hocam merhaba;23 aylık bır oglum var.cok ıyı kalplı cok merhametlı cok sevecen bır cocuk.durup durup oper mesela cevresındekılerı.hocam 4 yasında bır yegenım var cok yakınız vaktını hep onunla gecırıyor onu cok sevıyor.o ıse ogluma karsı asırı agresıf sınırlı davranıyor bunu engellemeye calıstık yanı yegenımlede vakıt gecırmeye ona nasıl davranıyorsak yegenımede o sekılde davrandık.bazı seylerı gormezden gelmeye calıstık oglum zarar goruyor olsa dahı ama nafıle.cok kotu davranıyor bızımkı onu eve cagırıyor oynuyorlar bı sure sonra yegenım yıne ıtıp kakmaya baslıyor bızımkı ıse butun bunlara karsı gıdıp onu opuyor sarılıyor.yegenım yalanda soyluyor evde bısı olsa utku yaptı dıyor.kısacası oglumda bu tahrıkler sonucu vurmaya basladı ılk once vuruyor sonra gelıp opuyor.onun gıbı yerlere yatıp aglamaya basladı.uzum uzume baka baka hesabı oglum ılerde yalanda soylemeye baslıycak dıye korkuyorum.ona karsı koyamadıgı gucunun yetmedıgı zamablarda ıse hırsını bızden alıyor.ozellıkle babasını kullanıyor.yemek saatınde babasına kosuyor babasını gordugunde yapmadıgı mızmızlıkları yaramazlıkları yapmaya ve bagarmaya baslıyor.gecelerı ıse uykusundan bagırarak uyanıyor sarılıyorum opuyorum ama benı ıstemıyor babasınıda ıstemıyor oyle yatakta bas bas aglıyor.dıslerının gıcırdatması ıse cabası benı uykumdan uyandıracak seslılıklte dıslerını acaıp gıcırdatıyor.hocam oglum gelısımıde gerıde.henuz renklerı hayvanları tam tanımıyor.masal anlatmamı kıtap okumamı resımlere bakmamızı hıcbırını ıstemıyor dalga gecıp kacıyor.oyuncaklarlada oynamıyor.tek ısı cekmecelerı karıstırmak dolapları bosaltmak babasının alet takımını kurcalamak.esyaları kırmak dokmek.anne acınnı atınnı su taam kendı adını ıkı gundur soylemeye basladı,bırde neee efendım yerıne neee dıyor sadece.buda yegenımın eserı.agzını burnunu kulaklarını ayaklarını gostermıyor.ama ayakkabılarını gıyelım kumandayı verırmısın hadı bezını getır altını degıselım bunları anlıyor.bıraz ınatcı bılıyoda soylemekmı ıstemıyor yoksa gercekten bılmıyormu merak edıyorum.fızıksel olarakta takıpte ve gelısımı durdu.subattan berı uzamıyor.butun bunlar psıkolojısının bozuk oldugundan mı kaynaklanıyor.ne yapabılırım?
|