ordan tamamlarsin... biberonun kolayligina alisirsa seni emmeyi tamamen birakir....bence mama yerine ek gidalarla takviye et...once anne sutu derim.....benim sutum sikintidan bi anda bicak gibi gitti...yoksa mama vermezdim....senin varsa emzir....ek gidaya yulaf ezmesi ile basladim...sadesinden alip hergun baska bi meyve ile verdim...yulafi meyveyle verdigine vitamin emilimi daha iyi oluyormus...daha sonra sebzu puresine basladik...sebzeleri buhar sepetinde pisirip...tel suzgecten gecirdim....icine biraz yulafta katabilirsin....insallah istahli bi bebisin vardir...

-------------
Omrum

Mesaj Tarihi: 07 Mar 2008 Saat 13:10
 bebeğim  7  aylık.  kahvaltısında  peynir ve yumurtayı ayrı ayrı vermeye çalışıyorum ama   pek yemek istemiyor.   karışım yapmak istemedim(mama+ peynir +pekmez gibi)  ne yapmam gerektiğini bilemiyorum. sizler nasıl veriyorsunuz?

Mesaj Tarihi: 07 Mar 2008 Saat 17:56
benim oglumda 7aylik...ben ogluma bizim kahvalti tabagi gibi tabak hazirliyorum...domates,peynir yada yumurta,salatalik,pekmez,birazda ekmek vermeye basladim....biliyorsundur ama hatirlatayim peynir ve yumurtayi ayri gunlerde vermek gerekiyormus...doktorumuz oyle soyledi bizim....sen bilirsin tabi ama...yedirirken eline mutlaka birsey veriyorum...o salatalikla oyalanirken ben yediriyorum....sarkilarla oyunlarla yiyor...oglum cok hareketli...hadi yemek zamani diyip yediremiyorum...oyun arasi yemek yiyoruz....mama sandalyesi cok isime yaradi...tavsiye edrim...sabit kalmasini sagliyor....eger tatlarini sevmedi ise...bi arkdasim bebe biskuvisi ile mamayi karistirip...peyniri ve malzemelri icine karistirdigini soyledi....deneyebilirsin...insallah ise yarar...

-------------
Omrum

Mesaj Tarihi: 07 Mar 2008 Saat 19:17
Orjinalini yazan: tibelya tibelya Yazdı:

bebeğim  7  aylık.  kahvaltısında  peynir ve yumurtayı ayrı ayrı vermeye çalışıyorum ama   pek yemek istemiyor.   karışım yapmak istemedim(mama+ peynir +pekmez gibi)  ne yapmam gerektiğini bilemiyorum. sizler nasıl veriyorsunuz?

bende doktorumun tavsiyesiyle bisküvi+pekmez+yumurta/peynir+ıhlamur çayı veriyorum ama benimkide sıkıldı 2 aydır bunları yiyor..

bende karışım vermek yerine tek tek vermeyi deneyeceğim...

-------------

Mesaj Tarihi: 07 Mar 2008 Saat 20:35
   teşekkürler arkadaşlar paylaşımınız için  . bende bu gidişle karışım yapmak zorunda kalacam heralde  . aslında  sebze çorbalarını  yoğurdu ve meyve pürelerini  güzel yiyor, kahvaltıyı sevdiremedim işte, biraz daha yaratıcı olmam lazım galibaSmile

Mesajı Yazan: seydaulgen
Mesaj Tarihi: 09 Mar 2008 Saat 21:57
Orjinalini yazan: bıdık bıdık Yazdı:

hanımlar bişey sorcam ya bize doktorumuz artık sizin içtiğiniz çorbalardan içebilir dedi herşeyi verebilirsin dedi ama 1 yaşına kadar tuz-şeker yasak ee böylece ben yine ona ayrı mı pişircem  siz neler yaptınız?

Bende tuz ve şeker yasak diye duymuştum. Ayrıca bebekler için çorba ayrı yapılıyo diye biliyorum... Çünkü onlara yaptığın çorbaya bütün sebzeleri karıştırıp koyuyosun ya vitamini bol olsun diye...
Clown

Mesajı Yazan: fatma tülay
Mesaj Tarihi: 11 Mar 2008 Saat 11:31
çok teşekürlerr,Clown

-------------
minik kızım büyüyor :)

Mesaj Tarihi: 15 Mar 2008 Saat 11:45
arkadaşlar oğlum yoğurda hiç bi şekilde ağzını açmıyor,çorba şeklindede yediremedim,acil önerilerinize ihtiyacım var,ne şekilde yedirebilirim........

-------------

Mesaj Tarihi: 15 Mar 2008 Saat 11:52
Canım muz veya bebe bisküvisi katıp deneyebilirsin, belki o şekilde yer Stern%20Smile

-------------

Mesajı Yazan: kardelen
Mesaj Tarihi: 15 Mar 2008 Saat 14:01

merhaba canım seviyorsa pekmez koyabilirsin yoğurduna benim oğlumda yemiyordu pekmezli sevdi çok değil ama bir çay kaşığı koy.ya da meyveli yoğurt verebilirsin.sevgiler.Smile

-------------
canım oğlum doruk

Mesaj Tarihi: 15 Mar 2008 Saat 15:19
çok teşekkür ederim arkadaşlar,muzlu ve armutlu denedim yemedi,çorbada yemiyor,bide pekmezli deneyim,ama kalsiyum ve demir birarada verilmemesi gerek deniyor,umarım yoğurt yedireceğiz diye vitaminlerini öldürmüyoruzdur......

-------------

Mesajı Yazan: sevalce
Mesaj Tarihi: 17 Mar 2008 Saat 10:50
Orjinalini yazan: kardelen kardelen Yazdı:

merhaba canım seviyorsa pekmez koyabilirsin yoğurduna benim oğlumda yemiyordu pekmezli sevdi çok değil ama bir çay kaşığı koy.ya da meyveli yoğurt verebilirsin.sevgiler.Smile

canım demir ve kalsiyum birarda birbirinin vitamini  öldürüyor.bunu aklından çıkarma.ısanak yoğurt,peynir pekmez gibi

Mesajı Yazan: sevalce
Mesaj Tarihi: 17 Mar 2008 Saat 10:54
Orjinalini yazan: cem06 cem06 Yazdı:

arkadaşlar oğlum yoğurda hiç bi şekilde ağzını açmıyor,çorba şeklindede yediremedim,acil önerilerinize ihtiyacım var,ne şekilde yedirebilirim........

ballı yoğurt,şekerli yoğurt içine ekmek doğrayabilirsinBig%20smileBig%20smileBig%20smilehiç bir türlü yemiyorsa yoğurtla  yayla çorbası yapabilirsin

Mesajı Yazan: devrimtipi
Mesaj Tarihi: 19 Mar 2008 Saat 12:03
Merhaba, Kuzey de pek yemiyordu yoğurt. 4-5 kaşık anca. ama ekmeği çok seviyor. ben de içine ekmek doğrayıp yedirmeye başladım. İlk önce babası şu tekniği keşfetti gerçi: büyükçe bir ekmek kabuğunu kaşık gibi kullanıyorsun, ağzını açınca yoğurdu verip ekmeği çekiyorsun :) kandırıyorduk biraz ama öyle öyle yemeye başladı.

-------------

Mesajı Yazan: leyla59
Mesaj Tarihi: 20 Mar 2008 Saat 02:12
benim kızımda 2ay hiç yoğurt yemedi bir hafta ısrar ettim hiç istemedi sonra bir ara hiç vermedim göstermedim ayran çok içiyodu ama yoğurt ağzına almıyordu adını biliyodu çünkü birgün masada ben bu dondurma süpermiş dedim ondan sonra yine başladı yemeğe şimdi adı dondurma kaldı ve hergün bir kase yiyo ve ayrıcada ayran içiyo

Mesajı Yazan: burcu
Mesaj Tarihi: 20 Mar 2008 Saat 23:28
o kadar pekmezden alacağı demir önemsizmiş zaten.. yani demiri başka şeylerden de alıyor. bunda da almayıversin. yoğut yemesi çok önemli sonuçta. bence dene..

-------------
http://www.glitterfy.com/"> ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Mesaj Tarihi: 21 Mar 2008 Saat 02:06

sulandırıp biberonla vermeyi denedin mi? Belki sevebilir. İçine de pekmez atıp Burcu'nun dediği gibi tatlandırırsan daha iyi olur. Benal Hoca da demişti ben hatırlıyorum. Pekmez kahvaltısında tat vermek için kullanılıyormuş.

Mesajı Yazan: HaYaL
Mesaj Tarihi: 21 Mar 2008 Saat 21:04
yaaa bide ilerde bu sorunlarımız olacak dimi. şunu yedi buu yemiyo diye dert yanıcaz. Allah hepimizin bebişlerine bol bol iştah versin.

-------------
http://yusufbarankoksal.blogspot.com/ - http://yusufbarankoksal.blogspot.com/

Mesaj Tarihi: 21 Mar 2008 Saat 21:43
Orjinalini yazan: HaYaL HaYaL Yazdı:

yaaa bide ilerde bu sorunlarımız olacak dimi. şunu yedi buu yemiyo diye dert yanıcaz. Allah hepimizin bebişlerine bol bol iştah versin.
Amiiiiin
ClownStarStar

Mesajı Yazan: elcinim
Mesaj Tarihi: 25 Mar 2008 Saat 00:09

arkadaslar benım sıze bıkac sorum var nolur yardımClown.etrafımda soracak kımse yok ve olanlarda oyle pek bılmıyo yada hatırlamıyo.

benım cadı 11 aylık oldu ve hala ona ayrı corbalar yapıyorum.ama anladıgım kadarıyla herkes normal kendı yemeklerınden vermeye cok once gecmıs acaba ben gecmı kalıyorum bu konuda.

bıde pütürlü yemekleri hala cok aman aman yıyemıyo ögürüyo ondada gec mı kalıyorum.yanı bazen pılav yıyo ama oyle doyurucu degıl.ekmek ıcı falan verıyorum bız yemek yerken yıyo ,salatalık,elma falan elıne verıyorum ama bunları herzaman guzel yıyemıyo bazen ögürüyo ve kusuyo.
hem sulu hem tanelıyı yıyemıyo ya tanelı olacak yada sulu.ben nasıl alıstırıcam bunlara.dişlerı cıkarsa yıyebılır dedım ama cokmu gec olur.
nolur fıkrınıze ıhtıyacım varUnhappy

Mesaj Tarihi: 25 Mar 2008 Saat 08:58
canım naz biliyorsun 8.ayı yeni bitti ve ben yaklaşık 1 aydır tencere yemekleri veriyorum.eğer akşam yediğimiz yemek ona uygunsa muhakkak yiyor.zaten o yemeğe başladığındn beri yemekler az salçalı ve tuzlu pişiriliyor.birde ağzına değişik bir tat gelince naz çok zevk alıyor.belki elçin'de değişik bir şeyler tadınca zevk alacaktır?hatta ben minik minik parçalar halinde yanında yoğurtla makarna bile veriyorum.hasta oluyor makarnayaLOLbence sende akşam sofrda ne varsa yavaş yavaş azğzına vermeye başla derim.ama aç olmasına muhakak dikkat et ki zevk alabilsin.3 saat aralığıyla beslemeyi tavsiye etti benal hanım bana.3 saat hiç birşey yemiyor, sonra yediğini tam bitirip zevkle yiyor.Thumbs%20Upbu aç olma noktası önemli bence ayşegül'cüğüm.ona özellikle dikkat et.çocuklar artık çorba çorba çorba bıktılar bence yaUnhappy

kabak dolması(çatalla ezilmiş) ,yoğurlu makarna(çatalla ezilmiş),köfte,sulu sebze yemekleri benim yedirdiğim ve sana tavsiye edebileceklerimdir canımClownyavaş yavaş sabırla olunca neden olmasın?umarım bir zorluk yaşamazsın..

-------------

Mesajı Yazan: irme
Mesaj Tarihi: 25 Mar 2008 Saat 09:07
Evet Ayşegülcüm,bende kızımda tam Elçin kadarken başlamıştım tencere yemekleri vermeye,çok baharatlı,yağlı ve tuzlu olmamak şartıyla,artık siz ne yiyorsanız yiyebilir demişti doktorumuz..bence sende başlamalısın,Handenin dediği gibi aç olmasına dikkat et..Farklı farklı tatları alıp,yeni lezzetlere alışmasının vakti gelmiş Elçin kızımızın..Diğer sulu,pütürlü yiyecekler konusundaysa yemeğin suyuyla çatalla ezerek verebilirsin..bence bunuda çok gecikmeden yap çünkü,bende bunda geç kaldım ve kızım nerdeyse 1,5 yaşında olcak ama yemekleri mama tarzında daha çok seviyor ve daha kolay yiyor,çiğnemeyi de biliyor ama çoğunlukla tükürüyor...Bence Elçinin dişlerini beklemektense yavaş yavaş başlaman daha iyi olur canım...hadi kolay gelsin..

-------------
Pamuk Prensesin Annesi...

Mesaj Tarihi: 25 Mar 2008 Saat 11:04
merhaba ayşegül..benimkininde yakında 8.ayı bitecek bende ona uygun olan tencere yemeklerinden vermeye başladım.Çünkü bizimkilere daha çok heves ediyor.Biz yerken onunda ağzına bişeyler verince çok hoşuna gidiyor.Mesela geçenlerde fırında köfte patates yaptım ve çok sevdi.Yemekleri biraz daha az salçalı ve çok az tuzlu yapmaya başladım oda yesin diye.Gerçekten kendi çorbalarından epey sıkılmıştı.Bizim doktorumuzda artık herşeyi verebilirsin demişti. Pütürlü yiyecek vermeye özellikle dikkat ediyorum biraz öğürüyor önce ama hiç tepki vemiyorum su içiriyorum geçiyor...Sevgiler..

-------------

Mesaj Tarihi: 25 Mar 2008 Saat 11:21
Ayşegül ben biraz ezip yediriyorum, o öğürmelere çok aldırmayacaksın yoksa onu koz olarak kullanıyorlar, bir an önce alışması lazım, yoksa ileride sıkıntı yaşarsın canım, bende tencere yemeklerine 10. ayında yavaş yavaş vermeye başladım ama daha önce de başlanabilir tabi, arkadaşların dediği gibi yapılıp verilebilir Smile

-------------

Mesajı Yazan: BEYZACIK
Mesaj Tarihi: 25 Mar 2008 Saat 11:25
bizimki de 6,5 aylık .. bende sebze püresini çattalla ezerek veriyorum. az yiyiyor ama olsun doymasını beklemiyorum tabi şimdilik. ama sofradayken bizim yediklerimizden istiyor. çorbayı da nazlı nazlı yiyiyor. gerçi diş çıkarıyoruz ondan sanırım.

-------------

Mesaj Tarihi: 25 Mar 2008 Saat 14:52

arkadaslar hepınıze ayrı ayrı tesekkur edıyorumClownClownClownClownhandecım,ClownirmecimClown,fatoscumClown,minecimClownve gönülcümClown

evet artık baslamam gerekıyo bızım yemeklere.Thumbs%20UpClown

suan da tek derdım pütürlü gıdalar fatos bende pek aldırıs etmıyorum ögürdükten sonra bıraz bekleyıp tekrar yedırıyorum ama sonra ne varsa cıkarıyoUnhappybu boyle boyle mı alısıcakUnhappybılmıyorumkı.bazen yıyo bazen yemıyo daha dogrusu yıyemıyo kusuyoUnhappy
korkum bı tanıdıgım var kızı 2,5 yasında ve hala cığnemeyı bılmıyo hala püre yada rondodan gecırıp verıyo oyle olmasını hıc ıstemıyorum.Unhappy

Mesaj Tarihi: 25 Mar 2008 Saat 15:20
Canım benim, sen herşeyi ver. Dene ama ısrar etme. Ben mesela buharda haşlayıp az ezip veriyorum. İçine de kıyma ya da tavuk ekliyorum bayılarak yiyor. Dünkü menümüz, Pırasa patates ve kıymayı buharda haşladım. Azcık ezdim. Çok da beğendi canım.Thumbs%20Up

Mesaj Tarihi: 26 Mar 2008 Saat 11:50
arkadaşlar,bu üç saat arayı anlamadım,iki ana öğün arasımı 3saat olacak,arada ara öğün vericez,yoksa iki ana öğün arası 6saat olacak,üçüncü satte ara öğün vericez,hangisi doğru,beni aydınlatırsanız sevinirim........

-------------

Mesaj Tarihi: 26 Mar 2008 Saat 11:54
iki ana öğün arasımı 3saat olacak,arada ara öğün vericez... evet bu şık doğru canım  arada meyve yada yoğurt gibi ara öğün veriliyorSmile

Mesaj Tarihi: 26 Mar 2008 Saat 12:00
ben iki hafta önce benal hocadaydım.oda bana 3 saat düzeninde besleyelim dedi.ve gerçekten inanılmaz işe yarıyor.yediği herşeyi iştahla ve bitirinceye kadar yiyor.ben sana kendi düzenimden bahsedeyim belki biraz yardımcı olabilirimçok katıkurallar yok bu 3 sata beslenmesindeLOLmesela kızımda genelde şöyle oluyor :

sabah 09.30-10.00 - kahvaltı

11.30 GİBİ UYKU

13.00-13.30 gibi öğle yemeği

16.00 gibi meyve, yoğurt veya meyveli yoğurt VE UYKU

19.00-20.00 arası akşam yemeği

23.00 gibi muhallebi veya süt

benim bebeğim 8,5 aylık
benal hanım'dan öğrendiğim önemli olan sık sık tıka basa yedirmek değil , tam ve kaliteli yedirmek.tabiiki bu dakik gibi illa 3 saat olacak değil.uyku düzeninine görede değişiyor tabiiki.benim kızım bir öğlen bir de akşam üstü  muhakkak uyur.işte o uykuya dalma aralarında da muhakakkak anne sütü içiyor.anne sütünün bir sınırlaması yok.ben gece yatana kadarda ne zaman isterse ve huysuzlanırsa veriyorum zaten.zaten düzen kendi kendine oturyor canım  endişe etme.öğün araları 3 saate yakıjn olsa daha iyi olur tabikiiThumbs%20Up

-------------

Mesaj Tarihi: 26 Mar 2008 Saat 12:02
Orjinalini yazan: hande hande Yazdı:

ben iki hafta önce benal hocadaydım.oda bana 3 saat düzeninde besleyelim dedi.ve gerçekten inanılmaz işe yarıyor.yediği herşeyi iştahla ve bitirinceye kadar yiyor.ben sana kendi düzenimden bahsedeyim belki biraz yardımcı olabilirimçok katıkurallar yok bu 3 sata beslenmesindeLOLmesela kızımda genelde şöyle oluyor :

sabah 09.30-10.00 - kahvaltı

11.30 GİBİ UYKU

13.00-13.30 gibi öğle yemeği

16.00 gibi meyve, yoğurt veya meyveli yoğurt VE UYKU

19.00-20.00 arası akşam yemeği

23.00 gibi muhallebi veya süt

benim bebeğim 8,5 aylık
benal hanım'dan öğrendiğim önemli olan sık sık tıka basa yedirmek değil , tam ve kaliteli yedirmek.tabiiki bu dakik gibi illa 3 saat olacak değil.uyku düzeninine görede değişiyor tabiiki.benim kızım bir öğlen bir de akşam üstü  muhakkak uyur.işte o uykuya dalma aralarında da muhakakkak anne sütü içiyor.anne sütünün bir sınırlaması yok.ben gece yatana kadarda ne zaman isterse ve huysuzlanırsa veriyorum zaten.zaten düzen kendi kendine oturyor canım  endişe etme.öğün araları 3 saate yakıjn olsa daha iyi olur tabikiiThumbs%20Up

Bende bu şekilde yapıyorum Smile

-------------

Mesaj Tarihi: 26 Mar 2008 Saat 12:13
slm hande,ayrıntılı cevabın için çok teşekkür ederim,yanlız dikkatimi çeken bişey var tabloda,benim oğlumda 8aylık,saat 7-8arası akşam yemeği demişsin,ne veriyosun akşam yemeği olarak,ben bunu sorduğumda verilen cevapta akşam yemeği yok,kahvaltı+meyve+çorba+yoğurt+muhallebiden oluşan bi menü söyleniyor,akşam yemeği vermek istiyorum ama ne vereceğimide bilmiyorum,öğlenki çorbanın aynısımı,yoksa farklı sebzelerle yeni bir çorbamı?oğlum saat 21:00de uyur,her uyandığındada anne sütü alır,o yüzden 20:30gibi hazır muhallebi veriyorum,ama dediğim gibi bunun yerine akşam yemeği koysam daha sağlıklı olacak sanırım..........

-------------

Mesaj Tarihi: 26 Mar 2008 Saat 12:59

selam canım,

tabii ki.artık bebeklerimiz büyüdü.artık bizim gibi kaşam yemeği yiyip, yatmadan önce sütünü içip yatması lazım.süt derken ; benim bebeğim inek sütüne allaha şükür alerjik bir reaksiyon göstermediği için ben son 1 haftadır yavaş yavaş 70 cc falan vanilya aromalı yada içine biraz pekmez katarak sade süt deniyorum.denemeye başlamadan önce bende muhallebi verirdim tok tutsun diye,fakat sütlede aynı etkiyi yakalamaya başladım sanırımBig%20smile çünkü benal hanım bana muhallebi vermek zorundamısınız demişti?hani çota gerekli değil bu aydan sonra demişti o yüzden yavaş yavaş kesiyorum galibaSmilegecede tabiiki 1 veya 2 kere kalkıyoruz muhakkak annesütüThumbs%20Up

akşam yemeğine gelince 20.30 bence de ideal bir saatThumbs%20Upben akşam yemeğinde eğer onun yiyebileceği uygun birşey varsa evde pişen tencere yemeğinden veriyorum.eğer acılı baharatlı kızartmalı şeyler varsa o zaman öğleden kalan çorbasını veriyorum.artık akşamları naz'da bizimle birlikte yediği için yemekleri az salçalı ve az tuzlu, baharatsız yapmaya özen gösteriyoruz...mesela naz bu akşam 1 adet ızgara köfte ve yoğurtla karıştırılmış pilav yiyecek Big%20smile

umarım yardımcı olabilmişimdir canımThumbs%20Up

-------------

Mesaj Tarihi: 26 Mar 2008 Saat 13:12
cok saol duygucumClown.benımkı bıraz tehtıdkar hemen  ögürüyo eger ısrar edersem cıkarıyo ne varsaUnhappy
alıstırıcaz bakalım ama nasıl onu bılmıyorum ıste.hadı bana kolay gelsınUnhappySmile

yorumlarınız ıcın cok tesekkur edıyorum arkadaslar cok sagolunClownClownClownClown

Mesajı Yazan: MySons
Mesaj Tarihi: 26 Mar 2008 Saat 13:43
Aysegülcügüm, bendende sana tavsiye: sakin dislerinin cikmasini bekleme, sonra gec kaliyor insan! Ben büyük oglumda, disleri epey gec cikmisti...ilk disi 11aylikken 2nci 12 aylikken, sonra epey uzun bi zaman dis gelmedi... taa 15-16 aylikken arka arkaya geldiler disleri... bu aradada ben aman disi yok aman yiyemez diye herseyi rondodan gecirdim... sonuc senin arkadasinki gibi oldu... uzun zaman rondodan gecmemis yemekleri yiyemedi! Alistirmasi epey zor oldu, ikinci oglumda böyle yapmadim zamanlica basladim ve simdi masallah hepsinden yiyor! Arkadaslarin dediklerine katiliyorum ve dedigim gibi sakin disleri bekleme! Kolay gelsin canim!

-------------

Mesaj Tarihi: 26 Mar 2008 Saat 16:30
çok teşekkür ederim Hande,içimde dertti bu akşam yemeği konusu,bende muhallebi vermek istemiyorum çünkü,bebişlerimiz aynı saatlerde uyuyolar,senin menüyü uygulayabilirim,tekrar teşekkürler

-------------

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat