Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Alt Dudak Emme

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Uzman Pedagog Nilçin Doyran Bengisu
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=34135
Tarih: 30 Nis 2025 Saat 13:51

Konu: Alt Dudak Emme
Mesajı Yazan: melek uslu
Konu: Alt Dudak Emme
Mesaj Tarihi: 17 Nis 2012 Saat 01:53
Merhaba
Kızım 5 yaşına basacak 4 ay sonra ...Geçtiğimiz yaz tesadüfen farlettik uyurken alt dudağını kapıp emmeye başladı kucağımızda uyurken .Önce çok önemsemedik .Fakat bu iş ciddileşmeye başladı ..Okulda çekilen tüm resimlerinde alt dudak ağzında oyuna daldıgında çizgifilm izlerken heyecanlandığında hep emiyo ya da oynuyor ..Uykudayken periyıdik cok cok seslerle emiyo ..Sanki ağzında emzik var gibi ..Şimdi alt dudağının sol tarafı yara Egzamaya dönmüş durumda  köpek dişlerinin değdiği yer ....Ben kızıma hiç emzik vermedim 2 yaşına kadar da emzirdim çalışmadım .+ yaşında kreşe verdik ..okulunu çok seviyor .h,ç sıkıntımız yok ..babanne bakıyor ..biz turizmciyiz ..eşim otel ben restaurant müdürüyüz ve uzun saaatler çalışıyoruz haftasonları ve sabahları kızımı görüyorum .babamız akşam ları evde oluyor kızım okuldan geldiğinde babanne karşılıyor baba geldiyse gidiyor gelmediyse o uyutuyor..Asya Devamlı olarak babannesinin ona öğretisiyle kardeş isteyen bir çocuk ...bilinçsizce kendi egolarını kızıma yükleyip annen  den kardeş iste sana yapsın öğretileri kızımda saplantı oldu diye düşünmekteyim ..her fırsatta kardeş sormakta bize ...bebeklere bebek olmaya bebek kalmaya çok ilgili ve özentili ......bebekliğiyle ilgili tüm detayları anlattırırp sürekli tekrarlıyo bebek gibi konuşuyo ...bebeklerini emziriyo ..biberon veriyo ..vs hatırladığım tüm detayları yazdım ki bu dudak emme olayı ile ilgisi varmı yokmu size sormak istedim ...Takibinde oldugumuz pedagogumuz var ..1 yıldır gitmiyoruz..gidelimmi geçici birşeymi üzerinde durmayalın duymazdan mı gelelim ..yoksa alt sorun var köküne inmek mi lazım ....bir boşluk özlem eksiklik mnidir? ..
İlginize teşekkür ederim
Sevgiler
Melek Aydın Uslu

-------------
Asya Liva http://lilypie.com">
Yasam Kaynagim
Annemi ve anne olmayi anlama sebebim ben

Cevaplar:
Mesajı Yazan: melek uslu
Mesaj Tarihi: 17 Nis 2012 Saat 01:57
KizBebekPedagoga şu sebeple gittik ..Asya gelişimi önde bir bebekti ...9 aylıkken kendi soyunup giyinmeye başladı 8 aylıkken konuştu ..12 aylıkken şişini bezini çıkarıp yaptı..1.5 yaşında uzun cümleler kurarak konuşuyordu ..neden sonuc ilişkisi gelişmişti..el becerisi çok yüksekti ..biz zorlanmaya başlayınca sakin yatiştirebilmek adına pedagoga gittik bize iyi geldi ....nasıl davranmamız gerektiğini öğrwndik ....
tekrar teşekkürler

-------------
Asya Liva http://lilypie.com">
Yasam Kaynagim
Annemi ve anne olmayi anlama sebebim ben

Mesajı Yazan: Nilçin DoyranBengisu
Mesaj Tarihi: 03 Haz 2012 Saat 21:45
Merhaba,
Tekrar uzmanınızdan yardım almanızı öneririm, hem daha önece kızınızı takip ettiği için hem de aile dinamklerinizi daha iyi bildiği için yardım almanızı öneririm.
Sevgiler

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat