Göçmen pilavı(Büryan)
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Yemek / Mutfak
Forum Adı: Makarnalar - Pilavlar
Forum Tanımlaması: Makarnalar - Pilavlar
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=5431
Tarih: 04 Oca 2025 Saat 02:01
Konu: Göçmen pilavı(Büryan)
Mesajı Yazan: miss hugolina
Konu: Göçmen pilavı(Büryan)
Mesaj Tarihi: 20 Şub 2008 Saat 14:36
Arkadaşlar...Bu yemeği yıllar önce manevi annem öğretmişti bana(kendisi göçmen,ve onlara özel bir yemek olarak biliyorum)ama süpeeeer!!
Evlendiğimden beri yapmadım,bugün düşünürken aklıma geldi vee canım çekti malzeme alıp yapacağım...
MALZEMELER:Kişi sayısına göre tavuk budu,1 büyük soğan,pirinç göz kararı,sıvıyağ,tuz
Yapılışı:Butları bir tencerede haşlıyoruz...Soğanı doğruyoruz ve fırın tepsisinde sıvıyağla kavuruyoruz.Sonra yıkadığımız pirinci ilava edip çok az kavuruyoruz.tavuk suyumuzu ekleyip,(tavuk suyunun tuz az gelirse ekliyoruz)pirinçlerin üzerine butları yerleştirip fırına veriyoruz.Arada bakınız,pirinç pişmişse çıkarıp servis yapıyoruz...
BU KADAR...Basit ama çok lezzetli...ELLERİNE SAĞLIK BİRGÜL ANNE...
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: bengisu
Mesaj Tarihi: 20 Şub 2008 Saat 14:42
Mesajı Yazan: miss hugolina
Mesaj Tarihi: 20 Şub 2008 Saat 14:47
bengisu Yazdı:
ama fotoğraf da isteriz |
Yarın yapacağım,çekip eklerim
|
Mesajı Yazan: yasemin
Mesaj Tarihi: 20 Şub 2008 Saat 14:48
fot ekle merakda birakma bizi
-------------
|
Mesajı Yazan: miss hugolina
Mesaj Tarihi: 20 Şub 2008 Saat 14:51
yasemin Yazdı:
fot ekle merakda birakma bizi |
Oldu o zaman yarın geliyor
|
Mesajı Yazan: serifegül
Mesaj Tarihi: 20 Şub 2008 Saat 15:02
çok güzele benziyor fotoyu sabırsızlıkla bekliyorum.
------------- http://ticker.7910.org/eng">
çekirdek ailemizin çitlembiği
|
Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 21 Şub 2008 Saat 19:07
mmm harika sunacım ellerine sağlıkyöresel yemeklere bayılırım..ama borcamın içinde pirinci nasıl kavuruyosun onu anlamadım..
|
Mesajı Yazan: miss hugolina
Mesaj Tarihi: 21 Şub 2008 Saat 19:26
emine Yazdı:
mmm harika sunacım ellerine sağlıkyöresel yemeklere bayılırım..ama borcamın içinde pirinci nasıl kavuruyosun onu anlamadım.. |
Borcam tepsinin içinde sıvıyağda soğanı kavurdum,sonra pirinci ekleyip 2.dakika kadar karıştırdıktan sonra tavuk suyunu ekleyip,fırına verdim
|
Mesajı Yazan: DENİZKIZI
Mesaj Tarihi: 21 Şub 2008 Saat 20:50
emine Yazdı:
mmm harika sunacım ellerine sağlıkyöresel yemeklere bayılırım..ama borcamın içinde pirinci nasıl kavuruyosun onu anlamadım.. |
çok lezzetli bir yemek bayılırım
eminecim soğanı ayrı bir tencerede kavur sonra pirinçi de ekleyip kavur pirinci kavurunca soğanın aromasını alıyor çok ayrı bir lezzet veriyor sonra borcama yada fırın tepsisine koybilirsin borcamın hararetli ateşte patlama riski yüksek canım fırın için kullanılıyor çünkü ,sunacım sen nasıl yapıyorsun anlamadım iyi ki patlamıyor
|
Mesajı Yazan: nilay
Mesaj Tarihi: 21 Şub 2008 Saat 20:54
annem eskiden çok yapardı çokta lezzetli olur,normal pilavdan daha lezzetli hatta....ellerine sağlık.....
------------- http://lilypie.com">
|
Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 21 Şub 2008 Saat 21:07
yaparım bendeeeözlem bende baktım resimde borcam ondan dedim nasıl kavurdun diye..
|
Mesajı Yazan: miss hugolina
Mesaj Tarihi: 21 Şub 2008 Saat 23:00
DENİZKIZI Yazdı:
emine Yazdı:
mmm harika sunacım ellerine sağlıkyöresel yemeklere bayılırım..ama borcamın içinde pirinci nasıl kavuruyosun onu anlamadım.. |
çok lezzetli bir yemek bayılırım
eminecim soğanı ayrı bir tencerede kavur sonra pirinçi de ekleyip kavur pirinci kavurunca soğanın aromasını alıyor çok ayrı bir lezzet veriyor sonra borcama yada fırın tepsisine koybilirsin borcamın hararetli ateşte patlama riski yüksek canım fırın için kullanılıyor çünkü ,sunacım sen nasıl yapıyorsun anlamadım iyi ki patlamıyor |
Eskiden normal tepside yapıyordum,bugün borcamda denedim birşey olmadı...Ben sizin kadar usta değilim yemek konusunda evlendikten sonra yapanlardanım Teşekkür ederim öğrenmiş oldum tepsi olayını...Evet soğan zaten bu yemeğe lezzet veren bence...Rica ederim,bilen ne çok kişi varmış,sevindim
|
Mesajı Yazan: miss hugolina
Mesaj Tarihi: 21 Şub 2008 Saat 23:01
nilay Yazdı:
annem eskiden çok yapardı çokta lezzetli olur,normal pilavdan daha lezzetli hatta....ellerine sağlık..... |
Rica ederim...
|
Mesajı Yazan: sengul
Mesaj Tarihi: 21 Şub 2008 Saat 23:17
Suna çok güzelgörünüyor, en kısa zamanda deneyeceğim.
------------- Kesinlikle çocuğuna “çocuk gibi” davranma.
Bu anneler olarak yaptığımız en büyük kabahat aslında.
Küçük olabilirler ama onlar da birey birey.
|
Mesajı Yazan: miss hugolina
Mesaj Tarihi: 21 Şub 2008 Saat 23:22
sengul Yazdı:
Suna çok güzelgörünüyor, en kısa zamanda deneyeceğim. |
Evet güzel bir yemek...Senin tariflerde güzel(Karyağdı hatun tatlısı denedim süperdi.eline sağlık)yeni tariflerinide takip ediyorum
|
Mesajı Yazan: sengul
Mesaj Tarihi: 21 Şub 2008 Saat 23:23
Suna sen bize gel ben sana neler yaparım.
------------- Kesinlikle çocuğuna “çocuk gibi” davranma.
Bu anneler olarak yaptığımız en büyük kabahat aslında.
Küçük olabilirler ama onlar da birey birey.
|
Mesajı Yazan: miss hugolina
Mesaj Tarihi: 21 Şub 2008 Saat 23:30
Mesajı Yazan: tibelya
Mesaj Tarihi: 22 Şub 2008 Saat 21:21
sunacım pilavın güzel gözüküyor bende deneyeceğim
|
Mesajı Yazan: sengul
Mesaj Tarihi: 22 Şub 2008 Saat 22:03
tabiki yaparız buluşşmayı bizde. b Hayal in bebeği biraz büyüsün havalarda biraz ısınsın mutlaka görüşelim.
------------- Kesinlikle çocuğuna “çocuk gibi” davranma.
Bu anneler olarak yaptığımız en büyük kabahat aslında.
Küçük olabilirler ama onlar da birey birey.
|
Mesajı Yazan: miss hugolina
Mesaj Tarihi: 22 Şub 2008 Saat 22:42
Mesajı Yazan: miss hugolina
Mesaj Tarihi: 22 Şub 2008 Saat 22:47
sengul Yazdı:
tabiki yaparız buluşşmayı bizde. b Hayal in bebeği biraz büyüsün havalarda biraz ısınsın mutlaka görüşelim. |
Tamam daha iyi olur
|
Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 23 Şub 2008 Saat 01:44
canım,tarifini denedim,çok güzel oldu,tekrar teşekkür ederim.benimde boşnak arkadaşlarım var,5-6 sene önce,iftara davet etmişlerdi ve büryan yapmışlardı,çok hoşuma gitmişti,anlattılar nasıl yapıldığını ama hiç denememiştim,yalnız,onlarınki kırmızı etle yapılıyor.komşumada verdim,o da çok beğendi,kavruk kavruk ne güzel bir lezzeti var dedi.teşekkürler canım.
|
Mesajı Yazan: yasemin
Mesaj Tarihi: 23 Şub 2008 Saat 07:00
reyyan Yazdı:
canım,tarifini denedim,çok güzel oldu,tekrar teşekkür ederim.benimde boşnak arkadaşlarım var,5-6 sene önce,iftara davet etmişlerdi ve büryan yapmışlardı,çok hoşuma gitmişti,anlattılar nasıl yapıldığını ama hiç denememiştim,yalnız,onlarınki kırmızı etle yapılıyor.komşumada verdim,o da çok beğendi,kavruk kavruk ne güzel bir lezzeti var dedi.teşekkürler canım. | bu ne guzellik böyle
-------------
|
Mesajı Yazan: DENİZKIZI
Mesaj Tarihi: 23 Şub 2008 Saat 12:23
Mesajı Yazan: miss hugolina
Mesaj Tarihi: 23 Şub 2008 Saat 15:13
reyyan Yazdı:
canım,tarifini denedim,çok güzel oldu,tekrar teşekkür ederim.benimde boşnak arkadaşlarım var,5-6 sene önce,iftara davet etmişlerdi ve büryan yapmışlardı,çok hoşuma gitmişti,anlattılar nasıl yapıldığını ama hiç denememiştim,yalnız,onlarınki kırmızı etle yapılıyor.komşumada verdim,o da çok beğendi,kavruk kavruk ne güzel bir lezzeti var dedi.teşekkürler canım. |
SÜPEEEEEEEEEEER OLMUŞ.MÜTHİŞ YARATICISINIZ,ELİNİZE SAĞLIK
|
Mesajı Yazan: bengisu
Mesaj Tarihi: 23 Şub 2008 Saat 15:41
Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 24 Şub 2008 Saat 00:14
Mesajı Yazan: miss hugolina
Mesaj Tarihi: 24 Şub 2008 Saat 19:53
Rica ederim...Bende sevdiğim bir yemeği paylaşmak istedim sadece.Ayrıca süslemek bir sanattır yeni tariflerini bekliyorum ustam
|
Mesajı Yazan: melisamm
Mesaj Tarihi: 25 Şub 2008 Saat 00:28
ya ellerinize sağlık
hem çok kolay hem de çok lezzetli bir tarife benziyor mutlaka deneyeceğim.
Reyyan ablacım sanatkar ruhunu katmışsın yine tarife bayıldım ya
------------- http://www.dumex.com.sg">
|
Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 25 Şub 2008 Saat 02:58
Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 25 Şub 2008 Saat 02:59
Mesajı Yazan: suzi
Mesaj Tarihi: 25 Şub 2008 Saat 16:00
Ellerine sağlık canım,ben soğan kullanmadan yapıyorum,böylede denerim..
|
Mesajı Yazan: zelos
Mesaj Tarihi: 07 May 2008 Saat 01:30
bende yapıyorum bu pılavdan tavuk suyuna harıka oluyor ama fırında degıl denıyecegım
------------- http://www.glitterfy.com/">
|
Mesajı Yazan: zelos
Mesaj Tarihi: 08 May 2008 Saat 00:50
yarın yapacam hatta ınsallah unutmam fotoyu bende koyarım
------------- http://www.glitterfy.com/">
|
Mesajı Yazan: zelos
Mesaj Tarihi: 08 May 2008 Saat 12:47
kızlar ben yapıyodum ama fırında degıl yapan arkadaslar fırına koyunca ustune bır kapak fılan ortuyomusunuz acıl cevap verırsenız sevınırım bugun yapacagımda
------------- http://www.glitterfy.com/">
|
Mesajı Yazan: zelos
Mesaj Tarihi: 08 May 2008 Saat 13:13
denızkızı tesekkurler canım demek ustu acık oluyor
------------- http://www.glitterfy.com/">
|
Mesajı Yazan: zelos
Mesaj Tarihi: 08 May 2008 Saat 22:59
işte buda benım göcmen pilavım cok lezzetlı oldu arkadaslar koçişte bayıldı ama dıyette oldugu için tadı damagında kaldı.
------------- http://www.glitterfy.com/">
|
Mesajı Yazan: zelos
Mesaj Tarihi: 08 May 2008 Saat 23:00
ben sogan kullanmadım ayrı tencerede yag ıle pirincı kavurdum ben soganı her zamankı gıbı tavuk pişerken içine koydum kokusunu alsın dıye
tarıfı veren arkadasın ellerıne saglık
------------- http://www.glitterfy.com/">
|
Mesajı Yazan: miss hugolina
Mesaj Tarihi: 08 May 2008 Saat 23:25
zelos Yazdı:
ben sogan kullanmadım ayrı tencerede yag ıle pirincı kavurdum ben soganı her zamankı gıbı tavuk pişerken içine koydum kokusunu alsın dıye
tarıfı veren arkadasın ellerıne saglık |
Beğendiğine sevindim canım.Ellerine sağlık çok güzel görünüyor
|
Mesajı Yazan: zelos
Mesaj Tarihi: 09 May 2008 Saat 17:13
sunacumen Yazdı:
zelos Yazdı:
ben sogan kullanmadım ayrı tencerede yag ıle pirincı kavurdum ben soganı her zamankı gıbı tavuk pişerken içine koydum kokusunu alsın dıye
tarıfı veren arkadasın ellerıne saglık |
Beğendiğine sevindim canım.Ellerine sağlık çok güzel görünüyor |
begenmemek elde degıl zaten normalde cok severdık tavukla pilavı bu daha degısık oldu hem pilav pişti hem tavuklar kızardı ıyı oldu yanı
------------- http://www.glitterfy.com/">
|
Mesajı Yazan: sevalce
Mesaj Tarihi: 13 May 2008 Saat 09:55
Sunacım ellerine sağlık canım biz de göçmeniz sen benden önce davranmışsın,teşekkürler.
------------- http://www.glitterfy.com/">
|
Mesajı Yazan: miss hugolina
Mesaj Tarihi: 14 May 2008 Saat 13:40
Mesajı Yazan: DENİZKIZI
Mesaj Tarihi: 14 May 2008 Saat 15:11
zeloşcum ellerine sağlık harika görünüyor sana tavsiyem bir daha ki sefere çok az soğan doğrayıp kavur ve sonra prinçle kavurup yap ve aradaki farkı gör derim, kavrulmuş soğan aroması pilava harika bir tat veriyor büryanın özelliği de bu zaten
|
Mesajı Yazan: zelos
Mesaj Tarihi: 15 May 2008 Saat 15:53
Mesajı Yazan: DENİZKIZI
Mesaj Tarihi: 15 May 2008 Saat 19:05
almıyorsun canım zaten kayboluyor yarım soğanı çok ince doğra yada rendeleyebilirsin de,soğandan hoşlanmıyorsan az bişey zaten maksat aromasını alman farkını görmen için dedim
|
Mesajı Yazan: zelos
Mesaj Tarihi: 15 May 2008 Saat 23:51
DENİZKIZI Yazdı:
almıyorsun canım zaten kayboluyor yarım soğanı çok ince doğra yada rendeleyebilirsin de,soğandan hoşlanmıyorsan az bişey zaten maksat aromasını alman farkını görmen için dedim |
tamam canım bır sonrakını mutlaka soganlı yapacagım kuru soganı severız sorun degıl ben normalde salcalı yaptıklarımın içine mutlaka sogan koyarım ama duz pilavda denememıstım tesekkurler sekerım
------------- http://www.glitterfy.com/">
|
Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 23 Tem 2008 Saat 21:49
canım benim arnavutlarda buna mişöriz deniyo benim annem arnavut biz çok severiz arkadaşlar harika oluyo tavsiye ederim canlarım
|
Mesajı Yazan: nurten...
Mesaj Tarihi: 03 Ara 2008 Saat 13:34
Yazdı:
canım benim arnavutlarda buna mişöriz deniyo benim annem arnavut biz çok severiz arkadaşlar harika oluyo tavsiye ederim canlarım |
ewet bende bir arnavut olarak yazacaktım arkadaş benden önce davranmış bunu biz çok sık yaparız biz içine salça yada biraz toz kırmızı biber koyarız
------------- KOLLARIMDA İKİ MELEK:)
|
Mesajı Yazan: zelos
Mesaj Tarihi: 06 Mar 2009 Saat 16:59
benım cok severek yaptıgım yemekler arasına gırdı onu bunu bılmem severek yıyoruz cokta lezzetlı oluyo
------------- http://www.glitterfy.com/">
|
Mesajı Yazan: begumfunda
Mesaj Tarihi: 09 Mar 2009 Saat 23:55
ellerine saglik
------------- http://www.glitterfy.com/">
|
Mesajı Yazan: Lilav
Mesaj Tarihi: 20 Tem 2010 Saat 18:04
kizlar yorumlarin hepsini okuyamadim ama kapak limi atiyonuz firina?
bilgilendirirseniz sevinirim dikkatimi cekti mutlaka denicem
------------- Cagimizin altin kalbini ariyoruz,Nerde cagimizin alti kalbi???
|
Mesajı Yazan: PinarTN
Mesaj Tarihi: 20 Tem 2010 Saat 19:49
biz de yaparız ama hafif salça da koyarız içine
pişmesi ise tamamen fırın içinde gerçekleşiyor
------------- http://www.glitterfy.com/">
|
Mesajı Yazan: MaRaL
Mesaj Tarihi: 20 Tem 2010 Saat 22:46
merak ettim bende yapicam :)
tarif için te$ekkurler
------------- ">
http://lilypie.com">
|
Mesajı Yazan: MaRaL
Mesaj Tarihi: 20 Tem 2010 Saat 23:57
suyunu tencereye koydugumuz olçekle aynimi koyyoz frina???
------------- ">
http://lilypie.com">
|
Mesajı Yazan: Lilav
Mesaj Tarihi: 22 Tem 2010 Saat 13:21
ben suyunu bire iki koycam maklubeyide öyle yaparim bugün yapcam fotoda koyarim vaktim olursa.
------------- Cagimizin altin kalbini ariyoruz,Nerde cagimizin alti kalbi???
|
|