Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Yüksek kan değerleri,iltihaplı 2 kulak

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Testler & Tahliller & Teşhisler
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=56725
Tarih: 19 Oca 2025 Saat 11:28

Konu: Yüksek kan değerleri,iltihaplı 2 kulak
Mesajı Yazan: sudan çıkmış balık
Konu: Yüksek kan değerleri,iltihaplı 2 kulak
Mesaj Tarihi: 17 Nis 2017 Saat 16:11
Merhaba Doktor Bey
Kızım 4 yaşında 16 kilo 101 cm
6 gün aralıklı yüksek ateş ve su gibi burun akıntımız vardı
Ateş düştü 2 gün kuru öksürükten sonra balgamlı öksürük başladı.3-4 gün de o sürdü.
Dediklerinizi aynen uyguladım. Limonlu bal,cold mix,serum fizyolojik.En son bu cmts akşam yatarken sol kulak ağrımaya başladı.(ilk kulak ağrısı) Ateş ve su gibi olan burun akıntısı yeniden başladı. İlliadin damla başladım. 3 gün devam ettim.Bugün ateş çok yüksek olunca ve kulağı da ağrıyınca doktora götürdüm.Değerler çol yüksek çıktı. 2 kulak iltihaplı,dedi.inatla bactrim yazmadı.Çok eski antibiyotikmiş,bakteriler direnç gösteriyorlarmış.
Aile hekimine gittim,durumu anlattım,sonuçları gösterdim,Bactrim yazdırdım.Ama sonucu size göstermeden başlatmak istemedim.
O da baktı kulağına ve öksürmekten kızarmış,dedi.İltihap demedi.Ama değerler yüksek dedi.Bir de zinco şurup önerdi 4 ay süre ile her gün 1 ölçek.Düşünceniz nedir zinco ile ilgili?
Kan tahlili sonuçlarını da gönderiyorum

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 17 Nis 2017 Saat 16:26
http://i.hizliresim.com/nR93L1.jpg

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 18 Nis 2017 Saat 00:55
Yuksek bir deger YOK!!
Sahtekar laboratuvar, 4 yas cocugun kan degerleri yanina; ERISKIN, "referans Araliklarini" yazinca, boyle
SAHTE bir rapor ortaya cikmis.
Bu sahtekar laboratuvari uyarin, zira simdiki cocuk doktorlari zaten cok CAHIL olduklarindan, bu SAHTE
raporu ciddeye alabilir ve bir cuval ilac yazabilirler..

SAKIN, hicbir ilac kullanmayin. SADECE; Iliadin damla kullanin..

Zinco surup cok gereksiz..  Cocukta bir Cinko eksikligi (Acrodermatitis Enteropathica)mi varmis???

Mesaj Tarihi: 18 Nis 2017 Saat 23:46
Merhaba Kadir Bey.Kızımın yaklaşık 16 gündür süren rahatsızlığında edindiğiniz bilgi ve deneyim ile bana soğukkanlı olma cesaretini kazandırdığınız için size teşekkür ediyorum.Allah bizlere kaldıramayacağımız dertler vermesin.

Kızım bugün ateşlenmedi.En son dün öğleden sonra saat 3’te ateşlenmişti.Burun akıntısı sarı renk olmaya başladı.Dün aile hekimine yazdırttığım Bactrim’i sizin öneriniz ile kullanmadım.Kulaklarına bir kez daha bakmak istediği için bugün yine aile hekimine götürdüm.Sol kulakta bir şey kalmadığını,sağ kulakta hala kızarıklık olduğunu,bunun da öksürmekten kaynaklandığını söyledi.

İlliadin damla,serum fizyolojik,ballı limon uyguluyorum.
2 gece önce yatarken olduğu gibi kulak ağrısı nedeniyle ağlamıyor ama sağ kulağını elletmiyor da.Bazen bizi duymuyor,söylediklerimizi tekrarlattırıyor.Bu geçici bir durum mu?

Bugün sizin uyarınız ile dün gittiğim ülke çapında ün salmış özel hastanenin laboratuarını aradım.Kızımın kan değerlerini erişkin kan değerleri referans alınarak karşılaştırıldığını ,bir kez daha kontrol etmelerini söyledim.Kesinlikle kabul etmediler.Referans değerlerinin 4 yaşa ait olduğunu söylediler.Sistemden kızımın yüksek kan değerlerine bakıp doktorun tavsiyesine uymamın benim yararıma olacağını söylediler.

Bugün kızımın D vitamini sonucunu da aldım.Onu da size gönderiyorum.Laboratuar değerlerine güvenemiyorum,sonuç ile ilgili yorumunuz var mı?

Mesaj Tarihi: 18 Nis 2017 Saat 23:58
http://i.hizliresim.com/ldpW6b.jpg

Mesaj Tarihi: 19 Nis 2017 Saat 03:31
Yeterli ama, 50-100 arasi olmasi daha tercih edilir..
Goruyorsunuz, nasil itiraz ettiklerini!! 
Duzgun rapor verseler, bu kadar cok tahlil yapamayacaklarini biliyorlar..

Mesaj Tarihi: 20 Nis 2017 Saat 21:39
Tekrar merhaba Kadir Bey.Kızımın kulağını kontrol etmesi için her gün aile hekimine götürüyoruz.Sağ kulaktaki kırmızılığın azaldığını,birkaç güne geçeceğini söyledi.
Size sormak istediğim soru da oscillococcinum isimli bir ilaç ile ilgili.Amerika’da yaşayan arkadaşımızın çok sık hasta olan çocuğuna kullandığı ve faydasını gördüğü, bize de önerdiği bir ilaç.İnternetten araştırdığımda Vücut ağrıları, baş ağrısı, ateş, titreme ve yorgunluk gibi grip benzeri semptomlarda etkili diyor.Türkiye’de satışı yok.Tavsiye eder misiniz getirtmek istesek?

Mesaj Tarihi: 20 Nis 2017 Saat 23:42
Tam bir SAHTEKARLIK ILACI!!! 
O arkadasiniza soyleyin, o ilaca verdigi paralari baska yere harcasin...
Insan bir arastirir, OKUR!!!

4. On the bottom shelf you might notice http://www.oscillo.com/ - - FDA has issued warning letters about this before, pointing out that 'these products have not been approved or otherwise authorized by FDA for use in the diagnosis, mitigation, prevention, treatment (including treatment of symptoms), or cure of the H1N1 Flu Virus.' Apparently the manufacturers of Oscillo (and the numerous places that sell it) are just ignoring the FDA.

NOT: "FDA has issued warning letters" acildiktan sonra, "HOME" kismina girin,  ve oradan tekrar ilgili

sayfalara girin..Neler ogreneceksiniz,. neler!!

Mesaj Tarihi: 24 Nis 2017 Saat 00:19
Hayırlı Kandiller Kadir Hocam

Kızım 15 Mayıs 2013 doğumlu.Geçen hafta kulaklarına bakması için götürdüğüm doktor,Haziran ayında getir KKK aşısını yapalım,dedi.Normalde bu aşı 1. Sınıfta yapılıyor.Neden erken yaptığını sorduğumda ise; kreşe gittiği ve hastalıklara da kolay yakalandığı için erken yapabiliriz,cevabını verdi.Yaptır derseniz yaptırayım hocam.

Bir de kızımın kreşteki ilk senesi ve çok sık hasta oldu.Bunların hepsinin de grip vakası olduğunu düşünüyorum.(Bu vakadan bir tanesi influenza idi.)Çok şükür sayenizde antibiyotiksiz,pulmicortsuz,ventolinsiz atlatıyoruz.

Bu eylül ayında verdiğiniz bilgiler doğrultusunda grip aşısını vurdurmayı düşünüyorum. Merak ettiğim ise; bu konu ile ilgili görüştüğüm iki çocuk doktoru da yaptırmamı çok da gerekli görmüyorlar,Zaten çok hasta olarak bağışıklık kazanmış bir kez daha neden aynı mikrobu çocuğa vermek istiyorsunuz gibilerinden konuşup kafamı karıştırıyorlar.Eylül ve Ekim ayında vurdurduktan sonra olabilecek yan etkiler nelerdir hocam?

Mesaj Tarihi: 24 Nis 2017 Saat 19:36
1- UCRET almayacaksa yaptir!!!   Bakalim, gorelim, ne kadar SAMIMI imis!!! Anladin sen onu!!!!
2- Gene ayni samimiyetsizlik... Asi olanlar, DAHA AZ doktora gidiyor da, ondan!!!
Ilk defa Grip asisi olacaklarda, 2 dozda vurulur, %5'inde, 1 gun suren ates ve/veya asi yerinde agri olur.

Zannedersiniz ki, bir tek bunlar Allahin akillisi , sanki halkin alninda; "enayi" yaziyor !!!

Mesaj Tarihi: 01 May 2017 Saat 04:16
Tekrar merhaba Kadir Hocam
Kızımın 16 gün süren öksürük, kulak ve ateş ile ilgili tüm sıkıntıları geçen hafta bitti.Kısaca belirtmeliyim ki antibiyotik kullanmadan sadece dediklerinizi yaptım.Sonra 1 hafta boyunca kreşe gitti.Ancak bu akşam hastalığımız yine karın ağrısı ile başladı ve ateşle devam ediyor. Kusma,ishal,deride döküntü veya kızarıklık yok.Dün başının ağrıdıgini söyledi birkaç kez.Bugün ağrı yoktu. Bu sene 4. keredir hastalık karın ağrısı ile başlayıp inatçı ateşle devam ediyor.(Bunlardan bir tanesi influenza idi.) Karın ağrısı kramp şeklinde oluyor. 
Kızım 4 yaşında 

1. Idrar tahlili yaptıralım mı?      
2. FMF olabilir mi? 
istanbul'da önerebileceginiz çocuk romatoloji doktoru var mı? Kramp şeklindeki karın ağrısı ve ateş bizi çok endişelendiriyor.
Apandisit olmadığını düşünüyorum;çünkü şimdi ateşli bir sekilde uyuyor,apandisit olsa ağrıdan uyuyamazdi. Uyanınca  yine başım ağrıyor derse calpol vericem.

Mesaj Tarihi: 01 May 2017 Saat 20:16
1- Idrar tahlili yaptirin, NITRIT:(-) ise, IYE yok demektir.
2- FMF agrilari daha ziyade, sabah erken saatlerde baslar.

Agiz icine bakin, pis koku ve dil ustunde silme pas tabakasi yoksa, Gripal enfeksiyondur.

Mesaj Tarihi: 01 May 2017 Saat 21:29
Merhaba Kadir Bey
Kızım dün gece neredeyse her saat başı karın ağrısı yüzünden uyandı.Sabah ateşi olduğu ve başı da ağrıdığı için Calpol verdim ancak neredeyse hiç etki etmedi.Ateşi biraz düşse bile kısa bir süre sonra ağrılar ara ara yine başladı.Biz de araştırmalarım sonucu bulduğum Prof.Dr.Özgür Kasapçopur’un muayenehanesine gittik.Özgür Bey kızımı muayene ettikten sonra Cerrahpaşa’da yaptırılmak üzere;

1-     5’li CRP
2-     FMF GEN
3-     BOĞAZ KÜLTÜRÜ testi istedi.

Yarın bunları yaptırıp sonucu size de bildiricem.Yalnız gen testi 1.5 ay sonra çıkıyormuş.

Bu arada dilinin ve nefesinin temiz olduğunu söyledi.Boğazda da beyaz lekeler görmedi.Kulaklar temiz.Eklem yerlerinde şişme yok.idrar testi de dahil tüm sonuçları size de bildiricem

Mesaj Tarihi: 02 May 2017 Saat 12:19
Sonuçları gönderiyorum.idrar ve boğaz kültürünü de çıkınca göndericem.

http://i.hizliresim.com/qbO4Eq.jpg

Mesaj Tarihi: 02 May 2017 Saat 12:46

Bu da idrar tahlili sonucu    http://i.hizliresim.com/4PyLnL.jpg

Daha önce hastalandıginda gittiğim özel hastane labaratuar referans değerleri ile (http://i.hizliresim.com/nR93L1.jpg )Cerrahpaşa'daki labaratuar referans değerleri birbirinden çok farklı olduğu için kafamız karıştı.Hangisini dikkate alacağımızı bilemedik.

Mesaj Tarihi: 02 May 2017 Saat 20:02
1- WBC: 15,3 yuksek bir deger..Muhtemelen, ishal!!
2- Idrar temis...
3- CRP, ayni HILE!!   Kardiak Risk kiti ( veya Referans araliklari) kullanilmis!!!
Bunlarin hepsi hikaye!!

Mesaj Tarihi: 02 May 2017 Saat 21:09
Tekrar Merhaba Kadir Bey
Az önce Özgür Bey’in muayenehanesinden geldik.Bize FMF TANISI koydu ve gen testi çıkana kadar(1.5 ay süre ile) sabah akşam Colchicum-Dispert kullanmamızı söyledi,gen testi çıkınca tekrar görüşelim,dedi.

Bu hap gut hapı değil mi? Yan etkisi olmaz mı?
Siz :1 gün kullanın,ağrı geçerse teşhis doğrudur,diye yazmışsınız bir mesajınızda.
Bizim için de bu geçerli olabilir mi?

Ateşe müdahale etmedim bugün ve ateş düştü ancak ağrı ara ara şiddetli olmak üzere devam ediyor.
Calpolü de ağrı geçsin diye verdim ama geçmedi.(Şu inatçı ağrı olmasa kafamı bir şey bulandırmayacak)
3 günden bu yana daha yeni tuvalete çıktı.Kakası önce katı sarı sonra ishal gibi oldu,bir daha da çıkmadı.
Az önce pilav yedirdim kustu.

PFAPA SENDROMU da olabilir mi?

Mesaj Tarihi: 02 May 2017 Saat 22:32
Deneyin, iyi gelirse, teshis dogrudur..
Dogru, ayni ilac, Gut hastaliginda da kullanilir.

Bana kalirsa, FMF degil, ishal!!!!

PFAPA???? HIc, ama hic alakasi yok.. Bununla ilgili yazdiklarimi okuyun.

Mesaj Tarihi: 04 May 2017 Saat 23:01
Merhaba Kadir Hocam

Sorduğum sorulara değerli zamanınızı ayırıp cevapladığınız için çok teşekkür ediyorum.

Kızımın boğaz kültürü sonucu da çıktı.

https://i.hizliresim.com/z37Eg7.jpg

Özgür Bey’in verdiği Colchicum-Dispert isimli hapı kullanmadık. Bu rahatsızlığın belli bir zaman sonra çıkıp çıkmayacağını bekleyerek görmek istedik.

Kusma bitti,bugün bir kere sulu kaka yaptı,iştahı biraz daha iyi,ara ara karnı ağrıdı ama tuvalete çıkmadı.

Kızım Aralık ayından bu zamana neredeyse 3 haftada bir hastalandı,hiç antibiyotik kullanmadık.Bu sene kreşte ilk senemiz. Bağışıklık sistemi hastalandıkça güçleniyor biliyorum ama kzım çok halsiz düştü. Bunun için önereceğiniz destekleyici bir ilaç var mıdır?

Reflor sadece antibiyotik sonrası ishalde mi kullanılır yoksa normal ishallerde de kullanılabilinir mi?

Mesaj Tarihi: 05 May 2017 Saat 05:32
1- Bogaz kulturu; Temiz... Hastalik yapici bir Bakteri YOK!!. Zaten basindan beri "Bogaz kulturu" gereksizdi.
2- Ishal ve kusma varken, karin agrisini; FMF'e baglamak , dogrusu cok abesle istigaldir..
3- Halsizligi icin, bol Proteinli gidalarla besleyin. Hergun kahvaltida; yumurta, sucuk, pastirma gibi gidalar
verin.. Yemekleri etli olsun.
4- Reflor sadece; yararli bakteriler(Probiyotik bakteriler) ihtiva eder.. Duz ishallerde, ne gibi bir fayda
bekliyorsunuz??

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat