Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kendi sınıfım mı?kreş mi?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Uzman Pedagog Nilçin Doyran Bengisu
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=35378
Tarih: 13 Tem 2025 Saat 05:24

Konu: kendi sınıfım mı?kreş mi?
Mesajı Yazan: bilgay
Konu: kendi sınıfım mı?kreş mi?
Mesaj Tarihi: 07 Ağu 2012 Saat 01:53
iyi geceler nilçin hanım.gece uykularım kaçıyor artık düşünmekten.25 aylık oğlum var.çok hareketli,bana çok bağımlı,yaşıtlarıyla sosyal ilişkilerine bakıyorum hiç onlarla beraber oynamak istemiyor.büyüklerle vakit geçirmeyi çok seviyor.hayır yapma dediğimizde kendine zarar verecek hareketler yapıyor.mesela kendine tokat atıyor...ayrıca hala dil gelişimi geri.kelimeleri benzetmeye çalışıyor ama bize kendini anlatamıyor bizde anlamayınca daha çok sinirleniyor.biz de bir karar vermek istiyoruz.3 ay önce havale geçirdi.kreşe vermek istiyorum ama ya öğretmen fark etmezde yine geçirirse diye korkuyorum.bende anasınıfı öğretmeniyim yanımda götürsem nasıl olur sizce?ya da bakıcı mı?ama bakıcı ile evde sosyalleşmesi ve dil gelişimi gelişmeyecek..ne yapmamızı önerirsiniz.şimdiden çok teşekkürler.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Nilçin DoyranBengisu
Mesaj Tarihi: 12 Ağu 2012 Saat 20:51
Merhaba
Öncelikle dil gelişimi ve sosyal uyumu için mutlaka kreşe gitmesi gerekir fakat sizinle aynı sınıfta olması onun yine sosyal uyumunu zorlaştıracaktır. yani arkadaşalrı ile her sorun yaşadığında size sığınacaktır. Kendisine vurması dil gelişiminin geri olması ile alakalı, anlatamayınca sinirleniyor. Sizn bulunduğunuz kurumda güvendiğiniz bir arkadaşınızın sınıfında olması daha uygun bir seçenek. Aynı zamanda yakın bir takip gerekiyor. Gelişimini değerlendirmek ve uygun yöntemleri anlatacak bir uzmanın yardımın almanızı tavsiye ederim.

Sevgiler

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat