Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

2 yaşında kızım erken uyumuyor

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Uyku
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=21707
Tarih: 26 Ara 2024 Saat 11:35

Konu: 2 yaşında kızım erken uyumuyor
Mesajı Yazan: prenses kızım
Konu: 2 yaşında kızım erken uyumuyor
Mesaj Tarihi: 26 Oca 2010 Saat 00:27
merhaba doktor bey;
bu siteyi yeni keşfettim.benim kızımın fena halde uyku problemi var.kızım 2 yaşını 3 ay geçti.odası olmadığı için beşiği benim odamda.gündüz 2 saate yakın uyuyo ama gece saat 22:00 da uyutmaya odasına götürüyorum tam 1 saat ayağımda sallıyorum uyumamakta direniyo.gecede yaklaşık olarak 2.3 sefer uyanıyo anne salona gidelim orda yatalım diyo ama ben götürmeyip odasında gene ayağımda sallayarak uytmaya çalışıyorum.bu durumda ne yapmam gerekir nolur yardım edin.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 26 Oca 2010 Saat 12:46
Onun uykusu gelmedikçe uyutmaya teşebbüs etmeyin. Daha okul/yuva çocuğu değilki, akşam erken yatıralım, erken kaldıralım... Biraz boşverin rahat olun, geç yatmasının bir zararı yok..

Mesajı Yazan: demirfiliz
Mesaj Tarihi: 26 Oca 2010 Saat 13:05

merhaba aynı şeyleri bizde yaşıyoruz doktor bey, kızım tam 2.5 yaşında önceden gündüz uyumadığında akşam sekizde yatar sabaha kadar uyurdu sadece gece yarısı çişe kalkardı ama 2-3 haftadır uykusu açıldı gündüz uyumasa da akşam 11 12 ye kadar dayanabiliyor uykusu olduğu halde uyumak istemiyor oyun oynamak istiyor:)) salona gidelim diyor aynen...bende dediğiniz gibi çok üstünde durmuyorum ama uykusu açıldıkça açılıyor çocukların bu yaşta bir uyku saati anlayışını sağlayamazsak ileride erken yatırmakta güçlük çekeceğimizi düşünüyorum. gelişimsel olduğunu düşünüyorum ama inatlaşarak kesinlikle olmaz başka bir yöntem olmalı tavsiye ederseniz seviniriz biyolojik açıdan değerlendirirseniz çok sevinirim çocuk uykusu var kulaklarını kaşıyor vs gözleri kızarmş ama hala uyumuycam diyor neden direniyor nasıl direnebiliyor bu yaştaki bir çocuk....ben yatma saatine doğru sakinleştirici faliyetler yapıyorum kitap okuyorum vs ama uyku için olduğunu anlıyor tabi bunlarıda reddediyor....yorumunuzu merakla bekliyorum sağolun....

-------------
papatya

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 26 Oca 2010 Saat 13:20
Sihirli bir değnek yok.. İlaç, çok sıkıştığınızda akşam son öğünde 1 ölçek Sipraktin verebilirsiniz. 5 gün kullanıp en az 3 gün ara verin.. Tafsilat eski maillerde, çok konuşuldu...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat