Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kaka sorunu

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Tuvalet Eğitimi
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=23319
Tarih: 25 Şub 2025 Saat 18:40

Konu: kaka sorunu
Mesajı Yazan: berra
Konu: kaka sorunu
Mesaj Tarihi: 11 Nis 2010 Saat 22:50

Merhabalar Özlem Hanım.berra 31 aylık.bir haftadır oturak yardımıyla wc eğitimine başladım...çişimizde hiç bir sorun yaşamıyoruz.hatta ben çişin varmı diye sormuyorum bile.o kendisi anne çişim geldi diyor.hiç kaçamağımızda olmadı şimdiye kadar.ama kakamızda sorun yaşıyoruz.sadece 2. günü farkında olmadan oturağa kakasını yaptı ve farkedince yarım bırakıp kalktı.her gün düzenli kakasını yapıyor fakat oturağına değil.kakası gelince anne yoruldum kucağına al diyor yada odanın etrafında acı acı bağırarak dolaşıyor.en sonunda çömelip olduğu yere yapıyor.onda bile korkuyla anne değiştir diyor...konuşarak çözmeye çalışıyorum.normal birşey olduğunu yaparsa çok sevineceğimi hediye alacağımı söylüyorum.bi daha geldiğinde oturağa yapması gerektiğini söylüyorum."tamam annecim sen merak etme yaparım ben" diyorWinkama sonuç aynı...

birde dışarıya çıktığımızda tuvaleti gelince söylemesini belirtiyorum ama yinede bez bağlıyorum.dışarda tuvaletini tutuyor 5 saatte olsa yapmadan eve geliyor ve evde yapıyor.(oturakla alışmaya başlamasını hiç istemedim ama evde tuvaletimiz klozet değil.daha zor olur diye düşündüm.)ne yapabilir nasıl bir yol izleyebilirim.yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim...

-------------
http://lilypie.com">

Cevaplar:
Mesajı Yazan: özlemmestçioğlu
Mesaj Tarihi: 12 Nis 2010 Saat 16:41
oturm pozisyonu çocuklar için sıkıntı verici oluyor ve çişe göre kaka yaparken süre daha da uzuyor. bazı çocuklar oturağı hiç sevemiyor ve kaklarını yapmakta güçlük çekiyorlar . zorlayıcı olmayın ve her oturağa yaptığında ödüllendirin. oturakta onunla aynı hizada oturun, bir şeyler anlatın. kakalara güle güle diyeceğinizi söyleyin

-------------
özlem

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat