Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kan tahlili?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Testler & Tahliller & Teşhisler
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=46165
Tarih: 19 Oca 2025 Saat 11:33

Konu: Kan tahlili?
Mesajı Yazan: nukusev
Konu: Kan tahlili?
Mesaj Tarihi: 11 Kas 2014 Saat 14:17
Hocam ektedir..bazı degerler yüksek yada düşük degerlendirirseniz sevinirim..42 aylık 17 Kilo erkek 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 11 Kas 2014 Saat 20:59
Gereksiz yere Demir ilaci verilmis, DEMIR ZEHIRLENMESi basliyor...
Hemen, Demir ilacini kesin... SAKIN, bir daha da, "Kan tahlili" yapilmadan ve GEREK OLMADAN, Demir vermeyin..

Mesaj Tarihi: 11 Kas 2014 Saat 21:02
Hocam demir ilacı falan yok hiçbir şey vermedim ben :( ne yapmam lazım..öksürük var diye kan tahlili yapalım dediler o kadar..korkutmayın nolur..ne yapalım? 

Mesaj Tarihi: 11 Kas 2014 Saat 21:18
WBC degeri dusuk, Antibiyotik gerekmez. Hastalik dolayisi ile; susuz kaldi ise, kanin koyulasmasi sonucu bu degerlerde yukselme olabiliyor...
Iyilesince, tekrar bir "Kan sayimi" yaptirin, diger tahliller gerekmez.. Sonucu yazin...

Grip geciriyor, sakin ilac kullanmayin. Sadece: Limonlu bal, Serum fiz ve ColdMix kullanin. Cok sart olmadikca, atesini bile dusurmeyin.

Mesaj Tarihi: 11 Kas 2014 Saat 21:23
Hocam siz öle diyince şuanki durumumu anlatamam cok kötü oldum :( saglık ocagında alındı fakat 2 kere denediler cok aşırı agladı titredi kendini o kadar sıktıki kan cılkmadı şırınga dolmadı yani ilkinde..2.de aynı şekilde oldu.yani bunun bi etkisi varmıdır? Sadece öksürüğü var 1 aydır onun için yapalım dediler..

Mesaj Tarihi: 11 Kas 2014 Saat 22:14
Tabii vardir... Hic kale almayin, bidahada gerekirse, ADAM gibi bir Laboratuvara gidin. ASLA Saglik ocaklarinda bir is yaptirmayin.. Bunlarin verdikleri raporlara bile guvenilmez.. Benim yazdiklarimida unutun, "yanlis alarm"... Laboratuvarin halt etmesi.

Mesaj Tarihi: 11 Kas 2014 Saat 22:35
Allah bin kere razı olsun hocam cok saolun..zaten 3 ay öncede kan alınmıştı o da cok zor olmuştu.hiç durmuyor benim oglum cok sıkıyor kendini aşırı derecede kızarıyorada..sıkıntılı oluyor kan alma durumları bizde..

Tekrar gerekecek bir durum olmaz inşallah..

Mesaj Tarihi: 11 Kas 2014 Saat 22:42
Emin olun; boyle zirt-pirt cocuklardan kan alinmasi tamamen, uc kurus fazladan para tirtiklamak icin yapilan SAHTEKARLIKLARDAN biridr...
Hele Ozel Hasataneler, Aile hekimleri ve Saglik ocaklari, hem bilgisiz, hem kifayetsiz insanlarin elindedir...
Hukumetin; herkeze ucuz Saglik hizmeti goturmesinin temelinde, bu "UCUZ INSANLAR" vardir... Bu ucuz insanlarin yaptigi sahtekarliklar, aslinda halka daha pahaliya malolmaktadir...

Bu kafada israr edildigi surece, durum dahada kotu olacaktir... Bir tek Cerrahi durumlarda, Hastaneler gidin.
Cocuk ,KBB, Cildiye, Noroloji, Gastroenteroliji, VE BILHASSA, Allerji bolumlerinden UZAK DURUN...

Mesaj Tarihi: 11 Kas 2014 Saat 23:28
Anlıyorum hocam.zaten sizinle tanıştıgımızdan beri gitmiyorum cok gerekmedikce..hele ilaç falan Size sormadan okumadan asla vermiyorum.adım bile atmıyorum kısacası sizden cvp gelmeden.cok saolun ne yapsak ödeyemeyiz hakkınızı ancak dua edebiliyoruz bol bol..Rabbim Size daha Cook ömürler versin hep bizimle olun..
Hocam birde ben sizden cvp gelene kadar nette bakındım bu sonuçlara göre "polisitemi " hastalıgı olabiliyormuş..bu durum dahamı farklı oluyor? Biraz bilgilendirebilir misiniz?
Teşekkürler 

Mesaj Tarihi: 12 Kas 2014 Saat 06:38
"Polisitemia Vera", esas ismidir, pek cocuklarda gorulmez, o yuzden bahsetmedim.. Buyuk bir ihtimal ile "Kan alma" teknigindeki hatalardan dolayi boyle bir sonuc aldiniz, bence fazla kafaya takmayin... Demir vememis olmaniz buyuk sans, bu sayede, olabilecek kotu ihtimaller cok azalmis durumda. Bol su icirin.

Mesaj Tarihi: 12 Kas 2014 Saat 09:17
Teşekkürler hocam...fakat ben şimdi 3 ay önceki tahlilinede baktım orda da 13.3 yazıyordu o da özel hastanede yapılmıştı.en fazla 13 mü olmalı hocam?ve yine cok sıkmıştı kendisini...
Bir de bu kan sayımı için illa damardan mı kan alınmalı?  yani parmağını delip falan alınamazmı?  iyileştirdiğinde en azından öyle yaptırsam daha sağlıklı sonuç alma acısında?? 

Mesaj Tarihi: 12 Kas 2014 Saat 17:57
Parmaktan kan alma, eskidendi... VE, butun kan degerleri ayri-ayri bakilirdi. Simdi bilgisayarli makinalar cikti, 20 analizi aninda yapiyor.. Bunun icinde, damardan 1-2ml kan alinmasi gerekiyor.Dogru durust, kan alabilen bir Laboratuvar bulun.

Mesaj Tarihi: 12 Kas 2014 Saat 19:19
Anladım hocam..o dedidiğiniz adam gibi dr hastane laboratuvar bulmakta o kadar zorki nasıl bulucam hiç bilmiyorum :( hocam Son olarak..
1)İyileştiğinde tekrar kan sayımı yaptırmalımıyım sizce yoksa dediğiniz gibi kafama takmıyımmı? ( demir ilacı hiçbir zaman vermediğim için ve polisitemi vera durumuda nadir oldugu için başka herhangi bir ihtimal yok ise yaptırmama gerek yok mudur?) 
2)Ve en Son kaç olmalıdır degeri ( internette farklı degerler var çünkü..(3.5 yaş erkek)) 

Mesaj Tarihi: 12 Kas 2014 Saat 21:04
EGER: Cocugunuzun cildi dikkat cekecek kadar "kizarik" degilse, bosverin.

2yas-5yas; 11.5-13.0 g/dL araliginda olmalidir.

Mesaj Tarihi: 13 Kas 2014 Saat 11:50
Hocam kızarık derken yanakları sadece..yani cok sıcak ortamlarda yada koşup terlediğinde kırmızı oluyor o kadar..Size sormuştum ben 'cutis pilatis ' durumu demiştiniz büyüdüğünde gececek demiştiniz..onun dışında vucudunda herhangi bir kızarıklık yok..Tekrar resmini cektim 

Mesaj Tarihi: 14 Kas 2014 Saat 02:16
" Cutis Pilaris" , pilatis degil....
Bir seyi yok, kurcalamayin VE, KIM VERIRSE VERSIN, asla Demir ilaci kullanmayin.

Mesaj Tarihi: 15 Kas 2014 Saat 11:40
Hocam cok teşekkürler.... yok hocam kullanmadım hiç kullanmam da...Cok saolun...Saglıcakla kalın

Mesajı Yazan: spancm
Mesaj Tarihi: 16 Kas 2014 Saat 00:01
Hocam benim oglumun yuzu de demir ilaci (ferro sanol ) kullanirken boyle olmustu..hgb 14 cikmisti biraktik ilaci hemen..demir yuksekligiyle alakali bir durum mudur acaba merak ettim?

Mesaj Tarihi: 16 Kas 2014 Saat 05:11
Evet... Bilhassa, Saglik Bakanligi bu "kafada" israr ettikce, bakin basi ilerde; nasil belalara girecek... VE, kac cocuk bu islerden zarar gorecek.
Tabii; "Hemochromatosis" teshisi konmasi YASAKLANMAZSA!!!!

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat