Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kaburga ağrı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=81604
Tarih: 15 Oca 2025 Saat 13:11

Konu: Kaburga ağrı
Mesajı Yazan: MRTECVT
Konu: Kaburga ağrı
Mesaj Tarihi: 11 Ağu 2024 Saat 12:34
Hocam 43 yaşında bayanım 2 gündür sağ koltuk altında kaburga  kısmında ağrım var. Sağ tarafıma yatmama ve eğilmeme izin vermiyor. Bişey batıyormuş gibi ağrıyor.Düşme yada bir kaza hastalık geçirmedim birden başladı. Ne önerirsiniz. 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 11 Ağu 2024 Saat 12:46
1- Geçirdiğiniz bir Gribe bağlı bazı virüslerin sebep olduğu "Pleurodynia" ağrısı.. 2-3 hafta sürebilir.
Ağrı kesici kullanabilirsiniz. 
2- Sivilce tarzında hassas döküntüler varsa; Zona'dır. 

Mesajı Yazan: MRTECVT
Mesaj Tarihi: 11 Ağu 2024 Saat 14:37
Hocam grip geçirmedim. Sivilce de yok . Daha önceden kum dökme olayım olmuştu ama kaburga kısmında hiç ağrım olmamıştı. İlk defa böyle bir ağrım olduğu için tedirgin oldum. 

Mesaj Tarihi: 11 Ağu 2024 Saat 20:53
Ağrı; daha alt kısımda, kaburganın bittiğ hizada olsa idi, "Safra kesesi" derdim.
 Bu gibi yukarda olanlar Pleurodynia'dır. 
Bunun virusu, Grip arazları vermez. 

Mesajı Yazan: tulayferiha
Mesaj Tarihi: 29 Ağu 2024 Saat 23:05
Hocam benimde yasim 42. Benim sag arka kaburga bitiminde iki gündür cok olmayan ama varligini hissettiren kült bi agri var. Saframi dir?
Agri kesici iyi geliyor. Harekete bagli degil. Arada yok oluyor. Böbrek hizasinda sanki? Ama baska hicbir semptom yok.  Bir kac ay once ultrasonla bakilmisti ic organlara. Ne olabilir?
Kolayliklar dilerim

Mesaj Tarihi: 30 Ağu 2024 Saat 08:47
Böbrek taşı olabilir, bir "İdrar Tahlili" yaptırıp bana yazın. 

Mesaj Tarihi: 04 Eyl 2024 Saat 17:22
Hocam tahlilde bisey cikmadi. Zaten ultrasonla bakilali da 2 ay olmamistir. Agri surekli degil. Ama gun icinde hissettiriyor.  Bazen bobrek hizasi bazen sag kurek kemiginde.. bazen kolda...
Kolayliklar dilerim.

Mesaj Tarihi: 04 Eyl 2024 Saat 20:31
  "Bazen bobrek hizasi bazen sag kurek kemiginde."

Bu şekil ağrı oldumu, "Safra kesesine " baktırın derim! 

Mesaj Tarihi: 06 Eyl 2024 Saat 15:27
ABDOMEN US İNCELEMESİ 

Karaciğer normal boyutlardadır. Parankimi homojendir. Karaciğer segment 6'da milimetrik parankimal kalsifikasyon mevcuttur. Kistik veya solid kitle lezyonu saptanmamıştır.Portal ve hepatik venöz sistem doğaldır.İntra ve ekstrahepatik safra yolları normaldir.

Safra kesesi boyutu ve duvar kalınlığı normaldir. Kese lümeninde taş ya da kitle izlenmedi.

Dalak normal boyutlarda olup parankimi homojendir.

Pankreas normal boyutlarda ve normal sonografik görünümdedir.

Her iki böbrek normal büyüklük ve parankimal kalınlıktadır. Parankim ekojenitesi homojen olarak izlenmektedir.Bilateral pelvikalisiyel dilatasyon izlenmedi. Taş ya da kitle izlenmedi.

Mesane normal sonolüsen görünümünde olup duvar veya lümene ait patoloji saptanmadı.

Uterus ve overler yaşla uyumlu boyutlardadır. Adneksiyel alanlarda belirgin patoloji izlenmedi.

Batın içerisinde sıvı saptanmadı.

hocam temmuz ayında çekilen ultrason sonucu. 
sizi bukadar zorlama sebebim. yaşadığımız yerde dr sorunu var. böyle bir ultrason için 2 ay daha beklemem lazım oda 15 gün içinde randevu bulursam..
ne olur kızmayın. safra babam yaşadığı için ek bulgularıda biliyorum.. kusardı idrar rengi değişmişti vs. bende başka bir sorun yok. 
masa başı çalışmak duruş bozukluğu vs olabilir mi? geceleri sorun yok.. son kez yazdım. ne derseniz onu yapacağım.
hakkınızı helal edin!

Mesaj Tarihi: 06 Eyl 2024 Saat 18:44
Olabilir. Devamlı aynı pozisyonda durmayın. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat