Gelişim ve baş çevresi hakkında.
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Gelişim & Davranış Değişiklikleri
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=60453
Tarih: 17 Oca 2025 Saat 07:42
Konu: Gelişim ve baş çevresi hakkında.
Mesajı Yazan: lafarasi
Konu: Gelişim ve baş çevresi hakkında.
Mesaj Tarihi: 02 Haz 2018 Saat 08:55
Kadir Bey merhaba;
5 aylık oğlumun gelişimi hakkında bazı şeyler danışmak istiyorum.
Doğum 2750 gr, 48 cm ve 31 cm baş çevresi ile gerçekleşti.
1 aylık: 3970 gr, 53 cm ve 36 cm baş çevresi 2 aylık: 5200 gr, 58 cm ve 38 cm baş çevresi 3 aylık: 6250 gr, 64 cm ve 39 cm baş çevresi 4 aylık: 6800 gr, 66 cm ve 40 cm baş çevresi 5 aylık: 7100 gr, 67 cm ve 40.5 cm baş çevresi
Kadir Bey yukarıda gelişimi ay ay yazdım, özellikle baş çevresi hakkındaki fikrinizi öğrenebilir miyim?
Kilo alımı da ciddi oranda yavaşladı, önceki yazılarınızdan ilk başlarda hızlı kilo alan bebeklerin zamanla
az kilo alacağını okudum, o konuda içim rahat.
Saygılarımla...
Not: Bu zamana kadar hep anne sütü ile beslendi.
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 02 Haz 2018 Saat 18:43
Her sey normal... Dogru; asiri kilo almasi olmus....
|
Mesaj Tarihi: 02 Haz 2018 Saat 23:57
Kadir Bey ilginiz için teşekkürler. Bebegimiz gaz problemi yaşadığında gripe water iciriyoruz zaman zaman. Dogru mu yapiyoruz sizce?
|
Mesaj Tarihi: 03 Haz 2018 Saat 04:24
Buyuk hata yapiyorsunuz!!! Tam bir sahtekar ilacidir... Bebek Gazi ile ilgili yazilarimi okuyun ve ilgili Video'yu seyredin.. Ayrica da; ilk sayfadaki, "YAZARLAR" kismindan, "Yeni Dogan Bebegin Ozellikleri" makalemi okuyun. Hata yapmaya cok yatkinsiniz.
|
Mesaj Tarihi: 05 Haz 2018 Saat 23:10
Zaman ayırdığınız için teşekkürler Kadir hocam, uyarılarınızı dikkate alacağım.
Bir de kafama takılan bir husus var, mantığıma hala yatmadı. 4 aylıktan itibaren demir ilacı kullanmamızı söylüyor çocuk doktorları ve aile hekimleri. Ama bunun için tahlil istemiyorlar, belki bebeğin demire ihtiyacı yok? 2 aylıkken sünnet olurken kan testi istemişti doktor ve o zaman hgb 10.2 idi. Biz şu anda demir takviyesi alıyoruz. Aile hekimlerinin ücretsiz verdiği ilaç Fe3. Ben de sukrozomiyal demir içerikli ilaç veriyorum ama gerekli mi gereksiz mi emin değilim. Kan testi yapalım dediğimde 9. ayda yapılacak diyorlar.
|
Mesaj Tarihi: 06 Haz 2018 Saat 08:35
10 seneden beri anlatiyorum.. Basta Saglik bakanligi olmak uzere, Turkiye'deki cocuk doktorlari hem CAHIL, hem AHMAK tirlar.. Cocuk HGB degerlerini, Eriskin "Referans Araliklari" ile degerlendirdikleri icin, onlara gore BUTUN cocuklar anemiktir..Kafalari azicik calissa, bu salakligi yapmazlar ama, o kafa onlarda ne gezer!!!! SAKIN< ne marka olursa olsun, Demir ilaci vermeyin.. Eski mailleri okuyun ve ne olur, artik bu konuyu UZATMAYIN...
|
Mesajı Yazan: Zeynep0646
Mesaj Tarihi: 10 Haz 2018 Saat 15:06
Dr.KadirTugcu Yazdı:
Buyuk hata yapiyorsunuz!!! Tam bir sahtekar ilacidir... Bebek Gazi ile ilgili yazilarimi okuyun ve ilgili Video'yu seyredin.. Ayrica da; ilk sayfadaki, "YAZARLAR" kismindan, "Yeni Dogan Bebegin Ozellikleri" makalemi okuyun. Hata yapmaya cok yatkinsiniz. |
Hocam çok özür diliyorum gazla ilgili videoyu bulmadım sanırım moderatörler de aktif değil nereden bulabilirim gazla ilgili videoyu?
|
Mesaj Tarihi: 10 Haz 2018 Saat 20:15
Mesajı Yazan: antipc
Mesaj Tarihi: 11 Haz 2018 Saat 00:10
http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=14321&PID=421509&title=dr-kadir-tugcu-ile-roportaj#421509
Yardımcı olmak istedim. Birebir uygulamanızı tavsiye ederim. Ben ikinci çocukta aynen yaptım. Gaz falan görmedim hiç. Gören nasıl vuruyorsun diyordu! Hocam her konuda haklı. Okuyup uyguladığım herşey aynen çıkıyor.
Çok teşekkür ederim
|
Mesaj Tarihi: 15 Haz 2018 Saat 23:41
Dr.KadirTugcu Yazdı:
10 seneden beri anlatiyorum.. Basta Saglik bakanligi olmak uzere, Turkiye'deki cocuk doktorlari hem CAHIL, hem AHMAK tirlar.. Cocuk HGB degerlerini, Eriskin "Referans Araliklari" ile degerlendirdikleri icin, onlara gore BUTUN cocuklar anemiktir..Kafalari azicik calissa, bu salakligi yapmazlar ama, o kafa onlarda ne gezer!!!! SAKIN< ne marka olursa olsun, Demir ilaci vermeyin.. Eski mailleri okuyun ve ne olur, artik bu konuyu UZATMAYIN... |
Sayin hocam merhaba;
Dediginiz gibi demir ilacini vermeyi biraktik ve uzunca suredir gecmeyen pisik iyilesti. Denemedigimiz krem kalmamisti pisik icin. Sizce pisigin demir ilaci ile bir alakasi olur mu?
Hocam bir de aşağıdaki değerler doğru mudur?
HEMOGLOBIN Males: 0-14 days: 13.9-19.1 g/dL 15 days-4 weeks: 10.0-15.3 g/dL 5 weeks-7 weeks: 8.9-12.7 g/dL 8 weeks-5 months: 9.6-12.4 g/dL 6 months-23 months: 10.1-12.5 g/dL 24 months-35 months: 10.2-12.7 g/dL 3-5 years: 11.4-14.3 g/dL 6-8 years: 11.5-14.3 g/dL 9-10 years: 11.8-14.7 g/dL 11-14 years: 12.4-15.7 g/dL 15-17 years: 13.3-16.9 g/dL
|
Mesaj Tarihi: 16 Haz 2018 Saat 01:01
Dogrudur.. AMA, deniz kenarinda yasayanlar icin, dogrudur.. Yuksek irtifalara cikildikca, vucut yeterli oksijeni dokulara tasiyabilmek icin, daha fazla kan(HGB) imal eder. O yuzden, yuksek irtifadaki kimselerde, HGb oranlari daha yuksek cikar.. 5 hafta-5 ay arasini daha ayrintili yazinca, benim tablodan daha dusuk degerler ortaya cikmis.. Sonucta; 3 yas bitene kadar 10g/dL HGB degeri Turkiye genelinde alt sinir olarak alinabilir.
|
Mesaj Tarihi: 21 Haz 2018 Saat 22:53
Kadir hocam tekrar merhaba; Verem aşısı olduğu yer 1-1.5 aydır bu şekilde. Sürekli kabuk bağlayıp, soyuluyor. Anormal bir şey var mı sizce?
|
Mesaj Tarihi: 22 Haz 2018 Saat 07:43
Asi fazla verildigi icin, asiri bir reaksiyon olusmus.. Iyilesmesi aylar hatta bazen seneler alir. Her kabuk dustugunde, Batticon surun..
|
Mesaj Tarihi: 29 Haz 2018 Saat 16:43
Hocam genel kontrole gittigimizde hct degerine baktilar %31 cikti. 6 aylik bebek icin normal midir, yoksa demir takviyesi gerekir mi?
|
Mesaj Tarihi: 29 Haz 2018 Saat 20:33
1-6 ay arasi cocuklarda: HCT= (%) 29-42 araligindadir. Eriskinlerde: 36-44 araligindadir.. Dikkat edin, Sahtekar Turk doktorlarinin tuzaklarina dusmeyin..
|
Mesaj Tarihi: 06 Tem 2018 Saat 14:06
Degerli hocam arastirma yaptikca kafam hep karisti. Hep anne sutuyle beslenen bebegimize 6 ayliktan itibaren diger gidalari da vermeye basladik. Yogurt mayalarken taze kaynatilmis inek sutu mu kullanmak gerekir, yoksa uht kutu sut mu ya da devam sutu mu? Tavsiyeniz nedir hocam?
|
Mesaj Tarihi: 06 Tem 2018 Saat 18:26
Yogurt icin, hangi sut oldugu onemli degil.. Sadece, sokak sutu ile yogurt yapildiginda, "Homojenizasyon" yapilmamis oldugundan, kaymak tutar.. O kaymagi yemezse, KABIZ olur. Ictigi sut; UHT veya Pastorize olabilir. Sokak sutu kullanmayin.. Lutfen eski cevaplari okumadan sual sormayin. "Devam sutu", kandirmacadir… Ucuz sutu, pahali satma yontemidir..
|
Mesaj Tarihi: 18 Tem 2018 Saat 17:49
Kadir Bey tekrar merhaba. Ek gidaya yeni gectik yavs yavas. Bugun kakasinda yedigi haslanmis havuclar vardi. Bu normal midir hocam, yoksa sindirim ile ilgili bir sorunumuz mu var?
|
Mesaj Tarihi: 18 Tem 2018 Saat 19:04
Normaldir.. Bilhassa sellulozlu gidalar hazmi cocuklarda zordur.. Havucun ozelligi; havuc ne kadar hirpalanirsa, ezilirse, vitamin A verimi o kadar yuksek olur. Bu ozellik, bir tek havuca ozeldir.. Rendeleyin, pure yapin..
|
Mesaj Tarihi: 21 Tem 2018 Saat 15:01
Değerli hocam merhaba;
Doğum kilosu 2750 gr idi, 4. ayında kilosu 6800, 5. ayında 7100, 6 ayında 7500 gr idi. 6 ay 21 günlükken kilosu yine 7500 gr civarı. Son 3 haftada herhangi bir artış olmamış gibi.
Anne sütüne devam ediyor. Ek gıdaları tadımlık alıyor. Ne yapmamızı tavsiye edersiniz? Devam sütü veya kutu sütü takviyesi yapmalı mıyız?
|
Mesaj Tarihi: 21 Tem 2018 Saat 19:31
3,5 kilo doganlara yetismis, aynen devam edin, ek gidalarda acele etmeyin.. Ek gidalari verirken de; gunluk sut miktari 600ml'nin altina inmesin..
|
Mesaj Tarihi: 21 Ağu 2018 Saat 15:20
İyi bayramlar hocam.
Dediginiz gibi anne sütü agirlikli beslenmeye devam ediyoruz. Son 2 aydir toplamda 150 gr civari kilo aldi.
10-15 gundur meme reddi gibi hareketleri var, eskisi gibi emmiyor. Gunluk 600 ml süt hedefinin sanirim ki altinda kaliyoruz. Ne yapmamizi tavsiye edersiniz? İstah acici şurupa gerek var mi hocam? Annesi illa doktora gidelim diyor ama sizden okuduklarımdan sonra bu yuzden sahtekar birinin eline dusmek istemiyorum. Su an kilosu 7750 gr. (2750 gr dogmustu) Dogum tarihimiz 1.1.2018
|
Mesaj Tarihi: 21 Ağu 2018 Saat 18:07
Dogumda; 750 gram olan eksiklik 200 grama inmis… Daha ne istiyor??? 3,5 kilo dogmus cocuklarla mukayese etmeyin.. Az da olsa kilo almasi yeterlidir.
|
Mesaj Tarihi: 21 Ağu 2018 Saat 19:30
İlginiz icin tesekkurler hocam. Sizin kilo tablonuzda 8 aylik erkek bebek kilosu 8500 gr. olarak gözüküyor. Eksiklik yine 750 gr. civari oluyor. Siz bebegimizi kiz olarak düşündünüz sanirim.
|
Mesaj Tarihi: 22 Ağu 2018 Saat 01:53
Evet!!! genede fena sayilmaz, daha kotuye gitmemis.. Biraz daha takip edelim..
|
Mesaj Tarihi: 08 Eyl 2018 Saat 14:05
Kadir hocam merhaba;
Aile doktoru kan testi istemisti, asagida paylasiyorum hocam. Yorumlayabilir misiniz?
Erkek, 1 Ocak 2018 dogumlu.
Hocam ayrica son 2 ayda 400 gr almis, su an 8 kilo. Dogumunda 2.75 kg idi.
|
Mesaj Tarihi: 08 Eyl 2018 Saat 19:08
1- Antibiyotik gereken durum YOK.. 2- Anemi YOK, Bu sahtekarlar, CETE halinde calisirlar.. Pust doktor, haybeden , gerekmedigi halde hastayi Laboratuvara gonderir, ASSAGILIK Laboratuvar da; cocuk kan degerleri yanina; "Eriskin Referans Araliklarini" yazarak, pust doktora PAS verir, pust doktorda, hemen "anemi var" deyip, golu atar.. SAKIN bu tezgahlara inanmayin.. Bu assagilik saglik sistemine ( devlet dahil)gore; Turkiye'de butun cocuklar anemik… Yazilarimi okuyun, bu assagilik sahtekarlik ne boyutlarda gorursunuz.. SAKIN bu assagilik saglik kuruluslarina itimad etmeyin.. Sirf hasta sayisi artsin, sanki muhim bir is yapiyorlar havasi olussun diye bu sahtekarligi yapiyorlar.. Yoksa, dise dokunur bir is yapabilecek BILGI ve BECERILERI yoktur.. Boyle; salak salak; olmayan anemileri tedavi ederek, is yapiliyor havasi yaratirlar.. Sakin inanmayin..
|
Mesaj Tarihi: 13 Eyl 2018 Saat 18:06
İlginize çok teşekkür ederim hocam.
Aşağıdaki fotoğraftaki lekelerden vucudunda 4-5 tane var. Sizce alerji olabilir mi?
|
Mesaj Tarihi: 13 Eyl 2018 Saat 19:29
Allerji, bu sekilde; sivri kabarik dokuntu yapmaz.. Bu, eski bir sinek isirmasi, kendiliginden kaybolacak.
|
Mesaj Tarihi: 17 Eki 2018 Saat 16:48
Kadir hocam tekrar merhaba;
Aşağıda fotoğraflar gönderiyorum, ağız kenarında ve göz çevresinde hafif şişlik ve kırmızı noktalar var. Endişe edilecek bir şey midir sizce?
|
Mesaj Tarihi: 17 Eki 2018 Saat 19:22
Mesaj Tarihi: 02 Oca 2019 Saat 10:23
Sayın hocam tekrar merhaba.
1. yaşa geldik, aşı zamanı geldi. Rutin aşılar dışında menenjit aşısı da yazmış doktorumuz aşı kağıdına. Nimerix gibi. Tabi sizi sürekli takip ettiğimden ilgili aşının b tipine karşı koruyuculuğu olmadığını biliyorum. Sizin de desteklediğiniz Bexsero satışa çıkmış ülkemizde de, 325 lira. Bexsero’yu vurduralım mı hocam ne dersiniz? Şimdi mi yoksa salgın haberi alınca mı vurdurmak daha mantıklı?
Bir de diyelim ki aşıyı olmadık ve bir yerden b tipi mikrobu çocuk kaptı. Sonrasında bizi ne bekler?
----
Hocam bir de şu an için yani 1 yaşında baş çevresi 44 cm. Doğumunda 31 cm idi. Sizin tabloya göre 46,5 cm olması gerekiyor ama doğumdaki ölçüden dolayı geri kaldı sanırım. Bu bir sıkıntı mıdır? Kilosu da doğumda 2,75 kg idi, şu an 9. Boy olarak şu anda 75 cm.
|
Mesaj Tarihi: 02 Oca 2019 Saat 19:55
1- Simdi bakin gorun; Turk doktorlari nasil DANSOZ gibi kiviracaklar ve Nimenrix yapilan hastalara Bexsero asisi yapabilmek icin, nasil eski yalanlarini "yalayacaklar"!!! Bexsero asisini yaptirin, Salgin ciktiginda bulamayabilirsiniz. YALANCININ MUMU YATSIYA KADAR YANAR!! Bu doktorlarin ne MAL olduklarini simdi goreceksiniz. Cok merak ediyorum, nasil kivirttiracaklar acaba!!! 2- Asi yapilmazsa ne olur? Salgin oldugunda, BUTUN topluma bu bakteri bulasir, %95 insanda, hasta olmadan bagisiklik olusur ama %5 kisi(cocukta) Meningokok Sepsisi ve buna bagli, Meningokok Menenjiti gelisir. Sepsis sonucu, cilt altinda bakterilerin damarlari tikamasi sonucu, "mor renkte" dokuntuler olur ve bu dokuntulerde Zamanla doku olumu ve "NEKROZ" ( doku kaybi) hadisesi olur.. Salgin genellikle 2 sene surer, o toplumun tamamina bulasip, herkesde bagisiklik olusunca, bir daha, 20-30 sene gorulmemek uzere kaybolur.. Ta ki;bu zaman zarfinda, bu mikrop ile karsilasmamis yeni bir nesil olusana ve mikroba bagisik yasli kimselerin orani dusene kadar!
Cocuk kucuk dogdugu icin, butun olculeri, ona gore normal.
|
Mesaj Tarihi: 13 Oca 2019 Saat 09:51
Kadir hocam merhaba, köprücük kemiği civarında ve kalçasında hafif kabarıklıklar var. Önceleri daha küçüklerdi, zamanla büyüdüler ve üzerleri soyulmaya başladı. Toplamda 1 haftalık süreç. 1. yaş aşılarıyla ilgili olabilir mi? KKK ve su çiçeği aşılarıın yan etkisi olabilir mi? Fotoğraflar aşağıda.
|
Mesaj Tarihi: 13 Oca 2019 Saat 19:25
Asilar ile hicbir ALAKASI YOK!! Cildinin ozelligi.. Her banyodan sonra; kese yapin ve gunde:2x1 Hipokort krem surun..
|
Mesaj Tarihi: 04 Mar 2019 Saat 17:59
Sayın hocam merhaba;
Oğlumuzda ateş vardı, doktor orta kulak iltihabı dedi. Ateş 2 gece 3 gün sürdü. İlliadin damla kullandık sizin dediğiniz gibi. Yalnız bir de doktor çok ısrarcı olunca günde 2*1/2 ölçek agumantin bid antibiyotik de kullanıyoruz.
Vücüdunda döküntüler ve sivilcemsi kızarıklar oluştu. Sizce bunlar nedir? Sırtında da var hocam çok sayıda küçük küçük.
Bir de hocam ortakulak iltihabından sonra işitme testine gerek var mıdır? Kalıcı sağırlık yapar mı?
|
Mesaj Tarihi: 04 Mar 2019 Saat 19:40
Isilik olmus.. Serin tutun, hergun yikayin. Antibiyotigi HEMEN kesin.. Isitme Testine filan da gerek yok.. Eger istendi ise: "Tamamen duygusal" sebeplerle istenmistir. Kulak AGRISI olmadan, sadece Ates ile; ASLA Kulak agrisi OLMAZ!! Sizi aldatiyorlar!!! Asla kontrole filan da gitmeyin.. Mutlaka her seferinde, sizi korkutup, devamli cagiracaklar.. Mutlaka kulak agrisi olmasi gerekir. Bu konuyu IYI okuyun....
|
Mesaj Tarihi: 05 Mar 2019 Saat 12:19
Sayın hocam hemogram ve hormon sonuçlarımız aşağıda. 3 gün antibiyotik kullanmıştık :(
Viral bir durum var sanırım, yorumlayabilir misiniz?
Neler yapmamız gerekir?
Doktor döküntüler için alerji ilacı verdi, isterseniz 1-2 gün kullanabilirsiniz dedi.
Sipraktin kullansak olur mu? İştahı da hiç yok çünkü.
|
Mesaj Tarihi: 05 Mar 2019 Saat 19:10
1- Antibyotik GEREKMIYOR..... 2- Allerji ilaci GEREKMIYOR.. Turk doktorlarinin "zihniyetini" goruyorsunuz degilmi??? Ya antibiyotik dayayacaklar, olmadi, Allerji diyecekler.. Bunlar, kafalarini "Allerjiye" takmis, SAPIK ruhlu kimselerdir… Boyle salaklik olmaz... Su cicegi dahil, HER dokuntuye; Allerji diyorlar!!! 3- O SAHTEKAR Laboratuvar'in kullandigi; "Referans Araliklari" Eriskinlere ait.. Ne: Anemi var, NE: Antibiyotik gerekecek bir durum var... NE: Allerji gosteren bir EO degeri var.. Sadece; VIRAL ENFEKSIYONU gosteren, LYM%:Yuksekligi ve NEU%: Dusuklugu var.. Bu doktorlar; Ahmak olduklari icin, bunlari degerlendiremezler..
|
|