dekort
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İlaçlar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=41779
Tarih: 19 Nis 2025 Saat 01:41
Konu: dekort
Mesajı Yazan: laborant
Konu: dekort
Mesaj Tarihi: 29 Ara 2013 Saat 22:56
hocam merhaba,1 haftadır krupla uğraşıyoruz ve hergün yazılarınızı okuyorum,5 yaşında bir oğlum var geçen yıl kreşe başladı ve krupta öyle başladı bu sene ilk yakalanışımızdı.Krupta dekort tedavisini ilk sizi okuyarak öğrendim.direndik başta kortizon diye ama artık boğazı yırtılmaya başlayınca ve 2 öksürük arası 5 dk.dan daha az sürüyor olunca dekorta karar verdik ama tablet aldık iğne yaptırmaya kıyamadık, birazda korktuk.siz yarımm amp. dekort tavsiye ediyo olunca 4mg. a denk gelecek şekilde 6x0.75 mg ı 24 saatte içirdik. ve gerçekten etkisi oldu bugün artık çok çk azaldı.sorum şu midesine çok zarar vermişmidir? birde okuduğum başka yazılarda dekort yavaş yavaş doz azaltarak kesilmeli diyor öyle mi yapmalıyız? bir de göz çevresi hafif morardı uyku hali halsizlik oldu bayağı bunlar önemli mi? şimdiden teşekkürler..
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 29 Ara 2013 Saat 23:26
Kruptaki, sikintili, oksuruklu donem; sadece 3 gece surer..Agizdan verilen Decort (Deltacortril)tesir eden kadar, bu oksuruklu devre zaten gecer. Hic vermeseniz daha iyi idi... Hemen kesin,2-3 gunluk kullanimlarda, tedrici kesilmesine gerek yoktur. O, 2-3 ay kullananlarda. Diger sorduklariniz, onemli degil, hastalikla ilgili.
|
Mesaj Tarihi: 30 Ara 2013 Saat 22:02
hocam vakit ayırdığınız için teşkkürler. öksürüğümüz bayağı hafifledi. başka bir konuda fikrinizi almak istiyorum.krupta tek çare dekort ve soğuk buhar diye okudum bazı yerlerde,acil servislerde de başvurulan bir yol.eve nebuliztör alsak faydasını görürmüyüz işimizi kolaylaştırır mı?saygılar
|
Mesaj Tarihi: 30 Ara 2013 Saat 23:14
Hicbir faydasi olmaz... Decort yapilamiyorsa, SOGUK HAVA en iyisidir. Acarsin, pencereyi, al sana mis gibi 'nebulazitor', hemde beles...
|
Mesaj Tarihi: 31 Ara 2013 Saat 07:00
hocam şimdi biz bu 1 haftalık krup sürecinde 2 kez hemogram yaptık oğluma.ilkinde wbc 5.5 idi ama ateş 39 die zinnat süsp. başladık 2x1.zinnatın 4..gününde yeni bir hemog. baktık. wbc 3.3 e düşmüş bu durum direk zinnatla mı alakalı yoksa hematolojik bir durumdan endişelenip testi bugünlerde tekrarlamalı ve hematolog yardımı almalı mıyız? birde oğlmun Ige si (total) 327 çıktı. allerji polk. başvurup bunu detaylandırmalı mıyız? krup döneminde antihistaminikleren yardım almalı mıyız? teşekkürler.
|
Mesaj Tarihi: 31 Ara 2013 Saat 16:14
hocam tekrar merhabalar bugün çocuk hekimine muayeneye gitik.geniz akıntısı olduğu için bize sf içine streptomisin koyularak hazırlanan bir damla yazdı. burun damlası. birde antibeksin şurup onu almadım ama damlayı ecz.de yaptırıp eve gelip kullandım.ne diyosunuz?
|
Mesaj Tarihi: 31 Ara 2013 Saat 19:09
1- WBC dusuklugu, gereksiz yere verilen, Zinnat'tan dolayi degil, Grip viruslerinin, kemik iligine, baski yapmalari sonucu olan bir durumdur. Hematolojik bir durum yok, sadece cahil, aptal bir doktor var..
2- SAKIN o yapma damlayi kullanmayin... Son derecede APTALCA bir dusunce ile yapilan bir uygulamadir.
- Viruslere; streptomisin etkili degildir..
- Streptomisin ve penisilin gibi ilaclarin ciltten, burundan, kullanilmalari ile IgE mekanizmalari uyarilir, sahista kisa surede bu ilaca karsi allerji gelisir. Boyle bir uygulamaya maruz kalan bir sahisa, hayatinin bir doneminde bu ilacin ignesi yapildiginda, aniden gelisen "Anaflaksik reaksiyon " ile, sahis OLUR....
BUNU VEREN, RESMEN; GERI ZEKALININ BIRI..
3- Krup'ta Antihistaminiklerin hicbir kullanim alani yoktur..
|
Mesaj Tarihi: 03 Oca 2014 Saat 18:18
hocam tekrar merhaba tam azalıyor derken yeniden yeniden artıyor öksürüğümüz, 10 günü geçti fakat şuanda krup tarzı değil gıcık tarzı bir öksürük sanırımm geniz akıntısı tetikliyor.sabah ve öğlen uykudan kalkarken başlıyor ve uzun süre devam ediyor.ılık ballı limon ve bol su içiriyorum.antibiyotiksiz geçiremiyecek miyiz acaba hocam çok moralim bozuluyor..2 haftadır okula gitmiyor. koşunca zıplayınca çok konuşunca (yüksek sesle) daha da artıyor.alerjik astımdan şüphelenmeli miyim?cevabınızı merakla bekliyorum
|
Mesaj Tarihi: 03 Oca 2014 Saat 19:29
1- Daha durun, aceleniz ne? En az;2-3 hafta surmeden gecmez..
2- Krup(Akut Larenjit)da "havlar tarzda" oksuruk, 3 gece surer, ondan sonra tablo, siradan bir Grip halini alir.
3- Dogrudur, kosma ile okruruk artar. Azmasin. 1 geceyi atessiz gecirirse, okula gidebilir. Tabii, teneffuslerde azmamak sarti ile.
|
Mesajı Yazan: esra_kocabiyik
Mesaj Tarihi: 03 Oca 2014 Saat 19:35
hocam bölüyorum ama ige tam olarak nedir? bilgi verirseniz sevinirim?
|
Mesaj Tarihi: 03 Oca 2014 Saat 19:51
IgE: Immun Globulin E demektir
Vucudumuzda olusan bagisiklik maddeleri: (Kisaca)IgG, IgM, IgA, IgD IgE ve sIgE seklindedirler. Bunlardan IgE; Barsak parazitlerinde, Allerjilerde,artar. Bunlarin ayrica, alt gruplari da vardir, ama isi uzatmayalim, kafaniz karisir..
|
Mesaj Tarihi: 03 Oca 2014 Saat 20:01
peki bu çocuğun bağışıklık sistemi hakkında bilgi verirmi bize...? yani zayıf ya da güçlü die...
|
Mesaj Tarihi: 03 Oca 2014 Saat 20:40
hocam tşk.ateşi hiç olmuyo zaten ilk krup bile başlamadan önceki 2 gün ateşi oldu bidaha ateş hiç yaşamadık. keyfi falan çok yerinde.tenefüs olayı yok zaten anakuluna gidio ama okul 250 kişi çok katlı ve içi biraz sıcak koridorlarda merdivenlerde koşuyolar terliyo ve öksürük artıyo diye yollamıyorum. zaten iyileşir iyileşmez grip aşısı yaptırmayı düşünüyorum bu kadar kalabalık okula aşısız gitmemeliydik ki geçen seneden de tecrübeliyiz aslında. ama işte insan aşı konusundada çocuğu söz konusu olunca doğru mu olur yanlış mı die bazen tereddüt yaşıyor..aşıyı bulamayabilirsiniz artık bu saatten sonra dediler ama aratıcam depolara bakalım hele bir iice iyileşelim. saygılar ..
|
Mesaj Tarihi: 03 Oca 2014 Saat 22:05
-esra_kocabiyik: O yonde, HICBIR fikir vermez. bagisiklik sadede; IG(Immun Globulinler) degildir... Ayrica; KOMPLEMAN SISTEMI, KALLIKREIN SISTEMI, gibi sistemlerde vardir...Bu mevzulari artik doktorlar bile bilmiyor, sizdeki bu merak ne??
