Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Egzama

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Alerji & Cilt & Saç
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29076
Tarih: 16 Kas 2025 Saat 22:49

Konu: Egzama
Mesajı Yazan: aysegnc
Konu: Egzama
Mesaj Tarihi: 27 Şub 2011 Saat 00:33
Sayın hocam 5ay 10 günlük kızım var ve cildinde egzama var ağırlıklı olarak yanaklarında boynunun sağ ve sol kısmında göğsünde ve dirseklerinin iç kısmında. Doktorlar egzama ve mantar diyorlar hipokort verdi doktor sonradan doktor değiştirdik o hipokortun daha az zarar verenini Advantan verdi onu kullanıyorduk. Kendi doktorumuzun hafta sonu çalışmadıgı için acil başka bir doktora götürmüştük oda Advantan çok ağır dedi travazol verdi. Bütün bunlar kafamızı karıştırdı bizde kızımızı cildiye doktoruna götürdük oda Avene'nin Cicalfate kremiyle Hipokortu karıştırarak sürmemizi söyledi bu defada yaraları dahada azdı ve yayıldı. Şimdi sadece travazol kullanıyorum nemlendirici olarakta Basiscreme. Bütün bu kremlerin içeriğinde kortizon olduğu için kullanmak istemiyorum kullanmayınca da cildi tekrarlıyor mecburen kullanmak zorunda kalıyorum. Boynundaki yaralar kızarıyor ve sarı su akıyor yüzündekide kızarıyor ve kuruyor. Ne kullanıcağımı şaşırmış durumdayım lütfen yardım edin.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 28 Şub 2011 Saat 12:36
Bizde, bilhassa halk arasında her türlü cilt hastalığına "egzema" derler... Bu isim altında bir sürü cilt hastalığı vardır.. Sedefe bile egzema diyenleri biliyorum.. Görmeden bir teşhiste bulunmam zor.. Ama bildiğimiz bir şey var, eğer "Atopik egzema" olsa idi, "Hipocort" ile bile düzelirdi... Sizdeki bana kalırsa, farklı bir durum.. Resim gönderebilirmisiniz...

Mesaj Tarihi: 28 Şub 2011 Saat 21:27
Hocam resimleri buradan ekleyemedim mail gönderdim teşekkürler.
Travazolu 5 gün kullanıyorum geçiyor 2-3 gün sonra tekrarlıyor.

Mesaj Tarihi: 01 Mar 2011 Saat 10:16
Sıcak tuttuğunuzdan olabilir. Ortam ve giysileri, "başını terletmeyecek" kadar olsun..

Mesaj Tarihi: 01 Mar 2011 Saat 15:17
hocam çok giydirmiyorum terletmiyorum ama genede oluyor. kortizonsuz tedavi mümkünmü acaba?

Mesaj Tarihi: 02 Mar 2011 Saat 10:51
Zor................Ama şimdiki kremlerin çoğunda "Fluoro-kortizon" kullanılıyor ve bu tip kortizon, ciltten emilmiyor.. Üstünü okuyun..

Mesaj Tarihi: 02 Mar 2011 Saat 22:57
Hocam Elidel adında bir krem varmış çevremden öneriyorlar bitkiselmiş. Kullanabilirmiyim? Birde mustela stelatopia atopik olanından kullan diyorlar???? 
Teşekkür ediyorum

Mesaj Tarihi: 03 Mar 2011 Saat 13:47
Bunlar biraz fiyatlı alternatifler... Daha hesaplı cinsleri tercih edin...

Mesaj Tarihi: 03 Mar 2011 Saat 14:29
Hocam önerebileceğiniz alternatifler varmı?

Mesaj Tarihi: 04 Mar 2011 Saat 10:54
Ultralan pomat işinizi görür..

Mesaj Tarihi: 04 Mar 2011 Saat 12:15
Çok teşekkür ederim hocam

Mesajı Yazan: BERKOŞ
Mesaj Tarihi: 04 Mar 2011 Saat 13:48

Sayın Hocamın belirttiği ilaç bu işi halleder bizde kullandık.Problem kalmadı.Bizler özellikle uykuya daldığı zaman kullandık.Elleri ile gözüne zarar vermesin diye. Geçmiş olsun.

Mesaj Tarihi: 05 Mar 2011 Saat 12:51
hocam günde kaç kez uygulamalıyım ve ne kadar süre ile? Berkoş arkadaş gözlere zarar vermesin diye demiş bitkisel bir krem değilmi?

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat