Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

dekort

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İlaçlar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=41779
Tarih: 19 Nis 2025 Saat 01:41

Konu: dekort
Mesajı Yazan: laborant
Konu: dekort
Mesaj Tarihi: 29 Ara 2013 Saat 22:56
hocam  merhaba,1  haftadır  krupla  uğraşıyoruz  ve  hergün  yazılarınızı  okuyorum,5  yaşında  bir  oğlum  var geçen  yıl  kreşe  başladı  ve    krupta öyle  başladı  bu  sene  ilk  yakalanışımızdı.Krupta  dekort  tedavisini  ilk  sizi  okuyarak  öğrendim.direndik  başta  kortizon  diye  ama  artık  boğazı  yırtılmaya  başlayınca  ve  2  öksürük  arası  5  dk.dan  daha  az  sürüyor  olunca  dekorta  karar  verdik  ama tablet  aldık   iğne  yaptırmaya  kıyamadık, birazda  korktuk.siz  yarımm amp.  dekort tavsiye  ediyo  olunca  4mg. a  denk  gelecek  şekilde  6x0.75 mg ı 24  saatte  içirdik. ve  gerçekten  etkisi  oldu  bugün  artık çok çk  azaldı.sorum  şu  midesine  çok  zarar  vermişmidir?  birde  okuduğum   başka  yazılarda  dekort  yavaş  yavaş  doz  azaltarak  kesilmeli  diyor  öyle  mi  yapmalıyız?  bir de göz  çevresi  hafif  morardı  uyku hali  halsizlik  oldu  bayağı    bunlar  önemli  mi? şimdiden  teşekkürler..

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 29 Ara 2013 Saat 23:26
Kruptaki, sikintili, oksuruklu donem; sadece 3 gece surer..Agizdan verilen Decort (Deltacortril)tesir eden kadar, bu oksuruklu devre zaten gecer. Hic vermeseniz daha iyi idi... Hemen kesin,2-3 gunluk kullanimlarda, tedrici kesilmesine gerek yoktur. O, 2-3 ay kullananlarda. Diger sorduklariniz, onemli degil, hastalikla ilgili.    

Mesaj Tarihi: 30 Ara 2013 Saat 22:02
hocam  vakit  ayırdığınız  için  teşkkürler. öksürüğümüz  bayağı   hafifledi.  başka  bir  konuda  fikrinizi  almak istiyorum.krupta  tek  çare    dekort   ve  soğuk  buhar  diye  okudum  bazı  yerlerde,acil  servislerde  de  başvurulan  bir  yol.eve  nebuliztör  alsak  faydasını  görürmüyüz  işimizi  kolaylaştırır   mı?saygılar

Mesaj Tarihi: 30 Ara 2013 Saat 23:14
Hicbir faydasi olmaz... Decort yapilamiyorsa, SOGUK HAVA en iyisidir. Acarsin, pencereyi, al sana mis gibi 'nebulazitor', hemde beles...

Mesaj Tarihi: 31 Ara 2013 Saat 07:00
hocam şimdi  biz  bu  1  haftalık  krup sürecinde  2  kez  hemogram  yaptık  oğluma.ilkinde  wbc  5.5  idi  ama  ateş  39  die  zinnat  süsp.  başladık  2x1.zinnatın  4..gününde  yeni  bir  hemog.  baktık.  wbc  3.3  e  düşmüş  bu durum  direk  zinnatla  mı  alakalı   yoksa  hematolojik  bir  durumdan  endişelenip  testi  bugünlerde  tekrarlamalı   ve  hematolog  yardımı  almalı  mıyız?
birde  oğlmun  Ige si  (total)  327  çıktı.  allerji  polk.  başvurup  bunu  detaylandırmalı  mıyız?  krup  döneminde  antihistaminikleren  yardım  almalı mıyız?    teşekkürler.

Mesaj Tarihi: 31 Ara 2013 Saat 16:14
hocam  tekrar  merhabalar  bugün  çocuk  hekimine  muayeneye  gitik.geniz  akıntısı olduğu  için  bize  sf içine  streptomisin  koyularak  hazırlanan  bir  damla  yazdı.  burun  damlası.  birde  antibeksin  şurup   onu   almadım  ama  damlayı  ecz.de  yaptırıp  eve  gelip  kullandım.ne  diyosunuz?

Mesaj Tarihi: 31 Ara 2013 Saat 19:09
1- WBC dusuklugu, gereksiz yere verilen, Zinnat'tan dolayi degil, Grip viruslerinin, kemik iligine, baski yapmalari sonucu olan bir durumdur. Hematolojik bir durum yok, sadece cahil, aptal bir doktor var..
2- SAKIN o yapma damlayi kullanmayin... Son derecede APTALCA bir dusunce ile yapilan bir uygulamadir.
- Viruslere; streptomisin etkili degildir..
- Streptomisin ve penisilin gibi ilaclarin ciltten, burundan, kullanilmalari ile IgE mekanizmalari uyarilir, sahista kisa surede bu ilaca karsi allerji gelisir. Boyle bir uygulamaya maruz kalan bir sahisa, hayatinin bir doneminde bu ilacin ignesi yapildiginda, aniden gelisen "Anaflaksik reaksiyon " ile, sahis OLUR....
BUNU VEREN, RESMEN; GERI ZEKALININ BIRI..
3- Krup'ta Antihistaminiklerin hicbir kullanim alani yoktur..   

Mesaj Tarihi: 03 Oca 2014 Saat 18:18
hocam  tekrar  merhaba  tam  azalıyor derken  yeniden  yeniden  artıyor  öksürüğümüz,  10  günü  geçti  fakat  şuanda   krup  tarzı  değil  gıcık  tarzı  bir  öksürük  sanırımm geniz  akıntısı  tetikliyor.sabah  ve  öğlen  uykudan  kalkarken  başlıyor  ve  uzun  süre  devam  ediyor.ılık  ballı  limon  ve  bol  su  içiriyorum.antibiyotiksiz  geçiremiyecek miyiz  acaba  hocam  çok  moralim bozuluyor..2  haftadır  okula  gitmiyor.  koşunca  zıplayınca  çok  konuşunca  (yüksek  sesle)  daha  da  artıyor.alerjik  astımdan  şüphelenmeli  miyim?cevabınızı  merakla  bekliyorum

Mesaj Tarihi: 03 Oca 2014 Saat 19:29
1- Daha durun, aceleniz ne? En az;2-3 hafta surmeden gecmez..
2- Krup(Akut Larenjit)da "havlar tarzda" oksuruk, 3 gece surer, ondan sonra tablo, siradan bir Grip halini alir.
3- Dogrudur, kosma ile okruruk artar. Azmasin. 1 geceyi atessiz gecirirse, okula gidebilir. Tabii, teneffuslerde azmamak sarti ile.

Mesajı Yazan: esra_kocabiyik
Mesaj Tarihi: 03 Oca 2014 Saat 19:35
hocam bölüyorum ama ige tam olarak nedir? bilgi verirseniz sevinirim?

Mesaj Tarihi: 03 Oca 2014 Saat 19:51
IgE: Immun Globulin E demektir
Vucudumuzda olusan bagisiklik maddeleri: (Kisaca)IgG, IgM, IgA, IgD IgE ve sIgE seklindedirler. Bunlardan IgE; Barsak parazitlerinde, Allerjilerde,artar. Bunlarin ayrica, alt gruplari da vardir, ama isi uzatmayalim, kafaniz karisir..

Mesaj Tarihi: 03 Oca 2014 Saat 20:01
peki bu çocuğun bağışıklık sistemi hakkında bilgi verirmi bize...? yani zayıf ya da güçlü die...

Mesaj Tarihi: 03 Oca 2014 Saat 20:40
hocam  tşk.ateşi  hiç  olmuyo  zaten  ilk  krup  bile  başlamadan önceki 2  gün  ateşi  oldu  bidaha  ateş  hiç yaşamadık. keyfi  falan  çok  yerinde.tenefüs  olayı  yok  zaten  anakuluna  gidio  ama  okul  250  kişi  çok  katlı  ve  içi  biraz  sıcak  koridorlarda  merdivenlerde   koşuyolar  terliyo  ve  öksürük  artıyo  diye yollamıyorum. zaten  iyileşir  iyileşmez  grip  aşısı  yaptırmayı  düşünüyorum  bu  kadar  kalabalık  okula  aşısız gitmemeliydik  ki   geçen  seneden de  tecrübeliyiz  aslında.  ama  işte  insan  aşı  konusundada  çocuğu  söz  konusu  olunca  doğru mu  olur  yanlış  mı  die  bazen tereddüt  yaşıyor..aşıyı  bulamayabilirsiniz   artık  bu saatten  sonra  dediler  ama  aratıcam  depolara  bakalım   hele  bir iice  iyileşelim.  saygılar ..

Mesaj Tarihi: 03 Oca 2014 Saat 22:05
-esra_kocabiyik: O yonde, HICBIR fikir vermez. bagisiklik sadede; IG(Immun Globulinler) degildir... Ayrica; KOMPLEMAN SISTEMI, KALLIKREIN SISTEMI, gibi sistemlerde vardir...Bu mevzulari artik doktorlar bile bilmiyor, sizdeki bu merak ne??
-laborant: Cok da; hanim evladi yetistirmeyin, birak oksururse oksursun.. Gonderin okula..

Mesaj Tarihi: 03 Oca 2014 Saat 22:46
ewet hocam çok meraklıyım ben, teşhis doğru :) maillerde test sonucu ige şu kadar dediklerii için bu ölçüm onu mu gösterio acep  dedim...

Mesaj Tarihi: 07 Oca 2014 Saat 10:43
hocam  bilgilerinizle  bizi  yönlendirdiğiniz  için  çok  teşekkürler.2  hafta  çok  çektik  ama  çok şükür  3.haftaya  neredeyse  öksürüğümüz  bitmiş  olarak  girdik.2  gündür  okuluna da  gidiyor.  ılık  ballı  limonlu  su,karaturpta  beklemiş  bal ,  viks(  gece  göğsüne  ve  sırtına  sürdük)   ve  sf  ile  bu  hastalığı  yendik  sanırım.  umarım  yeniden  ortaya  çıkmaz  umarım  erken sevinç  yaşamıyorumdur.almadığım   antibeksin  şurup  önerinizle  kullanmadığım  streptomisinli  damla   yanımıza kar  kaldı   tek  zararımız  ZİNNAT(4  gün)   kullanmamız oldu.  çok   teşekkürler  bizi  aydınlatmaya  devam edin  hocam.  neden  ARIZONA  da  yaşıyosunuz  merak  ediyorum  hocam?daha  yakın  olabilmek  isterdim  size...

Mesaj Tarihi: 07 Oca 2014 Saat 19:15
2011'e, muayenehanemi kapatmaya mecbur birakildim. Yasim nedeni ile, Devlette calisamiyorum, ozel hastanelerde bana 2000 tl den fazla vermiyor. Emekli maasi diyede 787Tl maas veriyorlar, siz olsaniz ne yapardiniz?

Mesaj Tarihi: 07 Oca 2014 Saat 19:23
sizi  çok  ii anlıyorum  ben  devlet  hastanesinde  çalışıyorum  acil  laboratuvarında .. 25  gün  çalışıp  1  hafta  izin  kullansak  döner serm.  nin tamamını  kesiyolar  e  verdikleri  zam işte  belli %  3  yada  4 ...
türkiyenin  şartları  belli..peki  orada  çalışıyo  musunuz?

Mesaj Tarihi: 07 Oca 2014 Saat 20:36
Emlakcilik yapiyorum.

Mesaj Tarihi: 07 Oca 2014 Saat 20:53
  süpersiniz..

Mesajı Yazan: spancm
Mesaj Tarihi: 07 Oca 2014 Saat 23:01
Hocam teklif guzel olursa degerlendirir misiniz ?????? 2000 TL maasi pratisyenler bile almiyor olacak is mi ???dusunurseniz teklif sunmaya haziriz......

Mesaj Tarihi: 08 Oca 2014 Saat 06:29
Gecmis olsun, o teklifler; 2011'de olacakti.. Hem benim gibi; hastaya luzumsuz masraf cikarmayan bir doktoru kim niye alsin!!

Mesajı Yazan: spancm
Mesaj Tarihi: 08 Oca 2014 Saat 10:42

Keşke 2011 de sizi tanımış olsaydık ama malesef geç kalmışız sanırım...Biz de özel sağlık kuruluşuyuz fakat ben bile size sormadan ikizlerimi tedavi ettirmiyorum..bizim prensibimiz hastayı maddi ve manevi en az zararla tedavi edebilmek...Bir gün Türkiye ye gelmeyi düşünürseniz görüşmeye açığız...Bu arada ben hemşireyim ve aynı zamanda çalıştığım kurumun işletme sorumlusuyum...

Mesaj Tarihi: 08 Oca 2014 Saat 18:59
Insallah.....

Mesaj Tarihi: 08 Oca 2014 Saat 19:10
hocam mrb.  biz  bugün  oğluma  grip  aşısı  yaptık.  bu  aşı  bizi  parainfluenzadan da   koruyacakmı?krup u   o  yapıyor ya?

Mesaj Tarihi: 08 Oca 2014 Saat 19:48
Krup (Akut Larenjit'ten) korumaz.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat