Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

göğüslerinizde süt birikirse ne yapmalısınız

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Doğum sonrası yaşananlar
Forum Tanımlaması: (Doğum sonrası yaşananlar)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=8951
Tarih: 23 Haz 2025 Saat 16:57

Konu: göğüslerinizde süt birikirse ne yapmalısınız
Mesajı Yazan: hilal
Konu: göğüslerinizde süt birikirse ne yapmalısınız
Mesaj Tarihi: 09 Tem 2008 Saat 01:13
Doğumdan sonraki 2.-3. günde göğüslerinizdeki süt artacaktır ve doluluk hissedeceksiniz. Bu dolgunluk hissi genelde 2-3 gün sürer ve göğüslerinizde aşırı gerginlik ve ağrı hissedebilirsiniz.
Bu durumda yapmanız gerekenler:

Bebeğin göğsünüzün ucunu koyu renk kısmıyla beraber ağzının içine alıp almadığını kontrol edin. Sadece meme ucunu alıyorsa göğsü tam boşaltamayabilir.
Bebeğinizi her 1-3 saate bir sık aralıklarla besleyin.
Bebek emmekte zorlanıyorsa emzirmeden önce anne sütü sağılarak göğüsler bir miktar boşaltılabilir böylece göğüs ucu da daha çok belirginleşir.
Emzirmeden önce ağrılı göğsün üzerine ılık kompres, emzirdikten sonra hala dolgunluk ve ağrı varsa soğuk kompres uygulayın.
Bebeğinizi sakin ve stressiz bir ortamda emzirin, rahatlamak için müzik dinlemeyi deneyin. Emzirme aralarını dinlenmeye ayırın.
Eğer yukarıdakileri denedikten sonra halen göğüslerinizdeki şişlik aynıysa, kızarıklık varsa mutlaka doktorunuza danışın.

-------------
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: zeyno18
Mesaj Tarihi: 09 Tem 2008 Saat 23:07
sağol hilalcim çok şükür atlattık o günleri ama gerçekten bir çok annenin başından geçen önemli bir durum yeni emzirmeye başlayacak anneler için önemli  bilgiler ...

-------------
Kader, beyaz kağıda sütle yazılmış yazı
Elindeyse beyazdan, gel de sıyır beyazı.....

Mesajı Yazan: yeşim
Mesaj Tarihi: 10 Tem 2008 Saat 12:00
Anam benimkiler inek memesi gibiydi valla...İkizlerin resimlerinin sayfasında bi bakın taş gibilerdi.Sütyen bile takamadım 2-3 gün...Sonra düzeldi.

-------------
İkizlerim Azra ve Arda

Mesajı Yazan: rüyabebek
Mesaj Tarihi: 10 Tem 2008 Saat 20:39

Orjinalini yazan: yessim yessim Yazdı:

Anam benimkiler inek memesi gibiydi valla...İkizlerin resimlerinin sayfasında bi bakın taş gibilerdi.Sütyen bile takamadım 2-3 gün...Sonra düzeldi.

allah iyiligini versin yeşim çok güldüm valla..

Mesajı Yazan: rüyabebek
Mesaj Tarihi: 10 Tem 2008 Saat 20:39
hilalcim ellerine saglık

Mesajı Yazan: oğuzkağan
Mesaj Tarihi: 11 Tem 2008 Saat 10:48
ClapClapClapClap

-------------
[

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat