eşinizle arkadaşmısınız
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Evlilik & İlişki
Forum Tanımlaması: (Evlilik & İlişki)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=9386
Tarih: 18 Oca 2025 Saat 13:11
Konu: eşinizle arkadaşmısınız
Mesajı Yazan: hilal
Konu: eşinizle arkadaşmısınız
Mesaj Tarihi: 10 Ağu 2008 Saat 12:45
Bir kadın eşiyle arkadaş olabilir mi, bunu hiç düşündünüz mü?
Yapılan bir araştırmaya göre Amerikalı erkekler en yakın arkadaşlarının eşleri olduğunu söylüyor. Onlar, en gizli duygu ve düşüncelerini eşleriyle paylaşıyor, başları sıkıştığında yine onlara koşuyor. Peki ya kadınlar bu konuda aynı fikirde mi?
Elbette kadınlar bu konuda erkeklerle aynı fikirde değil. Siz en yakın kız arkadaşınızla yaptığınız uzun telefon konuşmalarını, yeni açılan alışveriş merkezindeki mağazaları konu alan sohbetleri eşinizle de yapabilir misiniz? Tabii ki hayır! Çünkü bu onunla asla aynı olmayacaktır. İkili ilişkilerde sınırlar en baştan çizilmiştir ve onları korumak gerekir.
Zaten arkadaşlık aşkla uyuşamaz. Çoğu zaman çift, arkadaşlığı ayrılık merasimine saklar ve iki taraf da birbirine arkadaş kalma sözü vererek ayrılır. Tabii ki bu söz karşılıklı olarak en baştan unutulacağı bilinerek verilmiş bir sözdür. Özellikle kadınlar 'Biz gerçekten arkadaşız, o benim en iyi arkadaşım' dediklerinde aslında tutku ve erotizmi bitmiş ilişkilerinden kaçmakta olduklarının farkına bile varmazlar. Artık baştan çıkarma, tartışma, barışma, bakışma ve sessizlikte tansiyon ve şefkat bitmiştir. Duygusal gel-gitler yerini bir göl kadar durgun olan arkadaşlığa bırakmıştır. Peki gerçekten bir kadın eşiyle arkadaş olamaz mı?
Uzmanlar "hayır" diyor
Evlilik danışmanları bunun pek mümkün olmadığını savunuyorlar. Çünkü aşkı paylaşan insanlar birbirlerine daha yakındırlar. Ve dostluk bu yakınlığı kaldırmayabilir. Aynı zamanda arkadaşlık, erotizmi sulandıran bir unsurdur. Demokratik ve yatay eksenli dinamiklere sahiptir; karşılıklı saygıya ve güvene dayanır. Yani erotizmin tam tersidir. O ise dikey dinamiklere, efendi-köle ilişkisine, dengesi sürekli değişen güç savaşlarına dayanır.
Erotizm, sürekli baştan çıkarmadır. Karşınızda sizin için hep hazır olan biri varsa onunla oyun oynamaya devam etmek istemezsiniz öyle değil mi? Arkadaşlık ise onun orada olduğunu bilmek ve kendini güvende hissetmektir. İşte bu iki boyut birbiriyle asla uyuşmaz.
Samimi iletişim!
Erkeklerin sözünü ettiği arkadaşlık kavramı ise bundan farklıdır, bu 'hayat arkadaşı' olmakla ilgilidir; iyi temellendirilmiş evliliklerde kadınların spontan olarak erkeklere sunduğu ve onların da içgüdüsel olarak kabul ettiği 'samimiyet'tir. Bu içtenlik dış dünyaya kapalı olmalıdır. Bu nedenle bir çift arasındaki samimiyet ortamına giren bir üçüncü, onları asla anlayamaz, bu ona son derece tuhaf ve mantıksız gelir. Bu içtenlik bedensel ve sözel mesajlardan oluşur. Öpücükler, sarılmalar ve bakışlar göze görünür ya da şifreli olabilir ve sadece partner için anlamlıdır.
Bunlar, tarafların birbirine arzu dolu ve güven verici mesajlar yollamasını sağlar. Sözcükler de bu özel iletişim dilinin bir parçasıdır. O banal ve komik cümleler çiftin kendi arasında dış dünyaya karşı sağlam ve sevgi dolu bir bağ oluşturmasını sağlar.
İletişim, çift arasındaki birlik ve bütünlüğün güçlenmesini sağlayan en önemli etmendir.
Bir çifti iyi yapan şey: Mizah
Sanıldığının aksine, iyi iletişim, gündelik hayattaki konuşma diliyle sağlanır. Aile hakkında tartışmak, ilginç bir film üstüne yorum yapmak ya da ortak bir arkadaşı çekiştirmek çifti yakınlaştırır. Bir çifti samimi kılan bir diğer unsur da mizahtır. Birlikte çocuklar gibi gülebilmek, her şeyi fazla ciddiye almayı bırakarak hayatla dalga geçmeyi bilmek, ilişkinin iyi yürümesi için önemlidir. Sonuç olarak partnerinizi yalnızca arkadaşınız gibi görerek onu küçümsemeyin çünkü o bundan çok daha fazlasını hak ediyor.
------------- Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: şevvalim
Mesaj Tarihi: 10 Ağu 2008 Saat 12:55
ellerıne saglık canım.
------------- http://lilypie.com">
|
Mesajı Yazan: mine
Mesaj Tarihi: 10 Ağu 2008 Saat 13:20
arkadaşım dostum sırdaşım sevgilim herşeyimdir eşim benim teşekkürler güzel paylaşım için
------------- <a href="http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&title=program-icin-mail-atalim-arkadaslar-lutfen">http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&tit
|
Mesaj Tarihi: 10 Ağu 2008 Saat 17:26
benimde eşim benim arkadaşım dostum,beni herzaman dinleyen anlamay çalışan eşsiz biri ,onu çok seviyorum
------------- Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
|
Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 10 Ağu 2008 Saat 17:30
benim eşim adece arkadaşım değil herşeyim
|
Mesajı Yazan: *naz*
Mesaj Tarihi: 10 Ağu 2008 Saat 18:05
aaaaahhh ahhhhhhhhh
------------- kalbi acıtan her ne varsa;
sen hepsinden birazsın işte...
|
Mesajı Yazan: Elif Hansa
Mesaj Tarihi: 10 Ağu 2008 Saat 18:16
askin mi depresti annesiim
gelince soyle bi guzel sariliverin de hasretiniz gitsin bari
|
Mesajı Yazan: zeynep
Mesaj Tarihi: 11 Ağu 2008 Saat 17:50
aşkım benim herşeyim.Allah sevdiklerimizi başımızdan eksik etmesin
|
Mesajı Yazan: küçük kanaryam
Mesaj Tarihi: 11 Ağu 2008 Saat 18:00
canım benim o bitanecik dert ortağım sevinç kaynağım herşeyim benim
ben eşimle herşeyimi paylaşırım bazen şakasına kızar bile git kızlarla paylaş der herşeyi anlatma der
------------- Kilometrelerce uzaklıklara gizlenmiş olsada dostluğumuz aynı gökyüzünü paylaştığımız sürece dostuz!
zeynepim ve pınarım iki gerçek dostlarım...
|
Mesajı Yazan: oğuzkağan
Mesaj Tarihi: 12 Ağu 2008 Saat 14:17
Mesaj Tarihi: 13 Ağu 2008 Saat 00:52
Mesajı Yazan: küçük kanaryam
Mesaj Tarihi: 13 Ağu 2008 Saat 10:47
------------- Kilometrelerce uzaklıklara gizlenmiş olsada dostluğumuz aynı gökyüzünü paylaştığımız sürece dostuz!
zeynepim ve pınarım iki gerçek dostlarım...
|
Mesajı Yazan: ilal
Mesaj Tarihi: 15 Ağu 2008 Saat 15:20
zaten bir insan herşeyiniz olabildiği zaman yaşamı paylaştığınız kişi olmazmı? benimde eşim herşeyim...
------------- Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.
|
Mesajı Yazan: meral_87
Mesaj Tarihi: 15 Ağu 2008 Saat 18:31
gerçek bir paylaşım ellerine sağlık
|
Mesajı Yazan: belma
Mesaj Tarihi: 19 Ağu 2008 Saat 13:41
14 yıldır hayatı iyisiyle kötüsüyle ,inişiyle çıkışıyla, sevinciyle üzüntüsüyle paylaşıyoruz.Adına siz ne derseniz deyin ister aşk ister arkadaşlık ama benim için o benim diğer parçam.Allah bereber elele yaşlanabilmeyi nasip etsin inşallah.Onun o pamuk halini görmeyi çok ama çok istiyorum
------------- Kamil insan toprak tutsa altın olur,eksik insan altın tutsa toprak olur.
|
Mesajı Yazan: bernad
Mesaj Tarihi: 20 Ağu 2008 Saat 22:59
Evlenmeden önce en iyi arkadaşımın eşim olacağını düşünürdüm. hatta eşime de sormuştum bu soruyu o da tabii ki bizim uzun ve güzel sohbetlerimiz olacak ben seninle konuşmayı seviyorum demişti. Ki evlilik öncesinde çok güler gezerdik onunla vakit geçirmeye bayılırdım ve evet onunla bu yüzden evlendim. en yakın arkadaşım asla evlenmeyi düşünmeyen benim evleneceğim kararımı öğrendiğinde şoka girmişti noldu da değiştin diye ben de onunla vakit geçirmeyi çok seviyorum onunla eğleniyorum onunla konuşmayı seviyorum demiştim çünkü biliyorum ki yaşlandığımda konuşabileceğim birine ihtiyacım var. Ne olursa olsun bana göre iletişim paylaşmak beraber vakit geçirmekten zevk almak çok önemli.
Ama noldu?
Evlendik ve kocam Al bundy oldu pek konuşmaz çoğunlukla iştedir evde de ya tv ye bakar ya biraz nette takılır .Çok çalıştığı için de hep yorgundur. Onu sevmiyor muyum evet seviyorum peki bu duruma üzülmüyor muyum tabii ki çok üzülüyorum. Fakat bu benim sorunum. İnsanları değiştirmeniz mümkün değil buna kesin inanıyorum değiş dememle konuşmakla yalnızca dırdırcı olabilirim gözünde o kadar çok veto edildim ki artık bişey talep etmiyorum.Amaa kendimi değiştirebilirim ve bir etki tepki doğar. Şu an bunun için çabalıyorum bunu yapmak kolay değil biliyorum.Fakat başarmak da istiyorum çünkü buna değiceğini düşünüyorum.
|
Mesaj Tarihi: 20 Ağu 2008 Saat 23:08
Mesaj Tarihi: 20 Ağu 2008 Saat 23:08
senacım Yazdı:
14 yıldır hayatı iyisiyle kötüsüyle ,inişiyle çıkışıyla, sevinciyle üzüntüsüyle paylaşıyoruz.Adına siz ne derseniz deyin ister aşk ister arkadaşlık ama benim için o benim diğer parçam.Allah bereber elele yaşlanabilmeyi nasip etsin inşallah.Onun o pamuk halini görmeyi çok ama çok istiyorum | canım benim yine döktürmüşsün,umarım hepimiz görürüz kocişlerimizin pamuk halini
|
Mesaj Tarihi: 20 Ağu 2008 Saat 23:19
Evet al bundynin karısı gibi olmak istemem asla
Mutlaka her ev de benzer sorunlar vardır ama yalnız olmak evliliği bir kişi yaşamak zor bişey
Tabii bir de paylaşamamak hayatı
Ölüp gitcez sonuçda kendim için böyle bir hayat düşünmemiştim fazla hayal kurmuşum anlaşılan
|
Mesaj Tarihi: 20 Ağu 2008 Saat 23:23
umarım ,hayatın her zaman istediğin gibi şekillenir
|
Mesaj Tarihi: 20 Ağu 2008 Saat 23:40
Teşekkür ederim herkese mutlu huzurlu ve aşk dolu bir hayat dilerim ozaman bende:)
|
Mesajı Yazan: zeyno18
Mesaj Tarihi: 29 Ağu 2008 Saat 13:34
öyleyse ne diyoruuuuz hepinizin mutluluğunu Allah bozmasıııın
sağol hilalcim paylaşımın için
------------- Kader, beyaz kağıda sütle yazılmış yazı
Elindeyse beyazdan, gel de sıyır beyazı.....
|
Mesajı Yazan: yasemin
Mesaj Tarihi: 05 Eyl 2009 Saat 22:45
hilal ne yapiyon bu sayyfalarda
-------------
|
Mesaj Tarihi: 05 Eyl 2009 Saat 23:00
geçmişi yad ediyom
|
Mesajı Yazan: vildan
Mesaj Tarihi: 05 Eyl 2009 Saat 23:56
çok güzel bir yazıymış eline sağlık hilal benim şu aralar en yakın arkadaşım eşim eski arkadaşlarımla görüşemez olduk daha komşulukda kuramadım sağolsun hep destek ama bazen azıcık sus dediğide olmuyor değil biraz daha katlanacak ne yapim
kucağımda olacağın günü sabırsızlıkla,
kocaman bir özlemle,
sonsuz bir mutlulukla bekliyorum :)
|
Mesajı Yazan: nurten...
Mesaj Tarihi: 11 Eyl 2009 Saat 00:51
ben eşimle tanıştığım ilk günlerden itibaren başladı dostluğumuz sırdaşlığımız
ama sohpet olayına gelince o çok az konuşur genelde ben konuştutururm ama asla beni susturmaz dinler
neyse benimde aşkım depreşti
------------- KOLLARIMDA İKİ MELEK:)
|
Mesajı Yazan: focus
Mesaj Tarihi: 11 Eyl 2009 Saat 00:54
Mesajı Yazan: edam
Mesaj Tarihi: 11 Eyl 2009 Saat 00:55
eşim benim herşeyim, hayat onunla anlamlı ,
sağol hilalcim paylaşım için...
------------- http://www.glitterfy.com/">
........CANIM YAVRULARIM......
|
Mesajı Yazan: münevver
Mesaj Tarihi: 11 Eyl 2009 Saat 10:17
Mesajı Yazan: durukuşum
Mesaj Tarihi: 11 Eyl 2009 Saat 15:41
ben de çok şanslı olduğumu düşünüyorum,eşim birtanedir.
dertleşiriz,konuşuruz,bazen dedikodu yaparız
iyiki tanıdım iyiki evlendim onunla.hayatta aldığım en doğru karar o benim için...
------------- hoşgeldin ipek tenli kızım hayatımıza!!!
|
Mesajı Yazan: Esra
Mesaj Tarihi: 11 Eyl 2009 Saat 17:03
ben 20 yaşında onunla nefes almaya başladım....diğer yarım eşim...diğer yarım çocuklarım....arkamdaki duvar..sırdaşım,dert ortağım,kavgam,sevincim,mutuluğum,gözyaşım,yanımdayken bile özlemim....o benim herşeyim...biz beraber büyüdük..iyiyi kötüyü hep beraber gördük....Allah kimsenin eşini başından eksik etmesin...ALLAH KİMSENİN EVİNİN HUZURUNU BOZMASIN.....
------------- http://www.glitterfy.com/"> BİN SENE OKUSAM...NE BİLİYORSUN DİYE SORSALAR..SADECE....HADDİMİ...DERİM..!!!!
|
Mesajı Yazan: *naz*
Mesaj Tarihi: 11 Eyl 2009 Saat 20:45
amin canımne kadar ters düşse de fikirlerimiz,istemem onsuz büyütmeyi yavrumu..
------------- kalbi acıtan her ne varsa;
sen hepsinden birazsın işte...
|
Mesajı Yazan: ARCA
Mesaj Tarihi: 25 Eyl 2009 Saat 15:41
eşim benim ilk başta tek dostum arkadaşım oldu dert ortağı oldu bana evlenmeden önce ve çok şükür evlendikten sonrada bu durumumuz hiç değişmedi. Evlendikten sonrada biz heryere beraber giden herşeyi beraber paylaşan bir çift olduk.
------------- http://www.glitterfy.com/">
|
Mesajı Yazan: bertobat
Mesaj Tarihi: 08 Mar 2010 Saat 20:04
eşim benim herşeyim dostum sırdaşım arkadaşım..........göbişlim.......... keltoşum........ aklınıza ne gelirse.
|
Mesajı Yazan: BiRuMuT
Mesaj Tarihi: 24 Eyl 2011 Saat 21:29
Sadece arkadasim degil, anam babam bacim abim dostum arkadasim can yoldasim hayat arkadasim es ruhum herseyimdir o benim. Yoksa neden bir ömürü onunla paylasmak isteyim ki?
------------- aNNe oLmak ? ..
|
Mesajı Yazan: SELİN2
Mesaj Tarihi: 24 Eyl 2011 Saat 21:30
vayy vayyy allah muhabbetlerımızı artırsın ınşşşşşşşşşşşş
-------------
|
Mesajı Yazan: sümeyye2
Mesaj Tarihi: 25 Eyl 2011 Saat 09:56
paylaşımın için teşekkürler arkadaşım ...
|
Mesajı Yazan: y_bal
Mesaj Tarihi: 10 Ara 2011 Saat 12:22
güzel bi paylaşım ellerine sağlık hilalim ben biraz geriden geldiğim için anca gördüm bi kaç sene sonra eşle arkadaş olma hususuda tartışılır bi konu eşiyle arkadaş olan sevgili arkadaşlarımaAllah muhabbetinizi arttırsın daha iyi etsin inş.diyorum ama ben arkdaş olabilirmiyim acaba eşimle ???
|
Mesajı Yazan: kübRAbia
Mesaj Tarihi: 11 Ara 2011 Saat 01:29
yazdıklarınızı okuyunca o kadar hüzünlendim ve içim acıdı ki
|
Mesaj Tarihi: 12 Ara 2011 Saat 10:19
fatma yıldırım Yazdı:
yazdıklarınızı okuyunca o kadar hüzünlendim ve içim acıdı ki | hayırdır neden kii
|
Mesaj Tarihi: 13 Ara 2011 Saat 19:44
öyle işte,eşimle hiçbir zaman arkadaş olamayacağımı biliyorum,ondan belkide
|
Mesaj Tarihi: 14 Ara 2011 Saat 10:06
üzme benii
|
Mesajı Yazan: haydibebek
Mesaj Tarihi: 14 Ara 2011 Saat 10:09
BİZ EŞİMLE KARDEŞ OLDUK
KARI KOCALIKLA ALAKAMIZ KALMADI,ABİ KARDEŞİ GİBİYİZ...
|
Mesajı Yazan: ogrtm
Mesaj Tarihi: 14 Ara 2011 Saat 10:27
arkadas demek karşılıksız sevgi, sır paylaşma demektir.evet eşimle arkadaşım:)
abi kardeş biraz enteresan geldi bana:)
|
Mesaj Tarihi: 14 Ara 2011 Saat 10:28
iş yoğunluğundan sanırım
|
Mesaj Tarihi: 14 Ara 2011 Saat 10:32
kızım hala bizim odada yatıyor eşim de salonda yatıyor.
|
Mesajı Yazan: clementine
Mesaj Tarihi: 14 Ara 2011 Saat 10:37
eşim benim herşeyim, arkadaşım dostum tek sırdaşım diyebilirim
|
Mesaj Tarihi: 14 Ara 2011 Saat 10:37
haydibebek Yazdı:
kızım hala bizim odada yatıyor eşim de salonda yatıyor. |
ben de mi öyle olucam yoksa canım ileri de:)
|
Mesaj Tarihi: 14 Ara 2011 Saat 18:12
biz de kübramla yatıyoruz karyolada,eşim oturma odasında kanepede,kübra sabaha kadar emiyor çünkü,emerek uyuyo
|
Mesaj Tarihi: 14 Ara 2011 Saat 18:13
Mesaj Tarihi: 15 Ara 2011 Saat 00:11
cnm senin durumunu iyi görmüyorum yani hep çok üzgünsün paylaşmak ister misin biraz...kaç yaşındasın kaç yıldır evlisin ama çok mutsuzsun sen belli...üzülüyorum sana...eşinden şiddet mi görüyorsun yoksa..
|
Mesaj Tarihi: 15 Ara 2011 Saat 09:11
yok canım daha neler sanmam ...
|
Mesaj Tarihi: 15 Ara 2011 Saat 09:33
arkadaşlar bana gidip diğer oda da eşimle ayrı yatmak imkansız gibi geliyor nedense yaa.bakaım göricez ileride:)
|
Mesaj Tarihi: 15 Ara 2011 Saat 10:25
ilgin için çok teşekkürler canım,
|
Mesaj Tarihi: 15 Ara 2011 Saat 14:23
fatma yıldırım Yazdı:
ilgin için çok teşekkürler canım, |
insan bazen omuzunda ağlayacağı birine ihtiyaç duyuyor ve o kadar arkadaşının içinde yalnız kalabiliyor,paylaşamayabiliyor herşeyi,o yüzden dedim,her zaman dinleyebilirim yardımcı olmaya çalışırım...
|
Mesajı Yazan: demet25
Mesaj Tarihi: 16 Ara 2011 Saat 13:07
ben herşeyimi anlatırım eşime sırdaşım dostumdur o benim ondan başka arkadaşım da yok zaten ama o bana anlatmaz bi sıkıntısı olduğunda çok üzülürüm çok nadir laf alırım ağzından o da benimle paylaşsın isterim
|
Mesaj Tarihi: 16 Ara 2011 Saat 13:54
seni üzmemek içindir belki canımm ...
|
Mesaj Tarihi: 17 Ara 2011 Saat 01:15
haydibebek Yazdı:
fatma yıldırım Yazdı:
ilgin için çok teşekkürler canım, |
insan bazen omuzunda ağlayacağı birine ihtiyaç duyuyor ve o kadar arkadaşının içinde yalnız kalabiliyor,paylaşamayabiliyor herşeyi,o yüzden dedim,her zaman dinleyebilirim yardımcı olmaya çalışırım... |
çok teşekkürler canım
|
Mesajı Yazan: bayandan
Mesaj Tarihi: 27 Kas 2013 Saat 16:10
Hem arkadaş , hem dost, hem yar, hem yaren.
Bence böyle olmalı.
Eş en iyi dostun da olmalı en iyi arkadaşın da .
------------- Bayandan
|
|