Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

11. ay değerlendirme ve kan değerleri

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Testler & Tahliller & Teşhisler
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=43542
Tarih: 19 Oca 2025 Saat 11:22

Konu: 11. ay değerlendirme ve kan değerleri
Mesajı Yazan: bereketim
Konu: 11. ay değerlendirme ve kan değerleri
Mesaj Tarihi: 09 Nis 2014 Saat 23:04
Merhaba Kadir bey,
Size bu sefer Kızımın 11. aylık kontrolü ve ateş sebebi ile yaşadığımız durum hakkında bilgi vermek istedim, önerileriniz nelerdir?

TEST               BULUNAN          BİRİM          REFERANS
               DEĞER                    DEĞER
                                             ( 1-23 aylık )
------------------------------------------------------------------------

Lökosit                   20.2     x10^3/uL   6.0-14.0
Eritrosit                 4.05     x10^6/uL   3.80-5.40
Hemoglobin           10.1     g/dl             10.5-14.5
Hematokrit           31.2     %               32.0-42.0
MCV                      77.1     fl            72.0-88.0
Trombosit           493.0     x10^3/uL     150.0 450.0
CRP                      67.9     mg/L          < 5.0

Öykü: Pazartesi gecesi kulaktan elektronik ölçüm ile ateşimiz 38.5 çıktı.salıaya kadar bu şekilde devam ettim ateşimiz bu aralarda indi çıktı. Ama İştahsızlık ve halzislik+ağlama+tekrar 38.2 de 1 ölçek 5ml calpol verdik. 1 kaç saat sonra düzeldi oyun oynadı keyfi yerine geldi gece 22:00 den sonra tekrar ateşlenmeye başladı gece sadece anne kucağında geçirdi. Sabaha karşı ateşi hafiflemişti ama ateş ve halsizlik arar ara çıkmaya başlamış. Saat 13:00 gibi tekrar ateşi 38.2 ye gelince tekrar aynı doz Calpol vermiş. Kızımızın durumunun kötüye gittiğini düşünerek Üni. hastanesine getirmedik özel bir Dr. gittik bugün 18:00 de.
Genel muayenesi normaldi. İlaç etkisini gösterdiği için.

1.10.ay da boy:70 kilo:8600 baş.43
11.ay Boy: 73.5 Kilo :8370 Baş:43.7 yani kiloda düşüş var size yazmış olduğum ilk maile göre ne dersiniz?
2.Hemogram ve Crp testi için yorumunuz nedir. (Lökosit değerine göre bir mikrop var dedi idrar tahlilinede bakalım, iştahsızlık için gaita tahlilinide bakalım dedi.)
3.İdrar tah. gerek var mi sizce? Enf. varsa hala ateşi devam eder mi? calpol u verelim yoksa ne yapalım?
4.Enf. varsa vücut bunu atabilir mi? illa antibiyotik gerekir mi? tabi idrar tahlili gereli ise ve nitrit.pozitif çıkarsa enf. vardır teşhisiniz var ama ne dersiniz* (hangi antibiyotik ne doz ve kaç gün önerirsiniz yada antibiyotiksiz geçer mi?)
5.İştahsızlıktan demir eksikliği var gibi dedi,
6.ateşimiş 23:00 şimdi 38.1 lerde ateş düşürücü verelim mi?(eller buz gibii vücut yanıyor )

Teşekkrler.vaktınizi aldım. Bekliyoruz merekla, yanıtlarınızı.

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 09 Nis 2014 Saat 23:29
ilave:
ağızda koku yok,dilde pas da
öksürük yok,
acı çekerken ağladığında sadece burnu akıyor, diğer zaman akıntı yok,
dr. miz ilaç vermedi şimdilik, idrar ve gaita sonucuna göre ne olur bilmiyorum....

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 10 Nis 2014 Saat 00:08
Kan tahlilinizde; 11 aylik bir cocuga; "Eriskin" Referans degerleri ile rapor yazan, sahtekar laboratuvari uyarin...
CRP'nin. 2 Referans degeri vardir.
1- kalp dokusu zedelenmelerinde; 0-5 dir.
2- Enfeksiyonlarda; 200 dur.
Maalesef bu sahtekarliklar hep, doktorlarin onerileri ile, doktor-laborant "ikili" cetelesmesinin sonucudur.
Kan sayimindaki; MONO degerine bakin, yuksek ise, "Enfeksiyoz Mononukleoz"dur, sakin antibiyotik vermeyin, dokuntu olma ihtimali cok artar.
SAKIN; Baska tahlil yaptirmayin, sizi oyle bir tezgaha sokacakki, doktor-Laboratuvar ARASINDA MEKIK DOKUYACAKSINIZ..

MONO degerini bana yazin.

Mesaj Tarihi: 10 Nis 2014 Saat 00:18
mo 6.2 (1.7-9.3) %
sanırım budeğilmi* birde moe 1.3 (0.1-0.6)
peki iye değildir değil mi ?
peki hala ateşi düşmedi ne yapalım nasıl bir tedavi izleyelim?
inanırmısınız kızımkucağımda ynıyor siziz vereceğiniz yanıtı bekliyoruz.
çok çok sağolun
mesaji 2 lemiştim özürdilerim

Mesaj Tarihi: 10 Nis 2014 Saat 00:25
lokosit yuksek ama CRP dusuk. (Enfeksiyonlarda ust sinir:200dur) Onlarin kullandigi Referans degeri, Kalp krizlerinde kullanilan "Referans degeri" ... isin namussuzlugunu yapiyorlar..
Sirf denemek icin, Au..tin200 (70ml) gunde:2x1olcek(5ml) baslayin, ertesi gun atesi devam ederse, VIRAL enfeksiyonmus demektir.. Bu sahtekar laboratuvarlardan her sey beklenir.

Mesaj Tarihi: 10 Nis 2014 Saat 00:34
-ilaç taraftarı değilsinizama antibiotik kullanmadan atlatamayız mı?
-kilosu düşmüş ne yapalım, şuanda hiç bir şey yemiyor daha iner gibi değil mi?
-Enfeksiyoz Mononukleoz değilsanırım değil mi?
ateşi düşürmek için kaça kadar bekleyelim ve ateş düşürücü verelim mi? (sabıretmek istiyoruz ama süzüldü prensesim iyice)
-plt değeri 493. xh x10'3/ul (150.-450.) Bu oran lösemi yada başka bir risk taşıyor mu eski maillerde bu tazr bir ifade var ama...

allah razı olsun, kadir bey...

Mesaj Tarihi: 10 Nis 2014 Saat 03:16
Atlatmasina atlatirsinizda, is biraz uzun surer.. Her seyin bir karari vardir...
Enfeksiyoz Mononukleoz degil. Bu durumda, Antibiyotik kullanmaniz iyi olur.
Losemilerde; PLT:degeri. "sifir" olur.. Sizde, kemik iligi uyarilmis, ve PLT artisi var.

Mesaj Tarihi: 10 Nis 2014 Saat 05:08
idrar tahlili yaptırıp size haber vercem inşallah, bakalım ne olacak.

Mesaj Tarihi: 10 Nis 2014 Saat 18:23
Idrardan bir sey cikmayacak gibi... Nitrit degerine bir bakalim...

Mesaj Tarihi: 10 Nis 2014 Saat 21:26
10 nisan 2014 Özel labr. sonucu:
TAM İDRAR TETKİKİ:
RENK: AÇIK SARI
GÖRÜNÜM :BERRAK
TORTU:YOK
YOĞUNLUK:1020 (1010-1030)

KİMYASAL İNCELEME:
REAKSİYON:ASİDİK(6.0) –(4.6-8.0)
PROTEİN: YOK(negatif)
GLUKOZ:YOK(negatif)
KETON:YOK(negatif)
ÜROBİLİNOJEN:NORMAL
BİLİRUBİN:YOK(negatif)
NİTRİT:YOK (negatif)

MİKROSKOPİK İNCELEME:
ERİTROSİT: 1-2 ADET (KADIN:1-2)
LÖKOSİT: 12-15 ADET (KADIN:<10)
EPİTEL: 1-2 ADET (NORMALİ 0-3)

GAİTA TETKİKİ:
PARAZİT ARAMA (DIŞKIDA): YUMURTA-KİST-TROFOZOİT YOK
MAKROSKOPİK İNCELEME:
GÖRÜNÜM:ŞEKİLLİ
RENK:KAHVERENGİ
MİKROSKOPİK İNCELEME:
ERİTROSİT: YOK (KADIN:1-2)
LÖKOSİT:YOK (KADIN:<10)
YAĞ PARTİKÜLLERİ.NORMAL
HAZIM TETKİKİ:NORMAL

Kadir bey, yağmurlu İzmir’den selam ve saygılar,Nasılsınız,
İye diye bugün idrar tetkiki yaptırdık. Görüldüğü gibi, İlk önce sizin önerdiğiniz nitrat değerine baktım ama Negatif
Ama; İdrar kültürünü üremeye aldılar, eğer bir şey yoksa yarın sabah sonuç çıkarmış üreme varsa Cumartesiye,
Labr. Sonuçları Dr. mize gönderdi. Telefonla değerlendirdi. İltihap gözüküyor ama Kültürü bekleyelim dedi. Nasıl yorumlarsınız bu durumu?

Birde şunu fark ettik bütün günümüz labr. geçti kızım çiş yapsın diye ama yaparken ağladığını ve huzursuz olduğunu gördük. İdrarı kokmuyor. Dil de pas hala yok. Ağız kokusu yok. Genelde keyfi i ara ara yerine geliyor gülüp oynuyor ama bütün gün kucakda ve uyku halinde, iştahsızlık hala devam.

Ateşi saat 14.00 gibi 38.8 e gelince zar zor 1 ml calpol verebildik (içiremiyoruz) , sonrasında düştü. Şuan ara ara inip çıkıyor ama bu kadar yüksek değil.

Eğer kültür üreme olursa kesinlikle antibiyotik kullanalım mı? Sizden onay almadan bir şey yapmayı düşünmüyorum.
Bu kızımın 2. İye si.ilkinde nitrit negatif ve karışık üreme olmasına rağmen Zinnat kullanmıştık. Bu sefer neler olur ve ne yapmalıyız.
Kızlarda fazla (şimdilik ikinci) geçirilen iye böbreklerde kalıcı hasar yapar mı?
İştahsızlık var diyede gaita tetkiki istenmişti. Ondada bir şey yok sanırım.Ne dersiniz?
Hemoglobin 10.1      g/dl 10.5-14.5 (11 aylık kız)
değeri düşük ne dersiniz?
Yardımlarınız için, Teşekkkürler

Mesaj Tarihi: 11 Nis 2014 Saat 11:48
Kadir bey tekrar merhaba,
Labr.kültür sonucu için aradım, Üreme olduğunu yarın sonucun çıkacağını söylediler.
4. günümüzdeyiz.Ateşimiz hala 38.. üzerine çıkıyor, aynı tablo devam. Sadece aklıma takılan Nitrit: Negatif olan ve LÖKOSİT: 12-15 ADET KADIN:<10) olan bir değerde üreme olması:(((

Mesaj Tarihi: 12 Nis 2014 Saat 05:53
Kulturde, "ureme" olacak!! O Allahin emri!!! Bu sahtekarlar, disardan bulasma oldugunda bile, bile-bile, sirf, "antibiyogram" parasida alabilmek icin, sanki ureme varmis gibi sahtekarlik YAPARLAR... Sakin o kulturu dikkate almayin, ne urerse uresin; o doktor-laboratuvar; ikili cetesinin tuzagina dusmeyin...
Ilk seferindede, kizinizda; IYE yoktu. Sizi resmen kaziklamislar.. Bu namussuzluk maalesef cok yaygin, Bunlari sikayet edin ve yaptiklari sahtekarliklari yuzlerine vurun.. Goreceksiniz, o namussuz doktor, hemen Laboratuvara kabahati atacak, '-Ben "kultur sonucuna" bakarim-' diyecek... Laboratuvar da. '-Doktor "yanlis degerlendirmis" diyecek-"..
Bunlar tam bir cete halinde calisiyorlar.. Doktor, her onune gelen hastayi Laboratuvara gonderiyor, Laboratuvar da, doktora, "canak" rapor gonderiyor... Ondan sonra da, hasta isi yoksa, pacasini bu "turnikeden" kurtarabilirse kurtarsin... Bunlarin, tumu namussuz ve sahtekar...

Mesaj Tarihi: 13 Nis 2014 Saat 19:56
haklısınız ama son durum itibari ile,
Cumartesi Kiültür sonucu şöyle,
100.000 koloni,
e.coli
K. Sonucu:patojen bakteri ve antibiyograma duyarlı etkili bir sürü grub,Dr. miz
Sulfonamidlar ve Nitrofurantoin lere dikkata alarak,
iğne verecekti, kızımız yaptıtamayız diye;
Bactrim 2x3.5 ml 10 gün,
Calpolü bırakın, Pedifen 3x2.5 ml (calpolu 6 saate bir vermeye başlamıştık çünkü ateş aşırı derecede huzursuz etmeye başlamıştı çok kullanmışsnınız diye Pedifene geçin)3gün devam edin sonra kesin dedi ve,
10 gün sonra 3 gün ara sonra tetkikler tekrarı dedi...
Durum itibari ile huzursuzluğumuz hafifledi, ağlamaklı hal ortadan kaybolmak üzere,
1. Anti verirken en zararsız ve atılımı kolay sözü etti,
2.Calpolu sık kullanmışsınız değiştirelim dedi,
3.Kesinlikle dışarıdan bulaşan mikrop var dedi,
4. Son durum itibari ile nasıl yorumlarsınız.
5. İlaçları kullanmaya başladık, durumu iyi olunca 4-5. günde antib. kessek sorun olur mu?
6. Tedavi gerçekten gereksiz mi?
7. 3 gün muhakkak ateş düşürücü verin dedi, sadece ateşi ve huzursuzluğu olunca verelim diye düşünüyoruz ma ne dersiniz?
8. Dışarıdan üreme olunca bile diye başlayan cümlenizde.... çocuğun huzursuz ve 5-6 gündür devam eden ateşi ne olabilir. Ne dersiniz?

Mesaj Tarihi: 13 Nis 2014 Saat 20:56
Idrarda. IYE YOK.... Size bu sahtekarligin bu sekilde yapilacagini anlatmistim.. Niye dinlemediniz ki!!!
Resmen; "Doktor-Laboratuvar" ikili cetesi tarafindan, tuzaga dusuruldunuz... Bu "ikili" cok namussuz bir isbirligi ile hastalari bu sekilde soyup-sovana ceviriyorlar...
Dogrusu; "NITRIT" (-) olan bir idrarda; 100 000 koloni uretebilmek, cidden sahtekarligin dorugunda olduklarini gosterir...
Bu sahtekarlari bir koseye sikistirin, sahtekarliklarini yuzlerine vurun, hemen kabahati birbirlerine atarlar...
Bu ikili cok namussuz bir ikili bunlardan uzak durun..
Antibiyotigi HEMEN KESIN.... Ben size gunlerdir NE ANLATIYORUM... Bu sahtekarliklarin olacagini ben size soylemedimmi!!

"Disardan ureme" demek, cocuktan degil, etraftan bulasan mikroplar uremis demektir...
Cocugunuz, basit bir viral enfeksiyon geciriyor, kendiliginden duzelecek.

Mesaj Tarihi: 13 Nis 2014 Saat 21:25
Kadir bey,
WBC nin 20 olması,
Mono 6.2 olması
ve 5 gündür devam eden sürekli 38-40 derece devam eden ateş,halsizlik, iştahsızlık ve 8800 den 8300 a düşen kilosu , Ağızda koku yok, dilde pas, ve öksürük burun akıntısı yok birde hakikaten idrar yaparken ağlama ve mızmızlanma gibi etkenler için mikrop mu diyebiliriz...???
Birde size ilk önce yazmıştım ya. ilk İYe teşhisini üni hast. asistanları ve yardımcıı doç.koydu. o dönemde kızımızı takip eden doç.a güvenerek zinnat kullandık 6. ayumızda.
Fakat: 1 Mart da gece uyuyama şikayeti ile üni. hast idrar tahlili ve kültürü yaptırdık ve nitrit ilk gün pozitif çıkmasına rağmen üreme 1000000 koloni e. koli çıktı 3. gün aynı tahlilleri yaptırtık nitrit negatif üreme 100000 koloni çıkmıştı. Tabi ağzımız yandığı için üni den ayrıldık özel bir dr. ye gittik.bu dr. şimdiki dr.tetkiklerde tutarsızlık var dedi ve bu testleri yapan labr. yönlendirdi sonuç da hiç bir şey çıkmadı. yani 1 ay önce bu dr. bizi üni. hast. tahlil sonuçlarına göre engelledi atibkullanmaktankızmgenel durumu iyi idi o dönemde,
ama bu sefer dediğim gibi garip bir dönem bunu değerlendirerek hala aynı değerlendirmeniyi yaparmısınız?

Mesaj Tarihi: 14 Nis 2014 Saat 04:14
Bu laboratuvardan, her turlu,'uc-kagit' beklenir.. kasten WBC yuksekmis gibi bile gosterirler.. En iyisi siz, agizina bakin...Agizda pis bir koku ve dil ustunde kalin bir pas tabaksi yoksa, antibiyotik gerekmiyormus demektir. Idrari; KESINLIKLE, temiz... Cocugunuz; hicbir zaman IYE gecirmedi...Unutmayin: Piyasalardaki sahtekarlari, boyle Doc. ve Prof. lar yetistiriyor...
Benim ikinci ihtisasim; Mikrobiyolojidir... Yapilan en ufak "yamuklugu" anlamakta, ustume yoktur.. Sizi kazikladilar..

Mesaj Tarihi: 14 Nis 2014 Saat 10:00
Kadir hocam,
ateşimiz hala devam ediyor. iştahsızlık da devam ama içi yandığı için kızım sadece su içmek istiyor.
ant.b kessek sorun olmaz değil mi tabii bulaşmalı bir durum varsa ne olabilir?. (geçen hafta pazartesi yani rahatsızlığın başladığı gün altını değiştirirken ellerini gaitaya bulaştırıp ön arka her yere dokunmuş sonrasında suyla yıkanmış bu yapabilir mi?) veya...
Peki dışarıdan bulaşan mikrop derken, gecenlerde mevsim itibari ile papatya çiceği yemiş olabilir (herşeyi ağzına götürme isteği var) gibi etkenler bu kadar enf. nedeni olabilir mi peki?

tam 1 hafta olacak ateş bulguların genel olumsuzluğun başlaması, daha ne kadar daha sürer, ilaçları kessek tekrar başlar mı veya farklı bir belirti olur mu?

Farz edelim dışkıdan bulaşan bir bakteri var eğer antiyib. tam kullanmadan kesersek farklı bir belirti yada olumsuz kötü bir durum gelişir mi?

Üreyen e. coli
koloni 100.000
patojen üreme
WBC:20 .... durumunuda dikkate alıyormusunuz. Bugün nitrit ile olanları tüm yazılarını okudum. hemen y. mersini alıp sabah akşam bu tedaviye başlıyoruz ama ATEŞi ve huzursuzluğu ne yapacağız peki?

Bu sorular, çaresizliğimizden, tekrar çok teşekkür ediyorum samimi görüşleriniz için...

Mesaj Tarihi: 14 Nis 2014 Saat 18:50
Antibiyotigi kesin, zaten 'zararli' olabilecek, bir bakteri YOK... Atesi merak etmeyin, ates ile ilgili makale ve yazilarida okuyun.

Mesaj Tarihi: 14 Nis 2014 Saat 19:16
Kadir bey,
48 saat yani 4 doz antib. sonrası ateş şuan yok.
Durum itibari ile kesiyoruz.
Antib. kestik diye tekrar ateş yükselmesi ve mikrop çok dirençli olmaz değil mi?
(makalelerinizi okuduk ama ateş için genel durumu olumsuz olunca veriyoruz)
Şimdi nelere dikkat edelim.
Çok teşekkürler.

Mesaj Tarihi: 14 Nis 2014 Saat 19:54
IYE; zaten yok... O tahlile kulak asmayin.

Mesaj Tarihi: 14 Nis 2014 Saat 20:34
Çok teşekkürler, her şey için sağolun... Hergün sizi takip ediyoruz ayrıca:)

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat