sorunum kendimle
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Yetişkinlerin Psikolojik Sorunları
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=32026
Tarih: 23 Ara 2024 Saat 14:56
Konu: sorunum kendimle
Mesajı Yazan: kumru atlas
Konu: sorunum kendimle
Mesaj Tarihi: 24 Eki 2011 Saat 16:53
uzman görür görmez yazdım umarım yanıtlarsınız.10 ay önce anne oldum.doğduğundan beri çokkk düştüm bebeğimn üstüne hep sakındım onu herkesten hatta kendimden bile...ailede çok küsenler oldu ama uurumda değildi.oğluma bu aşırı düşkünlük galiba herşeyi fazlaıyla kafaya takan biri olmamdan kaynaklanıyo.şimdiii çok çok mutsuzum.eşimle aram doğumdan beri berbat.yataklarımız ayrı.birbirimiz yüzüne bile bakmıyoruz.ben standart insan değilmişim,takıntılı halim rahatsız ediyormuş ve ben bu durumdan çok rahatsızım.sürekli ama sürekli kendimi eleştiriyorum.ders anlatsam acaba birilerini kırdınm mı diye içim içimi yemeğe başlar.hep ama hep kendimi hatalı buluyorum.yetersiz anne,yanlış eş,yanlış evlat,yanlış iş...hep yanlış.annem çokkk üstüme geliyor.ağzımdan çıkan en ufak laf çok büyük hata olup yıllarca söylenri.kardeşimi bana düşman etti.o da sağlıklı dğil.onun beni bu denli eleştirmesi bende kemikleşti.şimdi de ben hep endişeliyim.hata nerde yapım diye kendimi yiyorum.her lafımı yanlış bulıyurm.asosyal olmaya başladım.okul olmasaevden çıkasım birilerini göresim yok.hep ağlamak istiyorum.hep korkuyla yaşıyorum.oğluma bişey olacak,işimde sorun olacak...evhamlarım o kadar çok ki ...deliriyor muyum ben???
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: özlemmestçioğlu
Mesaj Tarihi: 02 Kas 2011 Saat 14:39
delirmiyorsunuz elbette ancak gerçekten zor bir dönem geçiyorsunujz. hamilelik sonrası hzün -depresyon sık görülen durumlarıdr. ancak sizin durumunuz biraz daha yoğun olmuş gibi görünüyor, bir uzmandan yardım almanız halinde bu evham ve kaygılarınızdan kurtulabilir, hem anneliğinizi daha keyifli yaşayabilir hem de yaşamdan daha çok zevk alabilirsiniz . bu arada başta eşinizle olmak üzere diğer insanla olan ilişkilerinizi de düzene sokma şansınız olur, bunla bu ilişkilerde sizin yanlış yaptığınız anlamına gelmez. ancak sağlıksız ve elinizde olmayan bir düşünce ve duygu hali içinde olduğunuz ve yardım almanız gerektiği anlamına gelir
------------- özlem
|
|