-laborant: Cok da; hanim evladi yetistirmeyin, birak oksururse oksursun.. Gonderin okula..
|
Mesaj Tarihi: 03 Oca 2014 Saat 22:46
ewet hocam çok meraklıyım ben, teşhis doğru :) maillerde test sonucu ige şu kadar dediklerii için bu ölçüm onu mu gösterio acep dedim...
|
Mesaj Tarihi: 07 Oca 2014 Saat 10:43
hocam bilgilerinizle bizi yönlendirdiğiniz için çok teşekkürler.2 hafta çok çektik ama çok şükür 3.haftaya neredeyse öksürüğümüz bitmiş olarak girdik.2 gündür okuluna da gidiyor. ılık ballı limonlu su,karaturpta beklemiş bal , viks( gece göğsüne ve sırtına sürdük) ve sf ile bu hastalığı yendik sanırım. umarım yeniden ortaya çıkmaz umarım erken sevinç yaşamıyorumdur.almadığım antibeksin şurup önerinizle kullanmadığım streptomisinli damla yanımıza kar kaldı tek zararımız ZİNNAT(4 gün) kullanmamız oldu. çok teşekkürler bizi aydınlatmaya devam edin hocam. neden ARIZONA da yaşıyosunuz merak ediyorum hocam?daha yakın olabilmek isterdim size...
|
Mesaj Tarihi: 07 Oca 2014 Saat 19:15
2011'e, muayenehanemi kapatmaya mecbur birakildim. Yasim nedeni ile, Devlette calisamiyorum, ozel hastanelerde bana 2000 tl den fazla vermiyor. Emekli maasi diyede 787Tl maas veriyorlar, siz olsaniz ne yapardiniz?
|
Mesaj Tarihi: 07 Oca 2014 Saat 19:23
sizi çok ii anlıyorum ben devlet hastanesinde çalışıyorum acil laboratuvarında .. 25 gün çalışıp 1 hafta izin kullansak döner serm. nin tamamını kesiyolar e verdikleri zam işte belli % 3 yada 4 ... türkiyenin şartları belli..peki orada çalışıyo musunuz?
|
Mesaj Tarihi: 07 Oca 2014 Saat 20:36
Mesaj Tarihi: 07 Oca 2014 Saat 20:53
Mesajı Yazan: spancm
Mesaj Tarihi: 07 Oca 2014 Saat 23:01
Hocam teklif guzel olursa degerlendirir misiniz ?????? 2000 TL maasi pratisyenler bile almiyor olacak is mi ???dusunurseniz teklif sunmaya haziriz......
|
Mesaj Tarihi: 08 Oca 2014 Saat 06:29
Gecmis olsun, o teklifler; 2011'de olacakti.. Hem benim gibi; hastaya luzumsuz masraf cikarmayan bir doktoru kim niye alsin!!
|
Mesajı Yazan: spancm
Mesaj Tarihi: 08 Oca 2014 Saat 10:42
Keşke 2011 de sizi tanımış olsaydık ama malesef geç kalmışız sanırım...Biz de özel sağlık kuruluşuyuz fakat ben bile size sormadan ikizlerimi tedavi ettirmiyorum..bizim prensibimiz hastayı maddi ve manevi en az zararla tedavi edebilmek...Bir gün Türkiye ye gelmeyi düşünürseniz görüşmeye açığız...Bu arada ben hemşireyim ve aynı zamanda çalıştığım kurumun işletme sorumlusuyum...
|
Mesaj Tarihi: 08 Oca 2014 Saat 18:59
Mesaj Tarihi: 08 Oca 2014 Saat 19:10
hocam mrb. biz bugün oğluma grip aşısı yaptık. bu aşı bizi parainfluenzadan da koruyacakmı?krup u o yapıyor ya?
|
Mesaj Tarihi: 08 Oca 2014 Saat 19:48
Krup (Akut Larenjit'ten) korumaz.
|
|